Keresés

Részletes keresés

Libera nos, Domine! Creative Commons License 2006.12.14 0 0 96
Szerintem meg te nem érted a köztársaság felépítését. Amíg a kormánynak (bármelyiknek) parlamenti többsége van, addig ők - a kormánypártok - nem fognak kezdeményezni előrehozott választást. (Ha valamilyen gondjuk van, legfeljebb lecserélik a kormányt. De nincs gondjuk.) Különösen nem lesz előrehozott választás, ha az ellenzék pártjai népszerűek.

A kormánynak kényelmes parlamenti töbsége van, és semmi jele, hogy ez megszűnjön. Sőt.
Előzmény: naiv (90)
IDE1.szolo Creative Commons License 2006.12.14 0 0 95
Nyáron... :-)
Előzmény: grugy (93)
grugy Creative Commons License 2006.12.14 0 0 94
Micsoda történelmi tudással rendelkeztek. Kommunizmus ? Megvalósult?
Előzmény: La verita (92)
grugy Creative Commons License 2006.12.14 0 0 93
Miröl beszélsz? Mikor léptek be az amik szerinted?
Előzmény: IDE1.szolo (91)
La verita Creative Commons License 2006.12.14 0 0 92
Mit akarsz ebből kihozni?

Az álatalam felsorolt országokban a évtizedekig a kommunizmus néven gyilkolták az embereket. Tök mindegy milyen fázisban volt vagy nem volt a rendszer. Ezt az időszakot kommunizmusnak hívjuk.
Előzmény: varu2 (84)
IDE1.szolo Creative Commons License 2006.12.14 0 0 91
Aha, tehát mire az "orosz" télből "német" tél lett, addigra jöttek az amik... Értem!

És Orbán miért is vesztett? (mármint ugye tavasszal!)
Előzmény: grugy (86)
naiv Creative Commons License 2006.12.14 0 0 90
Azt hiszem, te nem értetted a topicindítót.
Előzmény: Libera nos, Domine! (89)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2006.12.14 0 0 89
A kormánynak kényelmes parlamenti töbsége van, és semmi jele, hogy ez megszűnjön. Sőt.
Előzmény: naiv (-)
naiv Creative Commons License 2006.12.14 0 0 88
Navaros dolgokat beszélsz. Ugyan a topci nem erről szól, de azért elmondom: a 800 milliárdos budapesti lakásállományt, melynek eredeti tulajdonosai voltak, átjátszotta az "orgazda" bérlőknek kb 15%-on, részletre (min 15 évre).
Az eredeti tulajdonosok 0,2-0,3% kárpótlást kaptak - jegyben.
Miközben az önkormányzatok a nem tulajdonukat képező lakásokért beszedték ennek minimum a 30 szorosát.
Ennél jobb üzlet nem kell, az államnak, meg az "orgazdáknak" (az éppen bennlakó bérlőknek.
Úgy gondolj bele, valaki ezt csinálná veled - a rendes áron épített házaddal...
Előzmény: .ETNA. (68)
grugy Creative Commons License 2006.12.14 0 0 87
Az öngyilkosság pedig erény is lehet bizonyos esetekben
Előzmény: grugy (86)
grugy Creative Commons License 2006.12.14 0 0 86
Azért nem ismered egészen pontosan a történéseket. A nagy vereségek már csak a végén következtek be, mikor beszállt USA. Ez fordította meg a győzelmi sorozatot, meg az orosz tél.
Előzmény: IDE1.szolo (85)
IDE1.szolo Creative Commons License 2006.12.14 0 0 85
Ne légy "egyoldalú"!
A történet azután meg úgy folytatódott, hogy:
Egyre több nagy vereség (köztük kisebb látszat-sikerek),
és még vadabb gondolatok a vesztes elboruló agyában...
Azután öngyilkosság. (Hááát...)
Előzmény: grugy (83)
varu2 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 84

..sehol sem próbálták...

még az általad felsorolt országokban is az "odavezető út" épitése folyt..

.
Előzmény: La verita (82)
grugy Creative Commons License 2006.12.14 0 0 83
Azt nem is vitatja senki, hogy ki vesztett a választáson. Hogy hogyan, arról már lehetne beszélni, ha lenne fogadókészség. De a győztest sem lehet felruházni gátlástalanság hatalmával. Gondolj csak a II. világháború eseményeire. Gyors győzelmek,  egyre vadabb gondolatok a győztes fejében. Ugye jó, hogy megállították. Na valahogy így is el lehet ezt képzelni.
Előzmény: .ETNA. (74)
La verita Creative Commons License 2006.12.14 0 0 82
Oroszország, Kelet-Európa, Kína, Kuba...
Előzmény: varu2 (80)
IDE1.szolo Creative Commons License 2006.12.14 0 0 81
... vagy a "másodrendű frissesség"-et.

avagy a választást nem magyarázni kell, hanem nyerni.
(Itt nem elég az előkelő második hely, ha az utolsó előtti megelőz)
Előzmény: .ETNA. (75)
varu2 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 80

..segitenél??

hol is volt az a próbálkozás?????

.
Előzmény: La verita (47)
varu2 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 79

..hy...rocker!!

segiccsé mán... hol is volt kommunizmus..ami nem tartott örökké??

..nomrhogy arra gondolni sm merek, hogy fogalmad sincs arról mi is a "kommunizmus"..ami sehol..soha nem volt....

..vagy csak kis zsigeri komcsizás..két szellentés között???

..:((
Előzmény: Törölt nick (35)
noir2 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 78

kb 51.115-ször szídják Orbánt

viszont

akik széthugyozták a Kossuth-teret, szétverték az MTV-székházat, jönnek a traktorok, autókkal, testükkel blokád alá veszik Mo-t,

sztrájkolnak, tiltakoznak, vonulnak, lengetnek, a pöcsükkel játszanak.. azoknak Orbán-apánk a JEL (a vezénylő tábornok, a hegylakó - csak egy maradhat - a mikulás..etc)

+ egy amerikai zenei lap szerint Gyurcsány maga  a rock and roll..

na ezt köpd ki (vagy nyeld le)

:O)

Előzmény: grugy (71)
La verita Creative Commons License 2006.12.14 0 0 77
"Nem én buktam, és nem is Orbán."

Gratulálok! Dugd a homokba fejedet, az egész jobboldallal együtt!
Előzmény: grugy (72)
IDE1.szolo Creative Commons License 2006.12.14 0 0 76
Az is egy érdekes kérdés (lenne), hogy miként viszonyul egymáshoz az "előrehozott választás" és az átmeneti "szakértői kormány"???
.ETNA. Creative Commons License 2006.12.14 0 0 75
Ismered az érem két oldalát? Csak kérdezem?
Előzmény: grugy (72)
.ETNA. Creative Commons License 2006.12.14 0 0 74
Cinizmus? Hmm...
Azt milyen szép, idegen szóval tudod megfogalmazni, hogy egy választáson vesztett valaki, kétszer?! Ennyi, pont.

Egy versenyben csak egy győztes szoktak hirdetni, akár kategórikusan, akár kategória-mentesen is akarod mondani. Ketten csak akkor állnak a dobogóra, ha minden részeredményük és a végeredmény is egyforma, ez a döntetlen. Csak sajnos nekem is van egy rossz hírem számodra, ez a választásokon sohasem szokott előfordulni, mert sajnos ennek matematikailag igen csekély az esélye, mivel túl sok a szavazó.
Előzmény: grugy (67)
IDE1.szolo Creative Commons License 2006.12.14 0 0 73
Nem vitatkozom koncepciókkal.
off
((Viszont a "jóléti" kapitalizmusnak "hála", a Föld ténylegesen túlnépesedik...
Furcsa módon éppen az általa rendesen kirabolt 3. világban.))
Előzmény: La verita (65)
grugy Creative Commons License 2006.12.14 0 0 72
Nem én buktam, és nem is Orbán. Talán inkább ez a szegény ország és népe. De majd egyszer ezt is megértitek.
Előzmény: La verita (70)
grugy Creative Commons License 2006.12.14 0 0 71

"ha komolyan véginézed hogy milyen "gyurcsányozás" folyik itt (is) rájössz, hogy  az "orbánozás" már nem trendi - bukott embert nem érintünk tiszta cipővel(sem)"

Te miröl beszélsz? Ez a topik nem Orbánról szól. Gyüjtsd már ki akkor, hogy hányszor szidják itt Gyurcsányt és hányszor Orbánoztok ocsmány módon. Oszt ennyi.

Előzmény: noir2 (66)
La verita Creative Commons License 2006.12.14 0 0 70
"Azért ezt nem mondanám ilyen kategorikusan."

Pedig a bukás tényét - barátom - kategorikusan ki lehet jelenteni.

és szembe kellene már vele nézni!
Előzmény: grugy (67)
La verita Creative Commons License 2006.12.14 0 0 69
Hát kétszer már biztos...

Vannak, akikúgy látszik az előző választások alatt a Holdon jártak...
Előzmény: Törölt nick (64)
.ETNA. Creative Commons License 2006.12.14 0 0 68
Kommunizmus? Na ne röhögtess? Hol találkoztál vele?
Az előző rendszerben, amelyben életem első 25 évét éltem, azon túl, hogy bejöttek a zsaruk igazoltatni a sörözőbe én spec. a saját életem vonatkozásában semmi egyéb zavaróra nem emlékszem. Igaz én nem voltam illegalitásban, mint állítólag Antall, aki nem mellesleg hatalomrajutását követően hitelből bankkonszolidált (400 millió), hitelből kárpótolt fűt-fát-bokrot.

A rendszerváltás óta pedig kizárólag síró-rívó nyöszörgőket hallok, pedig kvára mindenki a kapitalizmust óhajtotta. Most itt van megkaptuk, valami másra számított valaki, vagy nem voltatok ott anno a polgazd órákon? Ott olyan szépen ecsetelték a kapitalizmus hátrányait (a disszidens rokonoktól pedig hallottunk az előnyeiről), hogy engem spec. semmi sem ért váratlanul.
Miért lenne szükség előrehozott választásokra? Az utóbbi hónapokban sincs semmi különös, minden egy tipikus kapitalista környezetben tipikus (nem egyedi) forgatókönyv szerint történik. Nehogy már azt gondolja valaki, hogy mi csináltuk a spanyolviaszt.
Előzmény: Törölt nick (35)
grugy Creative Commons License 2006.12.14 0 0 67
Azért ezt nem mondanám ilyen kategorikusan. Egyet nem nagyon értek felőletek enyhén elvakult maszoposok. Nektek sehol semmi érvetek nincs semmiről, egyedűl egyben vagytok egyformán utálatot keltőek, az pedig  mind Orbán szídalmazásában élitek ki. Minden másban csak a cinizmusotokat tudjátok nyilvánítani.
Előzmény: La verita (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!