Keresés

Részletes keresés

lakos Creative Commons License 2003.03.12 0 0 69
Ha az ő hibájából akkor igen. De a kátyú nem az ő hibája hanem az útkezelőé. perelni kell őket, fizessenek ők
Előzmény: Gombócartúrné (68)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.12 0 0 68
Hát, azért az nem úgy műxik. Mert, ha Apa hibájából következik be a rongálódás, 300 ezerig asszem 10, afelett asszem 30 % önrészt kell fizetnie a javításból. S már egyszer a jégpáncél korszakban megtörte az elejét. Ki kellett cserélni a motorháztetőt meg az egyik búrát (ami utóbbi igazán nem 2 forint). Várjuk a számlát.
Előzmény: lakos (67)
lakos Creative Commons License 2003.03.12 0 0 67
Úgy könnyű. Azzal én ki se kerülném a kátyúkat:)
Előzmény: Gombócartúrné (66)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.12 0 0 66
Nekünk sem volt egy forintba sem. Céges.
Előzmény: lakos (65)
lakos Creative Commons License 2003.03.12 0 0 65
Na ezér nem veszek én új autót. Ebbe a városba elég a 15 éves is, azt nem sajnálja annyira az ember:)
Előzmény: Gombócartúrné (64)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.12 0 0 64
Jah, mi is minden reggel "bejáratott" úton megyünk tizen egy-két km-t. Apukám vezet, s rendesen szokott anyázni a kátyúk miatt. A legszebb dili, mikor ezzel a sóderszerű izével beszórják a lyukat, de nem döngölik bele semmivel, nem aszfaltozzák, jójaz, majd, ha 40 fok lesz, felolvad az aszfalt, belesüpped.
A 2 hónapos autónak szét is baxta a szélvédőjét egy felpattanó kavics. Megcsináltatta néhány ezer forintért, de sajnos a nyoma ott marad, azt már eltüntetni nem lehet.
Előzmény: lakos (63)
lakos Creative Commons License 2003.03.12 0 0 63
Igen:)
De ettől függtelenül Bp-nek vannak hátrányai, illetve olyan dolgok amiket lehet utálni.
Persze kérdés, hogy van-e értelme egy várost utálni, merthogy ami rossz arról az emberek, illetve különböző illetékesek tehetnek.
Ott vannak pl a kátyúk. Én pl kb 7 km-t megyek reggel autóval mindig ugyanott, és ezen a szakaszon kb 15 olyan gödör van, amiből egy is elég, ha egy picit gyorsabban belemegy az ember. És ezek legtöbbje kb 2 hónapja ott van, teljesen változatlan, illetve még tovább romló formában. Már szinte "becsukott szemmel", rutinszerűen kerülöm ki őket, mintha mindig is ott lettek volna, és a világ legtermészetesebb dolga , hogy ott is lesznek még jó sokáig.
Előzmény: Gombócartúrné (62)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.12 0 0 62
Most akkor szerintetek én is szar vagyok, mert szétromboltam a topicot? :))
fasügér Creative Commons License 2003.03.12 0 0 61
köszi, én lusta voltam megtenni. bár volt egy olyan gyanúm, hogy öntudatos fijatalkorúról van szó:-)
:fs
Előzmény: Gombócartúrné (55)
bivisz Creative Commons License 2003.03.11 0 0 60
Jaja, erre jó a Zindex. Olvasom én is. :-D
Előzmény: Gombócartúrné (58)
bivisz Creative Commons License 2003.03.11 0 0 59
De Duna partján van és az már majdnem Pest. Vagy Buda. Vagy Pest megye. Vagy Magyarország.
Előzmény: Biovadász (16)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.10 0 0 58
Egek, visszavonok mindent, amit ebbe a topicba írtam.
Ez az izzós dolog csak hab volt a tortán. Tovább olvastam ugyanis. Kár volt.
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.10 0 0 57
Nem bánni kell, hanem meggondolni. Előbb, és nem utóbb.
Ezzel nem minket járattál le, nem Bp-et járattad le, csak saját magadat.
Előzmény: Borsó_ (56)
Borsó_ Creative Commons License 2003.03.10 0 0 56
Már bánom hogy létre hoztam ezt a topicot
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.10 0 0 55
Elnézést kérek mindenkiből, de Hősünknek kicsit utánaolvastam. Nem volt nehéz, mindössze néhány hozzászólásával visszább kellett néznem.
Nos, amíg Hősünk izzót lop (ha jól értelmeztem, az iskola) büféből, addig nem hiszem, hogy oka, és joga lenne a társadalomra fogni, hogy Bp. szar hely. Addig, míg Ő maga is így viselkedik, nem várhatja el, hogy a többi ember jobb legyen - s ezáltal hőn gyűlölt városa mind látványban, mind egyéb síkon megszépüljön.
Borsó_ Creative Commons License 2003.03.10 0 0 54
Lehet hogy nagyon általános dolgokat nem szeretek budapestben de akkor mi van?? Ezek nem tetszenek és tudom, hogy tettek mára z ellnen egy keveset hogy jobb legyen de akkor is ezek a dolgok nem tetszenek.

Tettem már az aluljárok ban történö dolgok ellen.
Hívtam már rendört, képzeld. De mire kijöttek már eltünt az a két srác akik miatt felhívtam a zsarukat.

Hát igen londont eddig csak tényleg a filmejböl meg képekről láttam és vágytam is oda. Elhiszem hogy ott is megtalálhato ugyanaz mint nálunk de -ez csak saját gondolat- az nyugat ami fejletteb hely biztos másabb nem?? Kicsit mesélhetnél róla mert téynelg érdekel hogy milyen.

Előzmény: Gombócartúrné (50)
Borsó_ Creative Commons License 2003.03.10 0 0 53
Fasügér nem fontos végig olvasni amit ír valaki de nem kell egyből leugatni hogy ki a fasz fogja végigolvasni.

Amugy vanank akkik elolvassák azt amit írok. És ez még talán egy rövidebb írásom volt

Előzmény: fasügér (44)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.10 0 0 52
> Külön köszönet, ha valaki végigolvasta.
Nagyon szivesen :-)

> Hívtál már rendőrt, amikor láttad, hogy valakit kizsebelnek?
Speciel akkor epp nem, viszont amikor a metron egy elmebeteg a csokott nemiszervet mutogatta nekem (el kellett, hogy keseritsem: unott pillantassal fordultam el a latvanytol), akkor utanamentem, amikor leszallt, es egy csomo ideig kovettem a Delinel, azt hiszed, talaltam rendort a lathataron? Egy fraszt!!!!
Meg ennel is aranyosabb eset: a Szabadsag-hid pesti hidfonel hasonlo latvanyban reszesitett valaki (biztosan ismeritek, szuper kis ocsmany aluljaro az is). Eset mint fent, kovetosdi beindul. Talaltam egy rendort. Elmondtam neki, megmutattam a tagot. Es mit valaszolt? EZ NEM AZ O KORZETE!!!!!!!
Kapja be! (a mutogatoset is!)

Előzmény: Gombócartúrné (50)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.10 0 0 51
Boszorka!
Nehannyal elobbi hozzaszolasomban nemcsak a kutyaszarokat emeltem ki, hanem a cigarettacsikkeket is!
Minden zavar, ami nem odavalo. Ez az (ocsem szerint "tul steril") Nemetorszag ebbol a szempontbol tokeletesen megfelelo :-)
Egyszer egy szep marciusi napon elhataroztam, hogy leviszem a gyerekeket a hazunk elotti bekeritett jatszoterre. Tudod, miket talaltam ott? Az egyik maszokat bevontak a hajlektalanok nejlonzacskokkal, es ott laktak! OK, addigra mar nem voltak ott, de abbol a rengeteg nejlonzacskobol egy csomot leszaggatott a szel, es hordta korbe-korbe a jatszoteren. Kifordultam, es attol kezdve a maltaira hordtam a gyerekeket kocsival jo messze.
Ez a baj. Nagyon nagy baj, mert az emberek mindennapi kozerzetet cseszi el az ilyesmi.
Előzmény: Boszorka (48)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.10 0 0 50
Nos, Borsó 34-es hsz-ét majdnem teljesen végigolvastam. Csak majdnem. Sehol nem látom benne a Bp-függőséget. Mármint, hogy mindannak, amit leírt, köze lenne Bp-hez. De ezt már néhány előttem szóló leírta.
Borsó, engedd meg, hogy csak egy-két dolgot ragadjak ki, s azokra reagáljak.
Törődés: azzal, hogy Te magad azt írod, szarsz azokra, akik "elhárítják a problémát" azzal, hogy azt mondják rád, fiatal vagy, még nem oldottál meg semmit. Ha Te magad szarsz ezekre az emberekre, miért várod el, hogy itt bárki is toleráns, megértő legyen veled szemben, amiért Te utálod a szülővárosod? Napuff, költözz máshová.
Fűtés a tömegközlekedésen: nehogy azt hidd, hogy azzal, hogy leírtad, hogy hideg van a buszon, feltaláltad a spanyolviaszt. Civil szervezetek már szót emeltek ezügyben. De sajnos tudnod kell, hogy létezik valami szabályozás arra vonatkozólag, hogy a közlekedési járműveken a kinti hőmérséklethez képest +2-3 fok az elfogadott hőmérséklet (rádióban volt erről szó). Igen, tudjuk, hogy -10 fokban ez -7 fokot jelent. De ha Te nem hiszed el, akkor sincs pénz erre. (utaznál Miskolcon az 1-es, 2-es villamoson!)
Az pedig, hogy elütött az autó, igen sajnálatos eset, de szerinted az autók csak Bp-en gázolnak?
9 évesen a boltban: Ez rengetegünkkel előfordult szerintem gyermekkorban. Ez nyilván előfordult Szegeden, Csempeszkopácson, Tiszaújvárosban, és még többszáz városban, illetve faluban, ettől még nem látom azt, hogy Bp. olyan nagyon szar lenne.
Hidd el, mindannyian voltunk gyerekek. Mindannyiunkat (legalábbis szinte mindannyiunkat) vágtak már át a közértben, szeltek már nekünk több sajtot, mint amennyit kértünk - de ettől még nem kezdjük el az illető várost okolni, amely tered ad egy bizonyos közértnek.
Aluljáró: úgy látom, Te magad is nagyívben leszarod, ami az aluljárókban történik. Vagy netán tettél ellene valamit? Hívtál már rendőrt, amikor láttad, hogy valakit kizsebelnek? Én láttam már ilyet (nem egyet, nem kettőt), és bevallom, féltem közbeavatkozni. De ettől még nem kiáltom ki ország-világ előtt, hogy Bp. szar. (csoporttársamnak a miskolci leánykollégiumban verték pofán a pénztárcáját, de ezért nem Miskolc várost okolja... szerintem logikusan).
Verekedős jelenet: nem értem, miért kell magad valami mártír szerepben feltüntetni. A hős, aki ugyan utálja a várost, ahol él, de bátran megküzd ellenfeleivel. Mi a frászért nem mentél be egy rendőrörsre? Van annyi a városban. Nyilván nem mondták volna, na húzz el innen öcsi!
Városkép: voltál már Londonban? Nyilván tudod, milyen szép a Trafalgar square, a Buckingam palota, a Parlament épülete a Big Bennel, a St. James park, sokminden álomszép. De én jártam ott olyan helyen is, ahol a csövik ugyanúgy az utcán feküdtek kartondobozokban, mint itthon. Ettől még nem beszélek le senkit, hogy ne utazz Londonba, mert az egy szar. Igen, ott is vannak szegények, hajléktalanok, csövesek, rablók, de azért fogadok, szívesen elutaznál oda. Vagy akkor inkább nem is érdekel? Hisz ott is van szegénység..
No, csak ennyit akartam volt hozzáfűzni a témához. És bocsi, hogy sokat írtam. Külön köszönet, ha valaki végigolvasta.

fasügér Creative Commons License 2003.03.10 0 0 49
minden okom megvan rá. már a seregben 58-as volt a fejbőségem, lehet, hogy azóta még nőtt.
hehe:-)
Előzmény: egykajakos_ (45)
Boszorka Creative Commons License 2003.03.09 0 0 48
Tudod én is elég sokáig éltem Svájcban. Az igazság az, hogy ott ha valaki nem tartja be a házirendet annak felmondja a tulaj a lakását aztán mehet amerre lát. Ezért inkább mindenki vigyáz, hogy miként viselkedik. Persze tudnék én neked Zürichben is mutatni olyan részeket, ahol kosz is van meg a kés is megáll a levegőben, pedig Zürich csak egy nagy falu, kb. 400 ezer lakossal. Szipolykának azt tudnám mondani, hogy mindenki a kutyákkal van oda. Nekem nincs kutyám. Viszont ha állok a villamos megállóban és jön a villamos az emberek olyan magától értetődő természetességgel dobáljál el a csikket, hogy csak na. Persze minden más szemetet is eldobálnak. Az autósok ott parkolnak ahol eszükbe jut, nem izgatja őket, hogy el tudok-e menni a járdán a járgányától vagy le kell kerülnöm a forgalmas uttestre. Ezen se háborog rajtam kívűl senki. Ellenpélda. Zürichben a felettünk lévő lakásban lakott a háztulaj fia 3 kamasz gyerekével. A ház előkertes volt. Egyszer csak nézem, hogy mik vannak ott a fűben? Na mi? Mindannyian dohányoztak és lezseren ki az ablakon a csikket és ezek nem voltak bunkók és a ház olyan Pasarét szerű helyen volt. Facit: piszok ide graffiti oda én csak itt szeretek lakni és őszintén kívánom, hogy a kevesebb közlekedés reményében minél többen költözzenek el a városból. Valóban kicsit sokan vagyunk.
Előzmény: smirgli (47)
smirgli Creative Commons License 2003.03.09 0 0 47
Egyik közeli ismerősöm hosszabb ideig élt Svájcban. Senki sem mondhatja, hogy arrafelé nincs demokrácia.:-) Mégis! A hülyét, a közösségi szabályokat teljesen negligálót, a lumpent(van ott ilyen egyáltalán??)kiközösítik a lakók maguk közül.A közös melóból mindenkinek ki KELL venni a részét. A ház takarításából, a szemét leviteléből, csendesen, másokat nem zavarva kell élnie. És senki sem rohanhat az ombucmanóhoz panasszal, hogy sértették a személyiségi jogait, ui. a közösség érdeke előbbre való. Ennyit a fene nagy demokráciánkról.
A németek pedáns életviteléről Te valószínúleg többet tudnál mesélni, ezért ebbe nem folynék bele.:-)
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.09 0 0 46
ZSOLEV! Magamra veszem a hozzászólásodat, mert az enyém után írtad.
Szerintem annak, hogy belül mennyire van rend, csak nagyon kevés köze van ahhoz, hogy valaki szeret-e derékig járni a kutyakakiban! Mint az egyszeri viccben, a pasik panaszkodik a barátjának, hogy folyton bevizel. "Hű, az baj", mondja a haver, "menj el egy pszichiáterhez". Két héttel később megint találkoznak: "Na, vissza tudod már tartani?"
- Nem, de már büszke vagyok rá!
Szóval az alant leírtak a fővárosunkról eléggé objektív dolgok, bárki látja, és aki valaha szerette ezt a várost, az mindezt szomorúan látja.

Fasügér: azt hinné az ember, a fórum arra való, hogy az emberek elolvassák, ami érdekli őket, válaszoljanak rá, satöbbi. Nem értem a problémát, ha neked ez túl hosszú, ne olvasd el...

Előzmény: ZSOLEV (43)
egykajakos_ Creative Commons License 2003.03.09 0 0 45
fasügér, azért ne legyél már nagyképű!
fasügér Creative Commons License 2003.03.09 0 0 44
*{}&@fogja ezt végigolvasni. te tényleg annyira fontosnak hiszed magad, hogy ezt valaki komolyan veszi?
Előzmény: Borsó_ (34)
ZSOLEV Creative Commons License 2003.03.09 0 0 43
Valóban igaz, hogy az embernek kompromisszumot kell kötni ha arról dönt Budapesten akar élni (mint ahogy vidék esetén is) Mi a fontosabb? A relativ normális munkalehetőség, magasabb fizetések, a szórakozási lehetőségek, a gyors ügyintézés de ezzel szemben a szmog, piszok, nemtörődöm, agresszív emberek, kínkeserves közlekedés stb. Vagy megy vidékre, ahol tiszta(bb) a levegő, olcsóbbak az ingatlanok, barátságosabbak az emberek, sosincs dugó de cserébe el kell fogadnod a kevesebb fizetést, szórakozási lehetőséget(néha egyenlő a nullával) és azt, hogy bármit el akarsz intézni be kell menned a megyeszékhelyre vagy Pestre.

De ahogy látom nem is annyira a várossal , inkább a világgal (önmagaddal???) van bajod...

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.09 0 0 42
Persze, hogy nem az épületek meg a lépcsők meg a pad-deszkák a hibásak. És ez még nagyobb baj. Nem tudom elképzelni, hogy VALAHA megváltozzon az a szomszéd, aki a liftben minden tilalom plusz többszöri kérésem ellenére folyton barombüdös cigiszagot hagy, mert sok neki még az a húsz másodperc is, amíg leér az a nyavalyás lift a földszintre... És amelyik gyerek a legmagától értetődőbb automatizmussal hajítja be a fűbe a jégkrémpapírját, az ugyanezt fogja csinálni hatvanévesen is. Meg a kutyagazda, aki üdvözült arccal nézi, amint a kutyuskája a bölcsődéhez vezető járdán szarik egy gőzölgőt, majd otthagyja, mi mást is csinálna, nem?! Hát ez a baj. Ezen nem fog változtatni az EU-támogatás, hiába lesz több pénz (lesz????), és ezek az emberek ezt a hozzáálást fogják továbbadni a gyerekeiknek - nem tudom, mit lehetne csinálni és hogyan... Szívesen hazamenék innen dolgomvégeztén, de pontosan ezek a kellemetlenségek sodorják veszélybe...
Előzmény: smirgli (40)
Borsó_ Creative Commons License 2003.03.09 0 0 41
A 6 kerület és a 13 kerület találkozásánál. Ott a Lehel piac környékén.

Ez miért fontos??

Ja bár igen rájöttem. Ha ott lementek az alujároba csak azt látjátok amit leírtam.

Előzmény: enciána (38)
smirgli Creative Commons License 2003.03.08 0 0 40
Néha én is így érzek. Aztán rövid morgolódás után rájövök, hogy nem a város tehet arról, hogy utálnivalóan koszos, büdös, lepukkadt, hanem a nem kis számú kultúrálatlan -Uram bocsá! - bunkó, honfitársunk!:-((( Nyugat után sóvárognak ugyan, de igénytelenek a végtelenségig. Másrészt hibáztatom a túl liberális jogszabályokat, amelyek a szabadság nevében figyelmen kívül hagyják az együttélés minimális követelményeit, és nem veszik figyelembe a többségi igényeket. Nem az igényesség felé hajlanak, hanem a nívótlanság felé.:-(((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!