Találtam oldalkocsihoz ülés zárat az eBay-en. Téged nem érdekelne? Feleződne a szállítási költség. Bár én nem vagyok eBay-es, semmi tapasztalatom nincs hogyan működik a dolog.
Ma beleszereltem az oldalkocsiba a frissen kárpitozott ülést és életemben először beleültem a csónakba. Háááát, elég szűkös, pedig nem vagyok egy nagy termetű ember, hogy pontosabban fogalmazzak, egyáltalán nem találtam kényelmesnek. A lábamat nem tudtam rendesen kinyújtani benne, a kapaszkodó nagyon közel van. Az embernek szinte teljesen be kell hajlítania a karját, hogy kapaszkodni tudjon benne. A ki és beszálláshoz pedig gumitestű akrobatának kell lennie az embernek. Erre van valakinek valami technikája? Címem: blackdolf@gmail.com.
Mivel az oldalkocsist nem nagyon dobja sztenderre az ember ezért a Jawa kitalált egy eszközt:egy kis stift ami az első fék konzolra van felszerelve.Miután behúzod az elsőféket le kell nyomni a tetején lévő gombot és fékezett helyzetben tartja a kart.A következő behúzásnál önmagát kioldja.Én mindig hasznàlom...így nem tud elgurulni a fogat.
Sajna a lábtartó nem jött össze:-(.Viszont adok egy email címet:motorsokk@citromail.hu
Szerintem itt fognak tudni neked segíteni csak írd meg neki,h mire van szükséged.Ellenben lenne egy eladó elsőfék rögzítőm(csak az oldalkocsisokon van) ha érdekel.
Őszintén most egy kicsit jegeltem ezt a projectet. 30 éve motorozok, illetve javítom is a motorjaimat, illetve építettem is párat. Ezért irtam lentebb a sok "felesleges" jogszabályról. Sajnos sokrétű tapasztalatom gyűlt össze ezek alatt az évek alatt.
Öszintén azt meg nem szeretném, hogy valaki megépítse, vagy csak "legalizálja" helyettem.
Vagy megy legálisan, vagy elengedem ezt az ötletet.
Valamikor még azon is gondolkodtam, hogy felhajtok egy külföldi valakit, aki összepapírozza a járművet, és úgy hozom haza, és honosítom, mint kész fogatot.
A sok ostoba jogszabály. Nálunk fejlettebb helyeken ha valamit építessz, átalakítassz, vidd el /jó esetben !/ bemutatni egy műszaki állomásra. Itt belefulladsz a jogszabályok rengetegébe, és még az út végén amikor kifizettél egy rakás pénzt, akkor sem biztos a "végeredmény"! :-(
Jelenleg még Németországban vagyok bizonytalan ideig, korlátozott internet hozzáféréssel. Tudomásom szerint rajta van az ügyön, amint arra lesz fuvar, telefonál. Nekem tuti, hogy kell!!! Türelmed példaértékű!
Te az oldalkocsira szerelt irányjelzők száraiból vágtál le? Mert eredeti szár hosszúsággal eléggé csálén állnak. Ráadásul a hátsó lámpa elé még be is ér! Ez így jó, vagy rövidebbre kell vágni? Nem szeretném ha ezen bukna a vizsgám.
Nem kell aggódnod!!Nehogy azt hidd ők tudják mit kell nézni!!!Lövésük sincs.Nekem Győrben KPM vizsgán csak a féket nézték semmi mást.Óváron nézik a lámpát,indexet.Hátul,ha van szemafor az csak piros legyen.!
Érdekes a km órám pontosan mér,de a számlálója késik.?A tiéd pontos?