most toltom...holnap meg ha nem esik vegre elmegyek megjaratom...:-) leszedtem a karpitot, megvan a hiba: ha becsapom az ajtot lemegy a pocok egy 3-5 mm ami eleg hogy kizarjam magam:-(meg nem szedtem ki, de szerintem csere lesz:-(
Az mondta az autom, hogy Nyekk... a maradek elektron nem volt eleg beinditani a motort:-)) hat nem lehet buntetlenul 2 honapig elektromos dolgokat szerelni-kiprobalni..:-((( "rendes-emeber" te vedted az aksit vagy mar benne volt? nincs rajta datum mint az ujracsomagolt tescos sajton:-))attilka
Már segítettél egyszer rendelni! Most ismét kéréssel zaklatlak! A 24-es hátfalára gyártottak a két lámpa közé prizmát. Nem tudom milyen cég,hol és mikor! Egy ilyet szeretnénk és ehhez kérem a segítséged! Ha van időd és energiád,hogy utána nézz,nagyon megköszönném!!! Ha találsz esetleg,akkor írd meg légyszi az árát! Ha megfelelő,azonnal adom a pénzt és még esetleg valami kis kiszerelésű sört is! :-)))) A kis dab sincs elfelejtve! Nagyon köszi elöre is!!! Gyurma
Köszönöm! A következő találkozón remélem nem méteres hó lesz! A "hozzáértők" még 20 fokot is ígértek, de úgye olyan szegények még sose voltak, hogy ígérni nem tudtak volna :-)
Én beszéltem a Makival (, mert nem érek rá Porschét javítani lábadozás miatt ) hogy mi a rák van azzal a kocsival. Hát a nyelestengely forog a kihajtások meg állnak :-( Féltengelycsukló nem nagyon javíthat rajta )
valaminek akkor is forogni kell!!! attól mert nem sperr difis még valamelyik oldalon ki kellene adni a hajtást. ( a sperr diffinél mindkét oldalon ) ha az egyik oldalt lefogod a másiknak forogni kell. ha semmi sem forog akkor váltón belül fittyedt le valami. Ott meg a váltó meg a difi van. egyáltalán van hajtás a váltó bemenetnél? nem lehet hogy szerkezet, vagy tárcsa, vagy tengely tört el?
a váltó bemeneti hajtást csak a kukucska nyíláson át, a hátsó harangnál lehet megnézni, kívülről nem látszik....
Egyik ismerősöm úgy vett kocsit,hogy nem a tulaj adta el neki hanem akinek kölcsönadta a tulaj.De elakarta adni a tulaj és mondta nem kéri vissza majd elrendezi az "eladóval". Ismerősöm jóhiszemüen elhittel,hogy elhagyták a törzskönyvet.... ...meg azt is,hogy övéké a kocsi akik eladták. Gyurma látta is milyen szép kocsi,a többi nem publikus...
Tanulság a tulajdonos nevét meglesni azonos e és törzskönyv nélkül nemszabad megvenni!Még jó,hogy nemlett belőle anyagi bukta a haveromnak.
Én egy embert sem láttam még,aki referenciát kér a kocsiról,amit megvesz! Viszont(Porsche tulajok) körében sem tapasztaltam ilyen tulajdonsággal rendelkező embert,aki aljas módon átveri a következő tulajt! (pedig ismerek egy pár Porsche-st!) Sajnos Neked most sikerűlt megismerni egy más jellemzőkkel felruházott embert! :-(((((((((
Ami mindenképpen publikus, az a tanulság: ne fizesd ki a kocsit addig, amíg az okmányirodában meg nem bizonyosodtál róla, hogy át fogják tudni írni a nevedre. Sajnos az eredetiségvizsga megléte nem elégséges ehhez, be kell menni az okmányirodába.
Ez pl. egy lakásvásárlás esetén számomra is nyilvánvaló volt, hiszen az ember ott vásárlás előtt kikéri a tulajdoni lapot a földhivatalból, de azt nem gondoltam volna, hogy autóvételnél is ezt kell csinálni. Lehet, hogy más így csinálja, és csak én voltam a rutintalan?
Valamilyen szinten van publikus részlete a dolognak,mert úgyérzem sokan jóljárnának az információval ha legközelebb vesznek kocsit. Ha valami publikus szivesen olvasnám.
Már elöre nagyon bocs,hogy belevau,de azt szeretném kérdezni,hogy a lét sem adja vissza az illető? Mert amennyire a múltkor beavattál,azt vettem le,hogy ez jogilag elég hosszas és kacifántos lesz! De gondolom,hogy hiteles adásvételit írtatok,tanúkkal. És ha abban szerepel az összeg és az álltalad említett gond van,akkor jogilag nem adhatta volna el! Az egy más kérdés,ha azóta,amióta kifizetted ,elköltötte a pénzt,mert akkor esetlegesen polgári peres úton tudnád behajtatni,de az akár években is mérhető! Illetve meglobogtatod a papírt és az autót kell elperelned,amit már egyszer kifizettél! Nagyon sajnállak,de tudom ezzel nem vagy elölrébb! :-(
Tudom, hogy nem vígasztal, de én baromira örülök, hogy végül nem vettem meg azt a kocsit, amivel Te most jól megégetted magadat (persze hozzá kell tenni, hogy nem magamtól voltam én sem okos, illetve mégiscsak, hiszen tudtam, kit kell elvinni magammal:) ). Mondjuk másodszor már ez sem mentett meg, jómagam ha lehet még ennél is jobban befürödtem azzal a kocsival, amit végül megvettem (pontosabban csak kifizettem). De hát ilyen ez, az élet próbára teszi az ember hitét, és csak aki igazán eltökélt éri el azt, amire vágyott.
Úgy értesültem egy átnézés után, hogy érdemes lenne kicserélni a teljes váltót. Vontatás közben 5km/h felett egyébként kopogott benne valami folyamatosan hátul, mintha kicsit balra (valami oda-odaverődött máshoz két féle hangon is). Ha tényleg teljes csere, akkor van valami recept arra, hogy ha bekerül másik az legalább bírja egy darabig?