Kis segítséget szeretnék kérni: '99-es Mazda B2500 került nemrég került hozzánk. Eddig elégedettek voltunk, nem volt sok utunk, de amire kell, úgy tűnt hozza szépen, meredek havas úton is alapjáraton kúszott szinte fel.
Egyik reggel cserben hagyott: A nagy hidegben nehezen, de beindult, alapjáraton szépen melegedett, elindultam (sima városi út), kb 3 lámpa után lefulladt, utána semmi, totál halál. "Sok" (6-8) indítástól aksi előbb-utóbb beadta.
Haver kijött, bebikáztuk, alapjáraton szépen röfögött, mentem megint 2-3 lámpát, elküzdöttünk egy parkolóig, mire bekanyarodtam, már csak a lendület vitt, fulladt.
Aksikat kiszedtem, töltöttem, visszaraktam, jónak tűnnek, forgatják rendesen indításkor, de nagyon nehezen kapja el, csak úgy hajlandó nehezen beröffenni, ha pedált is pumpálom, mint az őrült :( (két nappal előtte még pöccre alapjáraton indult szépen).
Üzemanyagszűrő alján lévő kis csavart kilazítottam, hátha tele van vízzel az alja, nem jött semmi, hiába pumpáltam kézzel, se gázolaj, se víz nem jött.
Ma, h enyhült az idő, nagy nehezen beröffentettem, hagytam, hadd járjon, majd leállít, üzemanyagszűrő alsó csavarja lelazít, kézzel pumpál, ahogy a manual mondja. Most már jött nafta ki belőle (h vizes vagy nem, nem tudom, nem látom rajta) Újraindít. Alapjáraton okés, ha elindulok, még akkor is, de 2-3 parkolóban megtett kör (kb másfél perc) után megint zuhan a fordulatszám, fullad, lehal menetközben.
Van valakinek bármilyen tippje? Egyelőre haza sem tudom hozni, mert garantált, h a lexarabb helyen hagyna ott.
Ilyenkor a szervizeshez történő bevontatáson kívül van valami sanszom arra, h valakit ki tudok oda csalogatni, nézzen rá?
Nem tudjátok honnan lehetne szerezni hozzá valamilyen részletesebb gépkönyvet? Workshop/service/repair manual? Nem csak most, később is jól jöhetne..
Szia.1 okes Mazda bontót tudok,esetleg itt is probáld.Csepel Mag utca 3.Régi,romos gyárterület.Láttam náluk több mazda típust szétszedve,rengeteg alkatrésszel,vettem ezt-azt ott.Emlékszem lökhárító is volt sok.A te Mazda121-sedhez is biztos van náluk cucc.Tel:0630/9335477 vagy 0630/3232626.
és fekete szinű felnik és igazából én az internetről azonositottam be őket mert nem ismertem de már szinte 100% hogy ehhez a tipushoz valók.Pontosabban 626 GD/GV tipushoz .
helo Ebbe a fórumba még nem irtam de van 2db mazda 626 ra való felnim téli-nyári gumikkal felszerelve.Vas megyében van szombathelyhez közel.A gumik olyan 70% osak szerintem a felnik festése is jó még kevés suly van rajtuk.Ha valakit érdekelnek irjon nekem e.mailba:peter900@freemail.hu
igen, sajnos nekem is csak az első szériáshoz van, de keresem a face lifteset is ahogy időm engedi. gyanítom, hogy ahhoz csak egy kiegészítőt adtak ki, nem pedig egy teljesen új manualt.
Pontosítsunk, mert ha jól emlékszem 2006 elején volt váltás. F/L-es az autód vagy még az első szériás? Mert fájlban van angol nyelvű Mazda 6 Owners Manual-om és akkor az adott verziót el tudom Neked küldeni mail-ben, ha megfelel. (csak 445 oldal)
szervízben megkérem majd, hogy mennyibe kerül egy ilyen. (azt tudom, hogy opel vectrához 8e, és azt drágállom azért egy könyvért, és gondolom nagyságrendileg a mazdánál is ennyibe lehet(
vaterán néztem már, igazából különösebben nem érdekel belőle semmi, csak szeretném, ha meglenne hozzá :)