Én nem értem, kérlek magyarázd el ;) Amúgy a Nidingr új albumán a Baldrs Draumar szám végén Garm van. Ismét semmi extra, de nekem egy fokkal jobban bejött, mint a Dimmus szereplése.
CD1
1.
Vàli: Hoestmelankoli *
2.
Empyrium: The Days Before The Fall *
3.
Nest: Summer Storm (acoustic) *
4.
Nebelung: Ich würd es hören *
5.
October Falls: Viima *
6.
Ainulindalë: A Year Of Silence *
7.
Les Discrets: 5 Montee Des Epies *
8.
Les Discrets: Apres l'Ombre **
9.
Musk Ox: Solstice *
10.
Havnatt: Dagen Og Natta *
11.
Dornenreich: Dem Wind Geboren
12.
Vàli: Haredans I Fjellheimen *
CD2:
1.
Nhor: Upon The Wind Its Wings Beat Sorrow Into The Stars *
2.
Ulver: Synen **
3.
Neun Welten: Pan *
4.
Tenhi: Kausienranta
5.
Bauda: Ocaso (acoustic) *
6.
Orplid: Stille (Demo) **
7.
Nucleus Torn: Krähenkönigin III
8.
Lönndom: Språnget Ur Ursprunget *
9.
Syven: How Fare The Gods? *
Ezek után már az sem lepne meg, hogy az egyik számban a Crowbaros Kirk agyonreverbesített hányása támogatná az érzéki thereminjátékot. Hiába, az ambient határai örökké tágulnak.
Szerintem egész jó lett, az ambientes részek még ambientesebbek, a pittyputtyosak még pittyputtyosabbak lettek, csak ezt az énekest kellene már végre leváltani.
Távol álljon tőlem, hogy az Opetht en bloc szarnak tartsam, mint egyesek, de Mikael az utóbbi tíz évben még csak hasonlóan jó lemezt sem tudott gyártani, mint az Axioma.
Ő egy nagyon jó énekes, tényleg van hasonlóság. Nade ugye, ettől még végigásítom az új albumukat. (Most lett vége az Enslavednek, ezt tutti fogom még hallgatni, megleptek.)
Ha már szóbakerült Garm egyre unalmasabb vendégszereplése(i) akkor felhívnám a figyelmeteket egy kis érdekességre. Nem vagyok (sosem voltam) egy megveszekedett Soilwork fanatikus, de az új albumon néhol kiköpött Tricksteres az énekes hangja. A legjobb bizonyíték erre a Night Comes Clean, ahol a refrén maga a csoda. Erőtől duzzadó, a legjobb HCS pillanatokat idéző hangok szólalnak meg Björn 'Spped' Strid torkából. Esetleg az én fülem bot.