Keresés

Részletes keresés

hu manus2.0 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78870

Meggyőződésem, hogy ez a politika (gazdasági politika, nemzetiségi politika, külpolitika) tévút.

A központi költségvetés helyzetét látva, szinte biztos, hogy újabb megszorítások lesznek.

Szégyen, hogy határon túli "magyarok", a teljes tudatlanságukban  (tudatos agymosottságukban) beleszólhatnak a magyarországi magyarok életébe. Tejszínhab a tortán, ezt úgy teszik meg, hogy NEM MAGYARORSZÁGON FIZETNEK ADÓT.
Parazita, szemét népség egytől-egyig.

A kárörvendő vigyorod pedig téged minősít, de

De bizton remélem részese leszel a megszorításoknak és megtapasztalod ennek a pol. tévútnak a végeredményét is.

Akkor talán más stílust fogsz megütni.

Bár...

Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78869

..a több apró öröm között..azért meg kell említsem..Kuncze Gábor (a megélhetési bűnözés fogalom megalkotója) végre oda került, ahová való..a politika szemétdombjára..

..lassan őrölnek a malmok, de őrölnek...  :-)))))))))))))))))))))

Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78868

..ahogy látom duzzognak az összefogás vezetői..Bajnait kivéve egyetlen önkritikai gondolat sem jelent meg az értékelésükben..hiszen ők mindent jól és kifogástalanul csináltak, de a zemberek ugye..

..ami meg a gartuláció elmaradását illeti, hát ez egyszerűen neveletlenség, afféle proli virtus..és annak, akinek az Orbán vezette Magyarország nem a sajátja, annak kollégája szavaival élve, el is lehet menni innen..

..sőt ezek után ajánlatos is lenne..remélem csomagol a bunkója..

:-))))))))))))))))))))))))))))))

Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78867

..nos, mint kiderült, az országban 2,1 millióan vannak azok, akik a diktatúrára, a királyságra, a sajtószabadság eltörlésére szavaztak, és egyben mind egytől-egyig üzleti partnerei a Közgépnek, mind korruptak, de amelyik nem, annak tetszik, és lenne rá igénye..és így tovább..

..nem látom a tolongást, hogy bárki gratulálna a győzőnek, csak nem pártutasítás jött, hogy nem szabad gratulálni..?

..sokat mondanak a számok, melyekkel kár lenne vitába szállni..2,1 millió fidesz szavazó mellett 1,2 millióan szavaztak az összefogásra..ez testvérek között is majd egy milliónyi különbség..

..aztán 106 egyéni körzetből előre láthatóan 96-ot elvisz a fidesz..azoknak üzenem, akik amellett kardoskodtak, hogy csak egyéni képviselői helyek legyenek..ez 90,5 %-os többséget jelentene..  :-))

..akár lesz kétharmad, akár nem, a tény tény marad..a fidesz nyert, mégpedig fölényesen..és bár megvolt az emberekben a kormányváltó hangulat..az nem olyan irányú volt, mint azt az álbaloldalon gondolták..a kormányváltást most azt jelenti, a harmadik Orbán kormány leváltja a másodikat..    :-))))))))))

Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78866

..nos, bár szimpatikus próbálkozás volt...az eredmény ismert..

..azért sokan nem felejtik el azt a bizonyos házelnöki szavazatot Szilinek..   :-))))))))))))))))

Előzmény: Szabadbatthyany Béla (78861)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78865

..ezután pedig mégúgysem fogod tudni elmondani..mert a zömük mehet végre valahová dolgozni..  :-)))))))))))))

Előzmény: hu manus2.0 (78859)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.07 0 0 78864

..na látod..

..te sem azért voksolsz rájuk, mert egyetértesz velük 100 %-ig, nem azért, mert egyetértesz Zuschlaggal, Simonnal..hanem azért mert valamiféle esélyt biztosítanak az elképzeléseidnek..

..most aztán elgondolkozhatsz azon miért szavaztak 900.000-el többen a fideszre..   :-)))))))))))

Előzmény: Törölt nick (78858)
kár_a_gőzért Creative Commons License 2014.04.06 0 0 78863

Fotóarc: kampány 2014, majdnem összecsinálta magát, de csak a kedvünkért!

Előzmény: kár_a_gőzért (78862)
kár_a_gőzért Creative Commons License 2014.04.06 0 0 78862

Letiltották az MTI-t Orbánról

A fotós ott volt a helyszínen, de az utolsó pillanatban felhívták, hogy ne fotózzon. Helyette valószínűleg Orbán saját fotósának képét használják. Tovább »

forrás: Index.hu

Miközben az MTI honlapján ez olvasható a nyitóoldalon: A nemzeti hírügynökség függetlenségének erősítése érdekében, az európai uniós normák és a magyar médiatörvény alapul vételével az MTI Zrt. szakmai erősítéséről döntött a vállalat vezetése.

Ami a függetlenség erősítését illeti, azt én is szavazatommal támogattam ma, hiszen az MTI függetlensége minimum 40 éves mélységben van. 

Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2014.04.06 0 0 78861

"..mondjál légyszíves egyetlen pártot, szervezetet, mely a kampányban nem hazudozik, vagy "füllent"..vagy csak nem bontja ki az igazság minden részletét.."

Szia!

Bár nem engem kérdeztél, de én mondok egyet: KTI.

Annyit mondtak a kampányban illetve legutóbb tegnap délután Szili Katalin a kampányzárón Kiskunhalason, hogy nem akarják  -mert nem is tudnák-   leváltani sem a FiDeSz-t, sem az MSzP-t, stb. de szeretnének néhány politikust a Parlamentbe juttatni azért, hogy megmutassák, hogy lehet politizálni hazudozás, igérgetés és a saját zsebre történő dolgozás nélkül is.

:-)

Előzmény: Bumburnyák (78856)
kár_a_gőzért Creative Commons License 2014.04.06 0 0 78860

Szép napunk van, kellemes idő, bár nem felhőtlen.

Bízom benne, hogy ilyen lesz a mi édes hazánk, Magyarország következő négy esztendeje is.

A választási rendszer hibái.

Az arányos népképviseleti elv felrúgása. Igaz eddig sem volt az, de csak most borult ki a bili. Csak ez a ciklus adott 52%-s szavazati arányra kétharmados mandátumot a Parlamentben. Most zavar csak igazán, hogy én rájuk szavaztam, de nem erre a megvalósult négy évre, mert sor dolgot további egyeztetés nélkül megmertek tenni, míg számtalan mást úgy tettek meg, ahogy azt nemcsak, hogy nem ígérték, de még csak nem is sejtették. Összevissza hozták a törvényeket, utána meg összevissza módosítgatták.

A választási törvény hibája ezentúl a kampány megfojtása. A kereskedelmi műsorszolgáltatók kirekesztése, a kampány műsorok korlátozása, a politikai hirdetések ellehetetlenítése.

A választókörzetek átrajzolását az motiválta, hogy volt egy modell, amely szerint a Fidesz már 2006-ban is megnyerte volna a választást. Ne essünk túlzásokba! Ez lett volna a legkisebb baj, hiszen így már 2010-ben nem is nyert volna, nemhogy 52%-kal. 

Előzmény: Bumburnyák (78857)
hu manus2.0 Creative Commons License 2014.04.06 0 0 78859

Sajnos nem tudok olyan ellenzéki politikust említeni, akinek nem lett volna munkahelye.

Előzmény: Bumburnyák (78855)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.06 0 0 78858

Még remélem elolvasod....

Nincs velük semmi baj, én csak annyit írtam, hogy hívőkkel nem érdemes vitatkozni!

( Pontosan olyan, mintha leállnék vitatkozni egy istenhívővel Isten létéről, vagy nem létéről! Felesleges.)

Igaz, e elmondtad, hogy kire fogsz szavazni, én is elmondom: arra a személyre és pártszövetségre, akinek, aminek a legnagyobb esélye van Orbán legyőzésére. Ez nem szimpátia kérdése, csak nem akarom, hogy a semmibe vesszen a szavazatom!

Még úgy is ezt teszem, ha Mesterházit nem tartom a legalkalmasabbnak miniszterelnöknek és Kovács Barnabást se ismerem...Viszont csak nekik van esélyük a Fidesz ellen, senki másnak és ez az esély se túl nagy - sőt! Ez a realitás. Sajnos eljutottam oda, hogy jobban utálom Orbánékat annál, hogy megválogassam, hogy melyik ellenfelükre szavazzak, tehát szavazok a legesélyesebbre, politikai meggyőződésem ellenére.

Ha volna esélyes szélső bal párt, akkor arra szavaznék, de nincs......

Előzmény: Bumburnyák (78853)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.06 0 0 78857

..ismét felhozod a választási rendszert..

..vezesd már elő, mi a konkrét probléma vele..?

..holnap meglesznek az adatok, erre a pártra ennyi ember, arra, meg annyi szavazott..ezek a konkrétumok, ezekkel nem lehet majd vitatkozni..

..az, hogy ennyi szavazat mennyi helyet ér a parlamentben, az egy másik kérdés, de ha nem szigorúan listás egy választási rendszer, akkor az mindig torzít is..és ha szigorúan csak egyéni helyes, az is, hiszen a vesztesre leadott szavazatok teljesen elvesznek..

..tehát, maximum a választókörzetekkel hozakodhatsz elő..de előre mondom, azoknak a kialakításában lehet ugyan kicsit okoskodni, és ügyeskedni, de nem lehet Sopron mellé Kiskunhalast csatolni, csak mert az lenne jó a fidesznek..és ha valahonnan egy települést elveszünk, hogy egy másik körzetben jobb legyen, akkor borul a másik körzet, és így tovább, mondom ezt, tudva, hogy bizony van választási matematika és van választókörzet optimalizálás..de ezeknek a hatása kisebb, mint gondolnád..

..holnap olvasható lesz minden lapban..a fidesz listája ennyi, az összefogásé ennyi, a jobbiké ennyi szavazatot kapott..nos, ez az adat lesz sokatmondó..bármilyen eredmény is születik..

..másodsorban igen sokatmondó lesz az egyéni körzetek sorsa is, melyik párt tudott elfogadhatóbb, hitelesebb jelöltet állítani..és ez a rendszer legalább kiszűrte a második fordulós mutyikat..hiszen jól emlékszem, amikor Torgyán mester visszaléptetett vagy nagyven kisgazdát, mekkora volt a baloldal pofája..

Előzmény: kár_a_gőzért (78851)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.06 0 0 78856

..mondjál légyszíves egyetlen pártot, szervezetet, mely a kampányban nem hazudozik, vagy "füllent"..vagy csak nem bontja ki az igazság minden részletét..

..ezt igazán megköszönném..(miközben tartok tőle, hogy ilyent nem fogsz tudni mondani)

Előzmény: kár_a_gőzért (78851)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.06 0 0 78855

..felsorolnál hasonlóan fajsúlyos egyéneket a másik oldalakról is..hiszen vannak ott is ilyenek..vagy csak ez böki a csőrödet..?

..más szemében a szálka..  :-))

Előzmény: hu manus2.0 (78849)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.06 0 0 78854

..figyelj már, indulj ki a nevedből..kár a gőzért..  :-))

..egyet vegyetek észre, de ez nektek még nem esett le..itt egyedül én voltam, aki8 kimondta: erre fogok szavazni..

..erre aztán mindenki nekem esett, de senki el nem árulta - egyébként ehhez joga van - ki a favoritja, így aztán egyoldalúvá vált a vita, a beszélgetés..hiszen míg ti nyugodtan szórhattátok a szitkot a fideszre, és a mannát rám, addig én maradhattam annál, hogy védem az álláspontomat (gyengébbek kedvéért, nem a fidesz)..

..mert, ha hiszed barátom, ha nem, ha konkrét dolgokkal állsz elő, hogy te ilyen, meg olyan szavazó leszel, tudtam volna mit neked mondani..de már nem kell, most beírok párat, aztán más dolgom van..már csak holnap nézek vissza, és addigra minden eldől..

:-))

Előzmény: kár_a_gőzért (78847)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.06 0 0 78853

..és velük mi a baj..?

..csak az az ember, aki nem fidesz hívő..?

Előzmény: Törölt nick (78845)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.06 0 0 78852

..nem barátom, a devizahitelt, úgy fizettem vissza, hogy mindig befizettem a közölt összeget, morogtam, és fizettem, nem vettem igénybe külső segítséget, és szerencsére hamar letelt (kocsikölcsön volt)..

..tetszettek volna időben gondolkodni..milyen érdekes, hogy mindenben okos vagy, tudod a tutit, kiosztasz, kioktatsz mindenkit, de felvetted a kockázatos devizahitelt..

..egyébként nem nézem a hiradót, nem idegelem magam vele..nem igazán érdekelnek az új választási szabályok..most ez a verdikt, e szerint voksolunk, ha másmilyen lenne a rendszer, másként lenne, de most így van..egyébként konkrétan mi a baj vele..?

..bizonyára vannak kamu sikerek..de a politika az politika..és én ezt jól tudom, akként is kezelem..

Előzmény: kár_a_gőzért (78844)
kár_a_gőzért Creative Commons License 2014.04.05 0 0 78851

Nincs közöttük buta fiú egy sem. Mindent meg tudnak tanulni.
Most lesz rá négy évük, hogy megértsék csak jó kormányzással lehet újra választást nyerni, ezt kamu választási szabályokkal, gátlástalanul hazudozó propagandával nem lehet helyettesíteni.

Előzmény: Törölt nick (78850)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.05 0 0 78850

Ha nem tudja kezelni a fénymásolót, majd Kövér, meg Áder betanítja! :)

Előzmény: hu manus2.0 (78849)
hu manus2.0 Creative Commons License 2014.04.05 0 0 78849

OV-nak sosem volt munkahelye (!), ergo a fénymásolót sem kezelhette. Ellentétben pl. Vitézy Dáviddal, aki élete első munkahelyén vezérigazgatóként kezdett. 

Ez tényleg maga a megtestesült demokrácia.

: )

Előzmény: Törölt nick (78848)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.05 0 0 78848

Én nagyon boldog lennék, ha Orbánnak minden reggel előbb kinyitna a margitszigeti uszoda, meg a teniszpálya, ha azzal foglalkozna, amihez egy épp' hogy végzett jogász ért, kezelné a fénymásolót egy ügyvédi irodában! :)

Előzmény: kár_a_gőzért (78843)
kár_a_gőzért Creative Commons License 2014.04.05 0 0 78847

Azt mondod, hogy nem a velejéig korrupt rendszert véded?
Úgy látom ebben egyetértünk mind ahányan. Humanus, Fenyvesi és a többiek, meg én sem teszem, tenném ezt. Nem furcsa, hogy közülünk egyedül te lógsz ki azzal, hogy ezt úgy fejezed ki, hogy a fideszre szavazol?

Téged nem zavar, hogy akaratod szerint a fidesszel marad a közgép, meg Mészáros Lőrinc? Neked nem furcsa, hogy az adót a legnagyobb magyar cégek nem az állami kasszába fizetik be, hanem a felcsúti stadion feneketlen kútjába dobják?
Árulja már el valaki, hogy Orbán Viktor gyerekkorában miért nem sakkozni, vagy gombfocizni szeretett jobban? Miért akar ő minden nagy UEFA rendezvényen Platini oldalán villogni?

Előzmény: Bumburnyák (78838)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.05 0 0 78846

Mondjuk, tényleg biztos. :))

Bár jelen esetben nem elvont értelemben szól a szöveg a gondolkodásról, hanem konkrétan arról, hogy a hatalomról, a kormányzásról kellene elgondolkodni!

Előzmény: Bumburnyák (78840)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.05 0 0 78845

A hívőket a Fidesz-hívőkre értettem.

Előzmény: Bumburnyák (78842)
kár_a_gőzért Creative Commons License 2014.04.05 0 0 78844

Én kérek elnézést a személyeskedésért. Méltatlan volt humanushoz és főleg hozzád.

De mond csak mi jut eszedbe a fideszről,
- ha látod az útmentén a sok kamu sikerről szóló plakátot,
-ha nézed az M1-n a fidesz híradót, amilyet még Berecz János sem tudott volna készíttetni,
- ha a választási rendszer új szabályaira gondolsz?

A devizahitelt rögzített árfolyamon fizetted vissza? Mit szólsz hozzá, hogy az ország néhány ezer leggazdagabb embere hihetetlen kedvezményes árfolyamon tudta visszafizetni, míg a legszegényebbeknek odaveszett minden, a magamfajtának meg lehet, hogy a preferált 340 Ft-s eurónál fog befellegezni.  

Előzmény: Bumburnyák (78838)
kár_a_gőzért Creative Commons License 2014.04.05 0 0 78843

Nem hiszem, hogy a fideszben mindenkinek lopnia kellene. Sőt. Azt beszélik, hogy többen vannak közöttük, akik nem tűrik a konkurenciát.

Biszkura visszatérve: persze nekik sem kellett lopniuk, mivel ők folyamatosan tesztelték a kommunizmust. Mindent megkaphattak, amire szükségük volt. Igaz felhalmozásra nem volt lehetőségük (egy-két villa, nyaraló volt max elvszerű), de Biszku Bélának minden reggel előbb kinyitott a margitszigeti uszoda, meg a teniszpálya...

Előzmény: Törölt nick (78837)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.05 0 0 78842

..magam nem vagyok hívő..nagyon is ateista vagyok..

..ennek ellenére nincsen bajom a hívőkkel sem, akármennyien vannak..rám még nem akarták erőltetni, hogy hívő legyek..(miközben mások mást már nagyon akartak)..

Előzmény: Törölt nick (78833)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.04.05 0 0 78841

..egyetértek..

Előzmény: Tejüvegzsebre (78828)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!