a folytatásból kiderül mi lett velük és persze vannak új szereplők is akiket már az elején behoz a sztoriba így a régi arcok csak kb. a könyv felétől jönnek újra elő. annyira nem ütött nagyot mint az első rész de még így is zseniális könyv a tizenkettek.
jól van, jól van, azért ott a fertőzöttek eléggé vámpír tulajdonságokkal rendelkeznek, az író is több helyen használja a vámpír kifejezést. jobban hasonlítanak a könyvben leírt fertőzöttek a vámpírra, mint a kutyák a lovakra.
nekem az nem tetszett egyedül, hogy eléggé elcsapta a végét. csomó szereplővel nem tudjuk, mi lett, ez a folytatás miatt van így? ugyan azok a szereplők?
Köszönöm azt is. Neil Gaimantól eddig még csak a Csillagport olvastam (a filmet nagyon kedvelem), de van szándékomban mást is, csak a könyvtárban nem találtam mást bent tőle.
Vámpíros? Azért ez így eléggé leegyszerűsített megállapítás. A ló és a kutya közt is számos hasonlóság van, és ugyan az indiánok mikor először lovat láttak, azt hitték, nagy kutya, de attól az még ló maradt. :) Szóval inkább hasonló tulajdonsággal bíró lények, mint a vámpírok... a többit meg állapítsa meg, aki olvassa. Egyébként zseniális könyv, nemrég olvastam újra, majd elolvastam a Tizenketteket, ami a folytatása. Nem annyira zseniális, mint az első, de azért nagyon király könyv, várom a befejező részt. :)
Bocsánat, bár régen internetezem,de nem vagyok számítógépzseni, mit jelent az,hogy "küldöm", mert érdekelne. Átküldöd és a számítógépemen tudom majd olvasni? Ha igen, akkor érdekelne,mert jókat olvastam erről a könyvről. Ha egy viszonylag "ismeretlen" valakinek is elküldöd,írnék majd e-mailcímet. (Én neked ismeretlen vagyok,mert csak néha fordulok elő itt,de én több helyen olvaslak téged.)
A Cujo-t olvasom, 1981-ben jelent meg. Szívettépö, ahogy az alkeszekröl meg az egyéb drogoktól függökröl ír, tömény megvetés... mennyire marcangolta önmagát annak idején... szegény pasas. De a borítón látható fotóján is egész más, mint a mai képeken, sötét, feszült, bizonytalan. És a stílusa is teljesen más, mint mióta leszokott, függöként sokkal terjengösebben, unalmasabban írt, a sok szer eltemette benne pont azt, ami miatt olyan kiváló író, nevesen az arány- és ritmusérzéke miatt. Mint embernek és mint írónak is nagyon jót tesz neki az absztinencia.
hogy érted, hogy "nem túl fantáziás"? mármint nem fantáziadús, nem eredeti az ötlet? a Cujo története egyszerű, de a rémautóról ez nem mondható el, az tele van jobbnál-jobb kivitelezéssel.
Lehet, hogy így van, de most már nem pörög úgy az alkoholtól és a drogtól. Egyébként szerintem ez a részletgazdagság sokat hozzátesz a könyveihez. Mindig is azt szerettem benne, hogy az ember megkedveli a karaktereket, olyan, mintha azokra az órákra ott élnél velük. :) A Rémkoppantók nekem az első volt, amit olvastam tőle, és máig is kedvenc. Nem kell abból egy sort sem kihúzni...
"Én meg pont ezt élvezem... ezt az alapos lassúságot."
igen, ilyen a ragyogás és a rémkoppantók, nem a lassúsággal van bajom, ha van hangulatfestése, funkciója ami oké, de mostanában magához képest is lassú a tempó.
"egyre hajlamosabb értelmetlenül dagályosra duzzasztani a történeteit."
Én meg pont ezt élvezem... ezt az alapos lassúságot. Mikor rákaptam Kingre, akkor az elsö pár könyvét nem is tudtam más tempóban olvasni, csak úgy, mintha felolvasnám magamnak. Ízlelgettem a mondatokat, elsodortattam magam a ritmusuktól... Olyanok a könyvei, mint egy ijesztöen nagy Magnum-jégkrém, vagy egy jó, alapos, ráérös szex... :)
(Mondjuk kivéve a Ragyogást - a Rémkoppantók mellett ez a másik, szerintem sikerületlen müve -, mert abból simán ki lehetne húzni a harmadát. Nem is csoda, hogy Stanley Kubrick vállalta a film rendezését, azt a pasit se állom. Nem elsösorban a Ragyogás miatt - azon már nem volt mit elrontani -, de nem tudom neki megbocsájtani, amit a 2001 Ürodisszeiával tett. Könyv formájában fantasztikus, filmnek meg.... jajjjj....)
a Blaze sem vastag, mégis isteni, a duma k. meg vastag és borzalom. nem a terjedelemtől függ. sőt... egyre hajlamosabb értelmetlenül dagályosra duzzasztani a történeteit.
Értem mire gondolsz. Arra amikor azt mondják egy regényre, hogy nem elég részletes, nem ásta bele magát eléggé? Gondolom valami ilyesmi.... Remélem jó vastagok lesznek a könyvek.
Tök jó ha tényleg 2 könyv jelenik meg még karácsony előtt mert akkor a jézuska anyósomnak is 2 kinget fog vinni:D
Nem a müfajával van bajom nekem se. Ha SK egyszer statisztikai módszertant vagy tözsdei folyamatok elemzését jelentetne meg, azt is boldogan olvasnám, annyira imádom a stílusát :)))
A Joyland-del nekem inkább az a bajom, hogy túl gyors, nem elég alapos. Most olvastam el a The Stand-et (hogy hívják magyarul? Stu Redmann + Mother Abagail vs Randall Flagg), na az igen, az olyan gyögyörüséges SK-féle "kásahegy", kéjjel rágtam át magam rajta. A Joyland túl röpke. Nem rossz, csak nem elég :)