És én abban sem vagyok biztos,hogy a vezetőoldalon van.Kereskedők nepperek előszeretettel mondják azt a sima kormányra is,hogy légzsákos,mert úgy néz ki mintha........De neeem!!
Olvasgattam a régebbi hozzászólásokat, és meglepett, hogy van olyan kivitel, amiben csak vezetőoldali légzsák van, anyósnál csak egy fedél. Másfél hónapja vettünk egy ilyen autót, 2003-as. Honnan tudhatom meg, hogy az enyémben van-e jobb oldalt?
P1382 Erről tudtunk, mert kerék cserénél látszott, hogy el van szakadva a kerék fordulatszám érzékelő
P1403 "szokásos" EGR. Később majd leszedjük, megnézzük.
P0342 Ez gondolom összefügg a P1382-vel.
A tulaj szerelő ismerőse szerint nem kell foglalkozni a 1430-mal, csak ha füstöl, illetve megnő a fogyasztás, alapjárati fordulatszám. Megnéztem, ennél ~850 . Ez normális, alacsony, netán magas ennél a típusnál? ( 2003 Hatchback 1.2S ) Fogyasztás a tulaj szerint kb 8 liter.
Sikerült kicserélni az izzókat, működik. A foglalat felől lettek cserélve.
A foglalatok is elég rossz állapotban vannak, mondhatni már szinte szétporlad, illetve mintha "kormos" is lett volna kicsit, így hamarosan mindenképp cserés lesz az is.
A ledes verzióból honnan, melyiket érdemes venni, ami plug&play biztosan működik?
Perpill az volt a lényeg, hogy működjön, de ez sem életbiztosítás.
Délután jön meg az OBD2-es csati, így azt is megnézzük.
Könyv szerint 35000-el korábban lett már cserélve üzemanyag szűrő, tehát az is esedékes.
leírások alapján a jobb hátsó ajtó alatti részen van a kerék előtt, ugye? ( 1.2 hatchback kalos 2003 )
Elég ehez emelni, avagy ajánlott aknán cserélni ezt?
Az ilyen "apróságokat" amiket lehet megcsinálnánk házilag, ne kelljen mindenért szervizbe vinni.
Van ennek valamilyen speckó folyamata, avagy régi le, új fel, és kész?
Olvasni ezt-azt. valahol akku sarut is le kell húzni, azt írják, valahol levétel után autót beindítani, szal lutri.
Ilyeneket még sosem csináltam előtte, ezért is vagyok/ vagyunk totál hülyék hozzá.:D a csillagos márka van itthon,szinte új ( 2017 ) azt pedig nem kell bütykölni (még ), Márkaszervizbe hordom csak a kötelező dolgok miatt.
Fater 2004-es Kalos-ában a műszeregység km kijelző LCD hol működik, hol nem. Van erre valami megoldás? Gondolom valami kontakthiba lehet, vagy valami rossz forrasztás. A műszeregység kiszerelése mennyire bonyolult?
Azt nem tudom még, hogy ha ezt a külső panelt leszedem, ahoz nem kell megbontani az ajtó belső oldalon lévő műanyag borítást? Próbáltam azt is, abba is csavarnak látszó dolgok vannak, de hiába csavartam, az csak forgott, gondolom az is valami patentos.
Már csak azért kérdezem, mert oké valahogy leszenvedem..csak hogy vissza is tudjam rakni utána.
Avagy a belső oldalán kellene kipattintani ahoz, hogy kijöjjön.
ha nem muszáj, nem törném el feleslegesen, ha úgy alakul. :D
Igen azt tudom, de maga a rendszám világításnak a csavarjai nem jönnek ki. Kérdeztem az előző tulajt, mivel családban maradt az autó.
Kiégett/ elromlott, nem tudják ( nem működik )
próbálták kicsavarni, de olyan rossz állapotban volt a csavar + gondolom a csavarhúzó sem volt tökéletes, így eléggé le lett nyalva a csavar. Megnézzük, de ha már leszedem ,akkor a csavart+ a külső borítást is cserélném, mert azon is látszik az idő, pedig vigyáztak az autóra.
Ezért gondoltam ,hogy az egész "konzolt" leszedem, majd a lakásban valahogy megpróbálom szétszedni.Végső megoldásként kifúrom a csavarokat, persze mindezt már akkor, ha már meg van az utód.
Igen, az működik, ma megnéztük. Eszembe volt, hogy lefényképezem, egy gyakorlottabb Kalos tulaj hátha arról is meg tudja akár mondani, hogy mi lehet az, de elfelejtettem. Holnap pótlom.
Elméletileg ez "Kerékfordulatszám jeladó" lehet, ezt a választ kaptam 2 helyen is. Meglátjuk.
Sajnos még mindig nem jött ki a csavar, le is van nyalva. Végső megoldásként kifúrom, viszont a rendszámtól elég nehéz hozzá férni, ezért is kérdeztem, hogy magát az egész világítást tartó kis "konzolt" ( ezt látszólag 3 csavar fogja kivülről ) le lehet-e szedni, mert akkor egyszerűbb a történet.
rendeltem most itthon egy wifis elm327-t ( ios-hez kellene ) ha megérkezik megnézzük mi nem tetszik neki, illetve akad-e még más is.:D
kilincs az működik így is, igaz elsőre nekem picit trükkös volt kinyitni, de megszokható, szal azt majd a végére, előbb a "fontosabb" dolgok legyenek meg.
Néztem a videót, ebben ugyan elektromos ablak van, de gondolom a hagyományos "tekerős" verziót sem lehet bonyolultabb leszedni.