hát, ma tudtam meg, hgoy mégse kell :(( nekik a kuty, mert inkább elhoznak egy 8 hetes kölyköt a szomszédból..
még megkérdezek mást is, ha megvan még a drága!
kár, hogy eddig húzták az időt, azt ígérték a hét elején, hgoy felhívják azt a számot, aztán mégse. Birom az ilyet... }|
A főnököm szüleihez kertes házba kellene egy fiatal kuty, de még nem találtak.
Volt egy német juhászuk, unokaként kezelik a kutyákat :)
Privátban küldhetsz telcsit, nevet vagy képet, ők lebeszélik, ha télleg kell nekik!
Köszi!!!!
T+T
Ui: az egész iroda az én kis dögömről beszél, nagyon megtetszett nekik ez a fajta is :D
Természetesen :)) Egyik, a kutya.hu-n megismert fórumtárs jószága, már több hónapja neveli, de a kis rosszcsont mostanra heves vitákba keveredik annak délorosz kutyáival, így a helyzet eldurvulásának elkerülése érdekében keres neki új gazdát.
Üdv, Art-úr
Látogatóban már voltunk :) meglepően jól viselkedett!
És úgy nyirattam, hogy majd ha egyszer, akkor jó legyen a szőre... de még edzeni kell, hogy tényleg jól viselkedjen a ringben is.
Figyelem ! Mindenkinek ! SOS !
11 hónapos só-bors középsnacinak keressük leeendő gazdáját. Kisfiú, engedelmes szinten kiképzett, macskabarát, kertes házban érezné igazán jól magát.
Kérlek, segítsetek !
Üdv, Art-úr
Ott kezdtük, hgoy mi NEM akarunk kiállításra járni. És előbb csak tájékozódunk a tenyésztőnél.
Aztán a tenyésztő megkérdezte, melyik csoportból választunk (hobbi vagy kiállításra is való). Akkor már mégiscsakvinnénkodaishamárolyanszépek!
Komoly, tudományos arccal válogattunk (viselkedés, forma, fülek stb), de egy sunyi kis dög mindig engem harapdált... és azóta is csak engem harapdál :D senki mást a családban.
Mi holt tudományosan választottunk:
Háman voltak. Az egyik lány volt. Mi fiút kartunk. Maradt tehát kettő. Szin alapján ugyebár nem dönthettünk, mert mindahányan remek fekete szinben pompáztak. Ez a tudományos szempont tehát kiesett. Aztán anyuval jó alaposan szemügyre vettük tudományosan a két még bentmaradt versenyző pofázmányát és úgy döntöttünk, h a később Tódor névre keresztelt szőrpamacsot választjuk.
(ui:Lehet,h jobb lett volna még tudományosabban szemügyre venni őket, mert a felett elsiklott a tekintetünk, h Tódi fiú bundájába már akkor-6 hetes volt- belekerült néhány toklász. Amikor kezdett 'ördögien' viselkedni itthon, akkor jutott eszünkbe, h hoppá, hát persze, már 6 hetesen is begyűjtött 1-2 toklászt valahol. Valszeg nem alvás, pihenés, nyugton ülés, jófiúskodás közben...)
Tündééééér? Vaddisznóóóóóóóó! Csak átveri az áldozatait :D
Nem bent lakik, hanem az udvarban, amióta már "nagy" és rossz, és jobban is szeret kint lenni, mert az érdekesebb.
Persze, ha akar, bejöhet (pl. jégeső vagy dögmeleg vagy csak úgy).
A jégesőt azért említettem, mert amikor az volt, akkor ez a kis lüke kint lófrált, nem fél a viharban (még), és féltem, hogy megfázik.
Igen, pólyásbabaként még sötétszürke volt, fekete háttal-fejjel.
Ti "tudományosan" választottatok kutyut az alomból (már aki onnan hozta)? Mert én marhára... :)
Sajnos a képeket nemtom megnézni mert bankban dolgozom és egy csomó oldal le van tiltva kinti feltörési lehetőség beszűkítése miatt. De el tudom képzelni azt a kis tündérkét!
Hát igen a fekete kutyot olyan fényképész trükkökkel lehet csak valami árnyalatra bírni, hogy nekem is csak néhány véletlen árán sikerült. Van mindegyik kutyomról album az első mozzanattól kezdve az utolsó "mozgóképes" pillanatig de elég soknál nem látni sokmindent. Amit érdemes, hogy természetes fénynél (nem szobában vakuval) nagyon világos háttér sem ajánlott annyira mert akkor nagy a kontraszt. Valami kis fűféle, sárgás ház oldala az nagyon baba.
Jajj, Tomi egy tündér!!!!
Kicsinek fekete volt és 'kiszürkült'? (vagy má megin rosszul látom?)
Olyan jó, h nektek szürke kuttyotok van! Tódi fekete, igy elég nehéz jó képet csinálni róla, mert csak egy nagy fekete gombóc látszik és kész. :o( Képet felrakni meg egyébként se tudok...
Az benne volt kicsiny agyacskámban, hogy vkinek van yorki+snaci keveréke, de hogy pont ő legyen az... A képek alapján nem gondoltam volna! :o)
Totál elmegy szürke snacinak, de most megnézem még 1x hátha rosszul néztem a múltkor.
Tódi fiúról nem tudom, h milyen magas, viszont 9 kiló és nagyon formás állat. (még mindig nem vagyok elfogult ;o))
Viko törpe snaci és yorki keverék. A mami saci és yorki keverék volt a papa pedig fajtatiszta fél kg-os yorki. Na most ez lett belőle! Őnagysága kb 36 cm magas és 8 kg. majdnem tiszta saci talán csa a szőrében yorki!
(aki még nem látta kep.tar.hu/tenyesztopalanta Viktor album)
Viko cica most 2 és fél éves. December 2-án lesz 3 éves. Sajna még a mai napig néha talán visszaemlékezik a roszra mert neki ugrik az újságnak, ha seprűt vagy felmosót lát annak is. Ha kicsit hangosabb szót hall ( még ha nem is neki szól) húzza magát és úgy kell megvígasztalni. Ilyenkor jön a nagyobbnál nagyobb játék hogy eltereljük a figyelmét! de ahogy már írtam azért túlnyomórészt átesett már a ló túlfelére! De nagyon édi!
Ez nagyon durva! Főleg, hogy a snaciknak elég "érzékeny" a lelki életük egy bizonyos szint után. Nagy Istenke állatkertje.
Most mennyi idős a tündérke?
Hát igaz ami igaz én nem "önszántamból" választottam ezt a "csodát". Egy nagyon rossz helyről hoztuk el 8 hónaposan ahol állandóan verték rúgták mert mint egy "JÓ" kölyökhöz illik rágott meg elvitt mindent. Olyan állapotban volt hogy mikor szigorúbban néztél rá (hozzászólni nem is kellett) akkor összepisilte magát!!! Ezért csibészeltettem hpogy megjöjjön az önbizalma de mára kicsit átesett a ló túfelére! DE A VILÁG MINDEN KINCSÉÉRT SEM VÁLNÉK MEG TŐLE (pedig úgy volt hogy nem tudom megtartani )
:D hehehe hahaha
Ti láttatok már olyan snacit (vagy snacibeütésest), aki feltétel nélkül engedelmes és nyugis?
Én csak egyetlen egyet, ha azt letetted valahol, ott maradt, amig kellett. (És ha leültették velem szemben, én is ottragadtam, amig kellett :\ )
Az enyém nem bokára: térdre meg alkarra. Kék-ződ vagyok. Azt mondták, mutassam meg neki, hogy én vagyok az erősebb.
DE HÁT NEM VAGYOK ERŐSEBB!!
(Marad a taktikázás)
T+T
Ui:
Manyekkérdés: egyrészt a macs az előző snacim mellett nőtt fel, tehát sajnos :)) PONT úgy viselkedik, mint egy snaci.
Másrész Tomi 8 hetesen látott először macskát (ráadásul egy rémrosszat), aki még nagyobb is volt nála, simán megszokták egymást.
Hát az én kis sacimixem sem igazán az engedelmességet szereti a suliban hanem mikor már ugrálhat az akadályokon. Azt azért látni kéne milyen unott pofával szinte végigszenvedi az egészet. Persze neki nem lehet jutalomból labdát dobni mert többet vissza sem jön csak ha ordítok mint a sakál, hogy IDE GYERE MÁR. Ilyenkor ilyedten kullog oda majd megsimi hogy ne féljen már mikor hozzám kell jönni. Így kitaláltam hogy mivel ő volt csibészelve egy időben és imád rongyot tépni és huza-vona játékot játszani a labdájára kötöttem egy rolóhúzó kötelet és az akadályok teljesítése után kap egy fogást és tépheti!
LTuni: tuti, hogy megilletődne. Nemigen szokott találkozni kutyákkal, sajnos, igy nem nagyon tudja mit kell közöttük csinálni... Vagy vicsorit, vagy behúzza a farkát.
A tiéd is bokára megy??
Macskaaaaa??? Atyavilág!!! Tódor fiú (na most elárultam,h igy hivják) szokásos kerti körsétáján ki nem hagyná, hogy jól meg ne nézze a hátsó kőkeritést és a hátsó ház (fszt-es) tetejét is mindig gondosan végigpásztázza nincs-e ott véletlenül valamelyik macska, ha alapos kedvében van, a szomszéd háztető cserepeit is végignézi. El se tudom képzelni őt egy háztartásban egy macskával. :o)
A ti kuttyaitok is hosszasan néznek a felszálló madarak után? Mert az enyém igen. Ezen azért csodálkozok, mert az előző kuttyom egyáltalán nem követte a tekintetével a levegőben a madarakat. (a földön persze ő is hajkurászta őket)
Art-úr: örülök, h van más is akinek a kutyusa iskolázatlan... Jó tudni, h nem vagyunk egyedül! ;o)
Sziasztok !
TP: Igen-igen csinos egy ebecs ! :))) Természetesen látszik afején a snacikra jellemző mérhetetlen öntudat :))
Mazsolaa: Szerintem erősen koncentrált arra, hogy mikor kapja ő a jól megérdemelt adagot :)) Elcserélésről: Nemrég volt őnagysága kozmetikusnál és mire visszajöttünk érte hátulról csak egy feleakkora snacit láttunk. Kérdeztük is, hogy talán összement a mosásban? De szerencsére csak egy szinte teljesen hasonló snacit láttunk, csak törpében. A gyárilag beállított méretekkel mentünk haza :))) Szégyelljük bevallani, de mi teljesen iskolázatlanok vagyunk. Csak a sziú csatakiáltások tudják őnagyságát és hálótársát, a vizslát némileg koordináltabb cselekvésre szorítani.
LTuni: Ha bemennél valószínűleg úgy döntene, hogy megérkeztünk a kutyabuli helyszínére és hajrá ! :)) Szerintem úgyis csak azt élvezné, amikor "kicsöngetnek" és nagy szabad viháncolásba torkollik az okítás. Előbb-utóbb felmérné azonban, hogy annál előbb lesz játék, minél előbb végrehajtják a feladatot, és innen ered a kutyaiskolák (ismétlem, iskolázatlanok vagyunk)hatékonyságának mozgatórugója.
Addig jó, amíg "fárasztó" a kutya. Inkább legyen élénk, mint beteg. Most hétvégén majdnem egy kismacskával gazdagodtunk, de be kellett látnom, hogy szegény macs élete a karnison telne el.
Üdv, Art-úr
Nem tudom, hogy kérdezted-e, de www.agility.hu . Te is fontolgatod?Mer én erősen. Csak az én fiúm már 3 éves és még sose volt megnevelve... Jó, persze bizonyos alapvető dolgokat tud, de pl. hivásra nem jön automatikusan :o( . Ennél fogva nem is nagyon merem elendgedni, tehát meg se tudja tanulni - ördögi kör!
Szerintem az én fiúm a kutyasuliban először összeacsarkodna minden kutyával, aztán megharapná minden ismeretlen ember bokáját végül pedig tojna az utasitásaimra és röhögne rajtam.
Ha én bemennék ezzel a rosszasággal egy suliba, szerinted mi lenne? (Azt hinné, az a feladat, hogy ízekre szedje a berendezést)
Majdnem elmentünk kutyaoviba most szombaton, de inkább kirándultunk.
Az Agility honlapot hol találom? (Lehet, hogy már kérdeztem???)
Kicsit leült a topic (mint jól nevelt schnauzer a járda szélén... bocs, nem hagyhattam ki)!!
Nyaraltok vagy untok minket vagy nyári depresszióba estetek??
A kutya.hu-ba továbbra se tudok belépni, viszont az Agility honlapjára igen. Hát azt se látogatják túl sűrűn... (nyitottam is itt egy agility fórumot, hátha nagyobb lesz a népszerűsége). De azt sikerült megtudnom, hogy a Népszigeten van agility. Hát majd megnézem magamnak. Ti nem jártok? Kutyaiskolába jártatok?