Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
A paprikának nem árt, ragadozó, rovarokkal táplálkozik. Nem jellemző, hogy bemegy a lakásba, és sosem tömeges. Nem szív vért, nem csíp, de szorult helyzetben valószínűleg nagyot tud szúrni, mint a rablópoloskák általában.
Összességében: örülj neki, gyönyörködj benne, de ha meg akarod fogni, csak óvatosan. Legjobb, ha békén hagyod.
Segitségeteket kérném. Milyen bogár ez? Néhány napja látom a teraszon későn érő paprika ültetvényemen. Korábbi években soha nem láttam. Káros-e a paprikára, akar-e a lakásban telelni és csip-e? Köszönöm.
a paradicsom teraszon van. muskatli es mas fuszernovenyek nonek. zsalya, bazsalikom, kakukkfu, citromfu, rozmaring, menta. a kozelben csak kettus fenyok vannak.
Sziasztok! Kérnék egy kis segitseget hogy ez itt milyen bogar lehet? Csak a haloszoba van tele vele a falon maszkalnak es az egyik szonyegen.. parketta alol johetnek?
Nagyon kicsik gyorsan mozognak de konnyen szet lehet oket nyomni
Nos látom tökönragadtad a lényeget. A kérdés arra vonatkozott, hogy MINEK a hernyója? Tettem már fel korábban egy leletet, ARRA értelmes válasz érkezett, az a "nagy farontó lepke" hernyója volt. Nyilván ennek a szőrmóknak is létezik imágója, na ANNAK a nevére lettem volna kíváncsi, helyette jött a heherésző okoskodásod. Hogy "gyenge poén"? .... nagyon hízelegsz magadnak.
A nickedet hogy kell értelmezni? Ha tengerész, ideje volt kikötni. A szárazföldön elég rég óta élnek hernyók. Tengeren nem, így elnézhető hiányosság 😀 Ha úgy nézem, hogy tenger ész, akkor ez nagyképűség ilyen hiányossággal🍺 Szóval lesz belőle szép pillangó, ha agyon nem csaptad😂 Pedig jó sok levelet károsított meg, hogy ilyen szép téli bundát növesszen nyáron. Poénra csak ez a gyenge poén sikerült 😉🤝
Szia! Éjjszakai pávaszem! 5 dekásra, és 15-20 cm-es fesztávra is megnől. Szigorúan védett! Kb. 15 cm-es zöld hernyója van, pizsama csíkokkal, és vörös pontokkal. Egy szúrós-tüskés növényt eszik, ami eléggé ritka. A Dunántúli lösz dombokon tenyészik. Az érdekesség: Magyarország legnagyobb pillangója egy Lepke. (szárnya leszállás után V-alakban össze van csukva! )
Ez itt milyen jószág? tele van velük az összes bokor. Nem hagyományos pókhálójuk van, hanem ahogy látszik is, egy látszólag (vagy valóban?) kaotikus háló a levelek között.
Sziasztok tudnatok segiteni a beazonosításban? Es ha valaki ismeri akkor karos az egészségre? Mivel lehetne kiirtani porszovozom de mindennap ujabbak vannak
Máskor ne nagyban rakd be a képet (semmi értelme, romlik a kép minősége, úgyis rá kell kattintani, hogy normálisan látsszon), hanem vágd ki belőle az állatot, és csak azt tedd be ide.
Sziasztok! Segítségeteket kérném! A szobám sarkában tűnt fel ez a rovar, már régebben is jelen volt de a rovarirtó egy időre eltűntette, most visszatért, nem hiszem, hogy csípne nem vettem észre, apró barnás, esténként látom inkább. Válaszotokat előre is köszönöm!