Sajnos nem... :-( ebben mondjuk közrejátszhatott az is, hogy a gyerekek hozzáfértek a keltetőhöz és kinyitották a tetejét, és mire észrevettem, lehet, hogy túlzottan kiszáradtak a tojatok... :-(
A madagaszkári-tojásokkal sem volt idén szerencsém, meglámpáztam őket, de mind terméketlen volt. Lehet, hogy a hím rossz ütemben mászott a nőstényre :-D
Nekem jó volna akár a kisebb is, de azért jobb lenne a felnőtt. Sőt, a legjobb volna egy sárga színváltozat, ha már a hímem az... :-D de hát ne legyünk telhetetlenek. Terráriumból most van elég, amíg nem nő meg eléggé a nőstény, külön tudom tartani.
Nagyon sajnálom Jucust! Szegényke nagyon sokat szenvedett, de most már jobb neki.
Nálunk zajlik az élet, picurkánk növekszik, és nagyon beles kis jószág. Az üveg előtt mozgattam az ujjam, ő meg teljes erőből nekiugrott az üvegnek. Akkorát koppant szegényke, hogy utána visított és fújt. Tegnap meg benyúltam hozzá, hogy kivegyem a kakit, erre a kezemet is megtámadta. Pedig rendesen kap enni!!!! :-)
Jah, még annyit, hogy úgytudom, hogy az árak is 3000-4000Ft körül vannak nála, de a pontos árat még nemtudom. Kecskeméten a Zoo centrumban is van yellow gekkó, de az ha még ugyanaz ami pár hónapja is ottvolt akkor az hím és 12.000Ft.
Én is ilyet keresek! Elméletileg találtam is, a héten beszélek a faszival! Tuti megbízható forrás! Összehaverkodtam egy nagyon hüllős sráccal és neki az ismerőse, sok állata származik tőle és mindegyik rendben van! Azt nem tudom, hogy most vannk-e fiatal gekkói! Neked adult nőstény kell? Vagy fiatal, esetleg még darázscsíkos.?
Na, hogy kissé feldobjam a fórum nyomott hangulatát: nem tud esetleg valaki megbízható helyről származó (értsd: nem színezett) sárga színváltozatú nőstény leógekkót, nem valami brutális áron? A Podmaniczky u-ban van egy leócsajszi, "csekély" 13.000 Ft... :-( horror...
Sziasztok! Gondolom nemsokakat érdekel..de tegnap voltam dokinál ismét Jucussal. Kapott antibiotikumot szuriban is és a szájába is. Már ott kezdett elég merev lenni az állat. Este 9 és 10óra közt tettem be neki egy zselét amit mikróban felmelegítettem s rá törülközőt, hogy jó meleg legyne Neki, de mikor tettem rá megsem moccant..meghalt:( 10óra körül párommal eltemettük hátul. Érdekesség, hogy mikor megvettem Ő volt az első gekkó aki megharapott..és tegnap mikor etettem az életmentő mixel, akkor utolsó óráiban ismét megharapot..
Ma kapta meg Jucus a 3. szurit..és kapott egy életmentő mixet, amiből naponta pár cseppet kell neki adnom. Hétfőn ismét mennünk kell. Nehezen viselem már idegileg:( Úgylátom, hogy már vak is szegénykém:( Legalább is olyan mintha nem szemgolyója lenne, hanem csak ilyen aszott valami..:( Nagyon sokat segítene, ha valaki ideiglenesen vagy örökbe fogadná a kisebb hímemet(aki makk egészséges, de törött farokkal került hozzám is), hogy Ő ne kapja el a betegséget. Jelképes összeget megállapodás után kérnék örökbefogadáskor, de aztis már csak azért, hogy valaki ne varjúkajának v ilyesminek vigye el..s csak leinformálható helyre adom. Jucus meg..hát ha jövőhét végéig nem gyógyul, akkor szerintem elaltattatom..:( Szegénykém már csak szenved:(
Terráriumom van nekem is, csak hely nincs ahova tehetném:( Így kellene neki vagy egy új gazdi vagy ideiglenes gazdi, amig nemsikerül eladnom. Nehézkes lesz, mert törött a farka, de a legfajinabb gekkóm! Szuper vadász és mindig jó étvágya volt. Túlvan egy több mint 1hónapos szökésen is. Nem kézsszelíd de én mondjuk bármikor megfogom. Jólenne hozzáértő, normális, állatbolond embernek odaadni. Mivel sürgős 1500Ft-ért ellehet vinni, bár a szívem megszakad miatta:(((
Jobb esetben a tüsszögés mögött megfázás, (pl.:huzat okozta) van és olyankor nyálkától próbál megszabadulni. Ebben az esetben jobban melegíteni kell a terkót, magasabb hőfokot biztosítani neki. Akár éjszaka is mehet neki a fűtés 2-3 napig.
Rosszabb esetben bakteriális fertőzés ami komoly gyulladásokat tud okozni. Ezt fertőzött tápláléktól is elkaphattja, mint nálunk sajna tavaly télen :-( . Ha nem javul feltétlen vidd állatorvoshoz aki antibiotikumot tud adni esetleg folyadék formájában is és nem kell szurit kapnia. A szuri nagyon megviseli a gekkókat, nálunk 5 napig tartott míg kiheverte a szúrás sokkját., és még utána 2 hétig teljesen meg volt sértődve.
Van még egy kisebb akváriumom, aminek az alja sérült, de terkónak még használható és amiben talán ideiglenesen elférhet. Akár kölcsön is adhatom hosszabb időre is.
Ha kb 1-másfél hétig nem eszik akkor azonnal orvoshoz kell vinni. Előfordulhat, hogy valami elakadt a beleiben. Fűtése van?
Alpha: Voltam Jucussal dokinál héfőn és szerdán és még pénteken is megyünk. Úgytűnik, hogy szalmonella. Nálatok esetleg nincs hely még egy hím gekkónak.? Budy-t tudod tépi a nagy hím, most Jucussal van, de vele még minden rendben van. Nemakarom, hogy megfertőződjön, de nincs több helyem:((
Találkozott már valaki "tüsszögő" gekkóval? Sajnos az egyik gekkommal valami nincs rendben. Olyan néha mintha öklendezne, mintha valami kaparná a torkát, aztán el kezd "tüsszögni". Semmi változás nem történt a környezetében, az eleséget is ugyan onnan szerezzük be már lassan 2 éve. Tudja valaki, hogy mi lehet a baja? Ma már étvágya se nagyon volt.
Picit OFF: Nem kell valakinek láncoskirálysikló vagy patkánysikló? Nagyon reális áron vannak. Pl.: egy patkánysikló trió(kb 60centik)+35x28x27-es terrárium+világítás=18.000Ft. Ide, v mailemre írjon akinek kell.
OFF (nagyon OFF - Bocsánat, máshol nem tudom elérni Dongalt, az e-mailcíme nem publikus.)
Szia, Dongal!
Kösz a patkányos fórumon tett hozzászólást. Nem "visszanyalni" akarok, :) de az az "árulkodás", amire épp válaszolok, igencsak közel áll a szívemhez. Nem konkrétan a gekkós fórum miatt (azt nem is ismerem), hanem azért, mert majd' minden témának vannak "uralkodói", és ha netalán mersz ellent mondani, az lesz a vége, ami a patkányos fórumon lett az én "másképp gondolkodásomnak". :) A legnagyobb bajom nem is az, hogy igazuk van-e, vagy sem (lényegében nem is vitatom a leírtakat), hanem ez a "fentről diktálás", az a fajta meg nem engedés, ami azt mutatja, hogy csak az ő útjuk egyedül helyes, mindenki más hülye.
Na, nem fárasztok mindenkit, még egyszer bocs, az OFF miatt.
Ma délután már evett is a csöpségünk, méghozzá egy akkora tücsköt mint az ő feje. Három nyelésre el is tünt a gyomrába. Most meg a kövirózsa alatt szemlélődik. :-D
Hihetetlen hangosan sziszeg, fúj és visít amikor megakarjuk fogni. Így azt hiszem a testközeli barátkozást majd csak pár hónap múlva kezdeményezzük vele.
Az apukája viszont nagyon is jól viseli a testmeleget.
Ez sok-sok szerencse volt, hogy Ő megszületett. Szegényt még a tojásban jól megforgattam annak idején, és zuhant is kb 15 cm-t a földdel együtt. Nagyon életerősnek tűnik, főleg, hogy ennyi viszontagság ellenére sincs semmi baja. Érdekesség: a keltetőbe helyezés után 43 napra bújt ki. Ezek szerint ha a terráriumban, a virág alatt töltött majd egy hetet is beleszámolom, akkor 49 napra kelt ki.
Tiszta jóóóóóóó!!!!!! Gratuuuuuuuuuu!!!!!!!!!:))))) De ügyik vagytok!!:)
OFF.: Végül kaptam barna tücsit a Zoo-ban, ha kellenek a feketék szivesen odaadom!:) A fősulit meg otthagytam s helyette Gyógyszertári asszisztens OKJ-s képzésre megyek, 3napja pedig a Körpatikában vagyok gyakorlaton!:) A pultnál keveset vagyok, mert főleg a raktárban sürgök-forgok.:)
Aztán a kicsi fiam találta meg a kis gekit, ugyanis kimászott a dobozból, bele a vízbe. Szerencsére a doboz alatt lévő cserepekebe kapaszkodva kint tartotta a fejét a vízből. Azonnal kivette a fiam és elhelyeztük egy külön terráriumba. Olyan nagy az öröm most nálunk, hogy ugrálni tudnánk!!!!
A Nagy hímem hallod..valami csúcs lett!:) Úgy vadászik mint valami gepárd. Gondold el, kapott 2hernyót, utána meg szórtam be nekik 5db tücsköt. A Nagy hím elkapott egyet, még benne volt a szájában, erre elkapott mégegyet..meg láttam utána is, hogy még egy tücsi az áldozata lett. Az a baj viszont, hogy Ő is túleszi magát, nameg a többieknek nem marad kaja..De gyönyörű élénkek most a szinei, fürge. Egész nap alszik, de ahogy jön az este azonnal aktivizálódik, már várta a kaját. Mondom ma úgy kajolt, mint aki 2éve nem evett semmit.. Azért ilyenkor úgyérzem, hogy megérte az az egy hónap cseppentőből etetés, meg tücsökdarabolás stb!:) Jó lenne, hogy ha ilyen egészséges maradna! Mondta egy ismerősöm, hogy ha egy gekkó ilyen komolyan megbetegszik, onnantól punnyadt lesz, és többet nem lesz fürge stb. Remélem, hogy a Nagy hímem a kivétel, ami erősíti a szabályt!:)
Hmm, pedig direkt 20at vettem most, de nemgond, elfogy nálamis, enyéim megvesznek érte:)
Jaj, nálam is néha bénáznak:) Pl.: Szamika..akkorákat harap néha a tücsi mellé:) A Lizike meg egy időben olyan lendülettel vadászott, hogy őt is mindig a háttér állította meg:)) Jajh, nem akarom elkiabálni....de átnéztem az egész Jucus terráriumot és 2 tücsök helyett csak egyet találtam meg..!:) Namost nemtudom, hogy valahogy kiszökött az illető tücsök (mert a kókuszról elméletileg kitudnának ugrani, de nemszoknak a terkóban pattogni..), vagy Jucus áldozatává vált..de nagyon reménykedem a 2. variációban!:)