Eddig a géphez adott Canon Image Browser-rel töltöttem fel a képeket a gépemre, de most kapok egy hibaüzenetet "a kiszolgálói végrehajtás nem sikerült".
Járt már így vki közületek? Hogyan tudnám feltölteni a képeimet a pc-re?
Én is a legnagyobb részletességet javaslom csak azt irtam ha már takarékoskodni akar jobb a tömörítési arány változtatása ,mint egy 1024-es kép S.F.-ban.
ha elő akarod hivni akkor a tömöritési arány változtatása sem jó. igaz, hogy méretre megfelelő lesz, de a minőség esetleg nem. (amúgy a méretet is lehet interporálni a megfelelő nagyságra..., csak az is ronda lesz:)
amúgy igazából szerintem a fő gond, hogy sosem tudod, hogy egy szép napon majd mit akarsz kezdeni egy képpel. most még sokalod a képenkénti durván 1 megás méretet, 3 év múlva meg a 60 gigás blue ray tárolók korában meg esetleg a fejed vered a falba, hogy miért nem large-fine-al csináltad, akkor most mennyivel jobb lenne a kép (persze, egy 6-10 megapixeles géppel valszeg én is húznék már kompromisszumokat, de 2-3 megapixelnél még most sem kell túl sokat a mai HDD/CD/DVD árak mellett)
Én azt ajánlom neked,hogy inkább a tömöritési arányt változtasd,mint a felbontást.
Egy 1024-es képből nem tudsz mit előhivatni max egy személyi fényképet.
Egy 1600x1200 @ Fineból még lehet egy 9x13-ast csináltatni.
128-as ugy 115 kép biztosan 2M@Superfineban ,de környezettől függ nekem nem voltak ritkák az 1.3MB-os képek sem.
Én kezdésnek 256-ost vettem aztán 3-5napos üdülések miatt még vettem egy 128-ast hozzá és nem volt gondom soha.
meg mert akárhogy mondtam neki, hogy Fifike nézz a vörös fénybe, sehogy sem akarta... pedig erre az egyszerű mutatványra még a hugom is sikerült betanitanom : )
Én úgy tudom, hogy az elővillanással határozza meg azt, hogy mekkora teljesítményt villanjon a vaku a helyes expozícióhoz. A pirosszemről pedig leírják a könyvben, hogy meg kell kérni a pacienst, hogy nézze azt az idegesítő narancssárga fényt. Persze a "Red-eye functiont" be kell kapcsolni a menüben! Eddig még csak a kutyák szemét sikerült csúnyára fényképeznem. De meg is értem, hisz nekik nem vörös, hanem zöldes-kék szemük van. :)
végülis az 3 tekercs film, de szerintem is jobb egy 256os. azzal elvan az ember mint a befőtt. amúgy átlagban én 1 megát szoktam számolni képenként, ennél persze mindig több fér a kártyára, de igy legalább nem ér negativ meglepetés.
Totál függ a kép tartalmától de egy 25 képen végzett átlagolás alapján 753 kbájt egy kép. A min 586, a max 1064 kbájt. Ez full felbontás superfine módban. Mást nem tudok mondani mert szinte csak ezt használom.
A 128-as kártyára full felbontásban 100-110 képet biztos tudsz csinálni. De nem lesz ez kevés?
Ne haragudjatok, ha mar elofordult par hozzaszolasban ez a tema, de most surgos lenne tudom, es nincs idom vegigbongeszgetni a topicot!
Szoval kb mennyi helyet foglalnak átlagosan az a60-assal készített képek max felb-ban, és 1024-ben a különböző tömörítésekkel? tehát egy 128-as kárhyával mennék nyaralni, és kb mennyi képet tudok tárolni rajta??
nem, de Budán, egy kis bolt, depo.hu-n fenn vannak
Itt volt, hogy megkérdeztem, mennyibe kerül a gép, erre az eladó a depo.hu-n kikereste a gépet és onnan nézte meg a SAJÁT árukat...
Csak nem az alagutnal van budan a bolt az Attila uton, ahol a kiprobalast nem engedtek?
Mert ha igen, akkor az egy ***** hely, amit ott muvelnek az eladok, az nevetseges es szanalmas egyszerre.
szvsz az a kérdés, mit akarsz csinálni a videoval? mert ha csak számitógépen nézegetnéd, akkor mehet a divx, az jó kis elterjedt tömöritő formátum. de ha asztali lejátszókban is meg akarod nézni, akkor még mindig a sima avi a legjobb.
van elvileg egy két képjavító algoritmus, de csodákat ne várj, 320*240-es videóból soha nem fogsz dvd minőséget kapni. Persze kérdés, hogy kinek mi az élvezhető. www.doom9.hu oldalon találsz hozzá információt (némelyik része még nincs lefordítva, így a doom9.org-ra mutat).
Még egy kérdés merült fel bennem a 7 végén olvasgatva e témában: érdemes a géppel készített avi-kat valamilyen codec-kel macerálni? Ha igen, akkor milyennel? Virtual Dub-ot szoktam használni filmeknél, van hozzá mindenféle Codec-em, de ott a DIVX avi tömörítés a célom, gondolom itt meg egyfajta képfeljavításról lenne szó.
Olvastam olyat, hogy A60-al készült film még 1024*768-ban is élvezhető valami Codec-es művelet után.
Ha volt már itt a fórumban róla szó, akkor jelezzétek, de csak akkor vágok neki a többszáz hsz böngészésének.
Köszi mindenféle válaszokat, akkor most megyek egyensúlyozni (fehéret, aztán vörös szemekből készültet, aztán rosét... :-)
Amúgy képzajt (márminthogy kicsi) már máshol is olvastam A60 ügyben dícsérni.
Ez a hangosfelvétel-képzaj poén nagyon ül.
Akkor én is megosztom cserébe-hálából véletek egy még akár idevágónak is tekinthető poénomat (a vicc, hogy "hótkomojan" vettem annak idején :
trágyamérnöki karon egyetemi nyári munkával kapcsolatban kiadta a munkaszervezési tanszék
a leírást a teendőkről, melyben szerepelt a
"munkanap-felvétel elkészítése" c. teljesítendő nyári feladat.
Lelkesen kimentem a TSZ rétjére és lefotóztam, amint a bálázógép dógozik, lelkesen beraktam a fotót a leadandó munkanaplómba. Csak őszi évnyitó után szembesültem a valósággal, hogy a munkanap-felvétel kissé mást jelent szervezéstudományi szempontból... (nem volt valami rongyosra olvasott a tanszék által kiadott jegyzetem...)
A fotók most is megvannak, ui. azokkal avattam fel az új tükörreflexes gépemet (Kiolvashatatlan, hogy KOBO, v. Koivo, Kínai, és klassz félautomata gép, 400-as zoom-mal szoktam vele "vadászni"
Itt ki lehetett próbálni, de pl. amikor elmentem megnézni az S1-et, akkor azt mondták egy helyen, hogy csak akkor lehet bekapcsolni és csinálni teszt képet, ha meg is veszem. Ez milyen? :D
:) igen arra gondoltam. általában ha anlógot mond az ember,sokan hatalmas szemeket meresztenek, lepipálva a kisbabák rácsodálkozását a világra.
köszi újra. :)
hmm én azthittem, természetes,hogy kipróbálhatom a dolgokat. Na sebaj. Remélem a lányokkal is szeret beszélgetni:DD az eladó hölgy. csaó.:)
A tubusra feltehető szűrő és előtétlencse is. Nekem pl. egy wide 0,6x lencsém volt, amivel jó kis nagylátószöget lehet kihozni :) Lényeg a lényeg, lehet szórakozni ilyenekkel, a halszemet nem próbáltam, de ha aranyosan elbeszélgetsz az eladó hölggyel, ki is tudod próbálni helyben a dolgokat :)
óó, köszi
fúú ha már ilyen kedves segítőkész vagy. :) ezt kihasználnám :))
szóval láttam,hogy van halszem optikájuk stb..., a canon által leírt tartozékok tehetők csak fel a gépre? Vagy esetleg az a csodás halszem is na és bármi más. Mindig is szerettem volna egyet,de manuális optikában ez brutál drága.
/eddig manuálissal fényképeztem/