Keresés

Részletes keresés

Thomas_ Creative Commons License 2004.12.18 0 0 283

Visszahúz a Terminátor szív?

Arnold Schwarzenegger, akinek nevéről nem hüppögős, papírzsebkendőt-telifújós filmek jutnak eszünkbe, sokkal inkább jövőbe-utazós, egy-teli-tárral-50-embert-lelövős produkciók, úgy tűnik mégsem tud szabadulni filmes múltjától.

Kalifornia jelenlegi kormányzója, az osztrák származású izomkolosszus megválasztása előtt utoljára a Terminator című franchise harmadik epizódjában szerepelt.
A rajongóknak azonban úgy tűnik mégsem kell róla végképp lemondaniuk, hiszen kedvencük időről-időre felbukkan majd egy-egy hollywood-i alkotásban, még ha csak egy nyúlfarknyi szerepben is.

December 23-án mutatják be hazánkban a tengeren túlon "mérsékelt sikert aratott" Disney produkciót, a 80 nap alatt a Föld körül című remake-et.
(Az idézőjel azért van, mert a filmre fordított 140 millió dollárból csak 24 térült meg a forgalmazó Buena Vistának, így hát a cirka 116 milliós mínusz miatt bátran nevezhetjük a filmet az év egyik legnagyobb buktájának.)
A film főbb szerepeit Jackie Chan (Csúcsformában), Jim Broadbent (Bosszúállók) és még egy tucat, kevésbé ismert színész alakítja, egy mellékszerepben pedig feltűnik az örök-elpusztíthatatlan Terminátor is, Arnold (persze nem 'halálosztó' karakterben).

A héten felröppent a hír, hogy barátja, Tom Arnold (Két tűz között) kedvéért elvállalt egy újabb mellékszerepet: a The Kid & I - szabad magyar fordításban: A Kölyök és Én - című filmben láthatjuk majd újra.
A történet egy 17 éves fiúról szól, akinek legfőbb vágya, hogy szerepet kapjon egy akciófilmben. Egy munkanélküli színész (Tom Arnold) siet a segítségére, hogy álma megvalósulhasson.
A jövő év második felében mozikba kerülő darabban szerepel még Linda Hamilton (Terminator 1-2), illetve egy apró szerep erejéig Jamie Lee Curtis is beugrik a forgatásra.
Hogy Schwarzenegger-nek milyen szerep jutott a filmben, arról nem szól az előzetes info...

Pletykák keringenek viszont arról, hogy Andy Vajna és társa nem hagyják szép csendben elúszni a Terminátor márkanevet a dicsőség tengerén és már tervezik a negyedik epizód forgatását. (Megjegyeznék: sokak szerint már a harmadikat se kellett volna leforgatni.)
A negyedik - vélhetően záró - darab sem készülhet el a mi Swarczink nélkül: igaz, ebben már nem ő alakítja majd a főszereplő robotot, de úgy hírlik, egy kisebb szerepben még viszontláthatjuk őt.

Minden jel arra mutat tehát, hogy Kalifornia megbecsült kormányzója nem tud teljesen elszakadni filmszínészi múltjától. Főbb szerepek felvállalására ugyan már nincs ideje, de kisebb-nagyobb cameok erejéig több filmben is felbukkanhat majd az elkövetkező években. 

Agassi Fan Creative Commons License 2004.12.12 0 0 282
Az RTL klubbon volt.
Előzmény: Thomas_ (280)
Steffi21 Creative Commons License 2004.12.11 0 0 281
A Menekülő ember nekem is gyerekkori kedvenc, meg az Ikrek is.-))
Előzmény: Thomas_ (276)
Thomas_ Creative Commons License 2004.12.10 0 0 280
Nem szeretek en filmeket nezni a TV-ben... Nem eleg, hogy folyton megszaggatjak reklammal, meg ki is vagnak belole onkenyesen. Vagy az HBO-n volt? Akkor meg nem tetszik a 4:3-as keparany...:)
Előzmény: Agassi Fan (279)
Agassi Fan Creative Commons License 2004.12.10 0 0 279

A T3-at nézted?

Én csak úgy félszemmel a közepétől. :-)

Thomas_ Creative Commons License 2004.12.06 0 0 278
Megvan valami borzalmas alamondasos videokazettan, de inkabb megvarom azt a DVD megjelenest...:)
Előzmény: Agassi Fan (277)
Agassi Fan Creative Commons License 2004.12.05 0 0 277
Az egyik nap volt a Menekülő ember. :-)
Előzmény: Thomas_ (276)
Thomas_ Creative Commons License 2004.12.01 0 0 276

Es mar a Piszkos alku is!:) Mar csak ezek a filmek hianyoznak az Arnie-gyujtemenyembol:

Terminator 2 & 3 - varom a diszdobozt....

Junior - Ezt tuti ki fogjak adni egyszer

Ovizsaru - Erre is van esely:)

Menekulo ember - Ez jo lenne, kiskoromban ez volt az egyik kedvencem, azota nem is lattam:)

Conan, a pusztito - Csodalkozom, hogy az elso resz utan ezt miert nem hoztak ki...

Maradj ehen - Enelkul megvagyok, de jo lenne a teljes sorozat:)

Herkules New Yorkba - Kivancsi vagyok megjelenik-e valaha...

Előzmény: Thomas_ (275)
Thomas_ Creative Commons License 2004.12.01 0 0 275
Az mar itt csucsul a polcon:)
Előzmény: Agassi Fan (274)
Agassi Fan Creative Commons License 2004.11.30 0 0 274
Szerdán lesz az Emlékmás. :-)
Agassi Fan Creative Commons License 2004.11.30 0 0 273
Pár napja volt ez a film a TV2-n, de nem bírtam végignézni. Nekem nem jött be. :-(
Előzmény: Thomas_ (272)
Thomas_ Creative Commons License 2004.11.30 0 0 272

Ha minden igaz, matol kaphato DVD-n Arnold 86-os akciofilmje, a Piszkos alku, a Legendak Klubja sorozatban.

http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=3171&VID=97870376056286668

Agassi Fan Creative Commons License 2004.11.21 0 0 271
Akkor jó! :-)
Előzmény: Thomas_ (270)
Thomas_ Creative Commons License 2004.11.21 0 0 270
Aha, biztos valami magassaggal kapcsolatos dologrol van szo:) Mindegy, a lenyeg hogy vegul nem o jatszotta.
Előzmény: Agassi Fan (269)
Agassi Fan Creative Commons License 2004.11.20 0 0 269
Én inkább németül tudok, de mintha valami olyant írnának, hogy VD túl kicsi volt Predátornak, és valaki nagyobb embert raktak a helyére. Ebben mondjuk lehet valami, mert VD tényleg egy törpe. :-)
Előzmény: Thomas_ (268)
Thomas_ Creative Commons License 2004.11.19 0 0 268

Valamit talaltam, tehat volt rola szo, hogy o fogja jatszani, de nem ertem teljesen, majd ti leforditjatok:)

The character of the Predator in Predator (1987) went through many development stages, including one version that was set up for Jean-Claude Van Damme to play a martial-arts fighting Predator, and finally decided on the crab-like humanoid monster seen in the film. The producers realized much of their human cast were bodybuilders over 6 feet tall (and Van Damme was clearly smaller) and thus they cast the Shaq-sized Hall so that the Predator could believably beat up the humans.

Thomas_ Creative Commons License 2004.11.19 0 0 267
Ez nem igaz, Kevin Peter Hall jatszotta mindket Predator filmben a "szornyet", aki sajnos 1991-ben meghalt, ezert az Alien vs Predatorban egy nagydarab kosaras, Ian Whyte vette at a helyet.
Előzmény: Agassi Fan (266)
Agassi Fan Creative Commons License 2004.11.18 0 0 266
Valaki azt mondta, hogy a Predatorban a szörny az JC Van Damme volt. ugye ez nem igaz?????????
Steffi21 Creative Commons License 2004.10.24 0 0 265

Őszintén szólva semmi nem tetszett benne, alig bírtam végignézni! :-)

Nálam még mindig a Terminátor filmek a legjobbak, (csak az első 2), Ikrek, Conan, Junior...stb.

Előzmény: rev251 (264)
rev251 Creative Commons License 2004.10.24 0 0 264

És mi nem tetszett?

Mert szerintem egy cinikus paródia volt az alaptörténet, és jók a mellékes szúrások (Sh. Stone, Robert Patrick, 7.Pecsét, stb.)

Előzmény: Steffi21 (263)
Steffi21 Creative Commons License 2004.10.23 0 0 263
Szerintem pont az Utolós akcióhős volt a legrosszabb filmje... :-)))
Előzmény: rev251 (257)
Agassi Fan Creative Commons License 2004.10.06 0 0 262
Azt gondoltam Thomas. :-)
Előzmény: Thomas_ (261)
Thomas_ Creative Commons License 2004.10.06 0 0 261
Engem azert meg azt hiszem erdekel:)
Előzmény: Agassi Fan (260)
Agassi Fan Creative Commons License 2004.10.06 0 0 260
NIck Stahl, meg Clarie Danes egy nagy nulla, a 3ban is gyengék voltak. Így már tuti nem érdekel a többi rész, az első kettő az igazi, a többi már csak gyenge utánzat. Nem is értem, miért kellett folytatni? Még hány bőrt fognak lehúzni róla. Majd lesz még T-10is.
Előzmény: Thomas_ (256)
rev251 Creative Commons License 2004.10.05 0 0 259

Jól csinálta a paródiát (a film is, Schw. is), és relatíve "mély" film volt.

Vagy ha úgy tetszik: nagyon tetszett, és némileg gondolkodtam rajta, meg kis döféseken.

Ja és ha már itt szóbakerült a "Schw. elnöki könyvtár" (Stallone - Pusztító)

Itt volt az ellendöfés. Terminátor2 plakát Stallonével; Schw meg bólogat, hogy milyen jó volt.

Előzmény: Thomas_ (258)
Thomas_ Creative Commons License 2004.10.04 0 0 258
En az osszes filmjet nagyon szeretem. Nem tudom, miert pont ezt emelted ki, mint bizonyitekot sokoldalusagara. Mire gondoltal pontosan?
Előzmény: rev251 (257)
rev251 Creative Commons License 2004.10.03 0 0 257

Itt mindenki szinte csak a Terminatorokat emlegeti (OK., klasszikus)

szerintem a legsokoldalúbb az Utolsó akcióhős c.-ben volt (itt látszott, hogy több, mint iparos)

Thomas_ Creative Commons License 2004.10.03 0 0 256
Nem lesz szarabb! Arnie most nem er ra, de majd az 5-ben szerepelni fog. Es a 4-ben is lesz egy kis szerepe. En hiszem, hogy nelkule is szinvonalas filmet tudnak osszehozni. Megint Jonathan Mostow lesz a rendezo, ez jo hir. Ha emellett megmarad Nick Stahl es Claire Danes, semmi okunk nem lehet a panaszra. Es remelem Michael Biehn-t is lathatjuk majd:)
Előzmény: Steffi21 (255)
Steffi21 Creative Commons License 2004.10.02 0 0 255
Na, remek! :-((( Eddig is csak elcseszték a hülye folytatással, most meg Arni nélkül még szarabb lesz! :-(((((
Előzmény: Thomas_ (254)
Thomas_ Creative Commons License 2004.10.02 0 0 254

Ide is beteszem ezt a cikket.

Terminátor 4? Jöhet!

Forrás: Variety

Utoljára módosítva: 2004-09-24 19:55:49

Kétség nem fér hozzá: a Terminátor harmadik része új távlatokat nyitott meg az általános ember-robot párharcok sorában, hisz a végén kiderült, hogy senki sem menekülhet meg a sorsa elől és ezzel aláásták a T2 filozófiát, mely szerint a jövő képlékeny és befolyásolható. A téma 2003-ban - Mátrix és tsa után - már nem volt új, gondolom ezért kellett az ún. sad enddel felturbózni a finálét. Most újra téma az, amitől az igazi rajongók a T3 bemutatójának másnapján kidőltek: tervbe van véve a folytatás. És már látom is, ahogy John Connor Mad Max módjára motorozik a T24-ben, de kiderül hogy a ZX6378-as robotot nem lehet megölni - körülbelül ennyit egy rajongó iróniájáról és most jöjjenek a kész tények.

A Terminátor 4 előkészületi munkálatai valószínűleg jövőre kezdődnek; legalábbis erre ad okot, hogy John Brancato és Michael Ferris befejezte a történet nyers vázlatát, amely Jonathan Mostow atomvízióján alapul. Természetesen Arnold Schwarzeneggertől búcsút kell mondanunk, mert az időközben politikai babérokra törő testépítő kormányzói imidzsébe biztosan nem fér bele egy high-tech háború emberek és gépek között. Ettől függetlenül a visszatérésére van esély, ha időközben lemondásra szólítják fel és ő hátrahagyva székét újra belendül a filmiparba. A lehetőség minimális, mégis valós - egy kisebb szerep erejéig biztos, hogy viszontlátjuk (ha a filmben nem, legalább a marketingkampányban :).

A hagyomány szerint a Mario Kassar és Andy Vajna producerpáros visszatérése kötelező jelleget öltene, és természetesen továbbra is az Intermedia pénzelné a produkciót.

A rendezői székben továbbra is Mostow-t látnák szívesen az alkotók, de ő per pillanat egy cím nélküli thrillerrel van elfoglalva, melynek szkriptjét saját maga írta a Paramount Pictures számára. Az Intermedia hamarosan leül tárgyalni Mostow-val és a Warner Bros., illetve Sony Pictures stúdiók vezéreivel, akik a T3 - A gépek lázadása nemzetközi terjesztéséért feleltek. Mindkét stúdió előre tisztázott változtatási jogokkal élhet a negyedik epizód készítése közben, legyen szó a díszletekről vagy a forgatókönyről - ahogyan azt a harmadik epizódnál is tehették/tették. A Variety értesülései szerint a T4-ben (a szokásokhoz igazódva) ismét lesz egy új terminátor modell. A kérdés már csak az: ha ilyen gyorsan fejlődnek a robotok, miért nem nyerték meg három rész óta a háborút?

Nick Stahl vagy Claire Danes visszatéréséről nincs információnk, így a Terminátor 4-et összeségében hívhatnánk bizonytalan projektnek is. Ami viszont biztos, hogy lesz, csak azt nem tudni mikor.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!