Keresés

Részletes keresés

MaMy. Creative Commons License 2012.06.24 0 0 24649

:-DDD

A chron elírásáért különdíj! Baromi hatásos és naggggyon tudományos lehet ez a szar szer. Káááár, hogy nekünk ippeg nem javasolt. A francba! :-DD

Előzmény: Híd (24648)
Híd Creative Commons License 2012.06.24 0 0 24648

http://www.drnatura.hu/gyik.php

1. Milyen betegségek esetén nem javasolt a Colonix Program használata?
    • Daganatos megbetegedések esetén
    • Chron - betegség
    • Colitis Ulcerosa
    • Szervi transzplantáción átesettek
    • Akut emésztőrendszeri gyulladásban szenvedőknek
  2. Az alábbi megbetegedések esetén nem javasolt a Colonix Program használata, így kérjük, hogy a program megkezdése előtt konzultáljon kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

Elhiszem, hogy jutalékot kapsz érte, de talán nem itt kellene ezt a cuccot reklámozni

Előzmény: basuka (24647)
basuka Creative Commons License 2012.06.22 0 0 24647

Szevasztok CHRONOSOK!Nem vagyok benne 100% ban biztos, de lehet hogy valami javíthat a sorsunkon.Igaz nem olcsó.Ha valakinek van felesleges 150 ezre az kipróbálhatná.

A termék linkje, és ami vele kapcsolatos itt van.

Érdemes végigmenni rajta.

http://www.drnatura.hu/kepgaleria.php

http://www.drnatura.hu/colonix.php

http://www.allapotfelmeres.com/index.html

Ha valaki kipróbálja, jelezzen nekem.

Sok sikert!!!

Zecez Creative Commons License 2012.06.19 0 0 24646

Én mindig is hangoztattam, hogy ez a fehér ital ártalmas. A  tejf öl és butít. :-)

A borról meg a sörről bezzeg nem tudtok ilyen ártalmas hatást mondani!

Előzmény: Híd (24639)
Gyötör Creative Commons License 2012.06.18 0 0 24645

:-DD Na Josh, kellett ez Neked? Van itt jelentkező, csak találdi ki, hogy milyen próbákkal választod ki a győztest! :-DDD

Akkor egy kicsit topicba vágóbbat linkelek, IBD-s cikk:

http://www.medicalonline.hu/cikk/a_gyulladasos_belbetegseg_uj_terapias_strategiai

MaMy. Creative Commons License 2012.06.18 0 0 24644

Csak donor kell? Küldjek valakit? :-D

Előzmény: Törölt nick (24642)
Bazsi75 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 24643

:)

Előzmény: Törölt nick (24642)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.17 0 0 24642

valaki engem is teherbe ejthetne már... :D

Előzmény: MaMy. (24641)
MaMy. Creative Commons License 2012.06.15 0 0 24641

Teherbe lehet. Nem csökkenti.

Előzmény: Nickey88 (24640)
Nickey88 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 24640

Sziasztok! Crhon beteg vagyok, Budenofalkot szedek rendszeresen. A kérdésem pedig, hogy teherbe lehet esni ezen gyógyszer mellett, valóban csökkenti az esélyét ez a gyógyszer?

Híd Creative Commons License 2012.06.14 0 0 24639

Lehet benne valami. Kaptam egy Nespresso-gépet, elkezdtem capuccinókat inni 3,5 százalékos tejből készítve a habot, és kijött a colitis, pedig nem nagyon szokott. Lehet, hogy visszatérek a sima espressóhoz, csak az nem olyan finom :(

Előzmény: Törölt nick (24637)
Gyötör Creative Commons License 2012.06.14 0 0 24638

Thx Josh.

Ha. Ha.

Ha majd emberen is megismételhető lesz, akkor mit ne fogyaszunk és mit igen?

Előzmény: Törölt nick (24637)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.14 0 0 24637

Bélgyulladást okozhatnak a telített zsírsavak

2012.06.14. 11:07 - MTI

Egérkísérletekre alapozva állítják amerikai kutatók, hogy egyes telített zsírok, amelyek gyakran használatosak a nyugati típusú étrendben, megváltoztathatják az emésztőrendszer baktériumflóráját, és gyulladásos bélbetegségeket válthatnak ki az erre érzékeny embereknél. Ilyen gyulladásos bélbetegség például a kolitisz ulceróza és a Crohn-betegség.

A Chicagói Egyetem kutatói szerint a telített zsírsavak gyulladásos bélbetegségek kialakulásához vezethetnek. A kutatási eredményeik megmagyarázzák, hogy az egykor ritka, immunrendszerrel összefüggő gyulladásos bélbetegségek miért váltak egyre gyakoribbá az Egyesült Államokban és más fejlett országokban az elmúlt fél évszázadban. Mint hozzátették, megállapításuk arra is rávilágít, hogy miért nem fejlődik ki az állapot az arra genetikai hajlammal bíró emberek egy részénél, és miként befolyásolják a folyamatot más környezeti tényezők.

A kutatók vizsgálataikban emberi gyulladásos bélbetegségekre jellemző jegyekkel rendelkező egérmodellel dolgoztak. Amikor az állatoknak koncentrált tejzsírokat adtak, megváltozott beleikben a baktériumflóra. A változás felborította a kényes egyensúlyi állapotot, amely az immunrendszer és az emésztőrendszerben élő, többnyire támogató hatású baktériumok között fennáll. Ilyenkor elszaporodhatnak a káros baktériumok, amire az immunrendszer szövetkárosító módon, túlreagálással válaszolhat.

A Nature legújabb számában megjelent tanulmány szerzői szerint a folyamat a későbbiekben már csak igen nehezen fordítható vissza. Ugyanezt az immunválaszt nem tapasztalták akkor, amikor többszörösen telítetlen zsírsavak voltak az állatok étrendjében. A kutatók kiemelték, hogy koncentrált tejzsírokat széles körben használnak a feldolgozott élelmiszerek előállításakor. Eugene Chang kutatásvezető az egyetemi közleményben kitért rá, hogy ez az első leírása annak a mechanizmusnak, ahogyan a nyugati típusú étrend elvezet a gyulladásos bélbetegségek szaporodásához.

A kutatók megállapításai szerint önmagában a genetikai hajlam növeli ugyan a kockázatot, ám kevés lenne ahhoz, hogy ezek a betegségek kifejlődjenek. Egy másik esemény, nevezetesen az életmód, benne az étrend megváltozása az a környezeti tényező, amely elindítja a káros folyamatot. A kutatók az egészséges bélflóra helyreállításában látják a megoldást, vizsgálataikat ebben az irányban folytatják tovább. Ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy az állatkísérletek eredményei gyakran nem ismételhetőek meg ugyanúgy embereknél.

Forrás: index.hu

Gyötör Creative Commons License 2012.05.18 0 0 24636

Piros pasz, nem tudom. :-(

Előzmény: youlcsi (24635)
youlcsi Creative Commons License 2012.05.18 0 0 24635

sziasztok!

mi történik, ha nekem van ilyen papírom, rajta is van, hogy az állapot végleges (mert hogy ugye a morbus crohn az végleges), aztán 1-2 évvel később a kezelőorvos mégis azt mondja, hogy nekem mégsem ez a bajom???

Előzmény: Gyötör (24632)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.17 0 0 24634

Azt hiszem, elég stílusos, ha azt mondom: "beszarás"! Nem is tudtam, hogy ilyen népszerű vagyok! :-P

Gábor, jó téged újra látni-  mizujs Veled?

Zecez Creative Commons License 2012.05.16 0 0 24633

Én csatlakozok Gyötör kéréséhez! :-)

Előzmény: Törölt nick (24629)
Gyötör Creative Commons License 2012.05.16 0 0 24632

Ha a kezelőorvosod kitölt egy nyomtatványt/papírt, miszerint súlyos egészségkárosodásban/fogyatékosságban szenvedsz (ezen azt is érdemes feltüntetni hogy átmeneti ill. véglegesen fennálló állapot) akkor igen, tudod érvényesíteni az SZJA bevallásodban.

Azért kell az orvosi papír, mert ha esetleg behívnak NAV-os SZJA bevallás ellenőrzésre, ezzel tudod igazolni a kedvezmény igénybevételének jogosságát.

Előzmény: rózsaálom (24590)
Bazsi75 Creative Commons License 2012.05.16 0 0 24631

Jók voltunk :D

Gyötör Creative Commons License 2012.05.16 0 0 24630

Mivel és hol Drága? :-)

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.15 0 0 24629

Szia Gyötör!

Azt ki kell érdemelni! ;-)

Előzmény: Gyötör (24627)
Gyötör Creative Commons License 2012.05.15 0 0 24628

A szteroidtól (Medrol) zabál az ember.

Igen, ez egy olyan betegség, hogy napok alatt belobbanhat, de a Medrol-kúra után nem hiszem, hogy crohn-os fellángolás lenne. Amit leírtál, lehet akár egy kis gyomorrontás is.

De ha erősen görcsölsz, lázad lesz, hánysz és két napon belül nem múlik, javaslom menj el a crhonoddal is foglalkozó belgyógyászodhoz.

Előzmény: Márk 95 (24626)
Gyötör Creative Commons License 2012.05.15 0 0 24627

La a kalappal Josh! :-)

Hol egy egészalakos-fürdőruhás? :-)

Előzmény: Törölt nick (24625)
Márk 95 Creative Commons License 2012.05.14 0 0 24626

Sziasztok !

Nekem januárban diagnosztizálták a crohn betegséget. MEdrolt és Xalasint szedek, amitől jól lettem nagyon.

42 kg-ról felhíztam 60 kg-ra.

A Medrolt csökkentették most 80 mg-ról 4 mg-ra.

Lehetnek a betegségnél heveny ( gyorsan lezajló ) gyulladások ? Mert most hányingerem lett napok óta és

az étvágyam romlott.

Mikor kell orvoshoz fordulni ilyenkor ? Lehet ez csak átmeneti rosszullét és nem kell azonnal orvoshoz fordulni ?

Köszönöm: Márk

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.12 0 0 24625

Helló Skacok!

Pillanatnyi állás:  -14 kg, csinálom tovább. Egyenlőre még nem kezdtem el mozogni, nincsen rá időm. 

Puffadás, ízületi problémák továbbra sem jelentkeznek, ellenben nagyon jól érzem magam, bélésem is kiválóan. :)

Josh

brumm06 Creative Commons License 2012.05.09 0 0 24624

Sziasztok!

Nálam most diagnosztizálták a betegséget. Minden érdekel a témával kapcsolatban. Olvasgattam itt a fórumot, de sajnos nincs időm minden oldalra. Láttam valaki írt valami e-book-ot. Engem is érdekelne, örülnék, ha valaki elküldné. Illetve, ha valaki/k írnának privát mailt (brummika@gmail.com) a betegséggel kapcsolatban. 

Rólam ennyit kell tudni, hogy április 8-án műtöttek emiatt, de akkor derült ki, hogy ez a bajom. Egy szimpla vakbélgyulladás gyanúval kerültem a műtőasztalra. 

Aki megtisztel a tapasztalataival, szívesen veszem.

Üdv mindenkinek!!

registration Creative Commons License 2012.04.21 0 0 24623
kicsianeeta Creative Commons License 2012.04.11 0 0 24622

Szia!

Ma behívott a dokim, megbeszélni, de igazából sokat nem tudtam meg róla, inkább csak a jogi feltételek vannak leírva, gondolom addig nem publikus, amíg le nem zárul,

de állítólag valami új biológiai csodaszer lesz.  Kb. 1 év múlva többet fogok tudni, ha úgy döntök, hogy vállalom... :-)

Előzmény: Törölt nick (24613)
mesike51 Creative Commons License 2012.04.09 0 0 24621

Kedves októberi liliom!

Szeretném kérni Tőled az e-bookot.Croohn betegségem van.

Előre is köszönöm.

e-mail:mesimama@gmail.com

Üdv:Emese

Előzmény: októberi liliom (24537)
mesike51 Creative Commons License 2012.04.09 0 0 24620

Kedves Krisztina!

Nálam 1 hónapja állapították meg a crohn betegséget és műtétre is sor került.

Diétával kapcsolatban szeretném a segítségedet kérni.

Receptet és tanácsokat szívesen fogadok Tőled!

Köszi:Emese

Előzmény: Krisztina7 (24545)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!