Ezt a topicot azért hozom létre, hogy itt megbeszélhessük az egyes Állati! topicokban felmerülő vitákat, veszekedéseket. Itt szabad vitatkozni, érvelni, támadni, védekezni, DE káromkodás, személyeskedés, és IRL adatok kiadása nélkül!
Remélem, ezt a topicot kitüntetett figyelemmel kísérik majd a tisztelt moderátorok, és megakadályozzák a viták törvénytelen elfajulását.
Valamint nagyon remélem, hogy itt nem ellenségek születnek majd...
Leírtam a véleményemet egy jelenségről (gazdag és túlfizetett szervezeteknek való adakozás). Ha nem tetszik, szállj vitába vele. Ha erre képtelen vagy - csinálj, amit akarsz. Csak ne személyeskedj, mert akkor hívom a moderátort.
"Thick válasz | megnéz | könyvjelző 2007.02.28 13:48:19 (916) Figyi, te mégis mit keresel itt? Hozzá nem szólsz a témához, csak a többi hozzászólót (és magadat) hergeled ellenem. Szedd össze magad, és próbálj érdemben hozzászólni. Előzmény: caterina3 (911)"
Mi a celod neked itt ebben a topicban - mikor veszed eszre magad???
Ha nem bírod a búrám, csinálj klubfórumot, ahová nem veszel fel tagnak. Ez itt egy nyilvános hely, tehát bármelyikünk bárhová írhat, amennyiben nem szeg fórumszabályzatot.
"az adód egy százalékát tényleg egy helyre adhatod, de a jövedelmed teljes egészét annyi felé osztod, ahány felé akarod..."
Az adó egy százalékát egy helyre adhatjuk, ezért aztán azt kell eldönteni. A saját szakállra történő adakozás más lapra tartozik, aki megteheti, tegye, nekem sajnos önmagamat kell fenntartanom a jövedelmemből.
"És arra buzdítottál másokat, hogy ne nekik adják az adójuk egy százalékát."
Hol? Megmutatnád, esetleg beidéznéd? Csupán leírtam a véleményem arról, hogy százmilliókat kasszíroztak.
Eloszor: nem vadaskodok, a velmenyem amit irtam, az pedig az itt olvasottakon alapul.
Masodszor: hogy te mennyit tudsz, vagy nem tudsz a rak gyogyitasarol, az teljesen nem erdekes itt. Nem arrol van szo ugyanis, hogy hol all a kutatas, es a politika, gazdasag hogyan befolyasolja a rak gyogyitasat. Arrol van szo, hogy fontos-e a rakbeteget gyogyitani, es meddig, milyen kilatasok mellett. Nem veletlen, hogy az empatia hianyzik beloled - ahogy irod, az idegenek kevesbe erdekelnek. Elofordul, nem baj, nem bun - de az ilyen ember tartozkodjon attol, hogy masokrol, masok sorsaval kacsolatban velemenyt alkosson, mert az - sajat bevallas alajan - nem fogja kovetni az erintett erdeket.
Harmadszor: ilyen kerdest nem tehetnel fel - de hat feltetted.
"Ha pénzt adunk valahová, és csak egyetlen helyre adhatjuk..."
bocs, de ez marhaság.
az adód egy százalékát tényleg egy helyre adhatod, de a jövedelmed teljes egészét annyi felé osztod, ahány felé akarod... Vagy akár mindet a veszélyeztetett fajok védelmére fordíthatod. (ezt teszed?...)
nekem annyi volt az össz problémám, hogy elkezdtél szidni két olyan nagy alapítványt, akik nem keveset tettek már le az asztalra. És arra buzdítottál másokat, hogy ne nekik adják az adójuk egy százalékát.
"Mi jogon probalsz valakit elkuldeni egy topicbol???"
Most ezen röhögök. Amikor te mást sem próbálsz, mint engem elküldeni a topikokból.
"A rak egeszen addig nem fogja kitolteni a mindennapjaidat, amig nagyon kozel nem ut be - bar azt hiszem annak nagyon kozelnek kell lennie: te magad, mert mast nem tartasz fontosnak."
Ez utóbbi egy elég alaptalan vád. Nekem is vannak szeretteim. Idegenek valóban kevéssé érdekelnek. Viszont tudok egyet s mást a rák gyógyításának jelenlegi állásáról, és ennek fényében mondhatom, hogy a dolog egyáltalán nem rajtunk, közembereken múlik.
Ha pénzt adunk valahová, és csak egyetlen helyre adhatjuk, valamint mi döntünk arról, hogy hová adjuk, akkor bizony szükséges ezeket a dolgokat összehasonlítani.
Megfogalmazom másképpen. Az egész itteni működésedről süt, hogy utálsz engem, és kizárólag utálkozni jársz ide. Egyetlen érdemi hozzászólásod sem volt a jelenlegi témában, csak olyanok, melyek az én vélt csúnyabácsiságommal foglalkoznak, és másokat buzdítasz arra, hogy ne reagáljanak rám. Szerintem ez tök felesleges.
Egy kisgyerek, egy ember élete egyszerűen nem mérhető össze egy faj sorsával. Egyiknek sincs semmilyen mértékegységban kifejezhető "értéke". Izléstelen és értelmetlen dolog ilyesmit összhasonlítani.
Semmi közöd hozzá, hogy hová írok. Siralmas, hogy nem tudsz egy félmondatot leírni anélkül, hogy ilyesmiket írnál bele: "szedd össze magad". Szánalmas. Miközben nem én írok mocsodékságokat. Ehhez nincs mit „érdemben” hozzászólni, a mondandóddal kapcsolatban az 'érdem' kifejezés amúgy sem említhető...
Gyemantfulunyuszibogaram :)) idenezz, ezeket te irtad:
"Figyi, te mégis mit keresel itt? Hozzá nem szólsz a témához, csak a többi hozzászólót (és magadat) hergeled ellenem. Szedd össze magad, és próbálj érdemben hozzászólni."
"Légy szíves, ne akadályozd a beszélgetést a topikban."
Mi jogon probalsz valakit elkuldeni egy topicbol??? Kioktato, arrogans, nyegle stilusod van: es a stilus . . .ahogy tudjuk. . .magaert beszel. MEgteszel te mindent, hogy magad ellen hergelj mindenki mast, nem kell neked segitseg ebben.
Ezt te irtad: "Légy szíves, ne akadályozd a beszélgetést a topikban" Hat semmi kritikad nincs magaddal szemben.
"Nem értek egyet. Ha kihal egy faj, az nagyobb tragédia, mint ha meghal egy gyerek. Lehet ezzel is nem egyetérteni természetesen." Huh! Te aztan teljesen "clueless" vagy!!! Mi tobb, egy sajnalatos jelenseget kepviselsz, ahol eltunik a fontos, es rogeszmek lepnek a helyre. . .
A rak egeszen addig nem fogja kitolteni a mindennapjaidat, amig nagyon kozel nem ut be - bar azt hiszem annak nagyon kozelnek kell lennie: te magad, mert mast nem tartasz fontosnak. Megneznelek, meghallgatnalak, ha kapnad a hirt: rakod van. Mit tennel, mi lenne a velemenyed a gyokkezelesrol, arrol, hogy akit lehet meggyogyitanak, akit nem lehet az meghal. . .ilyenkor szokott fordulni a kocka. Azt nem is merem megkockaztatni, hogy egyszer gyereked lesz. . .mert az mar egy masik leny, nem te vagy.
Es ez az "erdemben" hozzszolas. . .nem tudsz ujitani? Szornyen unalmas!!! Te vagy az egyetlen itt, akinek fogalma sincs arrol, hogy mi is az "erdem" :))!
Mi meg itt tarsadalmi munkaban, idot, faradsagot, rohogest nem kimelve probalunk egy kis "erdemet" tolteni beled. . .de nem marad meg benned, atszalad rajtad, :)) minden nyom nelkul!
Torodj azzal, hogy neked mi jobb - a tobbit bizd a tobbiekre. Nem kell fogadatlan prokatornak lenned. Akkor intezek hozzad hozzaszolast, amikor csak akarok. Ez mar csak ilyen. . .
Figyi, te mégis mit keresel itt? Hozzá nem szólsz a témához, csak a többi hozzászólót (és magadat) hergeled ellenem. Szedd össze magad, és próbálj érdemben hozzászólni.
Nagymamám rákban halt meg, több idősebb kollégám szintén. Tudom, hogy szörnyű dolog a rák, de hadd ne ez töltse ki a mindennapjaimat.
Véleményem szerint a rák gyógymódja régen megvan, csak az emberiségnek (azaz a vezetőiknek) nem érdeke, hogy használják. Aki rákos, és gyógyítható a hagyományos (alig valamit érő) módszerekkel, azt meggyógyítják, aki nem gyógyítható, az meghal.
Pontosan! Itt jon elo az igazi velemenye - a rakos gyerek is nem ertek. . . :((
Thick: ketszer volt rakom - felgyogyultam. . . elkepzeltem, ha a kezdben lett volna a dontes, nem lett volna "elnyujva" a szenvedesem. . . meg 19 evvel ezelott. . .igaz?!?!? Ferjemet par honapja operaltak - rakkal. . . akkor nem kellett volna?
Felhaboritoan buta es sotet a velemenyed. Az egyetlen ok, hogy nem haborodok fel: nem azt nezem, mit mondsz. . .hanem, hogy te mondod. Ennyit szamit, ennyire vitted le az erteket a hozzaszolasaidnak.
Itt senki es semmi nem akadalyozza a beszelgetest - mert ami itt van az nem az! Fogalomzavar!
Spillo - igaz, nem erdemel meg meg egy lelegzetvetelt sem, nem hozzaszolast!