http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/alszent4670/
...Az alkotást Nickolaus Myslicki álnéven Toepler Zoltán drámaíró és filmrendező jegyzi, aki a Filmpont.hu cikke szerint beismerte, hogy a jelenet felvétele során elpusztult az állat...
a topicot az iwiw-esek törölték, mivel ellenkezik a szabályzattal. csak valós személyek regelhetnek. persze rengeteg fiktív topic van, de ezeket sorra nyírják ki, csak nem győzik idővel. a szabályzat valahol megtalálható az iwiw-en.
Tavaly tartottak egy konferenciát az állatkinzásról, ezen többek közt a következőkről is szó volt:
Tény, hogy Magyarországon napjainkban egyre több kegyetlen állatkínzásra derül fény, és már a köztudatban is kezd elterjedni, hogy ember és állat bántalmazása kéz a kézben járó édestestvérek. A családon belüli erőszak legalább egymillió nőt és a hozzájuk tartozó gyermekeket érinti. Leggyakrabban a háziállatoknál kezdődik, utánuk következnek a gyerekek, majd a feleség, ritkábban a férj. A téma magyarországi feldolgozása egyedülálló, ezzel az összefüggéssel eddig csak az Egyesült Államokban foglalkoztak. Pedig sokkal összehangoltabb együttműködésre lenne szükség.
Az előadások sorát dr. Kósa Éva pszichológus (ELTE PPK) nyitotta meg. Az erőszak pszichológiai és társadalmi hátteréről szólva kiemelte, hogy az agresszió kialakulását és kontrollját befolyásoló társastársadalmi tényezők között a tömegkommunikáció jelentős szerepet játszik. Pszichológiai kutatások igazolják a médiában megjelenített agresszió negatív hatását, felelősségét a társadalmi erőszak mértékének növekedéséért, az agresszió elfogadottá válásáért, az áldozatokkal kapcsolatos elfásulásért.
Ezért különösen fontos hogy egy ilyen ügyben példaértékű következmények legyenek
Haha... A macskagyilkos megbélyegzése petíciót aláírta egy toepler zoltán nevű egyén is. Vajon valaki szórakozik, vagy ez a beteg seggfej akar valamit elérni vele?
Igen, láttam már... Kérdés, hogy a bíróságot meg tudja-e győzni. Ha igen, akkor az vagy azt jelenti, hogy sikerült lefizetnie a bírót, vagy azt, hogy komplett idióta az illető, aki az ügyet kapta (elnézést kérek a becsületes, emberséges, intelligens bíróktól - akinek nem inge, ne vegye magára). Majd meglátjuk...
biztos már mindenki látta ezt, de nekem uj volt...nem hiszem el ezt a mentegeteőzést...teljesen tisztára mossa magát (probalja) http://www.toepler.fw.hu/ ..hihetetlen az egész...nem tudok mit mondani már én se...
Én is írtam nekik, annak a taplónak az oldalán át ("jelentem menüpont), aki töröltette a topikot, szerintem teljesen jogtalanul. Ezzel az erővel az iwiw felhasználóinak a felét törölhetnék...
Csakugyan. Pedig csatlakozni akartam az iwiw-en a Angyali Kiscicához, ezért engem is érdekel, hogy miért törölték. Kinek az érdekeit sértette? Toeplerét ugyan nem, hiszen ő direkt a botrányt keresi. Meg is kapta, soha ennyien nem beszéltek még róla. Most akkor jól lejáratja, leköpeti, tökönrúgatja, elítélteti, lecsukatja, megtoszatja, megvereti, vízbefojtatja, stb. magát. Nem tudom, miért jó ez neki, talán csakugyan debil.
Pontosan... Ha az ilyenek mind megkapnák méltó büntetésüket, akkor ez a fórum is másról szólna... És ehhez "csak" egy dolog kellene: hogy végre betartsák a törvényeket ebben a korrupt, sunyi országban (bár külföldön is vannak problémák...).
Az egyensulyt sajna csak ezen a fórumon tartod. A valós életben a bűnelkövetés büntetlenül maradása van tulsulyban. Ezért aztán az itteni indulatok is valamifléle ellensulyozást mutatnak a valós élethez képest.
Neked az a benyomásod, hogy én folyamatosan csúsztatok és csak a vita kedvéért vagyok itt. Nekem meg az, hogy néhányan olyan könnyedén hoznak ítéletet. Azért vagyok itt, hogy egy kis egyensúly maradjon a világban.
itt nem általános benyomásokról van szó hanem konkrét tényekről engem egyáltalán nem hat meg hogy hány zsűri hány dijat adott ennek a mocsadéknak (arról nem beszélve hogy egy dij odaítélése nem a dijazott produkció művészeti értékétől függ gyakran hanem kapcsolatoktól meg mittudom én mitől) és van egy olyan érzésem hogy te csak a vita kedvéért vitatkozol amihez nekem semmi kedvem
Megkérdeztem attól, aki küldte a meghívót, hogy tudja-e, miért törölték az oldalt. Remélem, nem tz intézte el, mert akkor komolyan betelik nálam a pohár...
Fura, hogy abban a stábban egy jóérzésű ember sem volt, aki azt mondta voltna : NEM ezt már nem lehet... és a zsűriben sem, mert csak most kezdtek a tagok két kivétellel elhatárolódni a történtektől, most amikor már a személyes egzisztenciájukat is veszélyezteti a botrány. Ez az álművész filmes bagázs elég silány kvalitású csoport - erkölcsi szempontból is. Mindig csodálkozom, hogy ilyesmi nálunk , ma - megtörténhet. Ami történt, az azért ( is ) káros , mert a közvélemény a fitatal filmesekkel kapcsolatban csak erre a történetre fog emlékezni.
Nem lehet két dolgot önkényesen összekeverni. Például ha egy nyelvész azt mondaná helyesírásod alapján, hogy a magyar nyelv megrögzött rombolója vagy, beletörődnél-e az ítéletébe? Nem hiszem, egész mást tartasz fontosnak magadban. Van egy film, és van egy ellenszenves cselekmény benne, sosem mondtam, hogy tetszik. Sőt, undorítónak tartom. De általános benyomások nem alkalmasak higgadt döntések meghozatalára.
Hát, tudjátok pl. Kis Mária wc-s néni többet tesz hozzá az emberi kultúrához, mert Ő próbálja eltakarítani a sz...t, míg tapló zoltán pont az ellenkezőjét csinálja, sz...t gyárt. Akik pedig ezt a nagy kupac sz...t díjazták, ők maguk is annak a szintjére kerültek. Erről ez a véleményem...
mondcsak ha egy zsűri kitünteti Kis Mária wc-s nénit akkor te arra is azt fogod mondani hogy biztos hozzátett valami lényegeset az emberi kultúrához? (na ja nem szarták tele a parkot....) csak az elgondolkodás miatt kérdezem
Ja, a falusiak alapvetően szeretik és tisztelik az állatokat. Nem véletlenül hívtak a disznóöléshez mindig is "szakembert", aki tudta, hol kell megszúrni az állatot, hogy gyorsan kimúljon, és a lehető legkevesebbet szenvedjen. A csirke nyakát is mindig megélezett késsel vágta el nagyanyám, pikk-pakk kivérzett a jószág, egy vágásnál többet nem érzett. Amúgy szerintem jó dolga volt a falusi csirkéknek, ha lánynak születtek, amíg tojtak, senki nem bántotta őket. Volt nagy helyük, kapták a kaját, élték világukat. A hímnemű jószágok persze már korábban a levesbe kerültek, de azért egyik sem nyomorgott úgy életében, mint a mostani csirketelepeken.
A kismacskát, kiskutyát meg azért ölték meg falun, mert tudták, hogy nincs már helye, nem is kerülhet jó helyre, éhen pusztul, ha megmarad. De nem az élvezet meg a hecc kedvéért. Nagyanyám pl. vágott tyúkot mindig, amíg kicsi voltam, de mélyen elítélte azt az asszonyt, aki baltával kergette a kismacskát, amikor bement a házba, és egyszer le is vágta az egyik ilyen macskának a lábujját. Mert ez tényleg kegyetlenség. Ki volt akadva, hogy hogy mehet ezután az asszony templomba.