Dél körül írok emilt (ami Trebbnek is válasz), addig legyetek türelemmel. Mindeközben egy srác aki már egyszer visszamondta ismét lehet, hogy jön, úgyhogy még mindig nem tudok létszámot mondani, de szerintem akad még helyünk.
Aszód, Gödöllő és Hatvan között van, M3-as és nem a 4-es. De ha mégis vonatozunk, mi valószínűleg lemegyünk Hatvanba és onnan is megy közvetlen Szolnokra. Na de, hogy onnan hova tovább?
Aszód Szolnok előtt van a 4.-esen, nyugatra tőle, kb 15 kilóméterre, ugye?
Most kétségek között vagyok, hogy mit is láttam. Aszód az M3tól északra van, nem? Biztos, hogy nem Aszód lesz amit láttam, de nem tudom mi volt az. A fene egye meg a fejemet!! :((
"Tegnap néztem a térképet, kb 2 óra alatt le lehet érni a 4. uton. Vagy esetleg a 31-32 úton, utána egy alacsonyabb rendű útvonalon Aszódig" - ez mintha útbaesne...
Szóval mi még mindig ketten vagyunk, Ark és Én, akik szívesen tartanának egy csapattal. Feltétlen szóljon valaki, aki el tud minket vinni, mert akkor egészen máshogy kell szerveznem a holnapot.
Nagykörűn csúszik a gát, kitelepítenek 22k embert. Megkérdezem ma 1200.-kor a védelmet, hogy hova menjünk.
Devil+Rambo!
Ti jelentkeztek külön, vagy én jelentkezzek mindenki nevében? Hányan jöttök pontosan?
Hella és Ardu kérdésében mi a helyzet? Egyiküket mi is el tudjuk vinni, ha elfogadja 4 fiu társaságát.
Inabu!
Lejössz értünk, ha Nagykörűbe megyünk? A kocsikat ugye le lehet tenni valami tolvajbiztos helyen?
Tegnap néztem a térképet, kb 2 óra alatt le lehet érni a 4. uton. Vagy esetleg a 31-32 úton, utána egy alacsonyabb rendű útvonalon Aszódig. Ez lehet, hogy gyorsabb, mint a 4. út.
Ugye hoz valaki mobilt? Nekem sajnos nincs, de szerintem nagyon hasznos lenne, ha el tudnának érni minket munka közben is.
Napok óta olvaslak benneteket! Innen Szegedről.
És bár már itt is félelmetes ez a víztömeg, de ide még csak ezután ér a "java"......
Azt hiszem, aki nem látja a saját szemével nem is igazán tudja elképzelni, hogy mennyire nyomasztó tud lenni.....
Szóval csak annyit akartam írni, hogy
HÁLÁS KÖSZÖNET mindazért amit már eddig is tettetek !!!
Jó érzés, hogy ha baj van, akkor azért vannak segítőkész emberek!
Bár nálunk Szolnokon a Tisza-hídon mely állítólag lezárt, mégis sok a bámészkodó. Mivel a turistabuszok nem hajthatnak fel a hídra, gyalogosan sokan filmezik az ötszáz éves csodát.
Álmaimban megjelent egy adakozó vállalkozó, s lapátot nyomott a kezükbe...
S vajon miért van egyre több luxusautó, akik szélvédőjén ott a tábla: "árvízvédelem"? Lehet hogy egyébként kerülniük kellene?
Hálás köszönet azoknak, akik már megjárták a poklokat!
Aki most indul, annak is biztos lesz munka az elkövetkező két hétben Szolnokon.
Ja, hallottátok? A megyében meghosszabbítoták a tavaszi szünetet. Tanítás csak május 2-án!
Sziasztok! Az Index szerkesztősége a következő levelet kapta:
"Kedves Címzett!
Egy kollégám kért meg, hogy nevében küldejm ezt a levelet, ahová
gondolom-tudom. Keller P. János Csongrádon él. Az o telke végében
folyik a
Tisza, a gát igen erosítésre szorul, pakolgatják a homokzsákokat
szorgalmasan. DE pl. o hiába erosítgeti a kertje végében a gátat, mert
sok
az olyan szomszéd, aki már idos, szinte magatehetetlen ember. Ok csak
tehetetlenül nézik mi történik velük! Az o telkükön nem erosítik a
gátat, és
szerinte, ha valahol meggyengül a gát, az egész város utána pillanatok
alatt
víz alá fog kerülni! Általános helyzet: A pincében áll a viz, a
kertben is,
és csak emelkedik a vízszint… Errol képek a http://www.csongrad.hu/
lapon
láthatóak.
Szerinte bármennyi dolgos kéz elkelne még a gátakon, ezért kéri, hogy
aki
tud segítsen, bárkit szívesen fogadnak! És nem csak Csongrádon, hanem
nyílván egész Szegedig válságos a helyzet! Ott is fogadnák a
segítséget!
Kérte, próbáljam meg az Internetet segítségül hívni, segíto emberek
toborzásához. Kérem, ha ebben tud segítsen!
sajna igazad van, en is lattam egy enyhen illuminalt tarsasagot, akik felmasztak a gatra es belevizeltek a Tiszaba.
No comment
Ez mindig is igy volt. De mint mar mondtam, mindenfele embert lattam a gaton, oreget fiatalt, diplomasat, szakmunkast, stb. Es teljesen egyforman dolgoztak. Es tenzleg nagyon sokan napok ota, alvas nelkul, es tavol az otthonuktol. Csak azt szeretnem, nehogy valamelyik vezeto a sajatjanak tulajdonitsa azt a tenyt, hogy igenis meg fogjuk akadajozni az arvizet.
Szia Ark! Megkaptam az SMS-t, tesód hangpostán van. :o(
Viszont Rambo Gödöllőről indul, mint lejjebb olvashatod. A gumicsizmák megvannak, de attól tartok nem lesz rá szükség. Sebaj. Amint van hír szólok, illetve te is szólhatsz.
ahol en dolgoztam ott egyutt pakolt nover, mernok, tanar, stb. es egyetlen egyszer sem szoltak be senkinek, hogy mit hogy csinaljon. Az a bizonyos rohangalos emberke pedig nem az eszerol hires.
Ujabb hir Nagykorubol: erkeznek konzervtol kezdve asvanyvizig a kulonbozo felajanlasok, es nagyon lazas munka folyik. Csak igy tovabb.
Ül a pacák a kertjében. Elhelyezi a gondosan nyírt fűben a nyugágyát, hunyorogva a napba néz, lesi, hogy kéne belőni a napernyőt. Sör a fűbe készítve, szalmakalap mélyen a homlokba húzva, aztán hadd szóljon.
Jó ez a korai nyár. Hétágra tűz a nap, alevegő tavaszi illattal teli. Csak hát az a fránya panoráma! Az olyan tré mostanában! A pacák nem is szívesen néz fel, állatira zavarja az a nagy sürgés. A víkendház előtt ugyanis teljesen feltúrták a gátat. Módfelett idegesítő, ahogy azok ott a töltésen bámulnak befelé a kertbe. Nem is itteniek, valami főiskoláról hozták őket. Izélnek valamit a gáttal.
Szóval ül a pacák a kertjében, és valamit nem ért. Valamit nagyon nem ért. Mint ahogy nem értenek valéamit azok, akik egy faluval odébb izgatottan rúgják a bőrt, kőhajításnyira az ottani töltéstől. Mint ahogy nem értenek valamit azok sem, akik fagylaltot nyalogatva mutogatnak a homokzsákokkal gürizőkre: "Né máá! Hogy dógoznak!"
A lehető legkevésbé meg bizonyára az a fiatalember érti az egészet, aki tegnap nyeglén odaszólt a barátnőjének: Minek ez a nagy felhajtás? A párocska borzasztó nagy fáradtsággal felmászott a töltésre. Ezért ez a felhajtás?
Valaki azt mondta nekem tegnap az egyik gáton: ha csak minden ilyen bámészkodó egy zsákot arrébb rakna, máris meg lenne mentve a haza! De nem! A zsákokat kevesen pakolják napok óta, és szinte mindig ugyanazok. Akik - érdekes módon - sokszor nem is a sajátjukat védik, erőt, fáradtságot nem kímélve, látástól vakulásig.
Ellenben védik a pacák víkendházát, a focipályán rohangálók házait, a nyegle fiatalember, no meg a fagylaltot nyalók otthonait. Védik, és nem azért, mert nem lenne jobb dolguk. Azért teszik ezt, mert ők értenek valamit ebből az egészből. Valamit, amit a fent felsoroltak a büdös életben nem fognak megérteni.
És ha a víkendházas pacák, a focipályán rohangáló, a fagylaltot nyaló, a nyegle nem is teszi, helyettük, sokunk nevében mondhatjuk a gátakon napok óta helytállóknak: KÖSZÖNJÜK.
Jó lenne, ha Ramboval mehetnénk, hiszen Gödöllő-Aszód 15km!
De azért a további lehetőségeket is várjuk, mert különben marad a vonat, ami azzal a hátránnyal jár, hogy ha elirányítanak más területre, akkor az "gyalogszerrel" időkiesés. Este 18:45-ig gépközelben vagyok, feltétlen szóljatok!
ebben teljesen igazad a gáton nem a Kötivizigé a fő szerep ott vagy egy helyi építész vagy a katonák előljárói azok akik irányítják a munkát, a Kötiviziges lehet hogy a vízhez értenek de komunikáció nem erőségük.
es sajna akadnak boven onkentes vezetok is, akikre a kutyanak sincs szuksege, de ilyenkor elik ki magujat. En is lattam ilyet, ugy szaladgalt, mint akinek petardat dugtak a hatsojaba, csak eppen egy db zsakot sem fogott volna meg. Azt nem tudom az is kinek jo, ha Torgyan helikopterrel repked a fejunk felett. Szerintem, aki egy zsakba nem tud 3 lapat homokot tenni, az monnyon le.