Kíváncsi lennék, hogy hány éves az ami a képen van.
Lassan én is töltök fel képeket a banánfáról. 2 hete már kint van a kertben és nagyon "élvezi".
A sarjakat ebben az évben nem hagyom meg a nagy környezetében (pedig nagyon sok kezdett el növekedni). Ellenben van egy dézsa amiben csak sarjak vannak, azokat majd nyár végén szétültetem.
Köszönöm válaszod, de leginkább a termesztésére vagyok kíváncsi. Olvastam a "Mi nálunk is megterem" című könyvet, de az a pár oldal számomra kevés, más útmutatót pedig nem találtam sehol sem, még az angol nyelvű oldalakon sem.
Nem rég vettem törpebanánokat, pontosabban csak egyet de eddig kettőnél tartunk... :)
A probléma szerintem az, hogy gyenge növényeket küldött, amiket megviselt az út és az új környezet is.
Mindkettő levelén ezüstösszínű elhalás van és sátorszerűen zárják a levelük. Előbbiről fogalmam sincs, de már küldött egy növényt az úriember ami teljesen elvolt halva már amikor megjött, az összes levél előbb ezüstösen elszíneződött mint a mostani növényeknél, majd elszáradtak a levelek lentről felfelé haladva. Párásítom őket, csak reggel kapnak közvetlen napfényt és 18-25 fok körül vannak egésznap.
Itt találhatók képek, igaz az első növényről csak, de szinte ugyanúgy kezdek elhalni mint az. Az első cserepét megbontottam és elhalt gyökere volt a klónnak, lehet túl lehet locsolva még nála, berohadt a gyökérzet és csak most követi a felső rész is?
Az Arborétum Egzotikus Növénybárban lehet banánokat kapni, van maurelli is. Ez Budapesten, a Gozsdu udvarban van. Ki van rakva a teraszára kb. 10 db 3-5 méteres banánfa.
Bemész valamelyik áruházba és nézel valami levéldisznövény, vagy lombtrágya tápoldatot. Sajna az enyémről már leázott a cimke ugyhogy nem tudom megmondani mi volt. Nálam most kb 70% marhatrágya és 30% tőzeges virágföldbe van. Tavaly majdnem tisztán marhatrágyába volt de akkor sem égett ki, igaz kapott naponta egy nagy vödör vizet plusz a kerti locsoló is öntözte.
Segítséget szeretnék kérni banánneveléssel kapcsolatban. Valahogy nem sikerül mert általában elpusztulnak.Jó lenne ha valaki megírná a tápoldat nevét amivel locsolni kell és a föld nevét is amibe ültetni kell.Szeretnék végre felnevelni egy banánfát! Előre is köszi a segítséget!
Mi lehet az oka annak,hogy a kitakart banánom eredeti töve nem hajt.eddig ugy fél méterig szép zöld volt a szára,de folyamatosan barnul,aszalodik lefele, a közepe nem kezd el kihajtani pedig már többször visszavágtam az ép részig,nem is nyirkos,nem is nedves.
Igaz azota két sarj jelent meg a földön mellette de az eredeti anya,nem kezdte el a közepét kitolni.Leállt???
NMindenkitől elnézést kérek,aki írt már a maurelli miatt.Nem találom az emailek között.Szóval aki szeretne,írjon megint.Már megindultak,lehet őket postázni.