Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.16 0 0 1089
Nászúton az a jó ha végig esik az eső.  :-)))
Előzmény: akosM95 (1088)
akosM95 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 1088

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, májusban lesz az esküvőnk és nászútra Thaiföldre szeretnénk  menni. Van valakinek tapasztalata arról, hogy milyen idő van ott akkor? Az már esős évszak?

Köszönöm előre is.

qayxsw Creative Commons License 2008.10.10 0 0 1087

Egy kicsit megszaladtak az árfolyamok, úgyhogy hátha valakinek jól jön most egy kis THB.

1.786 THB-mat átadnám 9.500 Ft-ért.

Stadion, Örs környéke ill. 15. kerület előnyben.

ildi0247 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 1086

Mi februárra készülünk és mindenképpen várunk még. Lehet, hogy csak dec.-jan.-ban jelentkezünk, várunk az akciókra, mert sajnos másképp nem fog összejönni.

Az előző szezon útjait figyelembe véve elég színes a paletta, sok féle körutat kínáltak: First, 5kontinens, Budavár, Best, összesen 5 fajta olyan körútjuk volt, ami az Arany3szöget is érintette, természetesen a hegyi törzsekkel, + pár nap pihi - ahogy Te is írtad - kül. üdülőhelyeken. Ebben teljesen egyetértünk, mi eleve csak ilyen körutas megoldásban gondolkodtunk, 1. alkalommal nagyon sokat szeretnénk látni.

Most ez a Medici ill. Unitravel az Angkorral kombinált programjaival kicsit megkavart. Nem esünk kétségbe, ha az egyik útról le is csúsznánk, még mindig marad miből választani. Ezért mindenképpen kivárunk, főleg, hogy tényleg nincs még kint minden iroda az új ajánlataival.

Ti mikorra tervezitek az indulást és hányan utaznátok? Mi az elképzelésetek, milyen körútra mennétek?

Előzmény: tonio11 (1076)
moonwalkr Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1085

A hepa nem helyfüggő (inkább a malária, ami dzsungeles részeken előfordul, ahol vadállatokkal érintkező szúnyogokkal találkozhatsz, de arra viszont nincs oltás).

Inkább azt döntsd el, hogy mennyire vagy rákattanva a helyi éttermekre és a tengeri herkentyűkre. Ha nagyon, akkor megfontolhatod a hepa oltást. Egyébként felesleges az is.

(Mondjuk a helyi éttermeket nagyon ajánlom, sokkal inkább mint a szállodai étkezéseket:))

Előzmény: euhaj (1082)
moonwalkr Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1084

Mondjuk biztos, hogy a nagyon sokadik utunknak kéne lennie thaiföldre, hogy kihagyjuk BKK-ot (mintha az ember a cukormáz nélkül kérné a francia krémest:) De mivel még csak egy út van a hátunk mögött, ezért valszeg minket sem fog felizgatni egy BKK nélküli lehetőség.

Viszont a Malév jegye elég jó áron van a többihez képest (leszámítva persze az EgyptAir, vagy az ukránok jegyeit, amik viszont már szeptemberben elfogynak), csak persze az a prücök, hogy a Malév charter, a "többi" pedig általában menetrend szerinti.

Na mind1, annyira nem akarok okos lenni, az idén másfelé köteleztük el magunkat, csak a nosztalgia húz vissza ide is.

Előzmény: 681109 (1081)
tonio11 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1083
Több helyen azt olvastam, hogy ha csak a déli területen lesztek, akkor nem szükséges. Ha mentek a dzsungelbe, akkor feltétlenül ajánlják.
Előzmény: euhaj (1082)
euhaj Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1082
Sziasztok. Szilveszterkor utazunk. Oltassal kapcsolatosa mar tudom, hogy nem kotelezo semmi, csak ajanlanak. Szoval vegyem figyelembe az ajanlast vagy ne? Kombinalt Hepatitis oltast?
681109 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1081

mindenesetre nem jöttem izgalomba, mert elég magas áron reptet, ahhoz képest, h. charter gép és nem közvetlenül megy, hanem dubai stoppal

(ja és persze nem érinti Bangkokot, ami lehet, h. másnak tök jó, de én nem tudom a thai nyaralásunkat  pár nap Bkk nélkül elképzelni:))) 

Előzmény: moonwalkr (1080)
moonwalkr Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1080
Nem kételkedtem, én is láttam a thaicentrumon, csak megjegyeztem, hogy furcsa, mert a charterekről szinte mindig először a Malév honlapról lehet tudomást szerezni.
Előzmény: 681109 (1079)
681109 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1079
az lehet, de nemcsak az ő szervezett útjaikban láttam, hanem a thaicentrum is kiajánlotta külön repjegyként...
Előzmény: moonwalkr (1078)
moonwalkr Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1078
Ez azért érdekes, mert a Malév charter menetrendjében viszont nincs semmi erről (csak Egyiptomba mennek Malév charterek a kiírás szerint).
Előzmény: 681109 (1077)
681109 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1077
én most nemrég kaptam hírlevelet, az Aeroviva mégiscsak visz Malév charterrel...
Előzmény: tonio11 (1076)
tonio11 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1076

Jó az áttekintésed, én is tervezgetek, ehhez sokat segítettél. De tényleg úgy néz ki, hogy a jövő évi ajánlatok még nincsenek kinn.

Lekötöttél már valamit, vagy vársz még. Ti mikortájt mennétek? Mi is valami körútban gondolkodunk, pár napos pihivel.

Előzmény: ildi0247 (1060)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1075
Irtam.
Előzmény: ildi0247 (1074)
ildi0247 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1074

Szia!

Írnék privátban, de nem publikus a mail-címed, az enyém igen, írd meg légy szíves, a tiéd, lennének kérdéseim.

Köszi:

Ildi.

Előzmény: Törölt nick (1073)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.02 0 0 1073
Itt van par kep, de inkabb a gyerekek vannak rajta:))
Igen, mi is emeletes szalloban voltunk.
Sajnos eleg rovid volt az ido, amit ott toltottunk, igy olyan helyre mentunk, ami a gyerekenek is jo.
Krokodilok, tigrisek, elefantok, kigyok, allatkert szerepeltek benne, aztan neztunk szobrokat,
meg voltunk egy napot a "parton", es vege is volt a pihinek:(
http://picasaweb.google.com/agnes.dorka/ThaifLd2008MJus#
Előzmény: ildi0247 (1072)
ildi0247 Creative Commons License 2008.10.02 0 0 1072

Szia!

Ez mindenképpen biztató, bár nem elsősorban Pattayára készülünk és nem 2*-osba, de ha mégis ez sikerül, ezek szerint akkor sem kell kétségbe esnünk. Elsősorban árfüggő, hogy melyik utat választjuk, mindenképpen menni és menni szeretnénk. Hogy ebben milyen körút lesz (Angkorral v. Arany3szöggel), még nem tudjuk, pár nap pihenés mindenképpen lesz benne. Egyéniben semmiképpen nem gondolkodunk (legalábbis 1. alkalommal), mikor 2-essel kezdődő áron is van 16 napos út, és még csak nem is akciósan, hanem kat.áron, nyilván ez kisebb kategóriájú szállodát jelent. Szerintem egyénileg sem lehet ennél kevesebből kihozni. Én azért választottam Pattaya helyett Ko Changot, mert nagyon tetszettek azok a képek, amiket az ottani szállodákról láttam: csodás, sűrű növényzetben megbújó bungallók, míg P.-n elsősorban sokemeletes betonhoteleket láttam. Az ottani partról valóban nem sok jót hallottam, olvastam, de már néztem progikat a környéken, ha mégis ez jönne majd össze. Olyanra gondoltam, mint Nong Nooch, krokodilfarm, Mini Sziám, és persze Korallsziget. Ha esetleg tudsz még ajánlani lehetőséget, azt megköszönném.

Kérhetném, hogy 1-2 képet is tegyél fel?

Köszi: Ildi.

Előzmény: Törölt nick (1070)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.10.01 0 0 1071
Az tény és való, hogy ami kint 2-3 csillagos, az legtöbb esetben különb mint nálunk a 4 csillagos szállás.Ez tükröződik az ellátásban és szolgáltatásban is.
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.01 0 0 1070
Eletem elso thaifoldi utja Pattayan volt egy 2 csillagos hotelben.
Ott szerettem bele az orszagba ugy ahogy van:))
A tobbi reszet meg nem lattam. A part nem szep, de tudsz csinalni kulonbozo progikat furdes helyett.
A 2 csillagos szallodaval semmi gond nem volt, minden nap takaritottak, adtak torolkozoket, szappant, sampont, nem tunt el semmink es klima is volt. Nem mondom, hogy luxuslakosztaly, de ennyi penzert (58 ezer Ft 6 fonek svedasztalos reggelivel egy hetre) kellemesen csalodtam. Sokkal rosszabbra szamitottam az arab 3 csillagos utan. Mi egyeni szervezesben mentunk.
ttom04tom04 Creative Commons License 2008.09.30 0 0 1069
hat igen, nem irhatom azt hogy ejnye bejnye, ha egyszer gusztustalanul draga minden, sima lehuzas!
Előzmény: moonwalkr (1068)
moonwalkr Creative Commons License 2008.09.30 0 0 1068
Csak kár ezért a "szép stílusért" a végén:(
Előzmény: ttom04tom04 (1065)
ildi0247 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 1067

Szia Moonwalkr!

Hétvégén nem voltam gépközelben, bolcs, hogy csak most válaszolok.

Neeeeeeeem, szó sincs róla, hogy azt választanánk, éppenhogy összehasonlítás miatt írtam, hogy a B.R.-nél a legalacsonyabb színvonalú út is drágább, mint a M.T.-nél a sokkal gazdagabb körutas és jobb min. szállodát tartalmazó, időben is hosszabb (tehát minden szempontból szuperebb) program. Pattayát hanyagolnánk, most Ko Chang-ot választanánk körúttal és Angkorral kombinálva. Aztán majd meglátjuk, hogy mi sikerül, ill. még mit fogunk találni.

Azért köszi a jó tanácsot:-))!

Üdv.:

Ildi. 

Előzmény: moonwalkr (1064)
681109 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 1066
hali, a 21., 22. képek hol készültek?
Előzmény: jeel (1063)
ttom04tom04 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 1065
en is megyek Thaifoldre Januarba ket hetre, majd aprilisban valoszinu fel evre.

Arra jutottam hogy sokkal olcsobb ha siman megveszi az ember a repulojegyet, megszall Bangkokban par napig pl itt:

http://www.theatlantahotelbangkok.com/tarrifs.php

Aztan meg szepen onnan lehet menni a beachekre, meg programokra.
Mindenhol nagy kinalat van szallasbol, meg csucsszezonban is, es joval olcsobb ott helyben kivalasztani a helyet, raadasul ott es olyan szobat vesz ki az ember amilyet csak akar.

En londonbol repulok, kb £500 a jegy, meg viszek meg 500-at abbol ket hetig kiralykent el lehet lenni.
Tehat osszesen 300.000 Ft

Szoval en azt mondom hogy: BASSZAK MEG AZ UTAZASI IRODAK :))
moonwalkr Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1064
Szia!

Csak annyit, hogy olyan programot, amiben Pattaya van, pláne a 2*-os szállodával, azt felejtsétek el, hacsak nem akartok elsőre csalódni Thaiföldben:(
jeel Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1063
igaz nem Phuket-rol, hanem Krabi-rol indulva par kep Koh Phi-Phi-rol (is):

http://picasaweb.google.com/gabor.jel/Thailand2008071725
Előzmény: moonwalkr (1019)
kerky Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1062
Köszi! Olvasgatom már!
Közben az egyik barátomék is jelezték, akik már többször voltak, hogy most magán úton szervezik a dolgot, így már többen leszünk és belevágunk.
Előzmény: 681109 (1059)
ildi0247 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1061
Bocsi, nem egészen így nézett ki, mielőtt elküldtem:-))!
ildi0247 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1060
Sziasztok!

Az aerovivás véleménnyel abszolut egyetértek.

Először készülök Thaiföldre, az elmúlt hónapokban átnéztem az összes hozzászólást. Nagyon sok hasznos tanácsot és infót találtam, köszönet érte mindannyiótoknak.

Én is figyelem folyamatosan az irodák ajánlatait, naponta kapok hírleveleket, most legutóbb az 5kontinenstől jött ajánlat, miszerint magunknak állíthatjuk össze a programot: 3 éj BKK-ban a Baiyoke Sky-ban, 3 programot választhatsz a kínálatból, 7 éj üdülés Phuketen v. Krabin v. Koh Samuin. Ennek elég húzós az ára (399.900,-), de talán megy ez még lejjebb is.

Mi elsősorban körútban gondolkodunk, nagyon szeretnénk felmenni Chiang Mai, Chiang Rai, hegyi törzsek, Arany3szög, stb. vidékre, de egyelőre még nem jött ki minden iroda a friss ajánlatokkal, az előző szezonban volt 3-4 egész jó. Viszont tegnap kaptam a Medici Traveltől nagyon jó összeállításokat, lehet, hogy lemondunk a távoli részekről, mert most megkavart egy 16 napos program: Angkor 3 éj + Ko Chang 6 éj + thai körút 3 éj + BKK 2 éj. Ennél az irodánál nincs időpont szerinti megkülönböztetés az árban, csak a szállodák minősége szerint. Erre az útra „B”: 3*+(emelt középkat.) és „C”: 4* v. 3*+(delux excluziv színvonal) 379.900,-.

Egy másik 16 napos program: Pattaya 4 éj + Koh Chang 5 éj + 3 éj thai körút + BKK 2 éj, ez pl. „B” kat.szállodában 284.900,-.

Ezek nem akciós árak, szerintem katalógus árnak ezek nagyon jók. Sajnos csak „kis körutat” tartalmaznak:

nap: úszópiac, Kanchanaburi, Kwai folyó nap: hajózás a folyón, Kaeng Lava barlang, Ayutthaya nap: Lopburi, Bang Pa-In Szépséghibája ezeknek, hogy a bkk-i programok fakultatívak, ez kb. 20e-et dob az áron, de viszonylag tűrhető a reptéri illeték.

A Bestnél az előfoglalós akciós árak az új katalógusból u.úgy pl. 14 éjszakára – igaz, hogy nagy körúttal, viszont Angkor nélkül -, a legegyszerűbb pattayai 2*-os szállodában való üdüléssel (tehát a legolcsóbb ajánlatuk) 386.900,-.

Remélem, segítenek v.kinek a fenti infók a választásban, mi biztos nem kapkodjuk el, várunk még a hiányzó friss ajánlatokra. A Medicinél is mondták, hogy elképzelhető, miszerint lesz újra „nagy körút”-juk is, tehát u.annak az irodának is lehet még újdonsága. Résen kell lenniJ!

Mindenkinek nagyon jó tervezgetést és kellemes hétvégét kívánok.

Ildi.

Előzmény: moonwalkr (1057)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!