Úgy két órával ezelőtt jött velem szembe a Nagykörösin egy explorer,de gondolom nem innen való volt a tulaj,mert villogtam meg integettem neki,de csak nézett nagyokat :)
Sajnos nem hiszek a csodákban. Mérnök vagyok, testvérem vegyész. Ki gyártja ezt és miből készült? ÉMI, TÜV, ISO vizsgálta? Addig nem dobálnám be a tankba, amíg nem tudom mi az. Tényleg, mi az?
Na és ráadásul mint benzinkutast, engem se volt egyszerű elkápráztatni ezzel a tablettával. De kipróbáltam, szép rézszínű lett tőle minden és működik is. Ennyi...
Hihi, látom szépen pötyögnek föl a buborékok az állóvízből!
Ha valakit ez érdekel még egyszer megerősítem, hogy nagyon józanul és kritikusan álltam a kérdéshez, sőt! Inkább szkeptikus voltam.
Az összevissza mérő órám miatt GPS-szel mért fogyasztásaimat és megtakarításaimat osztottam meg Veletek és nem azért mert kereskedem a cuccal (vagy bármi hasonlóval).
Beszéltem azóta több diplomás vegyész haverommal és kémiatanárokkal is emiatt, ők a következőket mondták:
- a fogyaszátscsökkentés mint egzakt dolog nehezen kivitelezhető
- amivel a gyártó érvel "molekulaátrendezéssel elért tökéletesebb oxigén-üzemanyag keveredés": hülyeség
- az egyetlen elfogadható érvként háromból ketten (egymástól függetlenül) a hatékonyságot alacsonyabb teljesítményszintnél kiváltó folyamattal magyarázták
Ezzel persze pont ott vagyok ahol voltam, de az az egy dolog ami engem érdekel, stimmel: a kocsim kevesebbet fogyaszt.
Auz ezúton sikeresen kettéválasztott Nagyérdeműnek pedig azt javaslom, hogy ne higgyen se nekem se másnak, de ha van felesleges 1-2ezer forintja a témára akkor saját maga megnyugtatására próbálja ki.
Az ilyen kis autók nem országúti használatra vannak, ott sokat fogyasztanak. Országjáró fogyasztásmérű túrán voltál ? Tápiobicske, Lillafüred helló mi ?
Nekem is bonyolult hely ez a Föld, de nem értem a számolásotokat. Nekem tényleg nem létkérdés hogy havonta 10doboz tablettán keressek 10x50ft-ot, de ha egy tank benzinbe kell 1tabletta (nem 100km-enként, hanem egy tankba, ami 40-50liter), akkor pl. 8literes átlaggal 500km-en 10% megtakarítás mellett is 5litert spórolunk meg, ami 5x370=1.850.-, szemben a 400.- befektetéssel, miközben az AC, injektor is örül, és ennél van jobb tank-űrtartalom/fogyasztás arány is...
István, szerintem az asszony a pénztárcájára spórolt! :)))
Hogy a Dyno-tab volt-e vagy más, nem tudom, de megjelent a V8fórumon is egy fazon ezzel, én szkeptikus kekec faszként azonnal belekötöttem.
Erre küldött nekem egy levéllel.
Elkezdtem használni saját autóba.
Valóban mértem fogyasztáscsökkenést, kb. 10%-ost.
Ez kb. fedezte a tabletta árát.
Vaktesztként beletettem Asszony autójába is úgy, hogy nem tudta, benne van.
Három teletanknál mérve nulla százalékos lett a fogyasztáscsökkenés.
Ebből mezei parasztként azt a következtetést vontam le - lehet, hogy rosszul - hogy a placebo hatás érvényesült, spórolni akartam és kevésbé nyomtam a gázt, amikor én mértem.
Ennek lehet még egy kevésbé misztikus oka is, ha odakint is van jövedéki törvény, akkor kiskereskedelmi forgalomba nem hozható, vagy ha igen, akkor csak sokféle szabvány betartásával.
Próbáld ki, hogy meghúzod a rögzítőfék karját, bal spiccel alányúlsz a rögzítőfék pedáljának, és miközben így visszafelé kitámasztod, elereszted a kezeddel a kart. Ez az egyetlen, ami eddig nekem zörgés ellen bevált, meg ha kirámolom a kocsiból s gyereküléseket. :)
Egy ideig én is elhittem hogy olyan drága az amerikai alkatrész, mint a hazai három kereskedőnél, és vasakhoz célszerszámot sem tudott hozni senki... de aztán jött Rick, és van jobb áron minőség, meg szerszám is. És ami a legjobb, ez nem fizetett hirdetés! :))
Te meg gondold át, mennyit mész el egy darástésztával, és mennyit egy jó pincepörkölttel. Az első után hamar megéhezel, így van ez az üzemanyaggal is, jobb minőséggel messzebbre mész, tökéletesebb az égés. Ja, és ezért zabál sokat az autó etanolból...