Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
Megint az egyik szemem sír a másik nevet!Értem én,hogy ha valahol visszásság lehet,akkor azt ki kell vizsgálni,rendet kell tenni,de ha valaki csak azért nézegeti ezeket a híreket,hogy másoknak kajánul az orra alá dörgölhesse,hogy bibí,nehogymár igazad legyen.........,az már nemcsakhogy súrolja a rosszindulat határait,hanem már-már egyenlő a gonoszsággal.De legyél csak gonosz,nem számít én nem haragszom rád.Hidd el nem akarunk mi senkinek rosszat,csak szeretnénk TISZTESSÉGESEN , FÉLELEM NÉLKÜL KIRÁNDULNI , CSAVAROGNI!Ugyanis a szabadság minket is megillet!Érezd jól magad ,mi is azt tesszük,és akármennyire is hihetetlen,de a környezetünk védelméért mi valószínüleg többet teszünk mint hinnéd!!És most itt a környezet alatt ne a globális felmelegedés jusson eszedbe,hanem azok akiknek segítettünk,és most ne akard,hogy felsoroljam kiknek,hol,mennyit segítettünk,nincs annyi időm,és nem akarlak meggyőzni,hidd el.Csak fogadd el,hogy vagyunk a földön......................FORZA QUAD!!!!!!
de láthatod és sajnos érezheted,hogy mi folyik ellenünk mindenhol ahol a buta emberek általánositanak! Azt hiszik a dedós módszerükkel elérnek valamit!
Mivel nem jövök ide minden nap,csak most döbbentem rá,hogy milyen kis piszlicsáré dolgok miatt képesek törölni hozzászólást!?Ha már máshoz címzed és ""valakinek""nem tetszik törölnek.Az életben azért szerencsére nem így mennek a dolgok!!Bár néhányan szeretik emelgetni a lapátot a quadosok felé,pusztán azért mert előző nap egy másik (nevezhetjük állatnak az ilyet )quados úgy ment el az utcájában mint egy ámokfutó.Csakhogy ez tisszességtelen a normális emberekkel szemben!Úgyhogy:
Majd ha jogosan mehetünk a KNP-ban,tisztességesen,a többi quadosra is ügyelve,majd elvisszünk bárkit egy körre,ha lesz kedve eljönni.Mert idáig bárhova hívtuk az illetékeseket,sehol nem jelentek meg.De mi akkor is teszünk az ügy érdekében.Uff. Így jobban tetszik??
Megoldódni látszódik a probléma... innen is és máshonnan is jelezték már segítő szándékukat az "állta quadosok"...
A táv kevesebb mint 300 km két nap alatt... Végig szilárdburkolat mentes utakon fogunk gurulni (természetesen betartva a természetevédelmi és egyébb előírásokat...). Az útak elvileg bármilyen autóval teljesíthetőek lennének, de... :-)
- némelyik eléggé nyomvájus, igy személygépkocsival nem kockáztatnánk...
- a mi tempónk nem lesz gyórs. Max. 40 km/h - ez a terepjáróknak néha unalmas... a 250 atv-nek meg az ideális utazója...
Hát ilyen megfontolásokból gondoltam, hogy jobb lenne egy ATV.
Szerencsére az egyik jelentkező épp most cseréli le a 250-as suzukiját egy neve sincs 500-ra... igy ő azt mondta, hogy szívesen eljönne velünk egy bejáratós utazásra.
Előrordulhat, hogy egy-két moped komolyabb segítséget fog igényelni. Tehát minimum a kövesútig ki kellene őt kísérni, ahol utánfutós autóval összeszedhető lenne... Mindenesetre klassz alföldi helyeken fogunk előfordulni - így menetközben jókat lehet majd nézelődni...
Igazából inkább ATV-ket keresek... :-) Rendezünk egy kismotorosoknak szóló túrát (két nap!) jövő nyár elején... ehhez kellene legalább egy atv kísérő - nem ártana ha értene a kismocik javításához is kissé... de legalábbis tomboljon benne a segítőkészség.
Természetesen fizetni azt nem tudunk neki... :-) Max. kaja, szállás...
Ha valakit érdekel, keressen már meg e-mailbe... cím az adatlap alapos áttanulmányozásával nyerhető.
Ha a KRESZT úgy kell alkalmazni, hogy ha TILTANI akarja a behajtást, akkor NEKI kell ezt engedélyezni, és nem nekem a behajtásomat?
És tételezzük fel hogy ez egy burkolt, teljes tiltás: akkor hogy megy be az erdőbe apuka ibolyát szedni autóval (vagy az ö autóját is elkobozza a haragos-sikló gyorsreagálású kamu banda?), és hogy lehet hogy a KNP ahelyett hogy alkalmazná inkább adósságba veri magát, csak hogy eltérhessen a Te értelmezésedtől?
Lehet hogy valamelyik gyöpös így gondolta, de attól még nem működik, és csak a lenzihez hasonló kukacoskodásra jó.
"Az erdőterületen, valamint az erdészeti magánúton való közlekedésre a KRESZ szabályokat e törvényben foglalt kiegészítésekkel kell alkalmazni."
mindig a legegyszerűbb megoldást kell alkalmazni amíg azt meg nem cáfolják. Ezek a Kresz kiegészítések is csak azokra vonatkozhatnak akik ott jogszerűen: értsd engedéllyel közlekednek... Az erődbe való bejutást nem szabályozza a kreszt, azt ez a törvény teszi, és a kresz alkalmazása ezeken a magánutakon ezekkel a kiegészítésekkel lehetséges.
Miért zárod ki ezt az értelmezést? Hiszen így mindekettő igaz, koherens, ellentmondás mentes. Vélhetően a jogalkotónak is ez lehetett a szándéka ha így írta le.
Értem hogy melyik álláspontot véded, és Te is érteni véled hogy én melyiket.
A baj hogy ezek szerint a 77/2 (mindenhol mehecc az úton ahol nem tiltják) és a 82/2 (csak ott mehecc ahol kijelölik és engedik) üti egymást, így gyakorlatilag (mint annyi más törvény) használhatatlan a gyakorlati alkalmazásban.
Még jó hogy vannak a szófacsaró aktakukacok (többség) aki csak a 82/2-t szajkózza. Meg az is jó, van a KNP ahol ép ésszel gondolkoznak. Rájönnek, hogy ha tiltják ahol KELL, és engedik ahol lehet, akkor ERGO a tiltás eléri célját, és a sz@r törvény jól működik a valóságban.
Lehet hogy nem jogászkodni kellene a többinek sem, hanem DOLGOZNI és akkor haladna is valami ?
"..77. § (1) Az erdőterületen, valamint az erdészeti magánúton való közlekedésre a KRESZ szabályokat e törvényben foglalt kiegészítésekkel kell alkalmazni.
(2) Az erdőgazdálkodó az erdő és az erdészeti létesítmény védelme érdekében járműnek az erdőterületen, valamint a közforgalom elől elzárt erdészeti magánúton való közlekedésére a közúti közlekedés szabályaitól eltérően - a közlekedési hatóság véleményének figyelembevételével - forgalmi korlátozást határozhat meg. A forgalom korlátozásának módját és időtartamát - figyelmeztető tábla elhelyezésével - az erdőgazdálkodónak a helyszínen jeleznie kell.."
Tehát ha engedélyezi a hatóság akkor RAKHAT ki táblát. Nem kib@sz egyet, festékkel mázolva mer' épp jólesik neki. Amíg nem rakhat ki, addig nem is rak - elvileg. És amíg nem rak, addig nem is tilthat.
semmi. Épp ilyen keretek között űzzük... csak néha túllépjük a keretet és nem szeretjük, ha emiatt leszedik a fejünket... mert azt olyan igazságtalannak tartjuk.
De már alakul a dolog.
Azt nem sikerült elérni, hogy ne szedjék le a mi fejünket - de azt már igen, hogy hasonlóan "kis" kitérőkért mások fejét is vegyék le...
Igy pl. januártól talán végre ugrik a jogsi a legkisebb alkolra is... magas bírság a legkisebb gyorshajtóra is... piszok szigoru bírság a tilosba parkolóra is...
Még kicsit küzdünk érte, hogy ezekben az esetekben a gépjárművet is foglalják már le... és mindjárt mi is jobban érezzük majd magunkat... (nem csak ti...)
Miért van az,hogy ti mindíg akkor jelentek meg ebben a fórumban amikor valaki meghal,vagy megbüntetik,vagy szerencsétlenül jár?!!Amikor megbeszélés,találkozó,egyeztetés van miért nem vagytok ott ???Csak egyszer jönne el velem bármelyikőtök egy külterületi járőrre,megváltozna a véleményetek,de ez a fantasztikus filmek kategóriába tartozik.............!És nem miattunk higgyétek el!!
Sajnos nem nagyon van kedvem ide nézni sem,de amikor ilyen baromságokat írtok,hogy zajártalom,akkor nem gondoltok a vadászokra,akik a 25 éves Uazzal rotyognak be az erdőbe,ráadásul össze vissza lövöldöznek tök részegen,mert ugye az sokkal viccesebb.A fegyver nyílván hangtompítós,(bár tiltott),ezért nem okoz zajterhelést,a terepjáró meg már szinte repül,arról nem is beszélve miért van a les néhány méterre az etetéstől?Hogy nyugodtan lelőhesse a tőle húsz méterre tök nyugodtan kajáló őzet.Ezt csak nekünk próbáljátok bizonygatni,mert ti amikor mentek az erdőbe túrázni egy állatot sem tudtok lencsevégre kapni??ÉN személy szerint több tucatszor találkoz-om-tam vaddal,és nem kapott szívrohamot,nem menekült hanyatt-homlok át az erdőn,arról nem is beszélve,hogy a hétvégi eltűnt személy keresése közben kifejezetten odafigyeltem,hogy az előttem haladó mennyi kárt tesz az úton.Hát a kipufogója több levelet fújt arrébb mint a kereke ""szétdúlt""ahogy szoktátok volt mondani.Nem tom a fizikában és matekban mennyire vagytok otthon,meg tudnátok e mondani,melyik a rosszabb??
tőlem nyugodtan írhatod quadnak meg az adekvátot "adekváltnak", én meg nyugodtan azt gondolok erről amit akarok, és még akkor is nyugodt voltam amikor az itteni quadosok számonkérték rajtam a kvadot...
nektek nem mindegy, kikérni ti kértétek ki a kvadot, ami kicsit kicsi , meg savanyú...
külföldiül pozoló emberkéket nem ismerek - nem is értem, hogy ezvel mit szerettél volna mondani...
A quad-ot akár hogyan is irod le magyarul kvadnak illik ejteni... igy ezt a beírást sem értettem.
Ha oda mész 500 emberhez és megkérdezed, hogy mi az a quad, akkor pont annyian fognak helyesen válaszolni, mintha azt kérdeznéd meg, hogy mi az a kvad...
Talán épp itt jön be az a pózolás amiről irász? Csak most sokan magyarul (sőt magyarnak) pózolnak? És ezt leginkább egy ilyen nyakatekert dologgal akarják magyarázni, hogy a quad az kvad?? Boldogok a lelkiszegények... attól, hogy ezt hogyan írjuk még semmi nem fog megváltozni - jó is lenne, ha leszállnátok a helyesírási eszmefuttatásokról (had ne idézek helytelen írást tőletek is... - átnéztem. Van.) mert nem biztos, hogy erről illenék itten beszélgetni. Vagy ha ezentúl kvadot írok, akkor már mehetek is a természetbe? :-)