Félreértettél :-) Még mindig nem volt időm alaposan megnézni... (bár épp időben lennék a kritikához :-)) Amint lesz időm azért átnézem a blogodban. Most is rohanok tovább (este még benézek).
Segítséget szeretnék kérni. Készítettem egy 1,2 X1,2 m méretű mozaikot üvegmozaikból hálóra, és most fel kellene tenni egy tetőtéri 45 fokos ferde falra. Olyan nehéz az egész, hogy attól félek, ha megemelem a saját súlyától elszakítja a hálót. Tudtok esetleg egy mesterembert ajánlani, aki fel tudná tenni a falra? Természetesen fizetség ellenében.
Vettem az adást ! A formája miatt nekem is felemás érzéseim vannak. Viszont nem vagyok profi forma tervező és figyelembe kellett vennem a legó szerű variálhatóságot és az alapanyagokat is. Ha újra kezdeném már másképp formálnám meg. De szereztem egy csomó tapasztalatot ! De számomra a hangsúly a burkolaton van. ( Na tessék még szerencse, hogy délelőtt van...délutánig helyre jövök ...)
Ez nem igaz. Legalábbis ebben a formában nem. Akkor mondom valamire hogy szép, vagy tatszik, ha úgy is gondolom. Ehhez a szép kivitelezésen kívül szükség van arra is, hogy maga a forma tettszen...
Csak mosolyogtam az álmatlanságod okain. Kritikát nem fogok mondani, ugyanis mostanában 6-nál később érek haza, így tehát nem adott a lehetőségem. A másik, hogy részleteiben nem is néztem végig, mert elég fáradt vagyok...
Örülök, hogy tetszik ! Igazából két éve kezdtem foglalkozni a mozaikkal ( akkor akadtam rá Antal Laci oldalára ) és az internettel sem álltam még olyan viszonyba, hogy blogom legyen. A fórumos lányok is sokat segítettek. Úgyhogy egy éve érett meg a dolog, hogy érdemes legyen blogolni. Remélem nemsokára lesz "következő"!
Megnéztem a blogodat, kár hogy csak egy éve kezdted el írni, szívesen olvasgattam volna még! Igazán eszméletlen nagy munkát végeztél ezzel a csobogóval, de megérte! Még egyszer, csak gratulálni tudok! Kíváncsian várom a következőt!
Látom kímélsz,hogy nyugodtan aludjak! Ha este hat előtt mondasz kritikát akkor tíz előtt talán még megemésztem... Különben is ízlések és pofonok különbözőek. Nem tetszhet minden mindenkinek. Az régen rossz lenne. És gyanús.
Köszi neked is ! Ugyan tulajdonképpen élveztem a készítését is ( különben nem csináltam volna ) , de hazudnék ha azt mondanám ,hogy nem esnek jól az elismerések, főleg olyanoktól akik értenek is hozzá! (Na megyek lefekszem hát, ha valaki valami rosszat is mond róla és akkor nem alszom nyugodtan... )
Én köszönöm neked,hogy megnézted az oldalam, és a dícséretet is! Igazad van tényleg rosszak a képek. Ráfoghatnám a gépre, vagy a csillogó felületekre a rossz minőséget,de ez a saját hibám. Próbáltam minden szögből alulról felülről és különböző fényviszonyoknál, de csak ennyit tudtam kihozni belőle. Majd megoldom valahogy a javaslatod.
Most egy darabig kisebb dolgokat mozaikolok, mert ez az én türelmemnek is sok volt... Azt hittem soha nem érek a végére.
Köszonom! A müszaki része tartott sokáig, bár ömagában nem túl bonyolult, csak sok mindenre figyelnem kellett. Most ide nem akarom felrakni a részleteket,mert hosszú lenne. A blogban sem írtam le minden apróságot, de azért főbb részleteiben megvan. Ha rákattintasz a nick nevemre ott megtalálod a blog címét.
Sziasztok! Látom uborkaszezon van. De azért felrakom a képet, mert megígértem. Azt mondják szarból nem lehet várat építeni. Ez a belső világítással ellátot kis szőkőkút ( kb 200 kg ), csobogó nagyjából 75 %-ban hulladékból, maradék anyagokból áll. Például az üveges ismerőstől beszerzett maradék reflexiós üvegből ill. lomtalanításkor kidobott oldalsó szélvédőüvegből ( morzsi)készült. Több száz munkaórával sikerült összeállítanom. A váza a szeméttelepre kidobott PVC cső.
Márványmozaikot keresek. Lehet hálós vagy ilyen ömlesztett (mint a képen), fényes vagy matt is. Sehol nem találok a neten olyan helyet, ahol kapni lehetne Magyarországon!
Kedves Alkotók!
Szeretném veletek megosztani ezt a blogot: http://segitsegabajban.blogspot.com/ Igyekszünk az árvízkárosultak részére gyűjteni, ehhez várunk kézműveskedők felajánlásait, támogatókat.(szeretnék minél több technikát felkeresni ) De már az is nagy segítség, ha segítetek a reklámozásban, a blogcím ismerősöknek való elküldésében, ötletekkel, .....stb.
Köszönöm a figyelmeteket.
Nem műszerolajat kell beleönteni, hanem egy petróleum keveréket. A többire már válaszoltak. Bár 1200 körül van hagyományos vágó, ha megengedheted magadnak az olajzóst javaslom.