Munkacímként szerintem állapodjunk meg a Fogcsikora-effektusban, így ráadásul még On is leszünk.
Paranoiás itt a környéken? Szerencséltetem a sorsomat, ilyennel a topicban még itt nem találkoztam. Iago állítja ezt rólam, hát mit is mondjak, lóf4szt a seggébe ezért a kijelentéséért, de nem pejoratív értelemben, hö.
De te tényleg azt állítod, a naivitás megfékezi a paranoia elhatalmasodását? Ezek szerint nem vagy egy gyakorlatias nick?
Sugallmazod: visszatérő izé vagyok valami másodnicken.
Okfejtésed lényege: Ozagen = Oz, ismét. Ebből azt a következtetést vonod le, valaki visszatért ezzel a nickkel. Minő tévedés!
Alant érvelő elszántságból másoltam be a Bemutatkozás-topicba tett bejegyzésemet.
Az Ozagen egy bolygó neve Philip José Farmer Szeretők című regényében. Egy űrhajós rikoltotta, mikor meglátta a bolygót: Oz, again. Vagyis: Oz ismét. Ez egy bizonyos szempontból érdekes bolygó. És csak ennyiben kozmikus probléma, ahogy mondád.
És hogy fokozzam a dögunalmat: ahogy egy másik helyen, most is meglebegtetted a kérdést: "hányan is vagy te?."
Válaszom: erre a kérdésre asszem már válaszoltam. Nem akarok ismétlésekbe bocsátkozni, hö.
Ps: ami pedig Julia nénit illeti, tartalmilag csak a tollnokot tudom idézni: minden faszság és buziság forrása: Argentína.
Bíráló észrevételeidet érvényesnek tartom, szíved joga, hogy eztet mondjad. Értékalapú megfogalmazásaiddal (bigetúráztatás... etc.) észérvekkel, logikával vitatkozni nem lehet. Ez ugyanis fogalmi képtelenség, ugye nem akarod, hogy a Sein és a Sollen világát olyan jó bicskanyitogató kivagyisággal összekeverjem. Ugye, nem. Ne is akarjad, hö, mer nem vinne rá a lélek.
Na, eddig megvolnánk, remélem, nincs harag, csak a módszertanát akartam eddig leírni válaszomnak, hö.
Annak idején így mutatkoztam be az e célra rendelt januári topicban:
"Ozagen válasz erre | adatok | e-mail 2002-01-18 23:33:22 (22)
Jó napot kivánok, Asztal!
Tisztelt Wágner úr!
Használok ékezeteket.
A nevem jelentése: Oz, megint. (Oz, again)
Szeretem Philip Jose Farmer egyik regényét, nagyon, hö. Az a címe: Szeretők.
Szeretek télen hóba pisálni.
A lakásom most egy nagy baszoba. Dug benne két kutya. A kutyáknak neve: Dolly és Frank Herbert. Frank Herbert dugja Dollyt, de eddig még nem jutottak el a végső beteljesülésig, hö.
Kedvenc szavajárásom: jéééé. De azt csak akkor mondom, amikor csodálkozok.
Decemberben egészen jó cékla-recepteket tanultam."
Ps: Jegyezzük meg a Philip José Farmerre vonatkozó utalást. Később még jelentősége lesz.
Rövidesen iago beírására válaszolok. A válasz nem azért lesz unalmas, mert a kérdésfelvetés meg a iago által leírt irgumburgum unalmas lenne. Dehogyis!
Azért lesz unalmas, mert önismétlésekbe kell bocsátkoznom, és ettől összefacsarodik a szívem. De télleg, hö.
Béla bácsi furcsa személyiség. Mielőtt elhagyja a lakását, levideózza a lakás legapróbb részleteit is, olykor befekszik az asztal alá.
Mikor hazatér, első dolga, hogy végignézze a falakon a konnektorokat, amelyeket természetesem havonta cserél, és lakából való távozása előtt egy dikiccsel rendszeresen végigkarcolja a konnektorok felületét.
Sose emésztettem meg a bejárati ajta környékén csak hevenyészetten felsöpört vasport.
Egyszer elárulta: mágneslapocskákat rögzített az ajtó alsó pereme alá.
Amikor mindezt elárulta, kicsintott, aztán sejtelmeskedve felhívta a figyelmemet a mágneslapocskák és a szétszórt vaspor olykor-olykor bensőséges viszonyára.
Figyelmeztetés! Ez a hideglelős légkör nem csak azért kellemetlen, mert fázni lehet tőle, hanem azért is, mert tunyává tesz, és az általam cserére ajánlott eszme vacakká, unalmassá silányul.
lehet, megöregedtem, lehet, gyűlik az idegen anyag a szájamban, nem tudom.
egy biztosnak látszik most: lecsavarodtam arról a trendi fílinmgrôl, hogy úgy olvasgassak a sorok között, hogy szinte már sorok sincsenek.
amióta látlak a neten, ezen a nickeden - merthogy volt valami régebbi is, amit ezideig homályban tartasz - borotvaélen táncikálva hoztad a formád.
mi is ez? csak annyi, hogy jó érzékkel mérted a paranoiát és a frankó dumákat.
magyarul: bár tudható volt, hogy oz again, azaz visszatérô vagy, és bár az úri közönség nem firtatta, ki is tért vissza közénk, de a kérdés ott lógott, mint kulcs a gyerek nyakában.
volatk meglepô játékok, amikor elidegenítô 1. szám 3. személyben beszéltél tenmagadról, de ez stílus, elfogadható. azonban eleve lehetetlenné teszi annak megítrélését, hogy hányan is vagy te.
érted a kozmikus prroblémát?
te jöttél bélával, te keltetted itt ôt életre. aztán eltűntél, majd vissza, majd el - és a végén jössz, hogy horror volt bélával.
hümm.
és ami megintcsak dolog: a mérleg nyelve attól lehetett egyensúlyban, hogy olvasható volt, amit írtál, mert öügyeltél, hogy ne egy virtuális maszturbátor tanfolyam legyen. csakhogy újabban már 10 ozagen beírásból 8 megmarad a virtuális bigetúráztatás szintjén - ami részben magánügy, részben az olyan topicok soha nem vonzottak, ahol más ösztönélete volt a téma.
na, ennyit ozagen.
két napja nem voltam topicodban, nagyjából. a jövô elkezdôtött, aztán meglátjuk, hogy mi is történik a továbbiakban.
Mióta aranyfogam a kávéscsészébe esett, le hullott rólam a pel. Feudalista kettősségem megosztódott
mindenkivel. Ezek ilyen hajnali szmájlikat a világ minden részére küldöm, így mise elött.
Mellesleg fenntartom maradék emberi jogaimat. Sőt, kopyrájt.
Ja, és bocs ha megrongáltam valamit, további részletek az önrongálós topicban, ami lassan nyílik...
Nos, meghúztam a demarkációs vonalat magam és a maradék világ között, de közben le kellett nyelnem
egy-két keserü békát. Igen, nem valami szivderítő dolgok ezek, bár juharfasziruppal korrigálhatók.
A hősöket egy közös sírnak adják, irta valaki, meg azt is: Ha majd jön a nagy temetési nap.
Akit meg nem keresnek az nem létezik, igy mondta a bölcs. És: tevén nem lehet úszni (ezt assziszem Lenin).
A kifingottakért meg békelufit eregetünk.
Még elmondom visszatérő fogcsikorgatós álmomat:
És nem tudtam, ébredek vagy álmok. Ketten jöttek olasz bőrkötésben, ami kabát is lehetett. A kutya ott feküdt
a tábla mellett mint valami irreális spongya. A táblára az volt irva: ÁCIÓ. A két bőrkötéses letörülte, a sárga tengeralattjárót is mellette meg a sok virágot is. Én valahol hátul, az egész osztályban egyedül visszamaradottan,
megkérdeztem hogy nem-e valami visszanemhozhatót tettek. Nem feleltek. Talán nem is lesz többet. Mert ők
ketten kitörölték mindörökre. Azok elmentek, ahogy jöttek, az osztályajtó becsapódott. Nekem a megnőtt gravitációtól lelassult a lábam. A kutya vinnyogni kezdett mert vizelnie kellett. Megsimogattam és a kezem tiszta krétapor. Akkor megértettem. Mert nekem is kellett.
Nem vagyok feldobva. A föld lapos és tetü. Köszönöm akik kerestek. Mindkettönek.
A dráma lényege (nem féltétlenül 25 szóban): Béla bácsinál csatlakoztam a netre, amikor csak lehetett. Néha nem lehetett, de bekütyüztem az azonosítóm után a jelszavamat.
Ezután Béla bácsi elindult a Nemzetközi Űrállomásra Ozagen nevében, megmentette a világot, leleplezte a Zajzev-küldetést, átment a Fort Braggre, aztán Bostonba, és, mint bejelentette, elindult Frankfurtba.
Hogy honnan tudom, hogy Béla bácsi volt?
Amikor majdnem megpofoztam, elmondta, trójait telepített a gépre.