egyébként becsületükre mondom, de a két közös képviselővel este 10 körül találkoztam, a pasi mezítláb járkált, tehát vmi vizes hibaelhárításon ügyködtek...
Igen tudom, hogy vannak jobbak, eddig ezt a 10/10-et csak a digikábel-nél láttam, de az Ő szerződési feltételeik között a 10/10-es vonalnál a garantált 1/1. Aztán, hogy valójában milyen, azt nem tudom, mert olvastam velük kapcsolatben hidget-meleget egyaránt. Perpill 3/512-es Vodás Molbilnetet használok (havi fix 5.000Ft), és nagyon jó.
A Comunique-nél ez az átszerződés nem megy. Nem tudom, a pontos törvényi hátteret, de valami olyasmiről van szó, hogy a Comunique nem internetszolgáltató, csak szolgáltatást közvetít.
Nálunk, ha jól emlékszem 2,20m korlátozó tábla van kitéve. A belmagasság ennél nagyobb, de ott lehetnek még a közműcsövek. Bár azok pont a garázsod felett is lehetnek. Már csak az a kérdés, hogy nálatok a 2,05-t is így értik-e. (Csata utca felöl benézve, azért a -1. szint az többi mint 2 méter bőven...)
A lift a portás szerint azért nem működik, mert a tegnapi eső következtében a liftakna megtelt vízzel. Ez pedig úgy történt, hogy a lifaknába menő vezetékek mélyebben vannak, mint garázsszint és az összes csapadéka garázsból plusz a kábelcsatornán ott kötött ki. Kiszivattyúzták, javítást délutánra ígértek. A garázsban egyébként helyenként pár milit is eléri a vízszint, és a terület 85%-a vizes.
én jól megijedtem, F1-ben nem megy a lift, azt hittem, bejött a víz a bejárat felől... az elég nagy szopás lett volna a tárolónk szempontjából, de úgy tűnik, nincs baj. venni kéne jó széles ragasztót, és akkor le tudom körbe az ajtót ragasztani, ha gáz van...
Ha már a garázsnál tartunk: a ma esti eső nem öntötte ki a pinceszinti autókat megint? Mi pont a zuhé kellős közelén jártunk arra felé, és a Lehel utcán az F2 előtt már a padkán is átért a víz....sejtem milyen lehetett a helyzet a Csata utca felől... bár remélem csak rosszul sejtem.
Amúgy meg kéne ismernünk a kerület építési szabályzatát, lehet, hogy nem is kikötés az "egy lakás-egy garázs", csak akkor meg mért ezzel traktálnának minket? Másrészt én már párszor beszéltem az emlegetett önkormányzati képviselő hölggyel, és a parkolóhelyek csak az új épület építési engedély-kiadásának volt a feltétele (legalábbis ahogy kivettem a szavaiból), és szóba sem került az, hogy a parkolóhely hiány miatt nem fogják kiadni az F2 használatbavételijét.
könnyen lehet, h ez a minimális magasság, a csövek, vezetékek, szellőzés miatt, de sztem máshol jóval több hely van... lényeg h a garázs bejáratán csak a személyautón alapuló kisáruszállítók férnek be, meg pickupok, de már kis mikrobusz még véletlenül sem,nemtom ki az az idióta, aki azt is tervezte, gond uaz a tuskó volt...
Üdv!....nos a mi kérdésünkre a minronos hölgy nem cáfolt,hanem inkább olyan kétértelműen fogalmazott....mint a rendőrségi szóvivők a tv-ben.....nesze semmi fogd meg jól...állítólag a polgár hivatallal,a jenővel jövőhét második felében tudnak tárgyalni érdemben......Hogy mi az igazság,az 'kizárt dolog,mert nem tudom'... úgyhogy én már nem kombinálok..megpróbálok spirituális magasságokba emelkedni,és várni..
Köszi Giuccio! Bár reméltem, hogy csak elírtad és 2.50 m :). Elég alacsonynak tűnik.
A használatbavételihez még annyit, hogy miután ma az önkormányzat felhívását vagy 5 próbálkozás után feladtam, újra a Minron-t hívtam. A hölgy mindig nagyon készséges, ha beszélünk, de kérdésemre cáfolta, hogy garázsügyi vagy egyéb problémák gátolnák a használatbavételit. Nos a mai írások ismeretében gyanús, hogy ez sajnos csak hárítás. Azt még megtudtam, hogy jövő héten személyesen egyeztetnek az önkormányzattal az ügyben... De, hogy most mi az igazság, szerintem rejtély, vagy "odaát" van?
Ha már garázs: jó lenne ha az F1 alatt a tűzcsap szekrényét nem kukának használnák egyesek. Ott van egy csokis doboz is és az egyik beállóhelynél van egy csokis karika, szóval elég egyértelmű ki az.
Velünk szemben, az Orchidea Ligetben van hasonló megoldás, pontosan nem tudom, mert nem értek hozzá, de ott is egymás alatt-felett vannak két szinten az autok, viszont többen panaszkodtak, hogy nem egy jó megoldás, és nem is stabil.
Hát mondjuk én baromira nem örülnék hogy ha egy másik autó állna fölöttem akármilyen remek pneumatikus rendszer is tartja. Arról nem is beszélve, hogy minden ráfolyik az alsóra (eső, olaj, stb.)
Bocsi, lehet, hogy rossz példát hoztam. Ennél a kivitelnél ez a helyzet, de egy ipari (automata) változatnál a két autó "megcserélhető", azaz a két tálca, amelyeken az autók vannak körkörösen mozog, így bármikor bármelyik autó alulra, illetve felülre tehető. Kicsit hülyén írtam le, de már láttam ilyet, és nagyon komoly cucc, csak hát mint mondtam, a költségek...