Mon, Mar 26 4:00 PM Tampa Bay Rays @ Detroit Tigers
tudom ez még nem szezon, azt kérdezném, ezen a redditen megnézhetem a szezont is? köszi a válaszod. (megint elszántam magam baseball nézésre, és itt egész jó csak ezért kérdem)
Végső megoldásként ezúton szeretnék segítséget kérni. Egy baseball témájú novellát fordítok, viszont ismereteim a játékról meglehetősen hiányosak - így elég nehéz - egy-egy angolul leírt játékhelyzet meghaladja a képességeimet. Ha valaki lenne oly jó és ránézne erre a bekezdésre:
He pauses and watches as Mike Arnold breaks toward the plate from first, grabs a practice bunt, and whirls toward the bag. He cocks his arm back — then holds the ball. Mike Pelkey is still on the mound; this time he has forgotten that it is his job to cover, and the bag is undefended.
Az euro sporton mégis mi az érdektelen? Van foci snooker tenisz satöbbi, a snooker meg pont jó nekik töltelék műsornak, és mielőtt leírnád, hogy unalmas a snooker már 100 ezer fölött van a stabil magyar nézőréteg,nemzetközi szinten is megéri adni, anno olvastam 1 cikket 10 évre megvették a jogot, kimondottan töltelék műsornak.....tehát nekik szerintem a hátuk közepére se kéne 1 baseball, amit bekéne vezetni, megkedveltetni satöbbi a többi magyar adónak is megvannak a bejáratot sportjai, szóval még mindig azt mondom itthon ezt nem lehetne eladni főleg, hogy frengeteg meccs van, hogyan döntenék el, hogy hetente hányat és milyet adunk? NFL be anno a sport tv is csak a vasárnapit meg a hétfőit adta vagy ilyesmi azok a csúcs meccsek ha jól tudom ki lehetett választani, a baseballt mi alapján adnák? Mert max bevállalna akármeik tv is de max 2 meccset per hét szerintem. A másik a nézőtábor ahogy alább is írták nagyon keveseket érdekel,,, évekig tartana felfuttatni elmagyarázni stb.....
Az meg, hogy más országba miért kelendő ki tudja....
" ezt esélytelen itthon eladni, főleg, hogy tényleg a nagy része éjjel van,,, ha nagyon baseball-ra vágyom én is inkább a japánt nézem az sok van a mi időnkbe nappal. (de már nem igen nézem a baseball-t noha lelkesedtem érte régen mert érdekes, de sajnos monoton is)"
Érthető érvek, de pl. a balkáni országokban az Arena Sport miért vállalta mégis be? Pedig nem hinném, hogy pl. Horvátországban rengetegen nézik az MLB-t, de úgy gondolták, hogy érdemes belevágni, mert addig sem konzerv műsor vagy ismétlés megy. Mellesleg, ha az Eurosport a baseball-nál is érdektelenebb sportokat bevállal vagy bevállalt , akkor , pedig egy szezonra a baseball-t is meglehetne próbálni.
"Plusz a baseball ha jól tudom alsóhangon kb 3 óra,,, ezt biztos nem vállalja be egyetlen sport tv sem.. "
Pedig az európai labdarúgást leszámítva a többi major sport is kitesz 3 órát , tehát elvileg ez nem lehetne akadály.
" Nézd meg ott a NASCAR és bejárta kb az összes magyar sport tv-t és mégse tudták eladni nincs is magyarországon adva."
Úgy nehéz is eladni, ha csak egy-egy szezonra bukkan fel az is olyan kommentálással, hogy érződik a kommentátoron, hogy nem a szíve csücske a széria és úgy nehéz kedvet teremteni és új nézőket "bevonzani".
Az NFL viszonylag pörgős, ott minden játéknál akciót látsz, bár európai szemmel ez is kicsit hosszú és vontatott de a baseballal ellentétben az amerikai fociba ha játék van akkor látni való is van még a baseball elég vontatott tud lenni, tudom mert néha streamen régen néztem.... ezt esélytelen itthon eladni, főleg, hogy tényleg a nagy része éjjel van,,, ha nagyon baseball-ra vágyom én is inkább a japánt nézem az sok van a mi időnkbe nappal. (de már nem igen nézem a baseball-t noha lelkesedtem érte régen mert érdekes, de sajnos monoton is)
Plusz a baseball ha jól tudom alsóhangon kb 3 óra,,, ezt biztos nem vállalja be egyetlen sport tv sem.. az NFL az más fentebb részleteztem miért, azt el tudják adni még ismétlésbe is szép számokat hoz szerintem.
Nézd meg ott a NASCAR és bejárta kb az összes magyar sport tv-t és mégse tudták eladni nincs is magyarországon adva.
Csak azért kérdeztem rá, mert pl., a balkáni országokban az ottani Sport Klub révén van róla közvetítés és, ha már a magyar sportcsatornák is nyitnak az amerikai sportok felé és a major bajnokságok közül csak a Baseball hiányzik gondoltam , hogy egyszer valamelyik tv bevállalja , de ha nem , akkor nem.
"A magyar néplélelek amúgy sem szereti az érthetetlen szabályú és ráadásul no-kontakt(!!!) sportágakat. "
Az első részével azért vitatkoznék, mert pl. az NFL-t (igaz több mint 10 éves közvetítések eredményeként ) már itthon kialakult egy itthon egy népes rajongó tábora, pedig ott is van bőven érthetetlen szabályok.
Semmi, zéró, nada, nyista. Tizenpár éves blogger és fácsés tapasztalattal tök pontosan tudom, hogy kábé 25, de nagyon max 50 ember követi a májer bézbólt napi szinten. Ez egy tévének sem tétel. A magyar néplélelek amúgy sem szereti az érthetetlen szabályú és ráadásul no-kontakt(!!!) sportágakat. Ráadásul 75%-ban éjszaka? Ott az MLB.tv, évi 130 dollár (2500 élő meccsért), ott vannak az ingyenes streamek…
Sziasztok! Hol lehet baseball-t nézni? még "ezer éve" az eurosport adott valami europai bajnokságot akkor nagyon tetszett, azóta sajnos nem láttam,,, :( , most újra eszembe jutott, hogy szeretnék meccset nézni, gondoltam ebben a topikban segítséget kaphatok.
Sziasztok találtam ma egy Rawling Claw TM68 baseball kesztyűt AMS illetve MEGAW van ráírva szép állapotban van korához képest még használható szerintetek menyit érhet?
egy szabálymagyarázati kérdéssel fordulnátok hozzátok, a mai döntőn egy momentum volt, amit nem tudtam értelmezni a gyér szabályismeretemmel (a szakkifejezésekkel nem vagyok tisztában, csak érteni vélem, amit látok, ezért elnézést a talán megmosolyogtató megfogalmazásért):
a 9. inningben 6-6-os állásánál a Chicago harmadik játékosának kiesésekor egy másik játékos ezzel egyidejűleg a gyémánt harmadik bázisától kiindulva ha jól láttam, körbeért, mégsem kapott a Chicago pontot? Miért? Ha egyidejűleg kiesik a harmadik játékos, nem számít, hogy valaki közben körbeért a bázisokon?
Én nagyon örülök, mert kb 3 éve követem mélyen a csapat eredményeit és máris WS. Nem halott kecskét kellett volna szoborra akasztani, hanem engem aktiválni és hamarabb megtörik az átok :D
Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy szúrhattuk el így. Gyönyörű szezont tudhatunk magunk mögött, szép lett volna egy World Series-győzelemmel zárni.
Hát szerintem egyforma dicsőség mindkét csapatnak akik ily régóta várnak a győzelemre. Ha behúznánk, aztán év végén a Bulls meg a Blackhawks az lenne gyönyörű :D
Lehet, hogy kissé elfogult vagyok, mert a saját csapatomról van szó, az Indiansről, de a Cavaliers bajnoki címe miatt szerintem sokkal nagyobb dicsőség lenne, ha az Indiánok nyernék a World Seriest, és nem a Cubs. Ráadásul egy alacsonyabb osztályú hokibajnokságban, az AHL-ben is clevelandi csapat lett a bajnok, egy Indans-bajnoki cím pedig tovább növelné Cleveland városának tekintélyét.
Jó, de viccen kívül, ez most már tényleg lelki hajszálakon fog múlni. Viszont mindkét csapatnak sokkal-sokkal fájdalmasabb lesz így, bármelyik is kap ki.
A cubs még reggel 7-kor is extra inningekben küzdött a továbbjutásért. De nem jött össze, a Giants szépített, Bochi mester bámulatos, 10-0 eredményt tud felmutatni a playoff ilyen jellegű meccsein.
A Tribe viszont hatalmas meglepetésre kisöpörte a bostont, és a másik meglepetés csapattal, a blue jays-el játszik a world seriesbe jutásért....