Milyen betegségek esetén nem javasolt a Colonix Program használata?
Daganatos megbetegedések esetén
Chron - betegség
Colitis Ulcerosa
Szervi transzplantáción átesettek
Akut emésztőrendszeri gyulladásban szenvedőknek
Az alábbi megbetegedések esetén nem javasolt a Colonix Program használata, így kérjük, hogy a program megkezdése előtt konzultáljon kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:
Elhiszem, hogy jutalékot kapsz érte, de talán nem itt kellene ezt a cuccot reklámozni
Szevasztok CHRONOSOK!Nem vagyok benne 100% ban biztos, de lehet hogy valami javíthat a sorsunkon.Igaz nem olcsó.Ha valakinek van felesleges 150 ezre az kipróbálhatná.
Sziasztok! Crhon beteg vagyok, Budenofalkot szedek rendszeresen. A kérdésem pedig, hogy teherbe lehet esni ezen gyógyszer mellett, valóban csökkenti az esélyét ez a gyógyszer?
Lehet benne valami. Kaptam egy Nespresso-gépet, elkezdtem capuccinókat inni 3,5 százalékos tejből készítve a habot, és kijött a colitis, pedig nem nagyon szokott. Lehet, hogy visszatérek a sima espressóhoz, csak az nem olyan finom :(
Egérkísérletekre alapozva állítják amerikai kutatók, hogy egyes telített zsírok, amelyek gyakran használatosak a nyugati típusú étrendben, megváltoztathatják az emésztőrendszer baktériumflóráját, és gyulladásos bélbetegségeket válthatnak ki az erre érzékeny embereknél. Ilyen gyulladásos bélbetegség például a kolitisz ulceróza és a Crohn-betegség.
A Chicagói Egyetem kutatói szerint a telített zsírsavak gyulladásos bélbetegségek kialakulásához vezethetnek. A kutatási eredményeik megmagyarázzák, hogy az egykor ritka, immunrendszerrel összefüggő gyulladásos bélbetegségek miért váltak egyre gyakoribbá az Egyesült Államokban és más fejlett országokban az elmúlt fél évszázadban. Mint hozzátették, megállapításuk arra is rávilágít, hogy miért nem fejlődik ki az állapot az arra genetikai hajlammal bíró emberek egy részénél, és miként befolyásolják a folyamatot más környezeti tényezők.
A kutatók vizsgálataikban emberi gyulladásos bélbetegségekre jellemző jegyekkel rendelkező egérmodellel dolgoztak. Amikor az állatoknak koncentrált tejzsírokat adtak, megváltozott beleikben a baktériumflóra. A változás felborította a kényes egyensúlyi állapotot, amely az immunrendszer és az emésztőrendszerben élő, többnyire támogató hatású baktériumok között fennáll. Ilyenkor elszaporodhatnak a káros baktériumok, amire az immunrendszer szövetkárosító módon, túlreagálással válaszolhat.
A Nature legújabb számában megjelent tanulmány szerzői szerint a folyamat a későbbiekben már csak igen nehezen fordítható vissza. Ugyanezt az immunválaszt nem tapasztalták akkor, amikor többszörösen telítetlen zsírsavak voltak az állatok étrendjében. A kutatók kiemelték, hogy koncentrált tejzsírokat széles körben használnak a feldolgozott élelmiszerek előállításakor. Eugene Chang kutatásvezető az egyetemi közleményben kitért rá, hogy ez az első leírása annak a mechanizmusnak, ahogyan a nyugati típusú étrend elvezet a gyulladásos bélbetegségek szaporodásához.
A kutatók megállapításai szerint önmagában a genetikai hajlam növeli ugyan a kockázatot, ám kevés lenne ahhoz, hogy ezek a betegségek kifejlődjenek. Egy másik esemény, nevezetesen az életmód, benne az étrend megváltozása az a környezeti tényező, amely elindítja a káros folyamatot. A kutatók az egészséges bélflóra helyreállításában látják a megoldást, vizsgálataikat ebben az irányban folytatják tovább. Ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy az állatkísérletek eredményei gyakran nem ismételhetőek meg ugyanúgy embereknél.
mi történik, ha nekem van ilyen papírom, rajta is van, hogy az állapot végleges (mert hogy ugye a morbus crohn az végleges), aztán 1-2 évvel később a kezelőorvos mégis azt mondja, hogy nekem mégsem ez a bajom???
Ha a kezelőorvosod kitölt egy nyomtatványt/papírt, miszerint súlyos egészségkárosodásban/fogyatékosságban szenvedsz (ezen azt is érdemes feltüntetni hogy átmeneti ill. véglegesen fennálló állapot) akkor igen, tudod érvényesíteni az SZJA bevallásodban.
Azért kell az orvosi papír, mert ha esetleg behívnak NAV-os SZJA bevallás ellenőrzésre, ezzel tudod igazolni a kedvezmény igénybevételének jogosságát.
Igen, ez egy olyan betegség, hogy napok alatt belobbanhat, de a Medrol-kúra után nem hiszem, hogy crohn-os fellángolás lenne. Amit leírtál, lehet akár egy kis gyomorrontás is.
De ha erősen görcsölsz, lázad lesz, hánysz és két napon belül nem múlik, javaslom menj el a crhonoddal is foglalkozó belgyógyászodhoz.
Nálam most diagnosztizálták a betegséget. Minden érdekel a témával kapcsolatban. Olvasgattam itt a fórumot, de sajnos nincs időm minden oldalra. Láttam valaki írt valami e-book-ot. Engem is érdekelne, örülnék, ha valaki elküldné. Illetve, ha valaki/k írnának privát mailt (brummika@gmail.com) a betegséggel kapcsolatban.
Rólam ennyit kell tudni, hogy április 8-án műtöttek emiatt, de akkor derült ki, hogy ez a bajom. Egy szimpla vakbélgyulladás gyanúval kerültem a műtőasztalra.
Aki megtisztel a tapasztalataival, szívesen veszem.
Ma behívott a dokim, megbeszélni, de igazából sokat nem tudtam meg róla, inkább csak a jogi feltételek vannak leírva, gondolom addig nem publikus, amíg le nem zárul,
de állítólag valami új biológiai csodaszer lesz. Kb. 1 év múlva többet fogok tudni, ha úgy döntök, hogy vállalom... :-)