dragon head egy 2003-as évjáratú japán film a poszt apokaliptikus sci-fi fajtából. egész jó, sok-sok olyan képpel amit a hollywoodi társaiktól sosem fogunk látni, a cgi nagyon a helyén van, a vége pedig lehengerlő. addig meg rendesen nyomasztó tud lenne az a nihilizmus ami árad a filmből. frankon felemelő érzés volt hallgatni a vége főcím alatt a j-pop-t.
21 grams: attól még nem lesz egyetlen átlagos sztoriból sem májszterpísz, hogy veszettül ugrálunk az idősíkok között, mint a nikkelbolha. innaritu egyenesen kinyírta a filmjét: a tragédiát, a feszültséget, mindent az ízekre tépett narratívával. pocsékba mentek a színészek. 1o/6
les invasions barbares: apa fekszik a halálos ágyon, s miközben közvetlen életét valamelyest rendberakja távozás előtt, a nagyvilág körülötte az összeomlás szélére kerül. gondolkodóba ejtő film, bár az okítás néha a szórakoztatás rovására megy, azért a zsebkendőket ne pakoljuk el messzire. 1o/8
house of sand and fog: ezer thrillernek volt már alapja az ingatlan balhé, s ez a film is annak indul: lassú, alapos, meg merem kockáztatni: unalmas pszichoharcnak, aztán vmi egészen más lesz belőle. meglepő és megdöbbentő egyszerre. ben kingsley zseniális színész. 1o/8
possession: neil labute végleg elhagyta a modzsóját. :) két korszakban játszódó, párhuzamosan kibontott szerelmi sztorija erőtlen, mint a szigeti sör. 1o/6
zatoichi: bár nem vagyok chambara rajongó, távolságtartó tisztelettel figyelem ezt a műfajt, kitano új filmje, amellyel nem folytatja, inkább újrakezdi (értelmezi?) a zatoichi-filmeket, rendesen elszórakoztatott, habár ez leginkább a szokásos kitano-stratégiának köszönhető: keveri a bájos gyermeki humort a brutális erőszakkal. kitano világába pedig még egy olyan össznépi party is belefér, amitől még john hughes is elvörösödne. 1o/8
boldog születésnapot!: ó, végre egy életképes magyar film! a szerencsétlen (és nyugodtan áttekerhető) nyitányt követően a film rendesen kivirágzik, sztorija lebilincselő, érdekeltté teszi a nézőt, s ez nem utolsósorban színészeinek (a csodás ónodi eszternek és a down-to-earth kocsis gergelynek) köszönhető. 1o/8
ó, b+, az index töketlenkedésének hála már teljes egy napja a mi topikunk a legfelső a "kultúrá"-ban. gondolom, most már csak az nem járt erre, akit kényszerítettek a távolmaradásra. :]
ó, mintha nem tudnád, miért jöttünk el onnan. :] mondjuk, ahogy mostanában elnéztem, olyan sivá, mintha atomrobbanás történt volna arrafelé. :] a beépült vírus megtette hatását, az a fórum kihalt, s ennek örömére most hallgassuk meg a "don't faer the reaper"-t a blue oyster culttól! :]
Részben belülről ismerve az Index működését, döntési folyamatait, rugalmatlanságát és hallva azt a néhány, eddig vásárlás szempontjából szóbajött, külsős cég által szállítandó motort: szerintem túl sokat ne várjatok május 1-től. :-(
Ettől föggetlenül, szerintem is most már érdemes máj 1-ig várni.
Amúgy ti nem unjátok már a sok költözést? olyan korrekt, gyors visszacsatolású és rugalmas fórumot, mint ahonnan legutóbb eljöttetek úgy sem találtok. :-)
igen, ezt a május 1.-t már én is hallottam, akartam is írni. szal szerintem is várjuk meg, nézzük meg, hogy hogyan működik és döntsünk a hogyan továbbról utána.
Állítólag máj.1-jétől lesz új engine, szélvész sebesség, ingyérsör, lágykenyér stb.
Ugyan nincs szavazati jogom, de szeretném ha még maradnátok egy haladék erejéig hogy mi is lesz, mert rendszeresen olvaslak itten benneteket.
jack-kel azon tanakodtunk a minap, nem biztos, hogy tanácsos dolog lenne megvárni azt, amíg az index fóruma teljesen kimúlik, s döglegyekkel hadakozva menteni a menthetőt. sz'al fel kéne szedni a sátorfánkat és odébb állni egy csendesebb, de kifogástalanul operáló fórumra. a megújult sokk magazin fórumáról lenne szó: üzemeltetőjével már beszéltem is, vár minket szerettel (egy pillanatra beugrott a tíz kicsi néger, nem tudom, miért :), persze, a kölötzés ügyében nem kívánok egyedül dönteni, sok(k)ra nem is mennék vele (ohohó!), demokratikus bigyó vagyunk, szóval szavazzunk!
Emlékeztetnélek benneteket az Alien 3 kritikám utolsó mondatára. "A vége tökéletes lezárása a trilógiának, amit nem kellett volna folytatni."
Hollywood-ban is a pénz beszél, ezért Mr Hill és kollegái belefogtak a negyedik rész elkészítésébe. Forgatókönyvírónak Joss Wheddon-t kérték fel, aki már régóta alien rajongó hírében állt, és minden vágya volt egy részhez történetet írni. Nem kellett volna. Erőltette a Ripley szálat tovább, aminek semmi értelme nincs, bakit-bakira halmoz, és a végén még az az ember-alien keverék is.. borzalom!
Junet kult státuszt vívott ki a Delicatessen-nel és az Elveszett gyermekek városával, de ez alkalommal nagyon mellélőtt.
A Special Edition új jeleneteiből egyedül a főcím az, ami jobb lett, a film közbeni új részek feleslegesek, a legvége pedig förmedvény.
Samurai I – Musashi Miyamoto egy trilógia első része, mely a leghíresebb szamuráj történetét meséli el. ő lenne musashi miyamoto. számtalan csatában és hadjáratban részt vett, egyetlen egy párbajban sem maradt alul. ma már van olyan taxi társaság aki a nevét viseli [:)]. ami leginkább a filmben szokatlan és furcsa az a film technikai kivitelezése, ami nagyon erősen az akkori (a film 1954-es) hollywoodi monumentális történelmi filmekre emlékeztet, gondolok itt a japán filmektől szokatlan zenére és a fényképezésre. a címszerepben pedig ki más lenne mint toshiro mifune a kor legnagyobb (japán) sztárja. a filmről, majd ha végeztem a trilógiával.
The Night Of The Hunter most, hogy már elég sok film-noiron túl vagyok, bátran kijelenthető, hogy az egész amerikai filmkészítés csúcsa volt e műfaj. ha valaki olyan filmet(eket) szeretne nézni, ahol hibátlan a forgatókönyv, a színészek játszanak és nem csak ott vannak, hogy statisztáljanak a látványhoz, a cgi-hoz. ha nagyszerű rendezésre vágyik és egészen csodálatos operatőri munkára, akkor bátran nyúljon bele a műfajba, mindegy melyik filmet választja. egyébként maga a tárgyalt film egész egyszerűen mestermű! hátborzongatóan jó minden ízében.
Lady Snowblood: ez egy híres film. e nélkül a film nélkül nincsen kill bill (vol.1 biztos). részletezve: nincsen o-ren ishii karektere, de még uma thurman-é sem, nincsen a film végi havas tájban a párbaj kettőjük között, nincsen a film chaprekere bontva vicces, érdekes címekkel ellátva, anime betét sincs [na jó itt manga van :)] talán még viccesen véres se lett volna a film. és e film főcím dala a kill bill ost 13-as trackje (The Flower of Carnage - Meiko Kaji). egyébként a filmben van egy olyan brutálisan szenzációs jelenet, amit egész egyszerűen nem lehet leírni. érdekes, hogy a kil bill-ben nem köszönt vissza [:)] [na majd talán a vol. 2-ben :)] oh, és persze a princess blade is köszöni szépen... :)
master plagiarist Quentin Tarantino :)
egyébként a két utóbbi film akkora nagy 10-es, hogy a fórumba nem férne el
áh, vannak olyan filmek, melyek annyi gondolatot szülnek a nézőben, hogy egyszerűen nem tudja 1-2 sorba összefogni. a driller killer ilyen volt, bár nehezen tudtam vele azonosulni, felvenni ide-oda ficánkoló ritmusát; kicsit olyan volt, mintha elszakadt ütőérre próbálnál nyomókötést tenni, brr. no, ez a három film viszont nem voltak éppenséggel gondolatébresztők. :]
"egymondatosak:" - ezeket sokkal jobban kedvelem, mint a nagy hosszú, terjengős cuccokat :), mondjuk azokkal sincsen gond csak szerintem nem egy fórumba valóak
the rundown: meglepően jól működő akciómozi a krizmatikus sziklával, s a megszokottal ellentétben nem anyira idegesítő stifflerrel; pörgős, kreatív, látványosan megcsinált, agyatlan szórakozás valahol félúton a nyolcvanas évek izomszagú mókái és a hi-tech bedrótozott új iskola tanításai között. 1o/7
something's gotta give: royal jack saját magát alakítja a cukormázas szerelmi komédiában klimaxföldön innen és túl; jack és diane brillírozik, bár új trükk nincs tarsolyukban; a film nehézkes-döcögős, a valóságtól ugyan messze elrugaszkodik, de szigorúan tartja magát a hollywoodi szabályokhoz; nem mintha nancy myerstől mást vártam volna. 1o/6
cheaper by the dozen: steve martin sem képes meglepetést szerezni; új filmjét nyugodtan tekinthetjük a parenthood csontnélküli remake-jének, csak most filozofálgatás helyett lelkizéssel, talmi okosságokkal tölti meg a játékidőt; azért martin pörög rendesen, a kölkök (többnyire) aranyosak, s akad egy-két hasfalszaggató poén is. 1o/6
thx. volt vele munka rendesen. elég szar a dvdextra admin-felülete, lassú és körülményes, csak az magában 2 és fél óráig tartott, míg a vol.3-at kipakoltam. ilyenkor azért meg tudom érteni a főszerkesztőt, miért fázik a cikkek+kritikák frissítésétől. :]