Az ültetéses vacsoránál ha csak négyen vagy ketten vagyunk akkor számítani lehet rá, hogy egy asztalhoz ültetnek más kedves honfitársainkkal. Nekünk igazán szerencsénk volt, mert szuper emberekkel kerültünk össze és baráti viszonyban váltunk el. Ez persze lutri :-)
Ha jól tudom, a hajótársaságnál (MSC) közvetlenül nem tudtok foglalni. Csak irodán keresztül, de ez jobb is, mert van kihez fordulni, ha segítség kell. Mi mindent egy helyen intéztünk, kivéve a Miami szállást, és így jöttünk ki a legjobban. Nem tudom, ki lehet e itt írni az iroda nevét? Szóval ezt ki kell találnotok! CLOMEHC Travel (fordítva:-)
A Bella vagyis inkább a mi kabinunk a 11. szinten volt a hajó TAT részén. Korlátozott volt a kilátásunk. Ez azt jelentette, hogy az alul üveg teraszunk kb fele teli volt, vagyis nem üveg, nem átlátszó. De ez ugye csak derékig ér kb., szóval minket nem zavart egy kicsit sem. Ha megnézitek képeken a hajót, akkor jól látszik, hogy hátul végig fut egy díszelem, lentről felfelé vékonyodik, na az az ami takar. Ki lehet számolni... Mi a foglaláskor kiválasztottuk a kabinunkat és azt is kaptuk. Egyébként a hátsó 2 üveglift mellett voltunk 3 lépésre. Teljesen jó!
Ahogy már írtam, a hajó ugyanazt tudja adni bárhol a világon. Én már voltam Földközin is, Karibon is. Ne gondoljatok nagyképűnek, de más az élmény. Ha Mediterrán útra mentek, annál az ősz és a tavasz lehet hűvös, esős. Na jó! Itt is voltak hullámok, de minimális...
Nem kell félni egy távolabbi úttól sem szerintem. De ezt nektek kell eldönteni :-)
Miamiba nincs közvetlen járat Budapestről (ast hiszem). Ezt is az iroda foglalta de a mi igényeink szerint. Először mi kerestünk és találtunk is repjegy-et (ezt nem véletlenül írtam így), de az utazási iroda ugyanannyiért adta ugyanazt (mert nem hagytuk magunkat).
Fontos, hogy figyeljétek a repjegy foglalásoknál, hogy benne van e a nagy bőrönd. Mert hanem, az sok extra költséget jelenthet...
Hajó + Kikötői ill. + Repjegy + Útlemondási bizt. volt 1.240.000 Ft Jött még hozzá BBP 750 Ft/Fő/nap
Miami szállás 200.000 Ft/ 3 éj. Reptéri parkolás 10.000 Ft Kötelező borravaló kb 100.000 Ft. Ezek a főbb költségek. A többi rajtunk múlik. Mi februárban foglaltunk mindent ugyanannál az irodánál. Így a BBP összegét elengedték, vagy valahogyan bele kalkulálták kedvezményként az árba.
Hát ennyi... De bármennyi pénzt el lehet költeni egy ilyen út alatt. Viszont, ha nem "mindegy minden", akkor ezen felül nem fogtok többet költeni, mint akárhol máshol. Sok helyen lehet spórolni.
Ha nem veszed tolakodásnak megkérdezhetem, hogy ez egy négy személyes családnak kb mennyibe került? A gyermekeink nagyjából azonos korúak, ezért is kérdezem.
szia,megragadom a lehetőséget hogy még válaszolni akarsz...
Ezek szerint utazási irodával mentetek. Kedvezőbb mint telibe a hajótársaságnál?Melyik volt ha meg lehet kérdezni?
A bella kabin igazából miben különbözik a fantastica-tól? nem nagyon kedvezőtlen az elhelyezkedése?
nagyon elgondolkodtató, a mediterrán út alig 200-300 e ft-tal rövidebb ha ugyanazt a balkonos kategóriát nézzük...
Bárhogy kalkulálok italcsomaggal azért 800 e ft alatt nem nagyon jön ki+ repülő vagy üzemanyag, szállás 1-2 éj +programok vagy a saját szevezés.
Összességében talán szerencsésebb lenne először magával az utazási móddal megismerkedni egy közelebbi úton itt Európában.
Ha jól értettem átszállással mentetek Miamiba(nincs is közvetlen). ugyanazzal a légitársasággal? ha nem akkor mennyi időt hagytatok az átszállásra? a gyerekek bírják ezt a hosszú utat?
Mondjuk nekünk egyszer 16 órát késett a gépünk egy kényszerleszállást követően tehát edzettek vagyunk valamelyest.
még egyszer köszi hogy segíted mások tervezését és veszed a fáradságot a válaszadással!!!
Most nem lesz időm mindenre válaszolni, de kezdem...
Elvileg az Esta-nal beírtad a tartózkodásod helyét, a szállásodat és hogy vakációra jöttök. A gyerekeket nálunk egyszer sem kérdezték külön, sőt mind a négyen egyszerre mléptünk az útlevélvizsgálóhoz. Megkérdezte, hogy hány napra jöttünk, de nem kukacoskidtak egyszer sem. Az válaszol, aki tud. Ami nagyon fontos, hogy élelmiszer ne legyen nálatok. Itt leginkább húsra, felvágottra, zöldség-gyümölcsre gondolok. Minket egyszer kipakoltattak a repülőről lehozott pizzaszelet miatt. Igaz az Los Angelesben volt. Vigyétek az Esta engedélyt kinyomtatva mert azt kérik!
A foglalási számotokjal be tudtok lépni az MSC oldalára. Ott tzdtok kirándulást figlalni azt hiszem 20 %kedvezménnyel és ott láttok több ajánlatot is. De az utazási irodátoknál kérhettej segítséget, mert pl a Wifi-t rajtuk keresztül fizettük. Elővételben az is kedvezőbb. A parton szinte mindenhol volt wifi, mu a felét használtuk csak el és a leszállás napján már le is volt tiltva.
Jövök még...
Már vártam a beszámolót, gondolatban bejártam már ezt az utat. Számos kérdésre választ kaptam(köszi), de még vannak számomra aki még soha nem hajóztam tisztázatlan dolgok.
ha nem gond leírnám a kérdéseimet:
- rögtön az érkezés: ugye az érkezéskor mielőtt az országba lépnél megkérdezik hogy mégis miért, kihez jöttél-itt segíthetek a gyerekeknek vagy őket nem is kérdezik? én jól beszélek angolul, a férjem nem annyira, de azért alapszinten.
- a foglalásnál: próbáltam az msc honlapján kalkulálni, ahogyan már többen szóvá tették a kedvezményes árak csak amcsikra és kanadaiakra vonatkoznak. akkor egy magasabb árral kalkuláljak?hogy kapom meg a rám von.árat?
- a haza úton mennyi időt kell számolni a hajóról való lejutásra? pl barcelonai kikötésnél reggel 6-kor köt ki a hajó, és nekünk debrecenbe 9.30-kor indul a gépünk. ez teljesen esélytelen ugye?nem lehet hamarabbi kicsekkolást kérni?
- lehet hogy gyermeteg kérdés de európai indulásnál mindenképp ajánlott egy nappal a hajó indulása előtt megérkezni? nekünk debrecenből pl barcelonaba reggel 9-re érkezik a gépünk az indulás pedig este 6. Mi az a legkorábbi időpont amikor be lehet csekkolni? gondolom a beszállás is 1-2 óra legalább
- a seaside-on a drótköteles lecsúszás és egyéb sport tev. ingyenesek(bovling, biliárd) ? úgy láttam hogy igen.
- a gyerekeim hasonló korúak ők ezt már tutira élveznék...
Még egyszer köszi a beszámolót nagyon hasznos volt. Több videot is néztünk a seasideról, hát tényleg nem semmi...
Kedves Hajóstársak!
Érdeklődöm, hogy jön-e valaki február 29- március 14. között Costa Mediterranea hajóval Mauritius-Seychelles-Madagascar-Reunion-Mauritius útvonalon?
Nekem személy szerint káprázatos volt. A mérete brutális. Én már voltam más alkalommal is hasonló hajókon, és azokra is rácsodálkoztam, de a Seaside...!!! Volt olyan kikötő, ahol állt mellettünk, vagy a közelünkben nagy hajó, de mindenhol a miénk volt a legnagyobb és a legszebb. Belül is csodaszép. Nem csak a képeken, hanem a valóságban is. Én nem tudok róla negatív dolgot írni, pedig az indulás előtt olvastam én is mindenféle kritikát. Nézőpont és hozzáállás kérdése. Én alapból nem azt keresem egy ilyen környezetben, hogy mibe lehet belekötni. Igaz, ami igaz a hajó hatalmas és rengetegen vannak rajta. Elkerülhetetlen az étkezéseknél vagy a kiszállásoknál a tömeg. Ezt tudomásul kell venni és számolni vele, de mindig találtunk szabad asztalt. A személyzet tudja a dolgát és a legtöbbjük kedves vagy nagyon kedves. A kabint naponta többször is tisztába teszik. A törölközőket minden használat után cserélik, ami azért valljuk be, kicsit túlzás.
A medencéknél is természetesen sokan voltak. Napágyra vadászni kell, de ott is cserélődik a közönség, tehát aki keres az talál. Az utasok mindenfélék, de nekem ezzel sincs bajom.
Van a hajón egy zárt rész a Yacht Club. És pont egy magyar fiatalember a vezetője. Találkoztunk vele a hajón és felajánlotta, hogy másnap körbevezet minket a területen. Természetesen elfogadtuk. :-) Lehet az még 2 csillaggal több, de ez árban is mutatkozik. Sok mindent megtudtunk tőle a hajóval kapcsolatosan, nagyon közvetlen volt. Köszönjük a lehetőséget!
A gyerekeink sem unatkoztak. Mondjuk ők már szinte önállóak, de akkor is gyerekek. Fürödtek, csúszdáztak, felfedeztek, kirándultak és minden nap jól elfáradtak. A hajón lévő gyerekprogramokon nem vettek részt. Talán csak azért mert nem volt hozzá pajti és inkább legtöbbször velünk voltak. De ez az ők választása. Színházba minden este voltunk és szerintünk nagyon jó előadások voltak.
Sokkal több van a fejembe amit leírnék, de röviden ennyi. Ha tudok, nagyon szívesen segítek, csak jelezzétek!
A kabinunk egy balkonos Bella kabin volt. Emeletes ágyat kértünk a gyerekeknek, így egy kicsivel több helyünk maradt. Kipakolás után , már ami a szekrénybe befért, a bőröndöket az ágy alá tudtuk tenni. Elfértünk... A balkon szerintem jó, hogy volt. Indulásnál, érkezésnél lehet nézelődni, meg kitenni a vizes fürdőruhákat stb. Annyival is tágabb volt a tér.
Útvonalunk : Jamaika, Kajmán-szigetek, Cozumel és Bahamák volt. 2 alkalommal fizettünk be fakultatív kirándulást. Jamaikán, mert ott úgy gondoltuk, hogy biztonságosabb így. Igazából elvittek egy nagyon szép és hangulatos zárt strandra ahol ebédet is kaptunk. Utána pedig egy csodálatos parkba ahol volt vízesés, kilátó... Jól szervezett volt.
Cozumel volt a másik fakultatív, mert búvárkodni szerettünk volna.
Mindegyik kirándulást meg lehet csinálni privátban is, lényegesen olcsóbban. Nyilván fel kell rájuk készülni már az utazás előtt. Minden kikötőben ott várnak a taxik és 4-8 dollárért/ fő elvisznek egy strandra, partszakaszra vagy amit szeretnénk megnézni. Vannak szervezett programjaik is, de erről nem tudok írni, mivel mi a strandolást választottuk mindenhol.
Kirándulásokról írok még szívesen, ha valakit érdekel...
Már egy hete itthon vagyunk. Mielőtt elfelejteném a részleteket, gyorsan leírom.
Mi 2 gyerekkel utaztunk, 9 és 14 évesek.
A hajó indulása előtt 3 éjszakát töltöttünk Miamiban, A szállásunk a Beach-en volt, közvetlen a parton, saját napágyakkal. Konkrétan a Monte Carlo by Miami Vacations-ban laktunk. Csak ajánlani tudom. A reptérről a GetTransferrel mentünk az apartmanig. Eddig nem ismertem, de szuper volt. Már itthon kiválasztottuk, hogy kivel és hogy mennyiért fogunk utazni. A reptéren van annyi Wifi, hogy ott tudjátok intézni magatoknak a fuvart (akár mást is) Nekünk ez 38 USD volt.
A hajóra szállás elég egyértelmű. Minden ki van írva vagy táblázva és néhány méterenként ott áll valaki, aki terelgeti a népet. Minden úgy volt, ahogyan előre tudtuk. Kicsit előbb felengednek már, lehet enni és inni, de a kabint csak 2 óra után vehettük át. A bőröndöket még később hozták, de ezt is tudtuk.
Mi minden este elmentünk az ültetéses étteremben. Itt nincs nyüzsgés, tolakodás. Nagyon elegáns és ugye kiszolgálnak ugye... Az ételek lehetnek unalmasak, mert nagyjából ugyanabból lehetett választani minden nap, valamennyi változatossággal. Nekünk volt italcsomagunk. Az utazás foglalásánál kaptuk az úthoz. Így nagyon jó, hogy volt, erre már nem kellett költenünk. Ha van italcsomagotok, akkor nem számolnak hozzá + szervízdíjat. Különben minden rendeléshez hozzá jön az is. A helyszínen 35 Usd 1fő/nap az Easy italcsomag ára. De olyan nincs, hogy csak a Papának veszünk a Mamának nem. Egy kabinban utazóknak mindenkinek kell hogy legyen. A gyerekeké sem ugyanaz. Az ő kártyájukkal például én nem kérhettem felnőtt italt, az én kártyámmal meg gyereknek valót nem adtak vagy nem mindent. Ja igen! És egy napra nem lehet megvenni az italcsomagot, csak az egész út hosszára. Mert volt, aki vett volna azokra a napokra amikor nem köt ki a hajó, de nem lehetett... Folyt. köv...
Sziasztok! Érdeklődnék tapasztalt hajózóktól ha egy Barcelona-Ajaccio-Genova 2 éjszakas jegy 2 főre 238 EUR akkor milyen járulékos költségek vannak még amikkel kell vagy érdemes számolni?Köszönöm
Mindennel ami utazas, nem csak haioutakkal. Kalandturak, csoportos utak, szallas, repjegy, autoberles es termeszetesen hajo, minden tengeren es kontinensen.
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy valaki utazott-e már az AIDA hajók valamelyikén a hajó hátsó részén a 4.szinten egy belső kabinba?Szeretném tudni,hogy milyen a zajszint,mivel fölötte egy étterem és alatta,pedig pár szinttel lejjebb a hajómotor.Lehet-e nyugodtan aludni?
Mi holnap indulunk, szóval nagyon izgatottak vagyunk. 3 éjszakát leszünk előtte Miamiban (nehogy lekéssük a hajó indulását :-)
Örülnék, ha lennének más Magyarok is!