Keresés

Részletes keresés

Superb_ Creative Commons License 2009.10.03 0 0 2356
Igazad lehet, mindenesetre érdemes ezt megnézni filmezés előtt, sajnos azt nem tudom ezen a kamerán pontosan merre lehet. Annyiféle chinon készült...
Előzmény: D94A (2355)
D94A Creative Commons License 2009.10.03 0 0 2355
Nyugodtan kipróbálhatja A 64T-t. Ha jól emlékszem a fénymérőjén lehet hangolni erről van a kodak oldalán egy táblázat. Ezen kívül lehet vásárolni a TRI-X és PLUS-X filmet.  
Előzmény: Superb_ (2354)
Superb_ Creative Commons License 2009.10.03 0 0 2354
Ez gyakorlatilag azonos a Chinon 555 xl modelljével:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Chinon_XL_555_Macro.jpg

Ugye ismerős? ;)
Alapinformációk:
http://super8wiki.com/index.php/Chinon_XL-555_Macro

Van egy hasonló gépem, látatlanban nagyjából ezen is így lehet a leosztás: elemek a fogantyúba mennek. a fogantyún van két ravasz. értelemszerűen ami elöl van, azzal filmezel. Ami mellette oldalt, az a lassított felvétel, ami viszont hamarabb kifuttatja a filmed. Van egy időzítő 1- től talán 60-ig lent, a filmszámláló mellett. A felső sorban kell lennie a filmsebesség választásnak 1-18-(24?) talán + a már említett lassítás a fogantyún. Lehet, hogy a zoom sebességét is lassíthatod-gyorsíthatod, ez gyorsan kiderül ha elemeket teszel bele és a ki-bekapcs is külön gombot kap. Ezekbe a típusokba ceruzaelemek kellenek.
Így látatlanban ennyire tellett, ugyanis használatit én sem találtam a neten.

Ha részletes fényképet mellékelsz szerintem kitaláljuk. Viszont ez a típus azt hiszem nem kezeli az ektachrome 64T-t, ami sajnos nem jó hír. Másrészt Nagy Ákos tud bele ff filmet készíteni és biztosan Szilárd is talál bele neked valami filmet jelenleg ők ketten foglalkoznak ilyesmivel!
Előzmény: havazoo (2353)
havazoo Creative Commons License 2009.10.03 0 0 2353
Sziasztok! Nemrég hozzám került egy Noris 50XL, és így talátam rá erre a filmezési műfajra. A továbbiakban aktívan szeretnék ezzel foglalkozni, viszont a neten semmilyen használati útmutatót nem találtama géphez. Tudnátok ebben segíteni?
pisti.75 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 2352

Sziasztok régebben én is filmeztem, ha valakit érdekelnek ezek a dolgok írjon.(priviben)

Van még más is...Pl montázsasztal.
dzsoneten Creative Commons License 2009.09.29 0 0 2351
Köszönöm szépen ! !
Superb_ Creative Commons License 2009.09.18 0 0 2350
Ugyanilyen kamerám van, filmeztem is vele. Nagyon jó kis gép. Használati dióhéjban:

Egyik oldal:
Három gomb fent, egymás mellett:
A betekintő melletti gomb, amin belül egy kis piros led is van. Ezzel tudod kikapcsolni (off) illetve kockázni (egyenkénti képet készíteni) "1" illetve filmezni "18" sebességgel.

A középső gomb ellenfény esetén segít (blc= back light control) - csak akkor használd.

Végül az objektívhez legközelebbi (30/fs) ha lassított felvételt szeretnél készíteni, ami egyúttal a filmfelvétel gyorsítását és a filmkazetta hamarabbi kifutását is jelenti.

Középen az objektívhez közel a zoom objektív ezt elemmel és film nélkül próbálgasd, jól zoomol-e.

Lejjebb a kis zöld gombbal pedig az elemet tudod ellenőrizni. Végül a kör alakú számlálóval a film lefutása olvasható le, így mindig tudod hol tartasz.

Másik oldal:
egy eltolható téglalap alakú gomb, ami napfény vagy benti felvétel esetén választható. Itt nyithatod továbbá a kamerát, ahova a super 8-as kazi megy be. Ha betetted a kis ablakon láthatod, hogy milyen típus ment bele, nomeg hogy egyáltalán van-e benne...

Fogantyún: run- ha filmezni akarsz lock ha nem és nem szeretnéd ha véletlenül elsütnéd. Elemek értelemszerűen a fogantyúba mennek.

Jó filmezést!
Előzmény: dzsoneten (2349)
dzsoneten Creative Commons License 2009.09.14 0 0 2349
Üdv mindenkinek !

Egy bp.-i ismerősöm filmez régóta super8-ra, nála láttam először ezt a dolgot, tegnap pedig belefutottam egy arcpirítóan olcsó kamerába amit nem tudtam ott hagyni.

Chinon 612 XL Macro a típusa és hiába túrtam fel a netet , nem sikerült használati utasításra akadnom ezért szeretnék segítséget kérni, hogy van-e ilyen ( magyar lenne a legjobb, de más nyelv sem gond )

Illetve ha van esetleg valaki aki Debrecenben ( vagy környékén ) ilyennel foglalkozik és tudna nekem segiteni azt is megköszönném...

Előre is köszi !
q4 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 2348

q4 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 2347

Hűha!

Ez az előző szétesett, jobb lesz ha megnézitek a www.super8mm.hu -n.

q4 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 2346

Program:

óra

mi

hol

kedd, szeptember 8.

16:00

Előadás és szeminárium az SZTE filmelmélet hallgatóinak

SZTE BTK Audmax

19:00

SUPER 8 MŰ-hely

Forgasd le a fesztivál alatt háromperces, Super 8-as filmedet! Adunk kamerát és filmet.

Grand Café kávézó

szerda, szeptember 9.

17:00

Versenyfilmek vetítése

Grand Café vetítőterem (ingyenes)

19:45

Nyitó-performansz és koncertkollázs három tételben

1. Divatjamúlt?

2. Szívdobbanások

3. Improv Est

Régi Zsinagóga (ingyenes)

csütörtök, szeptember 10.

18:00

A 2008-as fesztivál nyertes filmjeinek levetítése

18:30

Megnyitó, a zsűri bemutatása

Versenyfilmek vetítése

20:00

Rambling Blues Trio koncert

Jazz Kocsma (ingyenes)

péntek, szeptember 11.

Tirke Honolulu és barátai koncert

Belvárosi Mozi balkon (ingyenes)

Versenyfilmek vetítése

20:00

Videókonferencia a strasbourgi „Festival Tourné Monté Super 8” filmfesztivállal

20.00

Grencsó Kollektíva

Jazz Kocsma (ingyenes)

21:00

Versenyfilmek vetítése

22:00

Super 8 Banánköztársaság Party

Djembe koncert és afrikai táncház (Mesével és Ritmussal Alapítvány)

Sambafriqua Club - DJ Kő & Grooverider C & Engin Bojnik

kubai öltözet ajánlott!:)

Piros Úszóház (Belépő: 600 Ft)

szombat, szeptember 12.

Közönségtalálkozó filmsztárok részvételével

Grand Café kávézó (ingyenes)

Versenyfilmek vetítése

21:00

Filmpremier: Öngyilkos szeretők (USA)

22:00

Eredményhirdetés

VII. Orion Űrhajó Party

Lemezlovas: Megyeri & Sokol & Fraser & Rádió MI Allstars

sci-fi jelmez ajánlott!:)

Grand Café összes terme (ingyenes)

vasárnap, szeptember 13.

13:00

Super 8 piknik

grundfoci, petanque, tollaslabda, meg amit akartok

Super 8 lovagi torna: íjászat, kardozás, egyebek

Lakoma: főznek a Gasztronómusok

(rossz idő esetén elmarad)

Partfürdő, szabadstrand (ingyenes)

III. VIDEOTON Tévéjáték-bajnokság (döntők)

Grand Café kávézó (ingyenes)

Nyitó-performansz és koncertkollázs három tételben

1. tétel

DIVATJAMÚLT?

Divat-varieté a szegedi Super 8-as Akrobatacsoport előadásában

Zene: DJ Megyeri

Hogy mikor mi a divat, azt általában néhány őrült és hisztis divatdiktátor határozza meg, melyhez a vazallusként csaholó és vonyító média ad masszív támogatást. Hogy most a Super 8 divat? Azt majd meglátják!

Fényképezőgép (vakuval!) és videokamera használata kötelező!

2. tétel

SZÍVDOBBANÁSOK

Afrikai dobosok és a szegedi Super 8-as Akrobatacsoport ütőhangszeres performansza

„A nézőtéren keresztül sárga vegyvédelmi köpenyes, fejlámpás alakok, szép komótosan, olajoshordókat görgetnek a színpad, az akciótér felé. Egymás után három hordó megy így el a szemeim előtt. A stáb elhelyezi a hordókat a félhomályba süppedő színpadon.”

(Geriub Gepleki: Találkozásom a dobhártyámmal /részlet/)

3. tétel

Improv Est

21.00 Thomas Thiery & Veres Szabolcs Duo (FR-H)

Veres Szabolcs vizuális művészként képeket alakít hangokká, melyekből rövid szekvenciákak készít, hogy azokat aztán egy koherens egésszé rendezze. Thomas Thiery különböző szenzorokkal és kontrollerekkel irányítja improvizatív zenéjét. Kettejük közös munkáját Szegeden mutatják be először.

21.30 S8 Improv Collective (H)

A harmadik születésnapját ünneplő improvizációs kollektíva számára ritkán léteznek előre meghatározott tematikus irányvonalak, a tagok játékát inkább a rendelkezésre álló tárgyak hangjainak kimerítő feltérképezése, illetve ezen hangokkal való ad hoc-szerű építkezés, önfeledt játszadozás jellemzi. A formáció fellépéseit Szokol Szilárd Super 8mm-es filmvetítései egészítik ki.

22.00 Blank Disc (SRB-H)

Srđan Muc (gitár, elektronika) és Rózsa Róbert (önmagába visszakötött keverőpult, válogatott tárgyak) duója meghatározó és biztos pontja a Balkán improvizációs zenei életének, alapítói pedig tagjai a Svájc-Balkán kreatív zenei tengelynek.

improvest.blog.hu

Rambling Blues Trio

Az ország egyik legrégebbi akusztikus blues együttese, 12 éve változatlan felállásban, közel 1000 fellépéssel a hátuk mögött. A ‘20-as, ‘30-as évek zenéjét (country-blues, ragtime blues, mississippi-blues, stb.) saját ötleteikkel és egyéniségükkel kiegészítve varázsolnak hangulatos, vidám blues koncertet.

Tirke Honolulu

Hol vagy?

Azok a régi szép idők ma merre járnak,

Azok a régi szép nők ma kivel hálnak,

Azok a régi szemek mindent értettek,

Azok a régi kezek mindig vezettek.

A vászon előtt ülök és pergetem a filmet,

Keresem a hangot, keresem a képet,

Keresem magam és kereslek téged…

(részlet a „Pap nyüszögései a nőkhöz és édesanyjához” című gyűjteményből)

Grencsó Kollektíva

Grencsó szabad zenei szelleme, irányzatoktól, divatoktól, iskoláktól független, öntörvényű gondolkodása, s nem utolsó sorban hangszeréhez fűződő viszonya a legjelentősebb hazai zenészek közé sorolja műfajában. A Kollektíva zenéje egyre erősebben a kollektív improvizáción és kísérletezésen alapszik. Fellépnek: Grencsó István, Sárvári Kovács Zsolt, Benkő Róbert és Mákó Miklós.

Djembe koncert és afrikai táncház (Mesével és Ritmussal Alapítvány)

Főleg tradicionális nyugat-afrikai zenéket játszik, valamint táncokat tanít ez a különleges szegedi csapat, fellépéseiken frenetikus hangulatot teremtenek. Táncházakat is szerveznek, emellett gyakran tartanak hangszeres bemutatókat gyerekeknek. Az egy éve alakult formáció jelenlegi felállása: Mr. Emmanuel Sweya Masanja, Bulatovic Gabriel, Burg Balázs, Emerico Cavallo Batterista, Eördögh Réka, Hegyes Péter, Nagy Zoltán (Kutyás)

Állandó programok a Grand Café kávézójában:

az IM Geriub Gepleki csoport GEPLEKI SWEET 16 című kiállítása

Szeged titokzatos art-kommandója megint valami szokatlannal rukkol elő. A subtér erő legyen velük!

8 mm technikatörténeti kiállítás

Kamerák, vetítők és egyéb kütyük Sziszi gyűjteményéből

III. VIDEOTON Tévéjáték Bajnokság

Fogadjunk, hogy gyermekként te is falteniszeztél a család kedvenc televíziókészülékén?! Nem?! Akkor gyere és nevezz be a bajnokságra, s küzdj értékes nyereményekért a Grand Café arénájában! Jelentkezés: 20/5731737.

Szponzorok: Szeged MJV Önkormányzata, Grand Café, MASZK Egyesület, Kodak, Videoton, Jazz Kocsma, Novotel, Szegedi Vízmű, Belvárosi Mozi, Pek&Gile, Bahia, Sambafriqua Club, Mesével és Ritmussal Alapítvány

Médiatámogatók: delmagyar.hu, Szegedi Est, Rádió Mi, Szegedpont.hu

Info: www.super8mm.hu

Pista11 Creative Commons License 2009.07.19 0 0 2345
Én a filmjeimet ezzel, meg egy svhs kamerával digitalizáltam.
Árnak még utána kell néznem.
Előzmény: Törölt nick (2342)
q4 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 2344

Sziasztok! Van még idő nevezni! Már több, mint 280 film érkezett a világ minden tájáról (kis túlzással). Az elővetítéseket megkezdtük!

Nevezze be super 8mm-es technikával készített filmjeit fesztiválunk versenyprogramjába!

VIII. Nemzetközi Super 8 mm Fesztivál

Szeged

2009. szeptember 9-13.

Nevezze be super 8mm-es technikával készített filmjeit fesztiválunk versenyprogramjába!

A nevezés díjtalan, csak e-mail-en küldje el az alkotás adatait címünkre: super8mmfest@mail.com

Az alkotó neve, nemzetisége, a film címe, a film hossza, kategóriája (kisjátékfilm, fikciós, kísérleti, dokumentum, animációs, elbeszélés, film noir, „videó” clip, thriller), maximum 3 mondat a film történetéről, a film elkészítésének éve.  

A VII. Nemzetközi Super 8 mm Fesztivál, a hagyományokhoz híven, idén is csak olyan alkotásokat fogad, melyeket 8 mm-es technikával forgattak. Az utómunkáknál már engedélyezett a digitális technika alkalmazása.

A nem magyarnyelvű filmeknél magyar feliratozást kérünk.

Nevezési határidő: 2009. augusztus 20.

Kérjük, hogy DVD-re kiírt filmjét a fenti dátumig juttassa el címünkre!

Bővebb információ: http://www.myspace.com/s8mm, http://www.super8mm.hu

Kapcsolat: super8mmfest@gmail.com

Cím: RÓZSA Péter, 6721 Szeged, Római krt. 40., Magyarország

Superb_ Creative Commons License 2009.06.09 0 0 2343
Sokféle lehet. Melyik típus van neked?
Előzmény: Törölt nick (2342)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.07 0 0 2342

ezt tudnám használni digitalizáláshoz is?

mennyibe kerül?

amúgy a revue nevű kamera milyen? ismeri valaki? :D én nem sok infót találtam róla...

köszik

Előzmény: Pista11 (2341)
Pista11 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 2341
Van egy chinon direkt sound ds 300 s8 képernyős vetítőm, nem használom már, a filmjeimet digitalizáltam, eladnám.

Super 8, hangos. Normál 8-at nem tud.
Előzmény: Yogi (2340)
Yogi Creative Commons License 2009.06.05 0 0 2340
JóreggelT

Nincs véletlenül valakinek egy fölösleges vetítőgépe, amitől megválna? Hangos kéne és az se baj, ha normált is tud.
gydaniel Creative Commons License 2009.06.02 0 0 2339
Van két tekercs eladó, bontatlan Super 8-as Kodak filmem. Ha esetleg érdekel valakit.

http://www.vatera.hu/kodak_vision2_200t_szines_super_8_film_148464067.html
http://www.vatera.hu/kodak_tri_x_fekete_feher_super_8_film_148464033.html
ihagee Creative Commons License 2009.05.09 0 0 2338

Sziasztok!

Hááát csak egy tekercsem van, abból nem lesz nagy próbahívás, esetleg pár cm-nyi. Kipróbálom, és köszönöm a hívásídőre vonatkozó tanácsot. A gumi szemkagyló tényleg ragacsos és kenhető, mire leszedtem... Gyönyörű hangja van ahogy zümmög, és 6V helyett 3,8 V-tal is egész jól működött. Tápegységről tápláltuk, próbálgattuk, és valahol 3 V alatt kezdett lassabban zümmögni a motor. Gondolom akkukkal is működni fog rendesen. Üdv, Ihagee

Előzmény: D94A (2334)
Superb_ Creative Commons License 2009.05.08 0 0 2337
Köszönöm!
Előzmény: D94A (2335)
Superb_ Creative Commons License 2009.05.08 0 0 2336
A Chinon jó kamerákat gyártott, több is van ezekből nálam. Pont a 877-et nem ismerem, de biztos, hogy jó kamera.
Néhány dolog ezekről a kamerákról:
http://www.film.project-consultant.net/html/chinon.html
Sok sikert a filmezéshez!
Előzmény: ihagee (2333)
D94A Creative Commons License 2009.05.08 0 0 2335
Kialakult az árlista:
Előzmény: Superb_ (2332)
D94A Creative Commons License 2009.05.08 0 0 2334
Szerintem végezz próbahívást. Én felezném az 1.hívás idejét.  Bevált szokás a régi anyagok ff fordítósra hívása. A mosások idejét növel kb20%-al a kidolgozás során.
Előzmény: ihagee (2333)
ihagee Creative Commons License 2009.05.07 0 0 2333

Sziasztok!

Ismeri valamelyikőtök a " Chinon 877 macro" masinát? Ma találtam egyet egy dobozban, és a rákapcsolt 6 V hatására életre kelt! Csak a szemkagylót kellett levagdosnom, mert ragacsos massza lett belőle. A dobozában találtam egy ORWO UK - vagy  UT - 17 -es filmet, még az alufólia is sértetlen. Ez színesnek biztosan nem jó, de fekete- fehéret lehet belőle csinálni?  2x8-as Forte meg ORWO filmet már hívtam fordítósan, az nem okoz gondot. Vetítőm is van, de a super8 eddig nem érdekelt, csak 2x8-ast használtam egy AK8-assal ( NDK) . Üdv, Ihagee

Superb_ Creative Commons License 2009.04.25 0 0 2332
Fekete-fehér és szemcsés, amit egyébként nagyon szeretek, fotózásban is, még biztos használom azt az anyagot (ha jól emlékszem talán ilford volt) az előhívás minőségével is abszolút elégedett vagyok.
Most milyen áron hívsz elő super 8-as kazettát? Én is a nyárra várok és szeretnék ektachrome 64-re és esetleg valami negatívra filmezni úgy 5-10 kazettát őszig, de a kazettákat lehet, hogy külön rendelem meg az USA-ból.
Előzmény: D94A (2331)
D94A Creative Commons License 2009.04.20 0 0 2331

Szia!

Milyen a retro hatású eredmény?

Filmezni?

Szinte áll az egész piac!:-(((

Talán nyáron jobb lesz!

Előzmény: Superb_ (2330)
Superb_ Creative Commons License 2009.04.19 0 0 2330
Leült egy kicsit a topic, most frissítek: Ákos tölthető kazettáját próbáltam, szép retro hatású eredménnyel és ezután most a 8mm-es kameráim kerülnek majd sorra. Viszont lemondtam a 16mm-ről, nincs vetítőm, csak egy régi krasznogorszk 1 felvevőm van, szép, de nehéz, szóval rájöttem, hogy az én műfajom marad a 8mm és a super 8.
Ti most filmeztek valamit?
Pista11 Creative Commons License 2009.01.10 0 0 2329
Van egy chinon direkt sound ds 300 s8 képernyős vetítőm, nem használom már, a filmjeimet digitalizáltam, eladnám.
Superb_ Creative Commons License 2009.01.09 0 0 2328

A Kodak megvette és most neki gyárt digitális kamerákat.

Azét valami csak megmaradhatott:

http://www.chinon.jp/

Előzmény: Törölt nick (2327)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.09 0 0 2327

Szerintem is jók voltak a termékeik, nem is értem, hova tűnt el a történelem süllyesztőjében ez a vállalat. :-(

Előzmény: Superb_ (2326)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!