Keresés

Részletes keresés

Marcsenyka88 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 37126
sajnos van egy zsírdaganata, remélem ez nem gond...
Marcsenyka88 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 37125

sziasztok!

az én Picúromnak szeretnék barátnőt találni innen a fórumról! most lesz ősszel két éves, és már nem olyan mint régen, ezért elhatároztam, hogy ideje, hogy kölykei legyenek (egyet szeretnék majd megtartani az alomból). ő sziámi dumbó, de nem feltétlenül sziámi lányok érdekelnek (az ezüstösek, bézsek, vadasak is).

itt vannak képek róla (még fiatalabb korából):

Apróhölgy Creative Commons License 2008.08.22 0 0 37124

Én is 2-3 havonta fürdetem őket. Két módszer van - az egyik a diétás :o)

A sima módszer, hogy kádba be mind, végig a zuhi (kellemesen langyos vízzel nem túl erősen, csak éppen hogy kellőképp vizesek legyenek, majd mindegyik besamponoz (szintén macsek vagy kutyasampon) és végül leöblít és szárít. Ezt mondjuk nem nyáron nem nagyon szabad, mert ennyi ideig vizesen megfáznak.

A diétás módszer pedig az úszással egybekötött fürdetés :o)) Kádba kézmeleg víz kb addig, hogy két lábra tudjanak állni (fulladás nélkül persze). Ilyenkor ugrabugrálni próbálnak ki a vízből, időnként vissza kell őket lökdösni úszni :o) Aztán egyesével át a mosdóhoz, sampon és egyből öblítés-szárítás, stb. (ez azért jobb, mert a melegecske vízben nem fáznak meg).

A szárítás az első körben egy alapos türcsi, aztán hajszárító is lehet, de figyelj rá, hogy folyamatosan mozgasd, főleg a mancsocskáinál és fülecskéinél, hogy meg ne égesd őket. Alacsony fokozaton messziről és folyamatosan mozgatva használunk mi hajszárítót.

b_borisz_ Creative Commons License 2008.08.22 0 0 37123
Szia!
Én 2-3 havonta szoktam csak őket (vagy ha már űber dzsuvásak),de nem viszem túlzásba. Mivel eléggé utálják azért a procedúrát, ezért az egy samponos - egy öblítő edényes megoldást alkalmazom (a csap folyóvizétől nagyon betojnak mindig.) A sampon lehetőleg kutya vagy macsek sampon legyen, nagyon kis koncentrációban, tehát sok vízhez nagyon kevés cucc. A víz a kéznek langyos, inkább hidegebb legyen. Én úgy szoktam, hogy a patinak a hasáig (az oldala 'felezővonaláig', tehát a feje mindenképpen érjen ki négykézláb is neki) és a samponos vizet rálötykölöm óvatosan, ált. egy mosogatószivacs segítségével. A tiszta vízban pedig leöblítem őkelmét (ált. abba több vizet rakok bele, hogy jobban ellepje őt, de még leérjen a lába.)
A lényeg, hogya mozdulataid lehetőleg nyugodtak legyenek, utána kapjon a patesz valami jutalomkaját. Fontos még, hogy a sampont soha ne közvetlenül a szőrére öntsd, hanm először hígítsd vízzel.

Ne lepődj meg, vszínű fel akar majd mászni a karodra (én a 3 patkánnyal szanaszét vagyok fürdetés után karmolva mindig :))) . Ha hosszú a jószág karma, érdemes hosszúújjút/ kesztyűt (azbeszt :DD) viselni....Hülyén hangzik, de hasznos :))

Jah, igen. Ha a mosdó és a kád közel van egymáshoz, akkor úgy is csinálhatod, hogy a kád a samponos, a mosdó az öblítős 'lavór.' :)

Nohát, én így nyomom, kíváncsi vagyok a többiek módszerére is. :)
Előzmény: kobe_92 (37122)
kobe_92 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 37122
Hello!

Megkérdezném, hogy fürdessem-e a patimat vagy nem. Ha igen akkor, hogy? Mármint hetente, havonta vagy mikor?

Köszi előre is.
rattus_norvegicus Creative Commons License 2008.08.15 0 0 37121
Na a gorenyes husos szivecske amit vettem szinten hatalmas sikert aratott.
Előzmény: rattus_norvegicus (37120)
rattus_norvegicus Creative Commons License 2008.08.14 0 0 37120
MOst egy husos gorenyeknek valo finomsagot vettem nekik de tegnap jol lenthagytam a kocsiban. Viszont a Lofty-t a haverek torpehorije is szeresse :)
Előzmény: Apróhölgy (37119)
Apróhölgy Creative Commons License 2008.08.14 0 0 37119
Köszi a tippet :o)) Az enyémek pedig a vitakraft eredetileg egérnek való hagymás sütiétől őrülnek meg :o) Nagyon szeretik mindannyian :o)
Előzmény: rattus_norvegicus (37118)
rattus_norvegicus Creative Commons License 2008.08.13 0 0 37118
Sziasztok,

Nemtudom hogy ismerite e ezt a Vitakraft Lofty's nevu kiegeszito eleseget (jobhijjan jutalomfalat), de az en 2 kis rohadekom meg van tole orulve. Csak ajanlani tudom.
http://www.etessmeg.hu/ragcsalo/ragcsalo_csemege/4529.html
Sweeney Todd Creative Commons License 2008.08.12 0 0 37117
jujjj, de helyes!
Előzmény: smileagain (37116)
smileagain Creative Commons License 2008.08.11 0 0 37116
Már rég küldtem képet, így fest most az én Crazytől kapott Maszatkám délutáni szunyókálása közben:
smileagain Creative Commons License 2008.08.11 0 0 37115
Ez a fal FANTASZTIKUS!!!
Imádom az ilyen kreatív, nem megszokott dolgokat. Gratula!!!

Amiért még írok:
Tud valaki eladó patit Miskolcon, v. pár 10km-es körzetében? Hímet szeretnék, akár kettőnek is van hely, lehetőleg dumbot.
Előzmény: szilagyizoe (37113)
neverhood Creative Commons License 2008.08.10 0 0 37114
Lehet, hogy extrém, de elég fasza lett ((=
Előzmény: szilagyizoe (37113)
szilagyizoe Creative Commons License 2008.08.10 0 0 37113
...amúgy,a nagy kalit mögötti fal AZÉRT néz ki olyan trén és koszosan mert anno egy megmentett szajkó lakott ott,kalitkában,és kedvenc szórakozása volt a kaját a rácson át a falra kenni meg köpködni....sajna azóta nem él már,amúgy azóta az egész helyiséget átfestettem szinesre,elég extrém,most igy néz ki:
Előzmény: Apróhölgy (37112)
Apróhölgy Creative Commons License 2008.08.09 0 0 37112
Nálunk is "szeretnek betegnek lenni", mert akkor csak velük foglalkozunk :o)) Meg ugye a kaja se utolsó szempont :o)))
Előzmény: szilagyizoe (37110)
szilagyizoe Creative Commons License 2008.08.09 0 0 37111
Azóta teleaggattam a kalitkát függőágyakkal mert IMÁDJÁK!(Pompilla és ZYX)

szilagyizoe Creative Commons License 2008.08.09 0 0 37110
kisebb sérülések vannak nálunk is,de ilyen még sosem volt mint ez a mély hasitás....nem tudom hogy jött össze,sztem beleharapott valamelyik a kopiba ,mire az elugrott s a másik patesz foga -gondolom!-végighasitotta a bőrét,elég mélyen.De viszonylag gyorsan gyógyult s nem fájt neki mert SIMÁN hagyta lekezelni,nem kapálódzott...és nem volt "depis"sem,sőt:KÜLÖN ÉLVEZTE,hogy külön tettem s nem kell a kaján osztozni...!
Ime kép a saját patekjaimról:ZYX és Freddy:

Freddy nézelődik:

Freddy a vöröske:

ZYX , a dumbó-kopi:
Előzmény: b_borisz_ (37104)
szilagyizoe Creative Commons License 2008.08.09 0 0 37109
Ja,és kivácsi haverkodós is...igazi "családtag"amúgy...!
Előzmény: nyolcpetty (37106)
szilagyizoe Creative Commons License 2008.08.09 0 0 37108
Általam lettek patkánytartók-egyszer asszem karácsonyra vittem nekik egy patit évekkel ezelőtt!-azóta lelkes pati-barátok.
Amúgy ő nem az anyukám,szüleim szétválltak,ő édesapum élettársa már 16 éve de amúgy TÉNYLEG IRTÓ JÓ FEJ!!!!
Előzmény: Sweeney Todd (37107)
Sweeney Todd Creative Commons License 2008.08.09 0 0 37107
de jó fej pati barát anyád van!
Előzmény: szilagyizoe (37103)
nyolcpetty Creative Commons License 2008.08.08 0 0 37106
Jajistenem degyönyörű ez a patkáááááány! (a felső képen)
Apróhölgy Creative Commons License 2008.08.08 0 0 37105

Jobbulást szegénykének... egyszer nálunk is volt hasonló, de valszeg a mi patink valami tereptárggyal sértette fel a hátát. Mondjuk addigra már elég öregecske volt, meg elég beteg is, végül elaltattuk (mondjuk "hála az égnek a baja az idegrendszerére ment rá", így nem érezte a fájdalmat. Sőt, tolta a virslit, elég vacak volt nekünk látni, ahogy lecsusszannak a darabok... :oSSS)

b_borisz_ Creative Commons License 2008.08.08 0 0 37104
Jobbulást a tieidnek!

Egyébként a tőled kapott vörösömnek is most van egy kis sebesülése: a szeme fölött pár miliméterrel van egy kicsi, felszíni seb, ami az utóbbi időben nagyon sokszor újra és újra kisebesedett. Kis pontocska csak, de olyan rossz helyen vanl, hogy msakodásnál simán kisebesedett egy jódarabig, olyankor úgy nézett ki szegény jószág, mintha behúztak volna neki egyet, mert a szeme körül körben tiszta vér volt szeme.

Vszínű egyébként valami veszekedésnél sértette meg vmelyik másik patesz a karmával.

Raktam a sebre betadint, meg kamilla krémet, szépn lassan használt.

Hamusnak meg az egyik dumbó fülecskéje varas picikét, de az nem vészes kicsit sem.

Szal jók vagyunk mi is :)
szilagyizoe Creative Commons License 2008.08.08 0 0 37103
Rég nem jártam itt...
Volt egy kis incidens nálam,patik összeverekedtek,Loplopnak lett a hátán egy mély hasitott seb....gyorsan különtettem,lekezeltem Betadine-nal,kb.2 hétig tartottam külön,mig a seb teljesen össze nem zárult...
Nem fájt neki,a külön ketrecben is CSAK a kaján járt az esze...
Aztán visszakerült a csapatba,nem szokott ilyen verekedés lenni,nem tudom hogy tudott ennyire megsérülni!!!
Voltam édesapáméknál Győrben,csináltam pár képet az ő patijaikról,ime:

b_borisz_ Creative Commons License 2008.08.08 0 0 37102
Tehát akkor minden oké! :)

A hülye kérdések is csak azért vannak, hogy feltegyük őket, erre is rájöttünk ma! :D

Milyen színű a 'gyerek' egyébként?
Előzmény: kobe_92 (37099)
Maija Creative Commons License 2008.08.08 0 0 37101
Én is úgy vettem az első patimat, hogy alig tudtam valamit róla. Mivel akkor még netem sem volt, sőt soha semmiféle rágcsim azelőtt, tényleg elég kezdő voltam, csak a paraszti eszem vezetett, hogy a rágcsik magot esznek és szaporák:) de egész belejöttem:) nem nagy megfontolásból döntöttem el hogy patim lesz, mert felénk nem éppen divatos, sőt alig kapható, és annyira nem izgatott, hogy órákat böngésszek a neten a könyvtárban utána, szóval lehet azóta se lennének, ha ezen múlt volna. Amúgy meg úgy tudom vannak olyan rágcsálók (is), amik nem ennyire szaporák, meg olyanok amik nem tűrik a hasonló neműt. Szóval kobe_92, nem vagy még elkésve és csak dícséretes, hogy tájékozódsz:) És szerintem nem is kell még annyira sietni egy társsal, először szokjatok össze, utána jöhet egy új kislány.
Előzmény: Sweeney Todd (37093)
kobe_92 Creative Commons License 2008.08.08 0 0 37100
A tüzeléses dologra kaptam választ. Azért kösz.

"Nekem vannak lányaim (is), de egyáltalán nem vészes dolog a tüzelés:) néhány naponta van egy ideig, olyankor "rezegtetik" a fülüket, meg ha megsimítod a hátát az egész testén mintha kis áramütés futna végig. Kicsit izgágábbak olyankor, és mivel nálam fiúk is vannak a közelben, mennének át oda:D"

Maija

Előzmény: b_borisz_ (37095)
kobe_92 Creative Commons License 2008.08.08 0 0 37099
Akkor most tisztázom magam;)

A Patkányt nem kértem, nem vettem, hanem kaptam (de ezt már azt hiszem írtam is)! Mivel az előző gazdinak nem kellett és nem talált senki mást aki elfogadta volna csak engem ezért így lett az enyém.
Azóta vagyok kapcsolatban patkánnyal mióta megkaptam. Előtte nem láttam még sosem (már mint az életben). NEM VAGYOK KEZDŐ, HANEM A KEZDŐ ALATT VAGYOK 5 FOKKAL. Azóta keresgélek a patkányok iránt mióta megkaptam, azaz kb. 8 napja.

:O...ha valaki rám förmed, attól én nem "rémülök meg", nem tud érdekelni. Húzza csak fel az agyát, ő lesz ideges nem én. Értek én a szép szóból is. Nem sértődöm meg ha valaki ki oszt engem. Hiszen a segítség nekem csak jól jön.

A "hülye" kérdéseim miatt meg akkor bocsánatot kérek mindenkitől aki esetleg eddig elolvasta. Csak 100%-ra akarok menni, nem szeretnék semmit elrontani, hiszen eddig NEM VOLT MÉG PATKÁNYOM. Ezért kérdezlek titeket, mert csak jobban értetek hozzá, tapasztaltabbak vagytok.

A "hülye" kérdéseket meg továbbra is fel fogom tenni ha lesznek;)

Sweeney Todd, kösz a linket. Sok érdekes dolgot találtam.

...és természetesen a segítséget amit adtok továbbra is köszönöm.

b_borisz_ Creative Commons License 2008.08.08 0 0 37098
Ezt megértem :)Emlékszem Robinra, hát wááá. Az óvatosság tényleg nemárt :)
Csak azt mondom, hogy a letámadással nem mész sokra... legfeljebb nem fog hallgatni rád, avagy máshonnan kér tanácsot (talán lassabban, vagy rosszabb esetben nem is kér)
A kispati érdekében válsazljunk a butának tűnő/buta kérdésekre is. Elvégre azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak.
Előzmény: Sweeney Todd (37097)
Sweeney Todd Creative Commons License 2008.08.08 0 0 37097

ok, csak meglepett, h bárki is feltételezheti, h egy néhány napos pati vihető. meg h az kérdés, h egyáltalán szaporodnak -e.

furának tartom, h az kérdés, h két ellenkező nemű rágcsálóból nagyon rövid időn belül egy szobányi rágcsi lesz. mégsem olyan egzotikus állatok, akiknek a szaporodása nem olyan ismert, v kétséges.

nomeg eszembe jutott robin, akit az istennek sem tudtunk lebeszélni, h nincs mit megfigyelni egy nőstény és egy hím patesz együttartásán.

Előzmény: b_borisz_ (37095)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!