Ez igaz, de amíg Petacchi 58-60-nal, a többiek úgy 54-56-tal, addig az én legjobbam (Boonen - 80) csúcsformában és csúcs recoveryvel is csak 52-vel gurul :D, azaz :(
Kösz a választ egyébként szerintem a sprint nem nehéz csak értelmetlen nálam ugy van hogy mindenki elkezd sprintelni 3km-nél aztán utolsó 1,5km-en mindenki csak gurol
Nézz vissza az 1331-re, de itt a lényeg, amit én is tapasztaltam:
- a TT már korrekt(ebb): hiába fáradsz ki, nem fogsz 12 km-en 6-8 percet kapni, viszont a prológot nehezebb (nekem nem :D) hozni, ám a hosszabb (30-50 km-es) cronokon könnyebb jó helyezéseket elérni - persze viszonylag jobb TT-sekkel
- a sprint nehezebb mint valaha: már 3 km-es, szóval ha elsőként kezdesz sprintelni, akkor 1,5 km-mel a vége előtt elfogy a piros, és akkor annyi, viszont ha "csak" kontrázol, akkor meg úgy otthagynak (még az 5-8-al kevesebb sprinterek is), mint a szél
- a szökés mégnehezebb a sík szakaszokon: mivel amint 5 perc fölé megy az előny, a peloton rákapcsol, még akkor is, ha mindössze 40-50 km telt el a rajt óta!
- elvileg bukás után feladják a kerekesek, de nekem ilyesmi nem volt még
- az viszont végre meg lett oldva, hogy az összetettben vezető csapata relayezik, és a leader pedig a mezőnyben malmozik
- a szakaszon belüli spritért is mennek (végre, vagy sajnos? :D)
ha már egyszer bad vagy very bad, onnan már nem nagyon van visszaút, mert szenvednek azzal is hogy végigmenjenek a szakaszon gondolom...
azt próbáltad már hogy síkszakaszon sem erőlteted velük hogy a mezőnnyel menjenek hanem egy 30-35-ös effortal saját tempóba végig? én még nem de hátha...
Hm, de mondom, hogy a kondijuk az very good, meg good..... te mit csinálsz olyankor, ha a recovery poor meg bad meg very bad? Hiába pihentetek mindenkit a sík szakaszokon, egy fokkal sem lesz jobb.
Na, 2 szakasznyira vagyok a Grio - azaz bocsesz: Tour of Italy - végétől, de van néhány dolog, amit nem értek. A célom az volt, hogy a 21 nap alatt minél több szakaszt nyerjek, mivel én ezt a 3. számú versenynek soroltam be, másrészt a jó "hegyeseim" igen unfittek voltak. Szal az egységben, akik jók voltak: Defaux, Garrido, Bettini, sprintelni elvittem Boonent, a TT-s Rogerst vízhordónak meg főleg hazai fiúkat vittem (Zanini, Bramati, Paolini). Ám meglepő fordulatok történtek: a prológot nyertem Rogers-szel (Defaux a 2. lett), az elején Boonen elvitt egy-kát sprintet (persze csak úgy, hogy 10 km-nél szöktem), míg Defaux a hegyi szakaszokon rendre dobogós lett, és így a TT-ig (asszem 14-15.szakasz) benne volt az első 5-ben, majd a TT-n 8.(l!) ett. Ám a bajok már előtte jöttek:
- a legeslegnagyobb gondom az volt, hogy az összes bringásom recoveryje bad, poor, vagy very bad volt.... hiába pihentettem őket agyba-főbe (az összes sík szakaszon 50%-kal mentem - és csak sprinteltem egyet Boonennel), a helyzet változatlan maradt
- Garzelli=Eddy Merckx!!! Ez az olasz fiú minden egyes sík szakaszon sprintelt, és minden egyes hegyi szakaszon vagy kontrázott, vagy támadott..... hogyan lehet ez??? Torony magasan vezeti az összetettet, habár az elején egy hegyi befutón nem kontrázott, így is csak 1'30" csökkent az előnye :((, igaz nemcsak velem szemben - bár mondom, a célok csak szakasz győzelmek voltak.
- szal a recoveryn úszott el az az esély, hogy a vége fele is szakaszt nyerjek, nem értem: csak a QSD-nek "fogy" el a recoveryje? A többieknek nem?
- DE az azért korrekt, hogy Petacchi 6 szakaszt már abszolvált, és az is, hogy az élen a 80-84-es MO-sok vannak (Garzelli, Cunego, Piepoli stb.), utána a 76-80-asok (Scarponi, Pelizotti, Botero stb.). Viszont a recovery miatt a 78-as Defaux-om a 72-70-es MO-sokkal van egy szinten.......
Erre tudja vki a választ, hogy miért? Még a condition-ben is megnéztem: szinte mindenki Very Good, meg Good.... csak az a fránya recovery :(((
A kézi könyvbe azt irja a pontra hogy akit kiválasztasz annak sebbeségét tudod szabályozni slider effort ugy hogy az azzonal reagéljon rá de ha ugy hagyod
45-50% és nem figyelszrá akkor lelassul majd le is szakad tehát az ilyen játékost állandoan figyelni kell hogy ne szakadjon le
Nálam olyankor rendszeresen lelassul a srác! Előtte short relay-jel mentem kb. 52 %-on, aztán az egy pontra kattintva a srác 4-5 kmph-t lassult és visszaesett!
ilyet ugy tudtam csinálni az uj peccs előtt hogy benyomtam azt a gombot amin csak egy pont van és 99 effort. csak ugy tul könnyű volt nyerni ezért leszoktam róla, az uj peccsel még nem próbáltam...
Viszont 67-68-cal nekem is ment Zabel néha sprint közben...
Na, mentem úgy egy-két sík szakaszt, hogy nem csináltam semmit, hanem néztem, hogy az Al spinterei mit csinálnak: a szakasz első 3/4-ében a mezőny közepén malmoznak, majd úgy 20-15 km-mel a vége előtt előre mennek, sőt egy-két 72-76-os sprinter beáll a relay-be. 7-6 km-nél frissítenek, majd 5-4-nél (ez számomra hihetetlen) az 53-54 km/h-val haladó relay mellett két oldalt "kilépnek". folyamatos felgyorsulnak úgy 56-58 km/h-ig, majd elkezdődik a sprint 3 km-mel a cél előtt. A legjobbak (Petacchi, Zabel, Hondo, Guidi) kb 62-68(!)-cal mennek (nekem a max 58 km/h volt a 80-as Boonennel :D), DE! Aki elsőnek megy - azaz nem kontrasprinttel - az a vége előtt ugye lelassul, és így nem nyerhet. (egészen röhejes lett.....). Tehát csak egy a kérdés: mi történik 5-4 km-mel a vége előtt? Hogyan gyoesulnak fel 53-ról 58 km/h-ra? Támadással? A pulzust nyomják fel??? Nézzétek meg ti is!!!
hegyi szakaszok valóban elég jók, a végére marad 5-10 ember, akik közül a legvégén dől el minden, általában csak a sprintben, de így is időkülönbséggel. Nem az van mint eddig, hogy az uccsó hegy előtt, még a sík részen támad az első 4-5 helyen álló...
Sík szakaszokat én sem igazán értem, van hogy akkora tempó van minden ok nélkül, hogy a legjobbak se bírják... sprint pláne idióta lett...
Erre nem tudok válaszolni, nekem nem az van, de viszont a patch egyre jobban tetszik: végre "reális" eredmények születnek. Egy kicsit dimbes-dombos szakaszon a "vízhordók" már szenvednek, és egy 6-8%-os kishegyen már le is szakadoznak, szóval nem az van mint eddig, hogy beálltam a pelotonba 50-60%-kal, és meglógtam a cél előtt 10 km-mel, hanem aki nem bírja, az lemarad.... Aztán egy félnehéz hegyi szakaszon (Giro) az éllovas csapata szépen vezet - ameddig bírja, aztán akinek nincs minimum 70-74-es MO-ja, szépen leszakadnak, és a végén csak egy 40-50 fős grupettó marad, akik IRL is jók hegyen. A sprint viszont húzos sík szakaszon, mivel már 3 kmtől lehet sprintelni, de végig még egyik kerekesem sem bírta: akár simán, akár kontrázva, de a piros csík elfogyott, így sansztalan vagyok még a közepes sprinterekkel szemben is :(, nektek hogy megy?
Na, mentem egy-két szakaszt a patch-el, és ezek voltak (eddig):
- 12 km-s TT: teljesen correct: LA, nyert, de BL-el második lettem, és a többiek, akiknek 61-69-es TT-jük van, egészen tisztesen helyt álltak: végre nem pukkannak ki, ha elfogy a ződjük, egyszerűen csak 5-6 km/h-val mentek lassabban, mint azok, akik bírták szuflával
- egy dimbes-dombos szakasz (amúgy mindkettő a 6 days of Dunquerk-en van): izé-hozé, egy kicsit mókás volt: szökés nem volt, de a peloton kb 30 km után belekezdett, és 53-55 km/h-val nyomta végig a szakszt (persze ez csak a sík részeken), így a peloton szépen elfogyott (150-ből maradtak 70-en, köztük egy sem az én csapatomból :(), de a végén mégis olyan sprinterek győztek, akiknek a hill meg a MO 51-59 között volt......, és ez egy kissé bosszantott...... nálatok hogy megy?
Fix list # (Database) Corrections to travel costs for 3 races (Peace Tour, Tour of Romandy, Switzerland Tour) # (Database) Adjustment to some rider attributes # (Individual Time Trial) Improved gameplay with, notably, a slider to adjust pedalling speed # (Individual Time Trial) More difficult for a rider to win a prologue or short time-trial # (Individual Time Trial) Easier gameplay to win a long time-trial # (Race) Possibility for retirement after a fall # (Race) Better gameplay for sprints. 3 kms instead of 2 kms for flat stages sprints and 1.5kms instead of 1km for intermediate sprints. # (Management) Weird rosters in the world championships are fix now. # (Management) Riders of 40 and over go into retirement. (In certain, rare, cases riders did not retire). # (Management) Possibility for decrease in “Hills” attribute, as with other attributes, as rider gets older. # (Multiplayer) Stage mode, custom teams, for stages after a rest day => there we re a bug with empty rosters. this is fix now. # (AI Tour) - Better co-leader management for AI teams. - The best outsiders don't have anymore a teammate role on flat stages. - An AI leader who is in a good feeling moment (green highlight) doesn't launch anymore an attack "suicide" - Correction to bug where, in certain cases, the leaders took on relays in the pack (on a flat stage) - If a team is on a numerical superiority in a breakaway, other escapers doesn't take relays. - It's more hard to be in an early breakaway with a good rider or a leader. - If a big leader lost time on a stage and can't compete anymore for general classification, he has now a free position instead of being a teammate. - It's harder for early breakaways to win stages. - In the final of flat stages, if the pack is grouped, sprinters teams make the train instead of leaders teams. - More variations with early breakaway attackers