Ha Magyar állampolgár vagy Magyarországon folyamodj vizumkérelemért, függetlenül attól, hol dolgozol vagy élsz (ideiglenesen). Általában ez a tendencia. Nyilván ha már állampolgárságért foylamodtál Spanyolhonban akkor az más tészta. Egyépként meg levélben is meg lehet igényelni, ha elküldesz minden dokomentumot, útlevelet stb...tehát mindegy hol tartózkodsz. Viszont amit irtak előttem...illik megindokolni a korai vizumkérelmet. Szvsz olvasd el a követség honlapját minden le van irva magyarúl:http://geo.international.gc.ca/canada-europa/hungary/right_nav/magyar-en.asp
szia! koszi az uzenetet! melyik orszagban eltel, amikor igenyelted? Pesten a nagykovetsegen kertek vmi plusz dolgot/papirt azert mert kulfoldon laksz? hogy lehet idopontot kerni kulonben Pesten, csak telefonon? bocsanat a kerdesozonert...
Szia! En is ebben a cipoben jartam korabban... Parizsba kellett volna kuldeni a kervenyt, de nem akartam, igy Magyarorszagon igenyeltem... Irj egy jo levelet, amiben elmagyarazod a helyzetedet, vegulis magyar vagy, miert ne ott kerned a vizumot. Nekem semmi gondom nem volt a vizumkerelemmel, eddig. Ha barmiben segitseg kell, csak szolj!
Én szerintem a hír örömteli nekünk is, furcsa ugyan, hogy pont az az ország, ahonnan a legtöbben "menekültek" anno, de ebből is látszik, mennyire hirtelen, mennyire váratlanul történnek ezek az események. Ettől függetlenül persze előfordulhat, hogy mi nem férünk majd bele a körbe, de reménykedni azért érdemes. Szóval aki eddig nem kapott vízumot, lehet, hogy csak 3-4hónappal kell eltolnia a tervezett utazását.
segitsetek! Adjatok tanacsot ha tudtok. 30-as, elvalt, gyerekkel. Ez az en formam. ja es raadasul GYED-en. Es ramtalalt O. Jonne ertem, vinne magaval, csak eppen tudjon. Adjatok tanacsot melyik lenne a legrovidebb, na es a jarhato ut, hogy vizumot kapjak? Hazassag egyelore nem johet szoba, csak nehany ev egyutteles utan... foleg igy hogy mar 1szer megegettem magam. Na, otlet? Kossszz
mi 2 éve decemberben igényeltünk vízumot a következő nyárra - megkérdezték, hogy miért ilyen korán. normális indokod van, csak emiatt nem fognak elutasítani szerintem.
sziasztok, lehet, hogy hulyeseget kerdezek de lehet, hogy tud vki valaszolni esetleg...
szoval, azt szeretnem megtudni, hogy van-e vmilyen szabaly- ha turistakent megyek-, hogy a kiutazas elott mennyi idovel lehet megkerni a vizumot. en pl jovo nyaron szeretnek utazni, de mar most decemberben, ha otthon leszek Mo-on meg szeretnem igenyelni a vizumot, mert utana mar nem fogok tudni ismet hazalatogatni az ut elott, es itt Spanyolorszagban a nagykovetseg nem ad ki vizumokat, az osszes dokumentumot az utlevelemmel egyutt el kellene kuldenem Parizsba, de en ezt - a spanyol postat ismerve - vhogy nem akarom megjatszani, a tetejebe igy is behivhatnak interjura...
Szerintem jol latod a dolgokat attol eltekintve, hogy a vizumkenyszer szerintem nem elsosorban 9/11 hozomanya.Ugye, azt azert lehet tudni, hogy Europan belul mely orszagok bevandorloi jelentenek tenyleges terroristaveszelyt, kis hazank (szerencsere) nincs ezek kozott.
Nem tartom hülyeségnek az egész EU-ra kiterjesztett vízum kötelezetséget. Két okból:
1, Ha elméletileg az EUban bent lévő országok lakosai mind EU állampolgárok, miért kell az egyiknek (pl. magyaroknak) vízum amikor a franciáknak nem ?
2, Van egy vietnámi osztálytársam. Ő mondta, hogy szeretne 5 évig Finnországban élni, majd ha megkapja a finn állampolgárságot lelép innen és kiköltözik Amerikába. Mondanom se kell most a finn állam tartja el mint menekültet, elég szép öszeget kap azért, hogy naponta bejár iskolába és finnül tanul (min. 600 Eurot). Aztán amikor itt él már 5 éve kérelmezi az állampolgárságot és fogja magát és kimegy amerikába, annak ellenére, hogy itt mindent megkap az államtól. Az indok amiért menni akar innen ? Mert itt csak 5000 vietnámi él, mig amerikában külön vietnámi negyedek vannak..
Sziasztok! Springfield 01 (310) "Az a helyzet hogy a lehetőségünk adott volt egészen 2000-ig hogy úgymond kultúrált egzisztenciájú népként bebizonyitsuk nem kell minket szűrni."
Ezt végiggondolva érthető LENNE a kanadaiak hozzáállása, most, hogy így visszaolvastam, de ha azt vesszük, hogy az észt-lett-litván területről nem nagyon volt tömeges kivándorlás, /meg legyünk őszinték, azért innen sem volt tömeges/ akkor csak az a magyarázat maradhat, hogy az "USA-kistestvéreként" a nagytestvért majmoló betonos focipálya szélén álldogáló kisöcsinek a nagyok meccséről kiszólt a bátty, hogy mit kellene csinálni addig is amig ő el van foglalva. Lefordítva, / :) / harmonizálni akarta az USA a vízumpolitikát Kanadával, mert ez egyszerűbb mint a kb6000 km-hosszú, amúgy tökéletesen átjárható határt őrizni. 2001 szept 11. volt a rombolás, dec7-én már vízum kellett. Szűk 3hónap az ügyintézésre eléggé gyors ilyen esetekben, hogy csak a romákról legyen szó, nyilván benne volt az is, mert azért idegesíthette őket rendesen a dolog, de azért a végszó az Washington D.C.-ből érkezett/-hetett, mivel akkoriban nagyon messze álltunk még az USA-vízummentességtől 25százalékos elutasítással. Azért a 10,7 amit nemrég közöltek, sokkal jobb, bár még nem 9,7... Jah mellesleg az EU-ról annyit, hogy hallható, bevezeti a vízumot az EU-minden országával szemben az USA. Hirtelen elkezdték megérezni, vagy leginkább csak sejteni a tisztelt nyugatiak, milyen lehet beállni az utcán a sorba hosszú bizonytalan órákra, megjósolhatatlan végkimenetellel. Ezért ez a nagy, "kiállunk az új EU-tagokért szoidarítás" nem azért, mert szeretnek.
Ne felj majd a hataron eszedbe juttatjak azokat a boldok idoket amikor meg a nagyovetsegre kellett menni vizumert, ugyanis ha vizummentesseg lesz garantaltan jobban kifaggatnak majd a hataron:)
Szerintem a konzult biztosan nem veszik elo, mar csak azert sem mert nem minden esetben o hozza a dontest.
csak eszembe jutott, mennyire nem becsüljük meg mi magyarok mindazt amink van, csak amikor elveszik, vagy látjuk, hogy másnak van nekünk meg nincs. Annyira természetes már az, hogy az EU-ba mászkálunk már, mint ha a miénk lenne az egész kontinens, pedig azért bő17-18éve, ami annyira nem régi, azért nagy szó volt "elugrani Párizsba". Szerintem ha megkapjuk a vízummentességet, mert nem az a kérdés, hogy megkapjuk-e hanem hogy a köv2 évben mikor, /...huhh rem igazam lesz:) /, 3hónapra rá, már annyira természetesnek, vesszük, hogy hirtelen mindenki elfelejti majd, milyen kínos volt anno a vízumra várni, majd esetleg búsulva távozni. Amugy arra a kérdésre, hogy miért nem kap a többiek közül mindenki vízumot, a tesók közül meg senki, szerintem a válasz, hogy vagy nem igazán értik, hogy ki a cigány és ki nem, mert magyarok is mentek velük, VAGY!!! pontosan tudják, hogy magyarok is mentek velük anno, és nem bíznak senkiben. Szerintem ez utóbbi valószínűbb. Azt hallottam, /lehet, hogy pont itt/, hogy állítólag a konzult veszik elő aki vízumot adott akkor, ha vmi rosszat csinál a kérelmező Kanadában! Ezért ilyen óvatosak, és motiváltak rendesen, mert nem akarja senki sem a saját sz.rát megenni, már elnézést. Inkább a 10ből 2-3 ne utazzon, mint sem akár1 "problémás" is kijusson, és megszívja "szegény". Rajta van a vízumon a kódokban, dátumokban, hogy kitől kaptad. Azért azt hozzá kell tenni, hogy mindezek ellenére, kanadai nagykövetség kb90-95 százalékban megadja a vízumot, ez tény, mikor minket elutasítottak, előttünk is utánunk is mindenki megkapta csont nélkül, kb 30-35en lehettünk nem emléxem, mi viszont 3an tehát ez kb6-7százalék:) A maradék meg sajnos így járt. Nem hiába van itt kevesebb hozzászólás mint az usa-vízumnál
eltörölnék csak paráznak, hogy megint mennek a tesók
ha csak ez lenne a gond, akkor miért nem kapnak a "nem tesók" vízumot mindenféle szopatás nélkül? a "tesók" kérelmét (ha egyáltalán próbálkoznak) meg vissza lehet utasítani, oszt jónapot.
Jelenleg Németországban tartózkodom, és volt alkalmam elbeszélgetni egy német párral (21 a lány 24 a fiú), tehát simán belógnak a "gázos" korcsoportba, és nem nagyon keresnek többet, mint egy magyar alsó-közép alkalmazott, mivel hát még diákok, de dolgoznak is. Tavaly nyáron jártak Kanadában, és ugye nem kell vízum nekik, tehát senki nem kérdezte, mit csinálnak, minek mennek, a határon meg olyanok, mint bárki mással a kanadaiak, tehát mondták, hogy a vízumköteles fehérorosszal ugyanúgy bántak mint velük. Tehát az én meglátásom, ami persze triviális mindenkinek, de azért leírom, mert ebből látszik, milyen rossz a vízumrendszerük: akiknek nem kell vízum Kanadába az bármit, bármikor megtehet, bármikor mehet-jöhet mint ahogy mi magyarok járunk Horvátországba, akinek meg kell, azzal a követségen irtózatosan nagy gecik, és túráztatják a végletekig. Nincs különbség a rendszerben ami az elbírálás menetét, lépcsőfokait illeti egy magyar és pl: mondjuk egy bangladeshi, vagy pakisztáni között. Max ott 1-2más szempontot is mérlegelhetnek, de az elv ugyan az: aki annyira gyopa helyről jön, hogy vízum kell, az szopja, de keményen. Múgy vígasztalásul itt egy cikk:
mindenki olvassa bizakodva, persze a sorok között is:) benne van, hogy egy vagy két tagállam esetében az EU szinte "követeli", hogy az év vége előtt szűnjön meg a vízumkényszer. A két idei újonc szerintem nem jöhet szóba, Csehország volt anno aki a roma kivándorlást a legkeményebben támogatta, állami szinten, ahogy Szlovákia is, Lettország és Litvánia az orosz hontalanjai miatt van bajban ezügyben. A maradék Lengyelország és Magyarország... Tessék kérem bizakodni, mert meg van a szándék Ottawában, már tavaly jelezték nekünk (egyedül nekünk!!), hogy eltörölnék csak paráznak, hogy megint mennek a tesók. Észtországgal szemben is megszűnt több mint egy éve. Szerintem nem kell már sokat várni, mindenki tartson ki, csak azt sajnálom, hogy akkor megszűnik majd ez a topic:)
Sajnálom... Én se kaptam meg kb fél éve pedig nekem is minden smakkolt. Sőt én itthon hagytam volna a párom meg a 4 éves kislányom de az se volt elég nekik :-)
Hát én nem tudom miben kökünbözöm azoktól, akik ugyan ilyen paraméterekkel mint én mégis megkapták a vízumot. Volt repjegy (na ezzel totál beszoptunk személlyenként 30rongyot a visszaváltáskor), részletes útiterv pontos dátumokkal, szállásfoglalás, el?zetes foglalás autóbérléshez, egysóval mint ha a szovjetúnióba mennék, minden meg volt másodpercre pontosan tervezve. Nem volt ott üvöltözés, megfelel?en voltunk felöltözve, bankszmlakivonat, egyszóval minden lófasz ott volt, ami kellhet egy profin megszervezett úthoz. El nem tudom képzelni mi a faszom szúrta a konzul szemét, mert én aztán nem tartom sem magamat, sem az utastársaimat visszataszítóaknak az útlavélképen amit beadtunk,meg más sem mondta h szarul sikerült volna. De ez az össz info ami személlyes adatokkal kapcsolatban a konzul birtokába juthatott, mert nem kérdezett meg, hogy "ugyan már mifaszomat akartok ti ott csinálni?" annak ellenére, hogy egyértelm? volt énszerintem. Jah és be volt x-elve a visszautasítási lapon az okok közül, hogy "travel history", amikor le volt adva 2régi útlevelem is, az egyikben egy USA-vízummal!!!! Jahh azt sajnálom, hogy nekem már 99óta nem nagyon pecsételtek az útlevelembe, mert hol pecsételtek volna, az EU-akkor már nem pecsételt nekem 1x sem, Horvátország és Szlovénia sem. Ezeknél rosszabb helyekre meg nem utaztam....
Hát én nem tudom miben kökünbözöm azoktól, akik ugyan ilyen paraméterekkel mint én mégis megkapták a vízumot. Volt repjegy (na ezzel totál beszoptunk személlyenként 30rongyot a visszaváltáskor), részletes útiterv pontos dátumokkal, szállásfoglalás, el?zetes foglalás autóbérléshez, egysóval mint ha a szovjetúnióba mennék, minden meg volt másodpercre pontosan tervezve. Nem volt ott üvöltözés, megfelel?en voltunk felöltözve, bankszmlakivonat, egyszóval minden lófasz ott volt, ami kellhet egy profin megszervezett úthoz. El nem tudom képzelni mi a faszom szúrta a konzul szemét, mert én aztán nem tartom sem magamat, sem az utastársaimat visszataszítóaknak az útlavélképen amit beadtunk,meg más sem mondta h szarul sikerült volna. De ez az össz info ami személlyes adatokkal kapcsolatban a konzul birtokába juthatott, mert nem kérdezett meg, hogy "ugyan már mifaszomat akartok ti ott csinálni?" annak ellenére, hogy egyértelm? volt énszerintem. Jah és be volt x-elve a visszautasítási lapon az okok közül, hogy "travel history", amikor le volt adva 2régi útlevelem is, az egyikben egy USA-vízummal!!!! Jahh azt sajnálom, hogy nekem már 99óta nem nagyon pecsételtek az útlevelembe, mert hol pecsételtek volna, az EU-akkor már nem pecsételt nekem 1x sem, Horvátország és Szlovénia sem. Ezeknél rosszabb helyekre meg nem utaztam....