Keresés

Részletes keresés

eviktor Creative Commons License 2003.09.09 0 0 81
Egy millával megemelték? Ej ha. Nekünk pedzegettek valami, hogy csak most annyi az ennyi, de azt hittük, ez afféle vendégcsalogató duma. Mi is voltunk kinn vasárnap háznézőben. Jó móka. Parkoló-park? Nincs infóm.

Konyhabútor lesz, az építkezésközeli asztalost választottuk.

Vendor, te hol laksz? Melyik ablak a tiéd? Mennyire volt meleged a nyáron, jó a szigetelés?

Üdv, Viktor

Előzmény: t.olga (80)
t.olga Creative Commons License 2003.09.09 0 0 80
A virágszirmokért előre is megbocsátunk, bár lehet, hogy néha majd meghívunk Benneteket egy grillezéssel egybekötött terasztakarításra! :O)
A terasz csak látszólag nagy - a párom már annyi mindent tervezett rá, hogy kb. 3x nagyobb terület sem lenne elég, ha mindazt megvalósítanánk, amit ő megálmodott.:O)
Ha ugyanarról a lakásról beszélünk (59 nm + terasz), akkor tényleg jobban jártunk volna vele tavaly szeptemberben, mert márciusban már egy millával drágábban kóstálták. Persze szeptemberben még nem volt lehetőségünk a vásárlásra. A ti lakásotok milyen és mekkora? Végülis megoldódott a konyhabútor kérdése?

Tegnap elmentünk megnézni a házat, természetesen csak kívülről. Teljesen fel voltunk villanyozva, hogy hamarosan ez lesz az otthonunk. Képzeld, már a 3. ütem is látványosan halad.

Sasmadár, sajnos a parkoló kérdéséről nem tudok nyilatkozni, bár én személy szerint a parkot részesíteném előnyben, de az a gyanúm, hogy ez igazán senkit nem izgat! :O(

sasmadár73 Creative Commons License 2003.09.05 0 0 79
Sziasztok,

ki hallott arról valami biztosat, hogy a keleti oldalon, bent, ahol most azok a lerobbant kis épületek állnak, ott valami nagy önkormányzati parkoló épül? (piac)

Kora tavasszal még azt mondták, park lesz, de nem mindegy, park, vagy parkoló...

eviktor Creative Commons License 2003.09.05 0 0 78
Úgy tűnik tegnapi válaszom elszállt valahová messze az éterbe, most újra nekiveselkedek.

Ha jól értelmezem a földrajzórán tanultakat, akkor mi is a nyugati szárnyban vagyunk, más néven A épület. 3/3-as lakás a miénk. Elképzelhető , hogy alattunk laktok majd? Ha igen, akkor előre is bocsi a sok virág és szirom miatt, ami majd a ti erkélyetekre hullik, a miénkről.

A nagy erkély nekünk is szimpi volt, lehet rajta nagy gyerekmedencét felfújni, kertipartit rendezni, tán még gyeptéglát is rakhattok le rá.

Mennyi volt a nagyerkélyes lakás, mi szeptemberben 15.800-ért kacérkodtunk vele. Drágább lett tavaszra, vagy épp fordítva?

A biztosító az egyik ingatlannál adott volt (aegon) a másik az OTPnél lett biztosítva, az egyszerűség kedvééért.

Üdv, Viktor

Előzmény: t.olga (77)
t.olga Creative Commons License 2003.09.04 0 0 77
Hello Viktor!

A szerelem első látásra nálunk is megvolt, bár akkor már jó ideje keresgéltünk. De amikor megláttuk az alaprajzot, rögtön tudtunk, hogy valami ilyesmit keresünk. Ami igazán vonzó volt a számunkra az a nagy terasz, bár később, amikor az árról is szó esett, szivesen megelégedtünk volna egy szimpla erkéllyel is! :O) Persze február-március táján már nem volt túl nagy választék, így "kényszerből" az I. em. 3. lakást vesszük meg a nyugati szárnyban.

Nagyon tetszik a környék: csendesebb és zöldebb rész, de jól közlekedhető. Van néhány ismerősünk, aki a környéken lakik, és ők is jókat mondtak.

Ha jól értem, akkor még lesz néhány kellemes napunk az ügyintézéssel. Biztosítót ti választottatok? Ha igen, akkor mi alapján? Titeket írásban értesítettek a kulcsátadásról?

Üdv: Olga

eviktor Creative Commons License 2003.09.03 0 0 76
Helló!

Mi lesz a pontos címetek? Tán csak nem szomszédok leszünk? :-)

Mi ott tartunk, hogy a hitel folyosításának feltétele a fedezet biztosításához kapcsolódó nyiltakozat, amely szerint, ha leég a kégli, akkor a bank kap először pénzt, és nem te. No ez a papírka nálunk még hiányzik, mert az ÁB Aegon biztosítónál pont ugyanannyi dilettáns kuki dolgozik, mint az otp-nél, de meglesz a héten. Hétfőn leadom, pár napon belül elindul a folyósítás, és várjuk a hívást, h. mehetünk a kulcsokért.

Itt tartunk most.

Ne csüggedjetek, mi több mint négy hónapot vártunka szerződés aláírására. Szerintem egy két hónapig megy a piaci kamat, osztán válthatunk a kedvezményesre. De ez sajna nem tőlünk függ hanem az Otp és Bankonzult közötti papírváltás sebességétől.

Ti miért választották ezt a lakást?
Nálunk szerelem volt első látásra.

Üdv, Viktor

Előzmény: t.olga (75)
t.olga Creative Commons License 2003.09.02 0 0 75
Sziasztok!

A párom és én is azok közé a "szerencsések" közé tartozunk, akik a Szent Lőrinc lakóprakban (milyen szép elnevezés) vásárolunk lakást. Mi még a hitelszerződés aláírása előtt vagyunk így röpke 3 hónappal a hitelbenyújtási kérelem után.

Viktor, látom ti már túl vagytok a nagy eseményen. Megosztanád velünk a tapasztalatod? Elsősorban az érdekel, hogy már elkezdtétek a törlesztést? Ha igen, akkor ez piaci kamaton pörög? (Gondolom, ti is a kedvezményes hitel adta lehetőséggel éltetek.) És meddig?

Más! Ti már tudtok valamit a költözés időpontjáról. Múlt héten az ügyintéző még nagyon kategórikusan azt válaszolta telefonon, hogy tartják a szerződés szerinti átadást, azaz szept.15-től okt.30.-ig bármi lehetséges a mi értelmezésünkben. Valahogy az októberi dátum nem túl lelkesítő számunkra, szeretnénk szeptember végéig letudni az összes hercehurcát. Persze ez csak álom, de olyan jó lenne!

Vendor Creative Commons License 2003.08.28 0 0 74
azok a foldszinti lakasok rettento sotetek elsznek mind a 2 oldalon szerinhtem anyit nemer egy kert.

az elson az melyik lakas volt ami alattatok van kozvetlen? ahoz tenyleg jonagy erkely jar. anno miis neztunk egy elso emeleti kis lakast ami az ulloi ut fele nezett, de jo hogy nem azt valasztottuk mert folyamatosan tuzi a nap es masfele nincs is ablaka neki.

viszont a Thokoly utrol bevezeto setany egyik felet felszedtek es egy arkot astak melle ismeretlen okokbol. egyebkent dolgoznak folyamatosan elotte boszen csinaljak a kockakovezest, meg szep kandellabereket is raktak mar le. (az vajon a kozmuhalozatra lesz rakotve vagy majd aztis mi fizetjuk? :O kelemetlen lenne, de szerintem az a kozosre lesz radrotozva)

meg 18 nap? :D :D

Előzmény: eviktor (73)
eviktor Creative Commons License 2003.08.28 0 0 73
Az "önnáló kertkapcsolat" fogalmán tanakodtunk mi is, azt hittük, hogy a két házat összekötő egyszintes folyosó tetején lesz a kert, de a földszinten lakni... mi az elsőn is néztünk lakást, 30m2 erkély járt volna hozzá, alig drágábban, de az is nagyon lentinek tűnt.

Nincs már sok hátra :-)

Előzmény: Vendor (72)
Vendor Creative Commons License 2003.08.27 0 0 72
hogymi? :) most meg csak a kockakoveket rakjak le boszen, meg a kandellabereket csavarozgatjak le a setany melle... mas nagyobb mozgas nincs.

tegnap nezgelodtem onnan oldalrol (eppen egy nagy rakas csempet emeltek be a tetoterre a 2. utemhez) de szokokutat meg nemlattam.

apropo nemtudod hogy honnan jon az a rengeteg viz amit a garazsbol(?) szivattyuznak mar vagy 3-4 hete? a cso a garazsbol jon ki de hogy pontosan hol van a vege azt nemtudom.

kepzeld a 2 hez kozott a foldszinten is lakasok vannak,es mar megvannak a hozzajuk tartozo kiskertek keritesenek vazai kivancsi leszek rajuk :)

Előzmény: eviktor (71)
eviktor Creative Commons License 2003.08.27 0 0 71
Van valami mozgolódás a környéken? SZökőkút, pl?
Előzmény: Vendor (70)
Vendor Creative Commons License 2003.08.12 0 0 70
hat isten majmai lassan orolnek :))))

igazabol a kepek keszitesenel csaltam mert mikor mentem bringazni hirtelen elfelejtettem hogy a 2. vagy 3. emeleten laktok-e, meg szerettem volna oldalrol lekapni a hazat hogy az oldala is bennelegyen de nemlattam jobb nezopontot.

ha kellenek az eredeti nagyfelbontasu kepek a gyujtemenybe akkor szolj aztan majd a lakasavaton atugrok veluk, meg ha kell uresen is korbe lehet fotozni a lakast. magamon tudom hogy milyen erdekes nezni az ures lakasrol a kepeket meg aztan a berendezettrol :)

Előzmény: eviktor (69)
eviktor Creative Commons License 2003.08.12 0 0 69
Helló, most jöttünk vissza egy rövidke nyaralásból, s tegnap délelőtt az OTP-nél el is adtuk a lelkünket az ördögnek, úgy húsz évre.
Március végén adtam be a papírokat, s most aug. közepén írtuk alá a hitelt. Ez majdnem öt hónap! Nagyon vicces. Na jó, nekem sem volt érdekem sietni vele, de hát a papírok tényleges leadásától kezdve a tempóba sok beleszólásom nem volt...

A képeket nézve akkor tuti hogy tudod, melyik a mi lakásunk. Ha megkaptuk a kulcsokat várunk lakásnézőbe sok szeretettel!

Már nagyon készülünk a költözésre!

Üdv, Viktor

Előzmény: Vendor (68)
Vendor Creative Commons License 2003.08.02 0 0 68
Vendor Creative Commons License 2003.08.02 0 0 67
bontják a darut :)))
eviktor Creative Commons License 2003.07.28 0 0 66
Hát nagyon bízom a szept. 15-ben, mint kulcsátadás. +- egy-két hét belefér, de több nem.
Előzmény: Vendor (65)
Vendor Creative Commons License 2003.07.28 0 0 65
olleee! kit kellett 2x fejbecsapni a mappaval az otp-nel? :)))

azt lattam enis hogy kivan irva a bejaratnal hogy mostmar nincs latogatas meg az iroda is osszevissza van nyitva. mikor lesz a kulcsatadas egyebkent? es a hazavato? :DD

Előzmény: eviktor (64)
eviktor Creative Commons License 2003.07.28 0 0 64
Nos, mindkét szárnyban befejeződtek a megnézegetős vasárnapok, a végső burkolatokat teszik le, amit már nem szabad összemászkálni, ill. a kész lakásokat már a takarítók is átadták.
Már vágjuk a centit, és nagyon izgulunk, hogy ne legyen semmi gubanc, és tudjunk hamar költözni.
Aug 11-én írjuk alá a szerződést a bankkal. OOOOLLLLLLLLÉÉÉÉÉ!
Vendor Creative Commons License 2003.07.14 0 0 63
mail() :)
Előzmény: eviktor (62)
eviktor Creative Commons License 2003.07.14 0 0 62
mijamanó? Semmit! Mesélj! De gyorsan!
Előzmény: Vendor (61)
Vendor Creative Commons License 2003.07.13 0 0 61
kesz az erkelykorlat! :)))
(legalábbis ugylattam)

apropo mittudsz arrol hogy a ti hazatokban is mar joparran perrementek a "tisztelt" epittetovel?

Előzmény: eviktor (60)
eviktor Creative Commons License 2003.06.23 0 0 60
Na a redőny az egy érdekes dolog. Mi ugye azt mondtuk, hogy kérünk mindenhova redőnyt, ámde mikor kiderült, hogy átvágás ize van a dolognak, lemondtuk a megrendelést (még időben). Ámde e két történés között eltelt egy hét, s addig betették a redőnytokokat. Elvileg van rá esély, hogy bekerültünk a nyilvántartásukba, mint redőnytulajdonosok, márcsak azért is, mert pl a konyhában a csempe közepén is maradt egy luk a zsinórnak, és a tokok alja sincs lefestve még (miközben minden más igen)! Érdeklődéssel várjuk a fejleményeket, hogy kapunk e - ingyen - redőnyöket... ;-)

Ja és a harmadik ütemnek ássák már a gödröt...

Előzmény: Vendor (59)
Vendor Creative Commons License 2003.06.23 0 0 59
akkor szerintem nallatokis ilyen boltiv lesz, az viszonylag szep megodlasa a dolgonak.

sotet cseresznyeszinu? az tok erdekes lehet :) itt ilyen mezei feher uveges ajtok vannak.

az atadas mikor lesz? mikor koltoztok? redonyt vegulis raktak? :)))

Előzmény: eviktor (58)
eviktor Creative Commons License 2003.06.23 0 0 58
A szagelszívó csöve nálunk még szabadon lóg, de az első emeleten boltívbe (!) csomagolták!

Vannak már ajtóink, sötét cseresznyeszínűek, nagyon teccik.

Alakul a dolog, bár sok apró hiba van még!

Előzmény: Vendor (57)
Vendor Creative Commons License 2003.06.20 0 0 57
:)) tenyleg jokis meglepi lehetett...

azt a toldast en nezegettem es probaltam kitalalni hogy miazott tulkeppen, ezekre jutottam:

1. azt a falat ott megkellett hosszabbitani hogy a tuzhelyet arrebb tudjak pakolni az ablaktol. Talan utolag beleszoltak az engedelyeztetok? Nem szabalyos? a gipszfal mogott vszinu nincs semmi, es nemis lesz. ott lent lattam egy feher drotot az gondolom ott a tuzhely drotja lesz.

2. annak a falnak eleve igykellett volna kineznie csak aki rakta a teglat kicsit tobb felest ivott aznap, es az ablak utan elobb bekanyarintotta a falat :)) ha van nallatok alaprajz arrol szepen le lehet merni hogy akkora lett-e amekkora a rajzon van.

azt a nagy csovet meg majd szerintem a plafonon fogjak elburkolni es a vegen a trukkosfalnal meg ott fog logni szabadon a fuggoleges resz arra csatlakozhattok ra. kicsit furin fog kinezni a konyha olyan mintha lenne a kozepen egy vasbetonpiller/athidalo de egy lakberendezo nacceruen eltud az ilyenekkel jatszani hogy ne legyen csunya. :)

az en elszivom ilyen felsoszekrenybe epitheto ize. Hasonlo mint ez: http://www.konyhaweb.hu/keszulektar/keszulek.cgi?id=32 csak Teka.

Előzmény: eviktor (56)
eviktor Creative Commons License 2003.06.20 0 0 56
Minden vasárnap van "látogatás", mi most vasárnap nézünk el oda. Legutolsó ottjártunkkor minden családtagot el tudtunk csalni, így volt nagy meglepi mikor a kiságy helyét kezdtük el mutogatni nekik. Merthogy nagyszülők lesznek szüleinkből....

A nagy cső végén a konyhában a falnál van az a toldalék amiről már beszéltem. Eredetileg nem volt ott semmi, ill. le volt csempézve a fal, aztán gipszfallal helyettesítették az a 30*30-as helyet, s most még nincs is rajta csempe mint az látható. Vajon mi lesz benne? Elszívócsőnek van az oda kitalálva? Nálatok milyen a konyhában a szagelszívó?

Előzmény: Vendor (55)
Vendor Creative Commons License 2003.06.19 0 0 55
azcsak egy atiranyitas azzal nemkell foglalkozni ha pampog. :)

ugylatom a furdobe ugyan olyan csempet raktak. amikor megneztem hirtelen olyan ismeros volt :D

viszont ugylatszik tenyleg sarokkadatok lesz mint ahogy az alaprajzon latszik... az tokjo :)

a konyhaburkolat szinten ismeros :))
az a nagy cso az most meg kisse fura. szerintem vihettek volna feljebb is

biztositek ugyben latom tiis el lettetek latva nekemis majdnem minden konnektorhoz felraktak 1-et :D

apropo mult hetvegen voltatok? nezelodtem kicsit az ablakon es volt itt akkora csoportos jovesmenes.

Előzmény: eviktor (54)
eviktor Creative Commons License 2003.06.19 0 0 54
Van másik emil címed? A westelesnek túl sok a 700 kb.
Előzmény: Vendor (53)
Vendor Creative Commons License 2003.06.19 0 0 53
szerintem igy ranezesre augusztusra keszlesz mert jol haladnak.

sajat asztalost szereztetek vagy van ott olyan lehetoseg hogy az epitteto valakivel szerzodott (Tisza?) es azzal lehet beszelni?

kepeket kuldheted a mailomra megnezem oket :)

Előzmény: eviktor (52)
eviktor Creative Commons License 2003.06.19 0 0 52
Juhéj! Közben kemény háttértárgyalások folynak az asztalossal a konyha és az előszobaszekrények miatt. Vannak hírek arrafelé a befejezés dátumával kapcsolatban?

ui.: ide nem tudok képket beszúrni, de ha érdekel, akkor tudok küldeni egy párat.

Előzmény: Vendor (51)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!