Keresés

Részletes keresés

Gio1977 Creative Commons License 2012.06.29 0 0 3158

Hat, ok inkabb csak SZERETNENEK utazni. Par honapja en is be be neztem az udulesi jogos topicba, es probaltam rajonni, miert is vettek szegenyek anno..

Ugyhogy oket inkabb sajnalni kellene, mint rohogni rajtuk.... Tudjak, hogy atveres volt, most az a slager, hogy megbizasi szerzodeseket iratnak veluk ala, hogy a csalo cegek, majd jo aron eladjak a jogokat, ami persze a budos eletben nem fog osszejonni, cserebe megprobalnak rajuk sozni ujabb atvereseekt.. (Mit tudom en milyen platina kartya 270 000-ert, es akkor egesz biztos, hogy el lesz adva, es meg egyeb kedvezmenyek es a tobbi...)..

Előzmény: csataló (3157)
csataló Creative Commons License 2012.06.29 0 0 3157

Holiday Club (átverős) üdülőjogos topicról:

"Tegnap voltunk a Holiday Club Hungary Délibáb u. irodában .Nagyon megnyugtató választ adtak, hogy féléven belül eladják. Irtak egy megbizolevelet ,hogy válalják az eladást. Én most is szeptikus vagyok, de a párom nagyon bizakodó"

kerkyra Creative Commons License 2012.06.25 0 0 3156

Hellasz fórum Sarti..

.A legjobb magyar ételek a Lauer Grill étteremben voltak, mind a két helyen korrektek voltak.Az árak tűrhetőek bár az ital árak magasak.A palacsinta finom volt.

Gio1977 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 3155

Ooo, ilyenrol mar en is hallottam, csak mivel nem magyarok voltak az elkovetok, ezert nem eroltettem a forumon.

Jo par eve, cimboram dolgozott a Balatonparton egy etteremben, ahova reggel megerkezett egy ot fos nemet csalad, es megkerdeztek ismerosom, lehulhetnek e kint reggelizni. Srac mondta, termeszetesen, leultette oket egy asztalhoz, majd mire visszatert az etlepokkal, azt latta, hogy a csalad szepen elopakolta a sajat kis kajajat, es neki is alltak mar falatozni...

Előzmény: dokeee (3152)
clarki50 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 3154

A "Tunéziai élmények" topicból:

A belépő az utba volt nem fizettük. Foto jegy 1 dínár. Akkor féltünk és befizettük. Tehát kidobtunk itt két dínárt a froto jegyre. Az ajtóba fizetsz és fotozhatsz. Ha nem fizetsz akkor is fotozhatsz mert senki nem ellenőrzi. Tegyétek el a gépet belépéskor menjetek be és fotózatok. Ismétlem senki nem ellenőrzi meg e vetted. A 2 dínáron például már lehet üdítőt venni. :)

Vad Creative Commons License 2012.06.22 0 0 3153

állj! honnan volt paprikájuk?

Előzmény: dokeee (3152)
dokeee Creative Commons License 2012.06.22 0 0 3152

Erről jut eszembe, tegnap majdnem beszartam:), hajókiránduláson voltunk Paxoson, négy német nyugdíjas a hajón elővett fejenként egy kis vágódeszkát, zsebkést, májkrémkonzervet, szalvétában két szelet kenyeret, paprikát és szépen ölbevéve elégedetten meguzsonnáztak, úgy zsebből csináltam is egy képet, de nem lett túl jó :).

Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2012.06.21 0 0 3151

Hogyne tudnám, seggtörlésre, amit a törökök nem tesznek :-)

Előzmény: clarki50 (3150)
clarki50 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 3150

Nagyon ki vagy ezen kattanva de amint látom az eredeti topicban tett hozzászólásodban, Te sem tuod minek van odakötve egy madzagon a kukoricacsutka.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (3147)
kirgizke Creative Commons License 2012.06.21 0 0 3148
Nem törlik, mert a törökök "nem kakilnak". A nyelvész török barátunk mondta az idézőjeles részt, mikor egyszer az utóbbi tevékenység fordításán viccelődtünk. :-)
Előzmény: Bertrand de Beaufourt (3145)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2012.06.21 0 0 3147

Igazából az nem baj, hogy nem tudja, mi mennyibe kerül, de a szaros seggű törökök az közepesnél erősebb.

Előzmény: Gio1977 (3146)
Gio1977 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 3146

Hmmm... Meg Torokorszag, vagy Bulgaria sem jonne nagyon ki... Ezekkel a feltetelekkel meg foleg nem..

Javaslom a Palatinust ennyiert, illetve gyujtson meg szazezret ossze  (Provident..), haromszaz ezerbol mar kijon egy last minute Egyiptom All Inclusive, bar 3*, ami ugye az arab orszagokban nem feltetlenul emberi fogyasztasra alkalmas, de nem szaros seggu torokok koze kell ( :)) ) ugye mennie.. 

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (3145)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2012.06.21 0 0 3145

Uuuuu.

"Mivel ketten mennénk úgy gondoltuk,hogy 150ezert szánnák az utra (fejenként) 50ezer költő pénzünk lenne még.Igényeink: repülövel szeretnénk menni,homos legyen a tengerpart és jó lenne teljes ellátás.

De olyan árakról beszéltek itt,hogy lehet csak Bulgáriában jönnénk ki belőle.Nemtudom mitévö legyek...az ismerösöm viszont Bulgáriába nem nagyon vágy.Még Tunézia lehet alternativa....Törökökről azt olvastam,hogy nemtörlik a feneküket,igaz ez?

Tudtok nekem valami konkrétat ajánlani ennyi pénzből???"

Georgina* Creative Commons License 2012.06.09 0 0 3144

Felvállalom magam. S, ráadásul ez a valódi nevem! Megköszönöm, hogy utánam néztél, nincs mit rejtegetnem. Különben két VALÓDI keresztnevem van: Georgina Bojana. Ha ezt bárki beüti a keresőbe, azonnal kiugranak az irományaim.

*

No, ha vicces ez a topic, akkor ezt többször megtapasztaltam, több országban is. Honfitársaink többsége - RÉGEN! - ma már a fiatalok szerencsére több nyelven beszélnek. De saját szememmel láttam, hogy Görögországban, Kréta szigetén - egy magyar egy szolíd kávézóban megszólított egy odavalósit. S, úgy ordított, hogy kidülledtek a szerencsétlennek nemcsak a szemei, de a nyakán az erek. Úgy kérdezte meg - magyarul! - hol van ez, vagy az?

A szerencsétlen görög körbenézett, s meg nem értette, mit akar ORDÍTVA magyar honfitársunk. Jómagam kellő távolságból gurultam a nevetéstől. Jó, én sem tudtam görögül, de mielőtt elindultunk volna, bizonyos mondatokat betanultam, s a lehetséges válaszokat is. Így különösebb meglepetésünk nem volt. De már akkor jól beszéltem angolul, olaszul, franciául, keveset németül. Az angollal és a franciával egészen jól elboldogultam. Mára - sajna - sokat felejtettem, de hosszú évtizedek óta határon belül maradtam.

*

Jó szórakozást kívánok!

Georgina Bojana

Előzmény: Vad (3142)
Szaganaki Creative Commons License 2012.06.09 0 0 3143

Kedves Georgina*!

Vadot valóban a jószándék vezérelte, amikor elmondta Neked, hogy ez a topik nem arról szól, amiről Te írsz. Ide jellemezően olyan sztorik, fórum beírások kerülnek, melyeken nevetni szoktunk, melyek sok esetben a buta, korlátolt honfitársaink megnyilvánulásainak állítanak emléket nem utolsó sorban a saját mulattatásunk céljából.

Üdv!

Előzmény: Georgina* (3141)
Vad Creative Commons License 2012.06.09 0 0 3142

Kedves Georgina*!

(Ez a topik nem az én köröm, de, alapvetően egy cikizős topik, tényleg.

Közben megnéztem az Ön adatlapját, Ön és tényleg azonos Önnel, ami ritka:)

Ne értsen félre, tényleg jót akarok.

Ide olyan idézeteket szoktak írni, ami arról szól, hogy mennyire hülyék vagyunk külföldön, ezért gondolom úgy, hogy egy komoly hozzászólás nem ide való.

pl. ez egy Mongólia fórum:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9144269&la=118469419

Előzmény: Georgina* (3141)
Georgina* Creative Commons License 2012.06.08 0 0 3141

Bocs' egyáltalán nem vagyok sem burkolt, sem burkolatlan hirdető. Ha az lennék, akkor nem írtam volna fehéren-feketén, hogy csak véges esetben eszem azt a bizonyos, meg más konzervet is.

Ha élményt szeretnék megosztani, melyik ország topicjába írjak? Hangsúlyozom, nagyon sok helyen voltunk, még Mongóliában is. A legegyszerűbb módon, fiatalon, hátizsákkal, kézi bőrönddel. Hajóval, busszal, vonattal, repülővel, s nagyon sokat gyalog, no meg autóval, ahol elérhető volt a bérleti díj.

Ennyi.

Semmi rossz nem vezérelt!

Egy világért nem akartam köreidet megzavarni. Valóban, élményt szerettem volna megosztani. Mivel utazásról volt szó, no meg mi magyarok voltunk, vagyunk.

Minden jót és szépet Neked! :)

Most írjam, hogy: uff! -

:) inkább azt, hogy barátsággal!

Előzmény: Vad (3139)
Szaganaki Creative Commons License 2012.06.04 0 0 3140

Horvátország topikból:

Sziasztok!

Azzt szeretném kérdezni, hogy aki már volt Trogirban megtudná mondani, hogy van-e valahol tornaterem/konditerem?

Köszönöm a választ! =) 

Ki van zárva, hogy a nehezen és nem kis pénzért megszerzett kilóimat leadjam, pláne ilyen szép helyen :)

Vad Creative Commons License 2012.06.04 0 0 3139

Véleményem?

vagy nem olvastad az eddigieket, vagy nem érted, amit olvastál, vagy burkolt hirdető vagy.

mindenképpen eltévedtél :)

szerintem, ha hirdetni akarsz, egy csomó helyen megteheted ingyen, ha meg csak tényleg saját élményeket megosztani, az adott országok topikjaiba írj. 

ez egy alapjaiban cikizős topik, ide idézeteket szoktak írni általában, bocs.

javítsanak ki a többiek, ha tévedek.

Előzmény: Georgina* (3136)
lingar4 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 3138

Hurghada a kiapadhatatlan:

"Egy pár kérdés eszembe jutott...

Az albatros palace medencéjébe ugyebár tengervíz van?! Csakmert a gyerek abban mutymutyol akkor bizony sanszos hogy nyel is belőle...Az medence víz is ugyanúgy fertőz, kicsit most megijedtem amiket olvastam, dehát már csak 3nap van és megyünk :) Úgyhogy nincs más hátra mint előre :D

Kisgyerekkel hogy akadájoztátok meg hogy ne nyeljen vizet?!Hülye kérdés,....:D"

Georgina* Creative Commons License 2012.06.03 0 0 3137

Van egy barátnőm, Ő végig utazta Európát a Férjével, még fiatalon. Vittel téliszalámit és főtt tojást, meg magyar konzerveket. A téliszalámi a nagy melegben csöpögött, a tojás? Hááát, én nem mertem volna megenni. A konzerveknek pedig pocsék az íze.

Mi is utaztunk - fiatalon - többfelé, de egyszerű ételeket ettünk. Görögországot is bejártam 28 évesen, s reggelire melegszendvicset ettünk - tostot - narancslével, s csak kora este ettünk valamit, jómagam eléggé lüke vagyok, mert mindent utálok, ami úszik. Tehát vagy ismételten tosztot, vagy csodálatos grillcsirkét. Egyszerű zsömleszerűséggel. De volt, hogy kakaót, ott láttam először és akkor olyan háromszögletű dobozban, jó hidegen árulták a boltban. Leültünk a parkba és ettünk. Azután felcihelődtünk, s mentünk várost nézni, vagy kirándulni. Soha nem volt gondunk.

A Globus konzervet itthon is csak végszükség esetén eszem meg, mert mindig érzek valami furcsa ízt. Úgy, hogy kihagytuk.

De vannak bizony, akik képesek a füstölt szalonnát meg a szalámit végigutaztatni és undorral enni. Pedig a mi módszerünk igenis költséghatékony volt. Ma is u.ezzel a módszerrel utaznék, ha tudnék.

*

De nem tudok, így marad a termékbemutatós, amit végigszenvedek, de mégis utazom, országot látok, jól érzem magam, igaz - nem vásárolok! - De azt "vakmerően" hirdetem, hogy legtöbbször jó a hangulat, mert egy környékről, egy faluból utaznak a részvevők.

Ennyi.

*

Szeretettel - Georgina*

Előzmény: sfi (3122)
Georgina* Creative Commons License 2012.06.03 0 0 3136

Bocsánat, hogy ebbe a fórumba írok. De UTAZÁS-ról van szó. Olcsó, nyugdíjasoknak szervezett, termékbemutatós utazásokról.

Most olvastam a Start-oldalon, hogy a cikket író - inkognitóban - részt vett egy ilyen nyugdíjasoknak szervezett kiránduláson. Azt írja, hogy mennyire átverik a nyugdíjasokat, akik nagyon drágán vásárolnak olyan egészségesnek kikiáltott, az ottani rábeszélős előadásból igaznak vélt, terméket, amely messzemenően átverésnek számít.

*

Nem, nem így van!

*

Jómagam már többször részt vettem ilyen jellegű, termékbemutatós kiránduláson. Nyugdíjasként nincs lehetőségem országjárásra, kirándulásra. Az ár rendkívül kedvezményes, de még a legutóbbi ajándék is - egy 12 személyes, nagyon szép, hófehér kávés- +késkészletet kaptunk. +egy lecsós húst, 1 pohár borral. Az ebéd ízletes volt.

Az előadónő rendkívül kedves volt. Nem volt erőszakos. A munkáját végezte, miszerint a termék miért jó. Az utazó nyugdíjasok egymást taposva, szinte "horda-hangulatban" vásároltak. De itt is főleg a krémek, s kisebb összegű termékeket tudták megvenni. Igen, voltak, akik ilyen ágybavalót is megvásároltak, talán hitelre is?! De, nem tartottam számon, nem figyeltem. Ez különben is, mindenkinek önálló dolga, mennyit akar vagy tud felvállalni. És miért teszi?

*

A lényeg, senki nem tette a fakanalat a fejünkhöz, hogy "addig innen el nem megyünk, míg ezt, vagy azt nem vásároljuk meg!" - Erről szó sem volt.

Igaz, az előadás több órás volt, nem tagadom, idegtépő. De mindennek megvan az ára. A kirándulásnak is, az ajándéknak is, sőt az ebédnek is. A kimozdulásnak is.

Igenis megtorpedózom mindazokat a véleményeket, akik azt mondják, hogy ilyen kirándulásokon kötelező vásárolni. Mert nem igaz. Azt viszont beismerem, hogy volt részem olyan előadót végighallgatni, sőt ebéd alatt egyenként oda is ült mellénk és egyfolytában mondta a magáét, de szép udvariasan visszakérdeztem: a hirdetési papíron nem volt rányomtatva, hogy KÖTELEZŐ A VÁSÁRLÁS. Akkor, most miért zaklat.

Én soha nem vásároltam, de többször is nagyon jól éreztem magam.

Pénzt csak annyit viszek, ha valamire kellene, ne legyek üres tárcával. Pakolok magamnak margarinos zsemléket, hegyes zöldpaprikát szeletelek bele, s üvegben viszem az itthon elkészített citromos teát. Mindig jól érzem magam, s ennek a hírét el is mondom. Pontosan Kerekegyházán voltam, a fényképekről megismertem a "tetthelyet". Nagyon kedves volt a buszsofőr, és a kerekegyházi személyzet. Nagyon jól éreztem magam!

*

Nagy kár volna betiltani ezek a kirándulásokat. Sokunknak csak ez az egyetlen lehetősége van a kimozdulásra. Hangsúlyozom, ezek szerint nekem szerencsém volt, vagy inkább egy erős jellem vagyok, akit nem lehet befolyásolni, de rábeszélni sem. Úgy érzem, ha az utazás/kirándulás ára ennyi, s nincs rányomtatva a hirdető papírkán, hogy KÖTELEZŐ A VÁSÁRLÁS! - Akkor nyugodt lelkiismerettel NEM-et is mondhatok. Előttem még senkit nem erőszakoltak semmilyen vételre. Az egy dolog, hogy a hátam mögött mit gondol az előadó. Ez már az Ő gondja. Akkor hirdessenek 3000 forintért és nincs tukmálás. Igen, ám, de a 3000 forintot, sok hozzám hasonló nyögdíjas nem tudja kifizetni.

S, bizony, nagyon jó egy kimozdulás! S, az is igaz, sokszor gagyi ajándékokat adnak. De most, a legutóbbin, rendkívül aranyos, szép kávéskészletet kaptunk, s a kések jók!

*

Az előadó azt is elmondta, hogy az Ő cége azért szervez ilyen kirándulásokat, mert inkább az emberekkel tesznek jót, egy szép napot szerveznek, s ha bárki itt vásárol, akkor azzal többet érnek el, ha ennek viszik el a jóhírét, no meg a kedves, figyelmes kiszolgálásnak, valóban szép ajándéknak - tehát többet ér el a Cégük, ha szájhagyomány útján hirdettetik magukat, mint a médiában u.ennyi, vagy még több pénzért.

*

Véleményetek? Megköszönném! - Georgina*

Vad Creative Commons License 2012.06.03 0 0 3135

Melusnak ehhez semmi köze, rosszul értelmeztem.

És ez csak tanács, olvastam a Horvátország-topik ügyét, semmi értelme ide is áthozni.

Előzmény: Pierr K. (3133)
kerkyra Creative Commons License 2012.06.03 0 0 3134

??..

Előzmény: Vad (3132)
Pierr K. Creative Commons License 2012.06.03 0 0 3133

Melus16 meg én lépjünk innen? Miért?

Előzmény: Vad (3132)
Vad Creative Commons License 2012.06.03 0 0 3132

akkor most az az ügyes, ha innen mind a ketten léptek, ugye?

Előzmény: Pierr K. (3130)
Pontikos1 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 3131

Jobb is, ha nem megy a "sivatagba", a kockaházas Paralia legalább nem lesz túl idegen és rémisztő. :)

(Vajon Egyiptom és a sivatag nem lesz gond....? :-p)

Ugyanakkor meg jó, ha tudja, mi tetszik neki és mi nem (de tényleg!!!), és nem akkor kezd olvasgatni, amikor már befizetett egy utat - vagy netán a helyszínen szembesül valami kietlen csúfsággal. :) 

Előzmény: kerkyra (3126)
Pierr K. Creative Commons License 2012.06.02 0 0 3130

Aki ezeket a kérdéseket bedobja, az valójában egy sértett fazon, aki a Horvátországos topikban egy időre tiltásra került. Most bosszúból teleszemeteli a többi topikot is az álhülye kérdéseivel. Azt próbálja kiprovokálni, hogy elküldjék melegebb helyre és akkor jól szétflémeli az adott topikot. Egyelőre nem járt sikerrel, de rendületlenül próbálkozik :-((

Előzmény: melus16 (3127)
Szaganaki Creative Commons License 2012.06.02 0 0 3129

Neki alapból Paráliát kell javasolni és teljes hangerővel!!!

Előzmény: kerkyra (3126)
lingar4 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 3128

Hajós:

. A beszállás utáni napokban le kell tenni a kabinonkénti 250 eurót, és ha túl léped, akkor figyelmeztetnek, hogy tegyél le még pénzt az accounting desken. Talán annyi még, hogy a végén fel fognak számítani 1 euro/fő unisef támogatást a brazil gyerekeknek, amit személyesen le lehet mondani, de ezt sem reklámozzák. Utolsó nap le kell menni, és lemondani. Ha akarják támoggassák ők a hajóút árából.

Talán annyit, hogy az Armonián egyszer volt, hogy az étterem melletti wc koszos volt, és hiába reklamáltam. Végül megfogtam egy takarítót, és odavonszoltam, hogy takarítsa ki, mert zavar. Nem mondott ellent.

Habár én ilyen vagyok, most a Fantasián a csomagunk "veszett" el, ezért mivel nem akartak intézkedni bementem a kapitányi híd melletti elzárt részen a biztonsági főnök kabinjába, hiába rohantak utánam, elmondtam, hogy milyen hajó ez. 10 perc alatt meglett a bőröndünk, mert a biztonsági főnökkel mentem le. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!