A konyhában látszódó szellőző csövek ügyében az OT azt mondta el fogják mindenhol takarni. Folyamatban van a kivitelező kiválasztása a jövő héten meglesz ki és hogyan csinálja meg.
Ha a Bank csak az esedékesség napján utal, akkor ez is 1 tényező amit késlelte. A leg rosszabb pedig az, hogy a Bank megvárja a jogerőt.... ami a rendes HBE-t követő 28 napon születik meg, amennyiben senki nem kifogásól. +8 nap vagy az esedékesség. Melyik a rosszabb?
De én itt az önkormit értettem. Szabin az ügyintéző, szabin a nagyfőnök. A Bank 8 napra utal, ha megvan a HBE. Csak azt nem tudom, hogy a sima vagy a jogerős. Ha az utóbbi, akkor +28 nap. Ezután jöhet a bank, ami 8 nap. Ugyhogy nagyon ..... a helyzet.
Az uriember (nem mutatkozott be, fiatal fiu, epitesvezetonek mondta magat) elegge arrogans volt (egy szolgaltato cegtol mast varnek), egyebkent igazan szepen megcsinaltak a hibakat. (kivetel az egyik burkolatvalto-sin, ami fel cm-el rovidebb a kelletenel, es sztem randa, ezt nem is nagyon akarjak megcsinalni....)
Az erkelykorlat ujra reped... :-(
konyhabutor 80%os keszenletben - haladtak vele.
Az osszbenyomas jo. Csak a kezemben lenne mar a kulcs.... :-(
A közös helységek (lépcsőház, közlekedők, folyósó, bejáratok) szerintem teljesen készen vannak. A játszóteret pénteken csinálták, már majdnem kész. A portaszolgálat már üzemel. Lehet, hogy a tornateremről érdeklődsz. Azt nem tudom, hogy mennyire van kész, de minhtha azt hallottam volna, hogy azért ott még legalább 3 hét kell.
Az MMA-t is a Zs. bonyolítja, de a kulcsátadást már az OT fogja.
Azt hallottam, hogy a Zs. irodáján kívül még vmilyen elektronikai berendezéseket bemutató üzlet és egy élelmiszerbolt lesz a fsz-en. 1-2 üzlethelyiség még eladó.
A kukatárolót megkérdeztem, lépcsőházanként egy-egy kulccsal zárható helyiség lesz (az A lépcsőháznál a portafülke mögött van). Ami még új infó volt számomra, hogy az udvarban lesz egy picike "játszótér". A homokozó már kész, még vmi mászókát tesznek be. Az udvarban a füvet már nyírni kéne :-), a folyosókon a virágládákban el vannak ültetve a palánták. Tényleg szép minden!!!
Szal nektek nincs konyhabutor. Biztos mondtad mar, de hat... :-)
Igen, cseresznye. Az "elso muszaki atadason" is voltak mar a konyhaban mindenfele cseresznyeszinu fadarabok, am a konstellaciojuk messze elmaradt a kivanttol... (azaz csak a vazuk volt meg, az is hianyosan, sot, ami megvolt, az is rosszul..:-)
Tehat nektek akkor minden kesz. Az kiraly. Ha hibatlanul, az megkiralyabb..:-)
A kozos helyisegekrol nem tudtok valamit?
Ja, es ki van ott ezen a "MMA (Masodik Muszaki Atadas)"-on? Az OT-tol is, vagy csak a Zs-tol megint?
HIvtam az onkormanyzatot - allitolag ma jott meg faxon a kornyezetvedelmi hozzajarulas, meg varnak a tuzoltosagra - ha az is megjott, akkor a parkolot meg kimennek leellenorizni...
Beszéltem OT-val, és azt mondták, hogy már csak a tüzoltóságnak az engedélyére kell várni. A helyszínen már voltak és mindent rendben találtak. Tehát papír ide papír oda, postafordulta stb. Elvileg a jövő héten már mindennek meg kell lennie.
Tegnap beszeltem az onkormanyzattal - meg mindig nincs kornyezetvedos meg tuzoltos papir - bar allitolag az OfirTal mar bejelentette, hogy potolta a tuzoltok altal jelzett hianyossagokat.
E honapban tuti nincs hasznalatbaveteli engedely.
Én is rákérdeztem a műszak átadásnál, és mondták, hogy radiós lesz. Nem kell sehová felszerelni.
Amit én láttam, az nem a porta fülkében volt, hanem közvetlel a bejáratok mellek, mint más házknál a hagyományos kaputelefon. Még nem volt feliratozva a lakók nevével.
A portán láttam én is sokgombos készüléket, de a lakásban még a helyét sem láttam. Ha valóban rádiós akkor lehet,hogy azért nem ,de lehet már erről is elfeledkeztek.
Bocsi, a konyhabútoros infót most látom, már előzőleg megírtam.
A számítástechnika tegnap lefárasztott, többször beírtam a mondókám és valami hiba miatt egyszer sem ment el.
Az azonos lakások egymás fölött szerintem egyformák, de én is meg fogom nézni. Nem bánnám, ha nem lenne eltérés, hiszen az egész lakás sem órási.
A második műszaki átadásról telefonon értesítettek minket is és úgy egyeztettünk időpontot. Mi még csak ezután megyünk.
A kaputelefon szóbakerült az első műszaki átadáson, mert a helyén lévő lyukra rákérdeztünk, hogy ott mi lesz? Elősször becsöveztek a falba, de egy újabb kivitelező fejezi be, aki egy rádiós vezetéknélküli rendzsert csinál, azt mondták.
Beszéltem telefonon a konyhabútor mostani kivitelezőjével, a helyszínen dolgoztak a hiányosságok pótlásán. Telefonon keresztül elég segítőkész volt. A hiányzó konyabútor elemeket szeretnénk velük megcsináltatni. Személyes megbeszélést javasolt erre.
Kötbér? Valamit vállaltak, de hogy egyeztetik össze a különböző átdási időpontokkal?