Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4691

No pont az általad beidézett lemezek azok, amik nem voltak túl népszerűek.

(Mondjuk én nem is említettem a 97-es Cryptic lemezt, mert az is szar.)

Én az 1994. előtti albumokról jegyeztem meg, hogy azok jók.

A Rust in..., a Killing..., a Peace Sells..., és a már mások által is említett So Far..., no ezek a Megadeth védjegyei.

A Countdown 1992-ben született, a Youthanasia 1994-ben.

És ezekkel sincs semmi gond.

'94-től kezdve viszont, szóra sem érdemes!

Előzmény: deliriousnomad (4686)
Mormogi Papa Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4690

Azt is látni kell, hogy manapság irreális a RIP szintjét elvárni bármelyik thrash metál bandától. Egyszerűen a thrash meghalt, és a klasszikus bandák kiöregedtek. A RIP még a 90-es évek eleje, akkor mind a műfaj, mind a bandák csúcson voltak. Azóta viszont lement pár évtized, a klasszikus felállások már nincsenek sehol.

A műfaj halott, de azért vannak kellemes darabok. Nekem tetszett a 2010-es Annihilator- és a 2012-es Testament-lemez is. Most ez a Mega-lemez sem olyan rossz, bár nem az a vegytiszta, klasszikus thrash. Egyedül a Kreator 2012-es albumát nem tudom megemészteni, meg várom az új Annihilatort és Slayert, ami ebben az évben fog megjelenni. Ezek már egy halott műfaj utólagos lecsengései. Az új generációnak a metált már a hörgős, ordibálos, epikus irány jelenti.

Persze lehet mondani, hogy micsoda híg húgy ez a Mega-lemez, nem egy RIP, de akkor mit mondjuk Talicskáék Lou Reeddel együtt "domborított" valamilyére? Aki meg tudta szeretni a TSHF-et, az az új lemezt is meg fogja szeretni. Kb. minden nóta a címadó dal szintjén van.

Ráadásul ez az irányvonal jobban fekszik az öregeknek. Az Endgame hiába volt technikásabb, látszott, hogy egy erőltetett valami, idősen már nem tudják úgy nyomni, csak erőlködnek egy se eleje, se vége, koncepciótlan, rendesen össze nem rakott szarral. Ahhoz képest még mindig 100x ez.

Előzmény: Mormogi Papa (4688)
deliriousnomad Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4689

Semmi drámaian rosszat nem hallok a lemezen, egy soklemezes csapat sokadik lemeze ennek minden velejárójával, és ennyi. De mondjuk azok után, hogy nálad a Risk kedvenc, valószínűleg felesleges is vitatkoznunk a dologról, olyan távol áll egymástól az ízlésünk.

Előzmény: Törölt nick (4687)
Mormogi Papa Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4688

Párszor meghallgattam még. Jó, nem világmegváltó album, de azért becsületes iparosmunka, egész hallgatható. Ettől a kiöregedett bandától ez a maximum, de azt most hozták is. Érződik az albumon Ellefson jótékony hatása. Sőt, szerintem van olyan korrekt anyag, hogy a banda végleg leköszönjön vele.

A dalok elég egyenletes minőségűek. Talán az első szám gyengélkedik a vokál miatt, nem is értem, hogy miért azzal nyitottak. Sőt, ha a vokál jobb lenne, teljesen egy szintben lenne a TSHF-fel. Még a Drover kölök sem üt rosszul ezalkalommal.

Nyilván, ez a lightosabb irányzat nem mindenkinek jön be, ahogy nincs az a dolog, amivel mindenkinek a kedvében lehet járni. Szerintem nem csak Ellefson visszatérése miatt, de az előző albumok relatív népszerűtlensége miatt is döntöttek úgy, hogy újra könnyedebb irányt vesznek, hogy többen fogadhassák be. A végeredmény nem lett rossz, nem lett nyál. Szerintem ebben az albumban a rajongótábor többsége nem fog csalódni, nagy siker lesz, bár nem annyira, mint a klasszikus albumok.

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4687

Nekem semmi kifogásom a hard rock ellen, lehet(ne) azt is jól csinálni. Az is kimondottan jót tesz, ha nem mindig ugyanazt nyomják. Nekem pl a Risk a mai napig az egyik kedvencem, pedig a So Far óta hallgatom őket. Aki meg 2013-ban zenészként kitalálja, hogy vissza az 1983-as gyökerekhez, az nem is lehet normális. Vagy csak szimplán elfogytak az ötletei és zsákutcába jutott az útkeresés során. Van ilyen. De amit hallunk az tényleg messze alulmúlja a megadeth kapacitását. Ideje lenne nyugdíjba menni, aztán nem sokkal még 60 előtt visszatérni, mint Rocky.

Előzmény: deliriousnomad (4686)
deliriousnomad Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4686

Igen, a '92 és '97 közötti lemezeik sikertelensége is azt mutatta, hogy ez a dallamosabb vonal nem fekszik nekik, és senkinek sem kell...

Ettől még persze ez az album nincs olyan jó, mint a Countdown / Youthanasia / Cryptic trió, de nekem tetszik, hogy legalább nem ugyanaz, mint az előzőek.

Előzmény: Törölt nick (4685)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4685

Sziasztok!

Nem biztos, hogy jó ötlet egy topikba úgy belépni, hogy nem írok hozsannát a banda új lemezéről - azok az 1994. előttiek basszus! -,

de most ez van.

Szentségtörés ide vagy oda, de a Megadeth lemeze úgy szar, ahogy van.

Egyszerüen hallgathatatlan. Végigszenvedtem, mert mégis csak egy klasszikus banda lemezéről van szó,

de ez rosszabb anyag, mint az előző albumuk, pedig az sem nyerte el igazán a plebs tetszését, a maga 61%-val.

Sajnos a Megadeth ugyanabba a hibába esett, mint anno a Metallica.

Tudomásul kellene venni - főleg, hogy példág százai figyelmeztettek erre -, hogy a metal esetében letérni a fősodorról, nem túl szerencsés!

Thrash metal után hard rock?

Ugyan ugyan...

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4684

Hát, valszeg megint elmaradt a világ megváltása.

Előzmény: Mormogi Papa (4683)
Mormogi Papa Creative Commons License 2013.05.30 0 0 4683

Eddig nem is rossz, bár még nem zúgott végig a felvétel. Kicsi lapos, de TSHF-féleséget kell elképzelni, csak a vokál gyengébb. Inkább lassabb, középtempós, dallamos nóták vannak rajta. Érettebbnek, jobban összerakottnak tűnik, mint az előző 3 album.

Mormogi Papa Creative Commons License 2013.05.30 0 0 4682

Na! Netes virágboltokban már "kapható". Most hallgatom.

Előzmény: Mormogi Papa (4681)
Mormogi Papa Creative Commons License 2013.05.26 0 0 4681

Igen, máskor már 2-3 héttel előtte kint van valahol, most meg semmi.

Előzmény: Törölt nick (4680)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.26 0 0 4680

Köszi, ezt nem tudtam. Legalább nem mérgelődök tovább, hogy akkor már miért nem a "Stalinorgel"-t dolgozták fel, ami közelebb áll a megadeth-hez. Amúgy meg felháborító, hogy még mindig nem lehet letölteni az albumot sehonnan sem.

Előzmény: supertzar (4679)
supertzar Creative Commons License 2013.05.24 0 0 4679

A Better Off Dead-en az egy feldolgozás, egy klasszikus Thin Lizzy szám.

Előzmény: Törölt nick (4677)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.23 0 0 4678

Még 1 kis érdekesség: román setlist. 17 nótából mindössze 5db van, amit eddig élőben nem hallottunk errefelé. A maradék 12-ből 2db a RIP20-ból ragadt benn, amúgy ezeket szinte soha sem nyomták. A maradék 10 szám - ha jól emlékszem minden eddigi hazai (és gondolom nem hazai) műsorban megvolt, legalább az elmúlt 15 évben.

Magyarul: a koncert mindössze 30%-a nyújthat némi-nemű "új élményt", a maradék 70%-ot a kötelező örökzöld slágerek teszik ki. Gratula!

A zeneszámok (stúdió)hossza tekintetében ez az arány ~28%-ra redukálódik (1 óra 12 percnyi játékidőból 20 percnyi újdonság). Király!

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.21 0 0 4677

Egy kis érdekesség: az utolsó szám címe az SC-n: Cold Sweat. Van egy ilyen című Sodom szám is a Better of Dead albumon. Még a hosszuk is pontosan megegyezik: 3:10. Csak nem helyet kapott egy Sodom-feldogozás? Még a dalszöveg is illik Mustaine-hez, így kezdődik: "I put my money in the suitcase..." :)))

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.20 0 0 4676

Mustine hangját senkiével sem lehet lecserélni ma már. Az első album után lett volna még talán értelme (lásd Helloween), de a 14.-nél inkább kegyelemdöfés lenne a zenekarra nézve. Engem sem hoztak még lázba az új dalok, de majd minden kiderül 2 hét múlva. Remélem többet számot már nem oszt meg.

De amúgy mit várunk 2013-ban a megadeth-től, több mint 20 évvel a mindent leigázó RIP és CTE után? A zenekar már bizonyított. Kész. Lehetetlen azokat már felülmúlni. Felesleges is már ebben a megkövesített metálirányban bármi újdonságra számítani. Jobb lett volna, ha a Risk után progresszívebb irányba fordulnak, nem pedig ötlettelen oldschoolozással bocsánatot kérni a rajongóktól. Fel kellett volna vállalni a Risket teljes mellénnyel és nem a többiekre kenni a sz*rt. Szerintem egyértelműen ott lépett rossz irányba Mustaine.

Talán az lenne a legokosabb, ha most leállna a csapat pár évre, majd Mustaine kijátszaná a klasszik-felállás kártyát. A magam részéről 60%-ot adok rá, hogy legalább 1 album erejéig sikerül összerántania még egyszer az istencsászár gárdát. Csak a csapat-terápiát ne hagyja ki, a CTE ezért is lett szerintem olyan jó. Ha a CTE-t csak Mustaine írta volna egyedül, negyed akkora sikert sem ért volna el vele.

Előzmény: Mormogi Papa (4675)
Mormogi Papa Creative Commons License 2013.05.18 0 0 4675

Nekem meg nem bejövősebb. Nagyon szar a vokál benne, ami nem lenne baj, de Mustár Papa előtt két alternatíva áll már régóta: nem énekel egyáltalán, hanem inkább fasza instrumentális zenét nyom. A másik, hogy szerez egy profi énekest, ami nem feltétlenül vezetne a Megadeth arculatának elvesztéséhez, szerintem sok profi vokálos tudna Mustanine-effektusban is vokálozni, hogy a stílus-karakter hasonlítson. De nem, inkább kínlódik a szánalmasan 0 hangjával, és teszi vele tönkre a karrierjét.

Azt látom, hogy sok régi rajongó kiáll a banda mellett, de már rossz szájízzel. Hiába mondogatják maguknak, hogy nem rosszak az új albumok, meg lesz ez jobb, egyre keserűbbek. Nem hallgatják annyit az albumkat. Ezen a topikon is látszik, hogy csak akkor pörög, mikor egy új album kijön, de aztán semmi mozgás, mert nincs, ami megmozgatná a fanokat. A másik réteg az új rajongók, akik belelkesülnek, míg új számukra a zenekár, de gyorsan beleunnak, és amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan mennek is, keresnek maguknak mást.

Előzmény: DortmundFan (4674)
DortmundFan Creative Commons License 2013.05.18 0 0 4674

A Kingmaker nekem bejövősebb, mint a címadó így első hallásra.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IgYOaUZ29ws#at=65

Mormogi Papa Creative Commons License 2013.05.05 0 0 4673

Nem tudom, nem ismerem. Nekem nem tűnik annyira tönkrementnek, talán csak kicsit megöregedett. Amúgy meg szinte az összes befutott zenész ilyen, nyomják a piát és kokót ezerrel, és mégis van bandájuk, meg sikeresek. Fene tudja, hogy Napköziskajálda Mikinek miért nincs.

Előzmény: Mirrmurr (4672)
Mirrmurr Creative Commons License 2013.05.05 0 0 4672

Mert a pia meg a kokó nagyobb úr.

Előzmény: Törölt nick (4671)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.05 0 0 4671

De akkor miért nem tudott valamilyen normális bandában elhelyezkedni szerencsétlen a megadeth után?

Előzmény: Mormogi Papa (4670)
Mormogi Papa Creative Commons License 2013.05.01 0 0 4670

Lehet nem mozog úgy, de sok banda örülne, ha ilyen lomhán mozgó, ilyen ütéseket levágó, ilyen technikájú dobosuk lenne.

Előzmény: Törölt nick (4669)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.30 0 0 4669

Azért Nick sem úgy mozog már mint régen. Sokkal energikusabban nyomta anno. A drog nagyon leamortizálta. Nagy kár érte.

Szerintem is teljesen jó az új szám. Már nagyon hiányolok fülbemászó dallamokat a megadeth-től. Néha nincs üdítőbb dolog ebben a szegmensben, mint amikor egy Trash-csapat nekiáll egy jót lazulni. Antharxtől nagyon jó pl: Toast To The Extras, Pipeline...

Előzmény: Mormogi Papa (4668)
Mormogi Papa Creative Commons License 2013.04.30 0 0 4668

Óóóó, basszátok meg, így kell ütni! Mikor lesz a Megahalálnak megint ilyen dobosa, meg ilyen dobtémái?

Ez a Super Collider egyébként nem olyan rossz, elég becsületes iparosmunkának tűnik. Jó, a klasszikus dalokhoz képest sehol nincs, gyengécske, Mustapapa hangja sem az igazi itt-ott, de az igénytelen, UA-s, Endgame-es, 13-as fosoknál klasszisokkal jobb. Határozottan némi bizakodásra ad alapot. Inkább legyen autotune-olva vokál, mint anélkül kaparjuk az arcunkat. Így azért pár fokkal elviselhetőbb szerintem. Talán mégse állt bele a zenekar a földbe?

Előzmény: Törölt nick (4665)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.26 0 0 4667

Mit csináltak Mustaine hangjával? Mintha autotune lenne rajta, borzasztó. A nóta meg langyi, nekem jobban tetszik, amikor van tempó a Megadethben.

Mirrmurr Creative Commons License 2013.04.25 0 0 4666

Meleg volt a stúdióban, annyi szent.

Előzmény: Törölt nick (4665)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.25 0 0 4665

Ha már linkek:

Öreg Menza nem vén Menza!!! :)))

Előzmény: Törölt nick (4664)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.25 0 0 4664

Bocs, rossz volt a linkbeszúrás: http://www.metalhammer.co.uk/news/megadeth-super-collider-single-released/

Felőlem lehet az alcím Risk 2 is!

Előzmény: Törölt nick (4663)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.25 0 0 4663

A kommentelőkből elég heves érzelmi reakciókat sikerült kiváltani:)))

Viszont itt fellelhető: http://www.metalhammer.co.uk/news/megadeth-super-collider-single-released/

Előzmény: Mirrmurr (4662)
Mirrmurr Creative Commons License 2013.04.25 0 0 4662
Előzmény: Törölt nick (4661)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!