azért egy-két újfiú követhetné a régi iskolát. Még a végén előfordulna az a szrnyű helyzet, hogy nem csak az ajánlót jegyző fizetett ismerős lesne bele a könyvbe hanem jónéhány fizető olvasó is.
Bizony ebben van valami. Csak éppen az sem egy igazán jó álláspont - szerintem - hogy "csak amit Asimov írt, az a sci-fi" - aztán ezek ezek az 'újfiúk' menjenek a fenébe.
Az Agave újabb szerzőt szándékozik megismertetni a magyar olvasókkal:
Jeff Noon
1957-ben született egy észak-angliai kisvárosban. A Manchester University hallgatójaként festészetet és drámát tanult, később egy könyvesboltban dolgozott. Színdarabjait sikerrel játszották, festményeiből kiállítás nyílt, zenészként pedig tagja volt a Manicured Noise nevű együttesnek.
Első regénye, a Vurt egyaránt elnyerte a kritikusok és a közönség elismerését is, 1994-ben még a neves Arthur C. Clarke díjat is odaítélték neki. Ezt a könyvet azóta öt regény és egy novelláskötet követte.
Toll a szájba. Indul az utazás.
Az 1994-ben Arthur C. Clarke-díjjal kitüntetett regény egy sötét, jövőbeli Angliában játszódik. A lepusztult lakótelepeket, mocskos utcákat és technozenétől dübörgő klubokat furcsa emberek és még furcsább lények népesítik be.
Csak egyetlen kiút létezik ebből a világból: a színes tollak, melyek egy másik valóságba, egyenesen a Vurtba taszítják azt, aki a szájába veszi őket.
Firka egy utazás során azt veszítette el a Vurtban, ami a legfontosabb volt számára. Ahhoz, hogy visszaszerezze, szedett-vedett csapatával fel kell hajtania a legritkább és legveszélyesebb tollat, a Fura Sárgát. Még akkor is, ha pontosan tudja: a sárga a halál színe.
"Csillogó szellemesség és sötét humor. Noon számára a holnap nem más, mint egy jól irányzott kalapácsütés az arcba." Mail On Sunday
Az meg, mint te is rámutattál, kapható bármelyik boltban. Igazán nem kell rá egy évet várni.
Igazad van, de mégse :(
Tapasztalatom az, hogy az átlagos (nem rutinos) könyvvásárló bizony nem igazán ismeri a lehetőségeket. Hanem csak bemegy a boltba, szétnéz, és ami éppen van, abból vesz, vagy nem vesz, ha nincs éppen a keresett könyv. Jobb esetben esetleg megkérdezi az eladót, ebben az esetben az eladó manapság már egyre gyakrabban fel szokta ajánlani, hogy megpróbálják beszerezni a könyvet, de régebben ez a felajánlás sem volt annyira jellemző. (Azért egy kicsit úgy tünik fejlődik a könyvkereskedői hozzállás.)
Sírva könyörgöm nincs valakinek egy fölös példánya a Hyperion utolsó két részéből? Itt állok egy csillagközi háború kellős közepén már vagy egy éve... Köszi.
Irj kiadonak: cherubionKUKACnetquick.hu valószínüleg szívesen küldenek neked.
Megrendelheted itt is: www.alexandra.hu de ha idegenkedsz a postai úttól, akkor beballagsz a legközelebbi alexandra könyvesboltba, és ott megveszed (ha esetleg nincs éppen ott példány belőle, a legközelebbi szállítással jó eséllyel meghozatják a központi raktárból). Alexandra boltok: http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetDoc?ID=FTKPKJHKKCYIOPMUCDGNOECQSKFCTBSUW&UserID=&DocID=Shops
Sírva könyörgöm nincs valakinek egy fölös példánya a Hyperion utolsó két részéből? Itt állok egy csillagközi háború kellős közepén már vagy egy éve... Köszi.
Ma megvolt a kötelező kulturális kalandom :) Bemegyek a könyvbótba gondoltam veszek egy Stalkert. Szétnézek, nincs, megkérdezem az eladólánytól : szia, ne haragudj, úgy tudom egy ideje újból kiadták a Sztrugackij testvérek Stalker c könyvét, azt keresem. Lány odarohan a polchoz, vadul néz, majd megfordul, és megkérdezi : Stalker? Az star wars vagy star trek? :)
Köszi :) Tudom sokat akarok, de én arra gondoltam hogy ha valaki elmegy könyvesbótba dolgozni akkor azért már hallott legalább a nevesebb könyvekről :) No mindegy :)
Csak Gaiman novelláját olvastam el belőle, de az egészen okés. Semmi hipertér, csak old-fashioned Holmes+Watson-alapra épített fura történet. Van hozzá érzéke.
László Zsolt (fogadjunk, hogy rosszul elmékszem a névre... :/): Hiperballada
Igazából semmi extra, itt-ott erősen Neuromancer deja-vu-m volt, a környezet viszont nagyon érdekes; SZU nem omlott össze, mi is maradtunk a legvidámabb barakk, kommunista cybertechnológia és VR, egy-két érdekes ötlet, alapsztori picit elcsépelt, de egynek elmegy, pláne, hogy magyar szerzőtől.
Annyira azért nem tetszett, mint Tristan da Luca (Hüse Zsolt?) Inferno-ja, az nagyon bejött (régi könyv, vagy 2 éves, szóval nem mostanában :), sokkal eredetibbnek tűnt.
na vegre! bar oszt igertek es valoszinuleg osz is lesz belole, szoval semmi gaz, de vartam mar valami hivatalos bejelentesszeruseget. konkretumok vannak mar? ar, formatum, megjelenesek gyakorisaga, egyebek?