Ellent kell mondjak. Szeretik a mulch-ot, es a fuben is csodalatos kupacocskat csinalt az oreg macskam, igy adta tudtunkra, nehezere esik messze menni. . .ha helyre akarja valaki szoktatni, akkor annak a helynek kedvezobbnek kell lenni mint a tobbinek - egy homokhalom olyan helyen ahol nincs szem elott es aranylag szaraz helyen van. . .
Nálunk a Balatonon nyaranta saját macska is van, meg idegenek is bejönnek. Szart kábé nagyítóval kell keresni, jól el tudják dugni. Időnként macskabunyó és udvarlós macskazene is van (érdekes, az ivartalanított kandúraink is macskazenéltek, illetve az ivartalanított nőstényeinknek is szólt macskazene a környékbeli macskáktól), ilyenkor én azt szoktam, hogy tejgumival ellátott etetőcsúzliból meglövöm őket a telek fáján termett dióval. Semmi bajuk nem lesz tőle, de nagyon utálják, és elhúznak izibe. Ha a tetőn van a macskazene (ahogy leggyakrabban), akkor még csak eltaláni se kell őket, mert a cserépen szétfreccsenő dió elég nagyot szól, meglógnak maguktól. A mi macskáinktól elzabált kaja nem probléma, mert minden nyáron kábé 2-3 napig pakolunk ki a macskáknak kaját, aztán, amikor minden nap érintetlenül dobjuk ki, akkor mindig rájövünk, hogy önellátók a kis szarháziak. Amúgy nagyjából mindig lehet hallani, merre járnak a kertben, mert a madarak a fákról és a levegőből, biztonságos magasságból FOLYAMATOSAN anyázzák őket, intenzív hangerővel.
nalunk az atjaro szomszed macskanak eltunt a hasa egyik naprol a masikra,gondolom megszult,mar elore fraszban vagyok,mikor allit be 8 kiscicaval....Ott leszek elveszve es a szivem szakad meg,hogy nem hozhatom haza mindet:))
Arra gondoltam, hogy sehol egy kis "ősbozót". Teljesen, nagyon rendbentartott. Ez nem baj-csak nem az én stílusom. Nálam mindig kell lenni egy kis rumlinak a kertben. Sajnálom a kis fádat, remélem magához tér (tért) teljesen. Később jön majd a többi bosszantó dolog pl: a cserilégy! : )
A fakéreg sérülései nem újkeletűek, az elkövetők már több hónapja nem élnek. Valamikor a tél elején kezdhették kapargatni, csak akkor vettem észre a bajt, amikor láttam az egyik macsekot dúlás közben. Másnap bekentem a rojtosra tépett részt sebkezelő anyaggal, az is valamennyire visszatartó hatású, aztán valaki/valami elpusztította a tetteseket.
én azért nem rágom át magam rajta, mert nincs kertes házam, a macskámat lakásban tartom a kutyámmal egyetemben. Csak néha nézek be és általában hozzá sem szólok, de most dobtam egy hátast attól a sok baromságtól, amit egyes topiktársak itt előadtak (és ha nem reagál rá senki még azt hiszik, hogy igazuk van...mondjuk valszeg így is azt hiszik). - legyintés -
Tényleg nincs rosszabb az agresszív buta embernél.
Ha TE átrágnád magad, láthatnád, hogy párszor elismételtem a felmerült lehetőségeket az utóbbi időben, csak valahogy mindig eltűnik a süllyesztőben. Na meg EZEN aztán marhára érdemes átrágni magát az embernek... :D Benéz az ember és elájul...
Csak arra szerettem volna tisztelettel felhívni a figyelmet, hogy az eszmecsere (már ha annak lehet nevezni :D) nagy része nem ide való. Lehetne nyitni topikot külön macskautálóknak, macskaimádóknak (na nem mintha nem lenne vagy egy tucat minimum, gondolom), meg esetleg szentelni egyet a macskák és kutyák viszonyának (elkéstem, olyan is van már, nem is egy), merthogy ezek mind nem ide való dolgok. Ja, meg lehetne egy veszekedős is. :) Persze tudom, hogy feleslegesen strapálom magam, de hát ilyen mazochista vagyok, úgy látszik. :)
(Annyira szerintem nem vicces, hogy ahelyett, amiről szólnia kéne a topiknak, nevezetesen, hogy hogyan lehet esetleg távoltartani a macskákat a kertből, szinte kizárólag arról van szó, hogy ki utálja és ki imádja a macskákat és miért, és ki a bénább érvelő. Háááát, mit mondjak... haha? Kíváncsian várom, válaszol-e valaki a legutóbbi kérdezőnek érdemben.)
A múltkori primitív macskagyilkos hozzászólók után megfogadtam, hogy többet nem írok ide, de ezen a kutya ragadoz macskát kérdésen már tíz perce fetrengek a röhögéstől. Hogyan nyilatkozhat egy témáról az, akinek ennyire nincs gőze sem, mit beszél...
A problémát az adja, hogy mindkét állat egyazon teret próbálja betölteni, vagyis óhatatlanul összefutnak és riválisnak számítanak. Mindeközben kommunikálni sem tudnak egymással, mivel a jelzés rendszerük nem egyezik. Így aztán hiába adnak le békés vagy éppen elriasztó jeleket egymásnak: amit a fajtárs megért, a többi nem.
Néhány példa:
-Szemhunyorítás a macskánál a megbékélés, kiengesztelés, barátságosság jele. Ha be akarsz vágódni a macskádnál, kerülj úgy elé, hogy lássa az arcodat majd hunyorítgass rá szép lassú ütemben. Némelyik macska még dorombolni is elkezd.
Ugyanez a jel a kutyáknál a támadó szándékot jelenti.
-Mancsemelgetés a kutyáknál: nincs jópofább ugató dög, mint a mancsát pacsira emelő, jókedvű, okos, vidám eb. Tessék megfigyelni, ad-e a macska pacsit: ad, de akkor a karmai is ki vannak eresztve és egyúttal öt véres csíkot is mellékel. csöpike kutyus vidáma mancsemelgetéssel próbál barátkozni a macskával, mire az azt hiszi, épp most támadják le agresszívan.
Csak azokat írtam, amelyek hirtelen eszembe jutottak, még van ezernyi.
Sokan butának tartják a macskákat, pedig ez sem igaz. Bizonyított kísérletesen, hogy vannak olyan problémák, amelyeket az állatok közül a főemlősökön túl csak a macskák képesek megoldani. Pl. ha azonos zárszerkezetű ketrecekbe zársz több macskát, és az egyik szabadulási kísérletei közben kinyitja valahogyan a zárat, a többi cicus aki ezt végignézte, ugyanazon mozdulattal kinyitja a saját zárját. Erre a megfigyeléses tanulásra a főemlősök képesek csak!
tudod, ha épp a kezemben a slag, mikor meglátom a különböző szomszéd és kóbor macskákat, minden gátlás nélkül megküldöm őket, de nekem olyan kellene, ami akkor is távoltartja a macskákat a kertemtől, mikor nem tudok rájuk ijeszteni.
Nagyon bátrak és nagyon szemtelenek. A múltkor is ott álltam a kapu előtt az utcán és nem találtam meg rögtön a kulcsomat. Egy szürke meg ott mosakszik velem szemben a kertben, két méterre tőlem és néz rám döbbenetes nyugalommal. A táskámat mégsem akartam hozzávágni, gesztenye, meg toboz, amit erre a célra gyűjtögetünk, éppen nem volt a kosztümzsebben, úgyhogy kiabáltam neki, meg siccegtem, de meg se moccant, nézett, mint egy hibbantra.
Ott toporogtam dühösen, közben őrülten kotorásztam a kulcsom után, de csak úgy tudtam elijeszteni végül, hogy kimeresztettem a szemem, vicsorítottam és torokból krákogva fújtam rá.
Dehogy hülyeség! Abszolút annak tekinti. A kiskutya meg nem azért futott a macska után, mert az macska. Futott a labda után is, gondolom. Meg a gyerekek után is, ha ők futottak.
A kutyáknak messze nem a 95%-a támad, ha macskát lát. Összetéveszted azzal a jelenséggel, hogy az előtte mozgó, kisebb állatot/tárgyat sok kutya valóban ösztönösen üldözőbe veszi. A revírjébe belépő idegent -fajtól függetlenül- a legtöbb kutya szintén nem nézi jó szemmel. De ugyanezeknek a kutyáknak semleges területen egy békésen üldögélő macskára eszükbe sem jut rátámadni. (Persze a macskák általában nem várják meg, hogy ez kiderüljön. De ismertem azért egy kissé öntelt, nagy lakótelepi kandúrt, amelyik bizony nem fárasztotta magát az arra sétáltatott kutyák miatt. Roppant vicces látvány ám egy ilyen esetben zavartan egyik lábáról a másikra álldigáló kutya. : ) )
Nem tartom magam nyálasnak és buzinak sem. Mindamellett nem azért tartok kutyát és macskát is hogy egymásra vadásszanak. Az idegen macskákat az én kutyám is hajtja, de nem öli meg. Nem védem elvakultan a macskákat, de a delfinekért és egyéb veszélyeztetett fajokért sajnos még kevesebbett tudok tenni. (mellesleg szívesen elmennék bálnát simogatni) Nem, nem feltétlen kell válaszolni! Nem vagyok funkcionális analfabéta sem, csak némileg "paprikás"!