Íme, egy laza topik a történelmet és a játékot kedvelő társaságnak, akik eddig végeláthatatlan dumálási kényszerükkel próbára tették a többiek idegeit a "Szókígyó történelmi személyekkel" topikban. Ennek mostantól, s ezt ünnepélyesen kijelentjük, vége.
"Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!"
Macskás kép, amit csak elképzelni tudtok mostan, mert mire a gépet előhalásztam, az alany meglépett:
emberjánya kicipeli a szőnyegét a teraszra, géppel kitisztítja, ahogy kell, elégedetten bevonul, majd fél perc múlva kikukkantva azt látja, hogy a drága öreg bolhazsák cirmos elégedetten horpaszt a tiszta szőnyeg legközepén.
A végében van a mérge? Csak a slusszpoént nehéz lesz megtalálni, Fountains a legnagyobb ciszterci apátságrom Angliában - azt észrevetted, hogy az általam berakottak többségét ők építették? Tintern volt az egyik első wales-i, aztán Rievaulx, Melrose az első skóciai, St. Mary's, Fountains. Whitby volt bencés, Holyrood és Jedburgh ágostonrendi. A mostaniakat meg azóta kerestem, vagyis nincs itten tudatos rendezés, legfeljebb a napi adagon belül. Majd megkeresem mondjuk a legnagyobb írországit.
A Mamma Mia! fergeteges volt - hiába nem rajongok annyira a musicalekért. Kicsit aklimatizálódni kellett az elején, de összességében klappolt az egész, az ABBA-számokat sikerült a forgatókönyvhöz illeszteni. Könnyesre röhögtem magam rajta, annyira jó poénbombonok, karakterek vannak benne (a film végcímét pedig kötelező megvárni). Meryl Streep istennő, még ABBÁt énekelni is tud, elvinné a filmet akár egyedül a hátán, de ott van pl. Colin Firth (nyammi), aki ilyen messze még nem ment a "csakazért is kibújok a Mr. Darcy-szerepskatulyából" kampányában. :oD