Keresés

Részletes keresés

Árpi Creative Commons License 2009.03.17 0 0 5263
"De ez megvalósíthatatlan."
Azért érdekes lenne, ha rá lehetne venni a távolmaradókat, hogy menjenek el, és írják ezt le.
Előzmény: Laci-62 (5260)
vargailles Creative Commons License 2009.03.17 0 0 5262
A közelmúltban elhunyt a magyar zöldmozgalom egyik nagy öregje. Az ő története. 2006-ban nehezen emésztette meg, hogy bár volt egy szimpatikus jelölt-aspiráns a körzetében, de ellehetetlenítették a kopogtatócédulavadászok az indulását ... másra szavazni nem akart, mert nem volt a jelöltek között olyan, akit méltónak tartott a képviselőségre ... viszont állampolgári kötelességnek tartotta a választásokon való részvételt ... viszont választani sem tudott a kínálatból ... tiltakozásul hát a szavazólapon odaírta annak a nevét, aki nem tudott elindulni sem ... ezáltal tett egy érvénytelen szavazatot, de nyugodt szívvel elmondhatta: ő választott.

Én ma ezt tartom követendő példának. Mindenki, aki egyébként választana, de a jelen helyzetben hányingerével küzdve marad távol az urnától, mert nincs akit választana ... az igenis menjen el és vagy írja oda a számára kedves, de elindulni nem tudó jelöltet, vagy egyszerűen írja oda: "ezeket nem" és húzza ki az összeset. Ez egyfajta tiltakozó közvéleménykutatás lenne. Amennyivel több elsz az érvénytelen szavazatok arány a szokásosnál, annyi a vezetőkkel elégedetlen ember.

És mi lenne ennek a kézzelfogható hozadéka? Ha mégsem ixelnénk annak a neve mellé, akit jobb híján (kisebb rossznak vélve) választanánk, s mindezt tömegesen, akkor azzal a két nagytól vennénk el szavazatot, azaz a kicsiket erősítenénk ... s bár számomra jelenleg sem az MDF, sem az SZDSZ nem üti meg a parlamentre alkalmas mércét, azt be kell látni, hogy a két nagy magában még szabadabban garázdálkodhatna ... igenis kell 6-8 különböző párt a parlamentbe, máskülönben (több)pártállamról kell beszélni, s nem képviseleti demokráciáról. Igenis kényszerítsük bele őket legalább a koalíciós kényszerbe. Ne egy pártvezetői értekezleten döntsenek nemzeti kérdésekben ... ne legyen formális egy kormányülés ... mint amilyen ma is az, s amilyennek látszik egy ma tartandó választás után is.

Szóval szavazz anyádra!
Előzmény: Laci-62 (5260)
Nogo Creative Commons License 2009.03.17 0 0 5261
Azért nincs előrehozott választás, mert nem érdeke a fidesznek. Nekik nagyon kényelmes a helyzet, szépen kihúzzák 2010-ig. Őket csak a választás érdekli.
Ha igazán akart volna tenni az országért, ha le akarta volna mondatni a gyurcsány bandát, 2006-ban az őszi események kapcsán a "forradalom" élére állhatott volna. Nem tette meg. Öszöd és a TV ostrom után, normális országban az ellenzék kivonult volna az utcára, visszaadta volna a mandátumát, és előrehozott választást követelt volna. Helyette összeültek, a tárgyalást sok évre titkosították, és elkezdőtött a rendőrség karhatalommá változtatása. Október 23-án pedig pedig Orbán beszéde után limuzinjával elillant, miközben a tömeget szétverték. Azóta megy az elhintett "előrehozott választás kell, de majd csak...". És vigyorogva kivonulnak a parlamentből, ennyire telik. Most pedig már annyi helyről mondják az összeomlást és a teljes politikai elit felelősségét, hogy próbál a folyamatok élére állni (lásd legutóbbi Orbán beszéd). Ez veszélyes, mert megint nem lesz meg a rendszerváltás és a 20 éve elmaradt felelősségre vonás, nagytakarítás.
Előzmény: vargailles (5239)
Laci-62 Creative Commons License 2009.03.17 0 0 5260
Ha ez bekövetkezne, akkor a központi törvényekkel hamarabb ölnék meg ők az önkormányzatokat. Beindulna a szavazógép, és ellehetetlenülne minden független önkormányzat. Nem tudom, mi lehetne a megoldás.
Azon biztos elgondolkodna mindenki, ha lenne egy 75-80 % -os részvétel melletti választás, ahol a szavazólapok 2/3 - án kézzel írott " EGYIK SEM" szerepelne. De ez megvalósíthatatlan.
Előzmény: Árpi (5258)
Árpi Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5259
Tőlem biztos nem kaptál. Nekem is rég ez a meggyőződésem. Gyurcsány meg ki mást képviselne, ha nem a nagytőkét, azaz sajátmagát? Szóval kamu itt minden, amit nekünk előadnak. Az ilyen juhászkutyafélék mondják az igazat. Hogy pusztuljon mindenki, aki a hatalmukat veszélyezteti. Ez nekik a lényeg.
Előzmény: Érd Emese (5257)
Árpi Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5258
A két nagy pártot mi tartja szerinted életben? Mi tartja őket a csúcson, ha nem az egymással való folytonos harc? A cirkusz. Ami mindent eltakar. Abban a pillanatban, ha valamiben nyíltan megegyeznének, jelentőségét veszíteni az összes eddig harci jelszó mindkét oldalon. A többi erőt meg rég olyan szinten korrumpálták különféle módszerekkel, hogy nincs párt, amelyik valóban beleszólhatna még bármibe.
Nem látok más kiutat, mint hogy helyi szinten ki kell szorítani a politikából a központ-vezérelt pártokat. Azaz az összes pártot. Ideje kiadni a jelszót:
Embert válassz, ne pártot!
És majd ha elveszítik a helyi pénzforrásaikat, ahol kéz kezet mos alapon támogathatják egymást (azaz magukat) megyehatárokon átnyúlva az adónkból, majd ha a helyi döntések során kiderül, hogy igenis, van élet a pártok nélkül (sőt, úgy van csak igazán), akkor előbb-utóbb rákényszerülnek arra, hogy valóban a választók érdeke legyen nekik az első. Minden más megoldás évszázadokig tart, vagy szó szerint vérrel jár.
Előzmény: Érd Emese (5255)
Érd Emese Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5257

Mit kaptam én e helyütt, kb. másfél éve, mikor szintúgy lebloldaliztam a FIDESZT?! Majd meglátod! :o))))

Előzmény: Árpi (5256)
Árpi Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5256
Demokrácia? Ugyan már! Kun Béla röhög a sírjában, ha a fideszeseket hallja! Ilyen vad szélsőbalos dumák 90 éve nem hangzottak el az országban! Duma csak az a fenenagy jobboldaliság. Tessék végiggondolni!
Erősebb állam, az állam biztosítson teljes foglalkoztatást. És most már az ellenfelekkel való leszámolás is hangoztattatik.
Tessék már megkapirgálni a festéket, és megnézni, mi is van alatta! Itt fején áll a világ. Az MSZP polgáribb, mint a Fidesz, a Fidesz meg simán komcsi már. Orbán Viktor minap fedezte fel a nemzeti kommunizmust, bár még nem nevezte nevén a gyermeket, de nem jár messze attól, hogy kimondja, hogy a pénz eleve az ördögtől való, és majd ők megszüntetik.
Előzmény: kígyószisz (5254)
Érd Emese Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5255

Itthon mindegy. Mert kevés olyan van, aki gazdag volt, aztán állt politikusnak. Tényleg! Van olyan? Már aki mondjuk a rendszerváltás előtt is nagytőkés, gazdag család volt.

Az USA-ban mondjuk nem mindegy. De az is igaz, hogy ott meg a gazdaság megsegítésére demokraták és republikánusok összefogtak.

El tudod képzelni, hogy itthon megtörténik ez? Te Feri, én azt gondoltam, mentsük meg ezt az országot! Veletek szavazunk, csak azt kérném, fontoljátok meg ti is ezt a kérdést, amit itten felvetünk. Hogyne Viktorom! Szót se többet! Elsikálva. - Aztán egyhangúlag megszavaznak két jó, értelmes törvényt. És nekünk meg jó lesz. (Hopp! Basszus!, most meg mehetek ketzet mosni! Beleért a kezem ugyanis...)

Előzmény: Árpi (5252)
kígyószisz Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5254
"azt is gyalázza, aki rájuk szavazott. Kimondta a kollektív felelősséget: mindenki, aki itt beszélget, aki nem tapsol, aki kérdez, az itt kérem mind porbafingó ."

Mindezt a demokrácia jegyében, ugye? Amelyik tiszteletben tartja a véleménynyilvánítás alkotmányos szabadságát....

Előzmény: vargailles (5251)
Árpi Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5253
Nem kapnak jobbat. Mert a jobbnak esetleg lenne önérzete is, és nem írna le bármit.
Előzmény: otterlo (5246)
Árpi Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5252
Nem mindegy ebben az eseteben, hogy tyúk vagy tojás... Amelyik család azután lett gazdag, miután a politika közelébe került, az nem azonos azzal, aki gazdag lett, majd politikusnak állt. Nagyon nem mindegy...
Előzmény: Érd Emese (5243)
vargailles Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5251
"Az ellenfeleit alázza, fenyegeti csak azért, mert a másik oldalra szavaztak."

Bocsáss meg, de nem érted a lényeget ... azt is gyalázza, aki rájuk szavazott. Kimondta a kollektív felelősséget: mindenki, aki itt beszélget, aki nem tapsol, aki kérdez, az itt kérem mind porbafingó ... még a fenyegetés hangnemét is érezni vélem, de azt már most előre leszögezi: nem érdekli, ha megpusztulunk. Azt már korábbról tudjuk, hogy csak azért jár közénk, hogy megüssön minket a guta. Engem is. Téged is.

Ez a kádári "akinemvelünkazellenünk" ... ide vezetett az "egyazászló" ... aki nem áll alája, az labanc.

Én már gyűjtöm az Orlai összest. Tanulságos lesz minden reménybeli Fidesz szavazónak.
Előzmény: tutus1 (5247)
Érd Emese Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5250

Nem te jelenség vagy. :o)))))

Általánosságban, mintegy predesztináltam. Nehogy már valaki még is... Érted!? ;o)

Előzmény: Árpi (5249)
Árpi Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5249
"És nem azt, hogy kérdéseimet önös politikai érdekek szolgálatába állítsa bárki, bármelyik oldal."
Szerinted én "oldal" vagyok? :o)))
Előzmény: Érd Emese (5237)
kígyószisz Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5248
"Szóval, kis balliberális siserahad, lassan üt az órátok."

Ez valami fenyegetés akar lenni?

Nem te írtad azt a napokban, hogy romlik a színvonal?
Hát igen, jelentősen.
Előzmény: Törölt nick (5210)
tutus1 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5247
Hogy is van ez?

"Verhetitek a nyálatokat, az annyi, mint a szélbe kiáltott szó. Porbafingók vagytok mind. Annyit sem számítotok már az országnak meg Érdnek, mint a molyfing. De a számonkérést gazdáitok nem kerülhetik el. Sem az országban, sem Érden. A sok gazemberségért, amit szóban és tettben elkövettetek, fizetni kell. Mert a lélekrombolás, a hazugságterjesztés, a gyűlölködés, mocskolódás ugyanolyan gaztet, mint a lopás"

Az nevezi gaztettnek ( bár én két t-vel írtam) a gyűlölködést, mocskolódást, aki néhány sorral előbb maga is azt teszi? Az ellenfeleit alázza, fenyegeti csak azért, mert a másik oldalra szavaztak. Az általa remélt változás 2010- ben azt is hozza, hogy aki nem oda voksolt azt büntetni kell? Számomra ez már most is félelmetes.
Előzmény: Törölt nick (5210)
otterlo Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5246
Így van. Amúgy meg nem is értem: hogyan nem látják, milyen károkat okoz éppen nekik!
Előzmény: Árpi (5225)
mozo01 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5245
"Senkit a háromból!"
Kis segítség:

Ertet Lenke Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5244
> Én pedig most azt mondom, hogy júniusban és 2010-ben sem kellene elmenni szavazni. Senkinek!

Csaxólok (másképpen: kötekedek): nem jó a módszer!

Ha az első körben nem mégy el, nem értél el semmit. Érvénytelen a szavazás? Sebaj: két hét múlva második kör. Annyival tovább hallgatod a kampányt.

Aztán a második körben nincs olyan, hogy érvénytelen. Ha 3 ember megy el az egész országban, akkor ők döntöttek. Kész-passz.

Van jobb módszer:
Azéris elmégy. Ja, egyik pofa se tetszik? Nem baj. Odaírod a lap aljára:
"Anyád!" mellé rajzolsz egy négyszöget, belehúzod az X-edet.

Ez így érvénytelen, de ez egy db leadott szavazat. A 2/3-ba ez is beleszámít (az 50%+1-be is).

Erre még szlogent is könnyű találni: "Szavazz anyádra!"
Előzmény: Érd Emese (5230)
Érd Emese Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5243
Leht, hogy az USA-ban ez működik. Itthon ez sem. Miért? Gy. F. mód felett tehetős polgár. SZDSZ frakcióvezető? Dettó. Még állítólag helikopátere is van. Aztán? O.V. családja sem megy a szomszédba kenyérért. És? Sorolhatnánk. Aztán mégsem történik úgy, hogy szépen, kultúráltan és módfelett a köz érdekében tesznek. Miért? Őket mégsem nevezném angyalföldi melósoknak.
Előzmény: Törölt nick (5241)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5242

Egy sort benyelt a zindex!

Az volt a lényeg, hogy ne anyagi érdekből induljon valaki a politikusi pályára. Amerikában!!!

A másik mondat eleje az volt, hogy volt a XX. században Magyarországon már olyan, hogy kazánkovácsok, cipészek lettek hatalomba emelve......

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5241

Sajnos a hatalom, bárki is kerül a közelébe, elveszi az előbb mégoly normális ember eszét is. Most lehetne hozni egykor fiatal, rátarti és tisztatekintetű emberekről példát, akik mára a hatalomért remegő, akár országhalált is megkockáztató demagógokká váltak.

Ezek alap emberi tulajdonságok.

Egy Gandhi 300 évenként egyszer születik. Vagy Teréz-anya.

A többi gyarló, esendő.

Nem teljesen haszontalan az a módi, ami az USA-ban dívik. Ott eleve tehetős, vagyonos polgárból lesz képviselő/jelölt. Legalább alapszinten ne anyagi érdekből induljlettek tanácselnökök, hatalombirtoklók. No az se vót egy díszmenet.....

Kiben hihetne egy egyszerű, 1.0-s szoftverű átlagpógár? Ha még a tanult, egyetemet, külföldi ösztöndíjat végzett fiatalból is kibújik a sötétség?

Nem politika, de egy tanulságos TÖRTÉNET, nem regény. Végtelen jámbor, ref. pap nagyobbik gyereke. Teológiát tanul, majd oktat. Példás apa, 3 kamasz intelligens gyerekének mindent megad. Rendes, takaros, ambiciózus asszonka. Keményvonalas hazafi, előbb Antal, majd Csurka táborában.

Oszt egy nap összeállt egy (khmmm...) hölgynek látszó női személlyel. Család otthagy, háztartásbeli asszonka otthagy 3 éhes szájat kellene etetnie. Még vadabb, már szélsőséges nacionalista lesz. Magyarország, 2007 A tüntetések háttér szervezője, nyíltan nem jelenik meg. Csak a szellemi muníciót adja.

Előzmény: Érd Emese (5240)
Érd Emese Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5240

Hát nem tudom. Sajnos a hazai választói szokások annyira kiszámíthatatlanok, hogy arra szó sincs. Így félre is magyarázza mindenki. Ettől függetlenül sajnos szerintem még sem ennyire egyszerű a helyzet.

Amíg az emberek tényleg nem akarnak változást, addig nem is lesz. Itt a politikusokról kellene végre szavazni. Nem bánom, politizáljanak kedvükre. De ha kérhetem, a gazdasági irányítást, és az ország külső megítélésével kapcsolatos ténykedést vegye már ki vki a kezükből.

Miért van az, hogy ha vki a magánéletben jó szakember, a politikusi pályára lépve elsilányul. Vszínű, hogy azért, mert nem gazdasági, hanem politikai döntést hoz. Az meg sosem vitte még ezt az országot előre. Sőt...

Meg kellene érteniük végre, hogy ez így nem mehet tovább. A sárdobálásnak vége. Elfogyott a sár...

Szerintem a szoborparkban lenne már a helyük. Korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül. Aztán pénzért lehetne mutogatni a sehová sem jutó, állandóan elleneszavazó, meg nem értő, tehetetlen közsszereplőket. Legalább keresnének egy kis pénzt....

Előzmény: vargailles (5239)
vargailles Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5239
Tudjátok miért nincsen hazánkban immár 3. éve előrehozott választás? Mert az a tömeg, aki a közvéleménykutatások szerint most a Fideszre szavazna, az annyira mégsem akarja, hogy Fidesz hatalom legyen ... inkább távol marad, mint tette azt a ferencvárosi többség is ...

A szomorú az, hogy egy 30% alatti részvétel mellett fog 2/3-os többséget szerezni egy politikai erő ... s ez olyan veszélyes (pláne, hogy az ilyen holdudvarok habzó szájjal várják az ellentábor megdöglését, a revansot), hogy felér a mai ámokfutással ... a Fidesz történelmi felelőssége ott van, hogy a mai helyzetben nem keresi a szélesebb társadalmi összefogást, a lehetséges szervezetekkel a kompromisszumos együttműködés lehetőségét, s ezáltal sokakat távoltart a közélettől és végső soron az urnáktól ... a szekér- és széltolóik minősíthetetlen cselekedeteikkel a valódi rendszerváltás ellen dolgoznak ...
Érd Emese Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5238

Nem fogod elhinni!

Fel sem írtam! Sem őket, sem a másikukat. Így nekem nem kellett leírnom a hazai politikai erőket. Megtették saját maguk....

Előzmény: Árpi (5233)
Érd Emese Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5237

A tettei minősítik a cselekvőt. Ez tény. Viszont a választ, a feltett kérdéseimre várnám. És nem azt, hogy kérdéseimet önös politikai érdekek szolgálatába állítsa bárki, bármelyik oldal.

Tények, csak a puszta tények. Ennyi, amire áhítozom.

Előzmény: Árpi (5236)
Árpi Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5236
És a szóbeli válasz többet mond Neked, mint a tetteik?
Előzmény: Érd Emese (5235)
Érd Emese Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5235
Nézd. Én tényleg attól várok a kérdésemre választ, akitől kérdeztem. Azt az álláspontot még nem ismerem, ezért vagyok rá kíváncsi. Ennyi csak...
Előzmény: Árpi (5232)
osz1972 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5234
Lásd az 5209. hsz.-t!
Előzmény: Árpi (5231)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!