119-en vagyunk a képen! És plusz ugye a képen nem lévő jobboldali, öltöző bejárat feletti rész! Ott mennyien lehettünk még? 30-40en?? ja és ne felejtsük; mindezt kedden, munkanap, idegenben! És FIZETŐS szurkolói busszal...
Nem bántásként, de...
... ha már ennyit készültetek rá, nem tudtatok volna egy normális fotost is szerezni aki szemből telibefotózza a szalagot, koreot stb.?
Amúgy grt.
Végig korrekt szurkolás mindkét oldalon, sehol egy szitkozódás, mutogatások is alig. Hazaiak (Capricorns) kb 60-70 fővel, végig elég jól tolták, és ugyanez elmondható az egy nagybusszal érkező tarjániakról is. Le a kalappal a táborok előtt!
Közben megnéztem az MKOSZ Biztonsági Szabályzatát, ott is szó szerint ugyan ez szerepel amit lentebb bemásoltam.
Továbbá ez is: A jogszabályokat és pályarendszabályokat megsértő szurkolókat a nem megfelelő viselkedésükre első alkalommal – ha a jogsértés személy- és vagyonbiztonságot jelentősen nem befolyásolja – figyelmeztetni kell. Amennyiben a résztvevő a pályarendszabályokat a felszólítás ellenére sem tartja be, illetve jogsértő tevékenységével nem hagy fel a sportlétesítményből el kell távolítani.
Tehát eleve be sem jöhettek volna a szektorba mert amikor oda jöttek szolni, akkor már abba maradt a szektor szélén a zászlózás.
Gondolom, ti is és mindenki más tapasztalta már, hogy mindenhol mást engednek és mást nem.
Nálunk a Pályarendszabályokban ez szerepel, amit ugye az MKOSZ ír elő.
1. A NÉZŐ A SPORTRENDEZVÉNY HELYSZÍNÉRE AKKORLÉPTETHETŐ BE, HA:
- nem tart magánál szeszes italt, kábítószert, valamint olyan tárgyat,amely a sportrendezvény megtartását, továbbá mások személyi- ésvagyonbiztonságát veszélyezteti, amelynek birtoklását jogszabály,vagy a sportrendezvényre való bevitelét a szervező megtiltotta,
Az a baj, hogy ezt mindenhol máshogy értelmezik, tényleg röhej, hogy nincs egy egységes álláspont. Bár, lehet, hogy így még mindig jobb mert tartok tőle, hogyha egységesítve lenne a rendszer, hogy mik azok a tárgyak amik mehetnek és nem, akkor nagyon kevés dolog lenne amit használhatnánk bárhol.
Nekem közelben ülő ismerősöm azt mondta, fejbe vágták az ott ülő fehérvárit a zászlórúddal. Most nyilván ez olyan dolog, hogy nem fáj, de azért nem kéne. Ahogy a zászló direktbe való átlógatása is csak provokálni jó. Természetesen azzal kapcsolaban már nem tudok mit mondani, hogy a biztonságiak mit csináltak, ahhoz én magam messze ültem. Ettől függetlenül tényleg el kellene kicsit gondolkodnotok, hogy nagyjából mindig ugyanazzal a körrel van a gond. Biztos meg lehetne oldani táboron belül, hogy olyan helyre álljanak be, vagy úgy helyezkedjen ez a pár ember, hogy lehetőleg a mutogatáson kívül mást ne tudjanak csinálni.
Amúgy egy kérdés: most megafon fronton mi a helyzet? A múltkor Pakson azon balhéztak, most itt simán beengedték, valahol azt olvastam, hogy nem szabad... Röhej, még úgy is, hogy nekünk nincs ilyenünk.
Bár én sem láttam mert a mecscet figyeltem, de valóban abból indult az egész, hogy egy zászlótól nem láttak rendesen a hazai szektorból. Majd ezek után mégis egy másik embert próbáltak meg kiemelni mecs közben és mecs végén a parkolóban is.
Ahogy én láttam az eseményeket,nem egy dologból alakult ki: már a meccs alatt is ment az oda-vissza szólogatás a biztonságiak és a szolnokiak között,de ahogy a másik topickban olvastam,abból pattant ki a konkrét konfliktus,hogy a vendégszektorból valaki zászlót lengetett át a hazai oldalra. Na, most ezt konkrétan nem láttm,illetve,hogy valakit fejbe vágott e vele,azt viszont igen,hogy az elválasztó közelében épp egy fehérvári magasabb beosztású rendőr ült,aki számon kérte a dolgokat.