Keresés

Részletes keresés

DuDoR Creative Commons License 2005.09.16 0 0 655
> végülis nem fontos, éljenek a sárkányos-nagycsöcsüs-kétmétereskardos lebilincselő olvasmányok.

persze éljenek - mert miért ne , de ez a világ egy kicsit messze van pl Greg Egan szerzeményeitől, hogy csak egy példát említsek..
Előzmény: Törőlt_nick (654)
Törőlt_nick Creative Commons License 2005.09.16 0 0 654
végülis nem fontos, éljenek a sárkányos-nagycsöcsüs-kétmétereskardos lebilincselő olvasmányok.
Előzmény: DuDoR (653)
DuDoR Creative Commons License 2005.09.16 0 0 653
igazért egy-két újfiú követhetné a régi iskolát.

Persze, (több) tucatnyi "újfiú" követheti akár a "régi iskolát", de valóban erre van szükség?

Flame on - hajrá....
Előzmény: Törőlt_nick (652)
Törőlt_nick Creative Commons License 2005.09.15 0 0 652
azért egy-két újfiú követhetné a régi iskolát. Még a végén előfordulna az a szrnyű helyzet, hogy nem csak az ajánlót jegyző fizetett ismerős lesne bele a könyvbe hanem jónéhány fizető olvasó is.
Előzmény: DuDoR (650)
orcinus-orca Creative Commons License 2005.09.15 0 0 651
Ahogy elnézem, egy futurisztikus-urbánus környezetbe ültetett "másik világ"-os fantasy...

Ne legyen igazam.
DuDoR Creative Commons License 2005.09.15 0 0 650
ma már mnden szarra rámondják, hogy szifi...

Bizony ebben van valami.
Csak éppen az sem egy igazán jó álláspont - szerintem - hogy "csak amit Asimov írt, az a sci-fi" - aztán ezek ezek az 'újfiúk' menjenek a fenébe.
Előzmény: Törőlt_nick (649)
Törőlt_nick Creative Commons License 2005.09.15 0 0 649

ma már mnden szarra rámondják, hogy szifi...

Előzmény: DuDoR (648)
DuDoR Creative Commons License 2005.09.11 0 0 648
Az Agave újabb szerzőt szándékozik megismertetni a magyar olvasókkal:

Jeff Noon

1957-ben született egy észak-angliai kisvárosban. A Manchester University hallgatójaként festészetet és drámát tanult, később egy könyvesboltban dolgozott. Színdarabjait sikerrel játszották, festményeiből kiállítás nyílt, zenészként pedig tagja volt a Manicured Noise nevű együttesnek.

Első regénye, a Vurt egyaránt elnyerte a kritikusok és a közönség elismerését is, 1994-ben még a neves Arthur C. Clarke díjat is odaítélték neki. Ezt a könyvet azóta öt regény és egy novelláskötet követte.

Toll a szájba. Indul az utazás.

Az 1994-ben Arthur C. Clarke-díjjal kitüntetett regény egy sötét, jövőbeli Angliában játszódik. A lepusztult lakótelepeket, mocskos utcákat és technozenétől dübörgő klubokat furcsa emberek és még furcsább lények népesítik be.

Csak egyetlen kiút létezik ebből a világból: a színes tollak, melyek egy másik valóságba, egyenesen a Vurtba taszítják azt, aki a szájába veszi őket.

Firka egy utazás során azt veszítette el a Vurtban, ami a legfontosabb volt számára. Ahhoz, hogy visszaszerezze, szedett-vedett csapatával fel kell hajtania a legritkább és legveszélyesebb tollat, a Fura Sárgát. Még akkor is, ha pontosan tudja: a sárga a halál színe.

"Csillogó szellemesség és sötét humor. Noon számára a holnap nem más, mint egy jól irányzott kalapácsütés az arcba."
Mail On Sunday
DuDoR Creative Commons License 2005.09.08 0 0 647
Az meg, mint te is rámutattál, kapható bármelyik boltban. Igazán nem kell rá egy évet várni.

Igazad van, de mégse :(

Tapasztalatom az, hogy az átlagos (nem rutinos) könyvvásárló bizony nem igazán ismeri a lehetőségeket. Hanem csak bemegy a boltba, szétnéz, és ami éppen van, abból vesz, vagy nem vesz, ha nincs éppen a keresett könyv. Jobb esetben esetleg megkérdezi az eladót, ebben az esetben az eladó manapság már egyre gyakrabban fel szokta ajánlani, hogy megpróbálják beszerezni a könyvet, de régebben ez a felajánlás sem volt annyira jellemző. (Azért egy kicsit úgy tünik fejlődik a könyvkereskedői hozzállás.)
Előzmény: noway (646)
noway Creative Commons License 2005.09.08 0 0 646
Az meg, mint te is rámutattál, kapható bármelyik boltban. Igazán nem kell rá egy évet várni.
Előzmény: DuDoR (645)
DuDoR Creative Commons License 2005.09.08 0 0 645
Mármint melyik utolsó két rész? Ha az Endymion/Rise of Endymion-ra gondolsz, rtf-ben el tudom küldeni.

Magyarul két különálló részként/kötetben jelent meg a Hyperion és ugyancsak hasonló módon a Hyperion bukása.
Előzmény: noway (644)
noway Creative Commons License 2005.09.08 0 0 644
Mármint melyik utolsó két rész? Ha az Endymion/Rise of Endymion-ra gondolsz, rtf-ben el tudom küldeni.
Előzmény: gyöngyömpötty (642)
DuDoR Creative Commons License 2005.09.08 0 0 643
Sírva könyörgöm nincs valakinek egy fölös példánya a Hyperion utolsó két részéből? Itt állok egy csillagközi háború kellős közepén már vagy egy éve... Köszi.

Irj kiadonak: cherubionKUKACnetquick.hu
valószínüleg szívesen küldenek neked.

Megrendelheted itt is: www.alexandra.hu
de ha idegenkedsz a postai úttól, akkor beballagsz a legközelebbi alexandra könyvesboltba, és ott megveszed (ha esetleg nincs éppen ott példány belőle, a legközelebbi szállítással jó eséllyel meghozatják a központi raktárból).
Alexandra boltok:
http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetDoc?ID=FTKPKJHKKCYIOPMUCDGNOECQSKFCTBSUW&UserID=&DocID=Shops
Előzmény: gyöngyömpötty (642)
gyöngyömpötty Creative Commons License 2005.09.08 0 0 642
Sírva könyörgöm nincs valakinek egy fölös példánya a Hyperion utolsó két részéből? Itt állok egy csillagközi háború kellős közepén már vagy egy éve... Köszi.
endre_d Creative Commons License 2005.09.02 0 0 640
Ennek pont az ellenkezője szokott megtörténni: csak fantasy van kiírva, és ott van pl. Asimov.
Előzmény: Törölt nick (639)
Dohi Creative Commons License 2005.08.29 0 0 638
de legalabb beazonositotta scifikent es nem azt kerdezte, hogy dragonlance-e vagy ilyesmi. ez is valami :)
Előzmény: Gundark (637)
Gundark Creative Commons License 2005.08.29 0 0 637

Ma megvolt a kötelező kulturális kalandom :) Bemegyek a könyvbótba gondoltam veszek egy Stalkert. Szétnézek, nincs, megkérdezem az eladólánytól : szia, ne haragudj, úgy tudom egy ideje újból kiadták a Sztrugackij testvérek Stalker c könyvét, azt keresem. Lány odarohan a polchoz, vadul néz, majd megfordul, és megkérdezi : Stalker? Az star wars vagy star trek? :)

Köszi :) Tudom sokat akarok, de én arra gondoltam hogy ha valaki elmegy könyvesbótba dolgozni akkor azért már hallott legalább a nevesebb könyvekről :) No mindegy :)

Édy Endre Creative Commons License 2005.08.18 0 0 636
Csak Gaiman novelláját olvastam el belőle, de az egészen okés. Semmi hipertér, csak old-fashioned Holmes+Watson-alapra épített fura történet. Van hozzá érzéke.
Előzmény: Dohi (623)
Édy Endre Creative Commons License 2005.08.18 0 0 635
Személyes vélemény pár oldal elolvasása után: Kiráz tőle a hideg, annyira rossznak tűnik.
Előzmény: Kwisatz Haderach (631)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2005.08.10 0 0 634
László Zoltán. :-)
Előzmény: Mr_Fusion (633)
Mr_Fusion Creative Commons License 2005.08.10 0 0 633

Ha már becyberpunkosodtunk... :)

László Zsolt (fogadjunk, hogy rosszul elmékszem a névre... :/): Hiperballada

Igazából semmi extra, itt-ott erősen Neuromancer deja-vu-m volt, a környezet viszont nagyon érdekes; SZU nem omlott össze, mi is maradtunk a legvidámabb barakk, kommunista cybertechnológia és VR, egy-két érdekes ötlet, alapsztori picit elcsépelt, de egynek elmegy, pláne, hogy magyar szerzőtől.

Annyira azért nem tetszett, mint Tristan da Luca (Hüse Zsolt?) Inferno-ja, az nagyon bejött (régi könyv, vagy 2 éves, szóval nem mostanában :), sokkal eredetibbnek tűnt.

DuDoR Creative Commons License 2005.08.08 0 0 632
ma vettem (gőzöm sincs milyen)

http://www.solaria.hu/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=31
Előzmény: Kwisatz Haderach (631)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2005.08.07 0 0 631

ma vettem (gőzöm sincs milyen)

Marianne de Pierres: Nejlonangyal

Ulpius sci-fi / 2480

Szöveg: Techno-vudu, akció, cyberpunk - nem csak lányoknak

Khmmmm...

the soft cushions Creative Commons License 2005.08.05 0 0 630
annyit irnak, h legkesobb novemberben.
Előzmény: Dohi (629)
Dohi Creative Commons License 2005.08.05 0 0 629
na vegre! bar oszt igertek es valoszinuleg osz is lesz belole, szoval semmi gaz, de vartam mar valami hivatalos bejelentesszeruseget. konkretumok vannak mar? ar, formatum, megjelenesek gyakorisaga, egyebek?
Előzmény: the soft cushions (628)
the soft cushions Creative Commons License 2005.08.05 0 0 628
az uj galaktikaban olvasom, h hamarosan folytatodik a galaktika fantasztikus konyvek sorozat. az elso konyv:

William Gibson es Bruce Sterling: A gepezet

igen, igen, ez a The Difference Engine. steampunk, gogogo!
Dohi Creative Commons License 2005.07.29 0 0 627
elvileg hamarosan megjelenik stephen baxter: idohajok cimu konyve a kalandor kiadonal. legalabbis az egyik konyvuk melle adott 'katalogus' szerint.
Dohi Creative Commons License 2005.07.07 0 0 626
csak az az egy.
Előzmény: Flandry (625)
Flandry Creative Commons License 2005.07.07 0 0 625
azt hiszem a "Karantén" ,.... többek között vagy csak ez az egy? :)
comes Creative Commons License 2005.07.07 0 0 624

Sziasztok!

Én úgy tudom, Greg Egan-től eddig csak antológiában jelent meg novella. Nem adtak ki idehaza tőle könyvet, novellagyűjteményt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!