Nem a legjobb képek, de ma készültek a nobilékről:
A nyár viharai azért szépen látszanak az öreg tő levelein, meg az is, hogy félbetört :((, az elnyúlt hajtások pedig valószínűleg annak köszönhető, hogy előtte több, mint 1 évig lakásnövény volt télen állandó fűtés mellett....a kicsi cserép hajtásai is azért nem olyan vaskosak, őket az öreg tőről választottam le nyár elején.
A nobilén én csodálkozom a legjobban. Miután egész nyáron az erkélyen voltak mostoha-tartásban, és a szél gyakran meg is tépázta őket (az egyik szárat félbe is törte), nem gondoltam, hogy lesz rajtuk virág, de 3-4 hete behoztam a szobába és szinte azonnal megjelentek a virágbimbók...
Húha ! Nagyon jól érzik magukat a virágok Nálad. Kiváncsi vagyok a nobiledre.
nalam van vagy 15 öreg, akiknek virágozni kellene. Egy hűvösebb szobába vannak, épp ma néztem, hogy néhányan mintha bimbo kezdeményez jönnének. Nagyan kicsik, mint egy gyufa fej. Nincs szerencsém velük / hátha most lesz ?/, mert amikor átültettem őket / május-június / akkor csokrokban virágba borultak.
a Cymbik sokáig kint voltak, csak pár napja vittem egy fűtetlen fólia házba, a bimbosakat vittem futott helyre.
majd később a Nobilek helyére kerülnek /. Hűvösebb, kb. 20/15 fok C, sok szórt fény /.
egyebkent nem könnyű növények, nálam, a nyáron talán 2 elpusztult, további 2n csak egy-egy elő hajtás van, a többiek nagyon szépek, várom a bimbo képződést.
Hát, a 2 kis pici cambria szépen fejleszti a virágszárait, de még várnom kell rájuk. Viszont a sérült nobilém és a róla szaporított másik cserép lehet hogy már holnap kinyílik, telis-tele vannak virágbimbókkal, a hétvégén tuti lesz képem. Illetve a rozsdabarna oncidium is hozott még egy óriásira nőtt virágszárat, szerintem a hétvégén már azt is fotózhatom. Egyenlőre csak a mini lepkém és a bordó-fehér oncidium virágzik, de őket már láttátok itt. A nagy lepkék is elkezdték kidobni a virágszárakat, majd meglátjuk. A 2 apróságra vagyok nagyon-nagyon kíváncsi, meg a munkahelyi takarítónő által kidobott, általam megmentett cambriára,mert azon is találtam tegnap egy 2 cm-es virághajtást. :))) izgalmas, ugye? :)) nekem nagyon....Amit viszont megpróbálok majd fotózni, az a hétvégi kiállítás lesz,már alig várom a szombatot!!
Igen, az a celom, főleg ősszel/télen, hogy folyamatosan legyen virágzó növényem. A szürke napokat nagyon feljavítják. Jól sikerült, most minden hely foglalt.
koszonjuk a minit, szép, egészséges növény,várjuk a továbbiakat.
Remélem egy pár hét múlva megint lesz egy találós kérdésem :)))) 2 aprócska (szerintem) cambria hozza a virágszárat, el sem akartam hinni.... Viszont az egyik nem a bulba tövéből, hanem a hajtás közepéből, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz belőle...alig várom, hogy feltegyem őket. :))
köszi. ezek a cattleyák, amiket kapni lehet, többnyire nem tiszta fajok, hanem többszörösen keresztezett hibridek és nem egészen a könyv szerint viselkednek. jihchengtől vettem akkor kettőt, ez az egyik (LC )a másik egy BLC. ez virágzott tavasszal is a másik meg egyáltalán nem. ugyanúgy tartom őket, virágzás után szárazabb időszakkal, lehetőség szerint sok fénnyel. én sokkal kevesebb tápot használok, mint geobstem.
Nagyon szépek! Gratula! A Cattleya virágzása nem kötött időszakhoz vagy évszakhoz? Az enyém is most hozta ki azt a szépséges virágot, amit pár napja sikerült feltennem, de pl. a kora tavasszal hozott hajtásán a virágtok nem fejlődött virággá, hanem megszáradt és csak van most is. Csak azért kérdem, mert írod, hogy a tiéd már másodszor virágzott az idén.