Itt vagyok, de a hullahoppot határozottan visszautasítom :)
Bűnözés? Alapvetően nem, bár ettem egy kis diétás keserűcsokit -- Wawel No Sugar a neve, szerintem nagyon finom és csak 64 kcal belőle egy sor, mint egy deci kefír v. joghurt. Ha ezekből szabadna nassolni, akkor szerintem belefér ez is. (És ebből nem is merek többet enni 1 sornál, mert szorbitol az egyik édesítőszere, ami nagyobb mennyiségben hasmenést okoz, emlékezhettek az előző szezonból a Norbi-szaloncukor botrányra; ott is a szorbitol volt a bűnös.)
Vasárnapi ebéd: gyros ízesítésű pulykacomb (van ilyen Kotányi fűszerkeverék, szerintem nagyon jó termék az is) gombával és levesben főtt zöldségekkel, mint a 3 engedélyezett fehérjedús-szénhidrátszegény étkezés egyike. Magam főztem, de igazán finom lett, most is itt van velem a maradéka egy rozsos szendvicsben, ajvárral és zöldpaprikával (nyamm).
A mérlegem szerint 4 kilót fogytam, ami kissé ijesztő. Tehát ezúton is felhívom mindenkinek a figyelmét, h. ha fogyókúrás tanácsokra van szüksége, ne engem kövessen, csakis Robzonra hallgasson, ő tudja a frankót...
Anyám szokta mondani, hogy :" nem kávézol, nem dohányzol, nem pasizol, akkor minek élsz lányom?"Szóval ez a helyzet nálam. Csak főzni és enni szeretek, de azt nagyon:) Ne reménykedjünk, H.G. leginkább melóban Net-ezik, szerintem kapunk mi rendesen ha előkerül:)))
Na mondom én, - azt hallottam, hogy ez karcsúsít is. Nem-nem vagy piszok csak őszinte.))))) Egy kis technika tanulás is))))Te tényleg piszkok vagyunk.))))
Különben is ma láttam a "gazdaságosban" extra méretű karikát is:))Amúgy szívesen megnézném ahogy H.G. hulahoppozik, szerintem valahogy így született az Abasári Töklengető c. tánc:)))/tudom:piszok vagyok:)/
Igen, lehet, hogy nem vagyok eléggé figyelmes:) Arról a kis problémáról amit a képen megjelöltél csak annyit, hogy nézd meg ha teheted, hogy Madárnak legalább ugyanolyan gondja van, pedig rengeteget mozog, nem is akármilyen intenzitással. Szóval lehet, hogy bele kell nyugodnod.. alkati kérdés. Attól bizonyára nagyon szeret a kedvesed:)/Ezzek csak azt akartam mondani, hogy ennél nagyobb hibád az életben ne legyen:)/
"Most őszintén két év óta hány dekát sikerült fogynod?"
Jó sokat, csak mindig visszahízom. Tavaly ilyenkor (szept. elejétől karácsonyig) pl. lementem 90-ről 84-re, csak azután a karácsony-szilveszter betett rendesen, megint emelkedni kezdtt és aug.-ra megint elértem a 90-et... (Mindig ennél a kerek számnál esek pánikba :) Akkoriban 1200 kcal-os low carb menüt rendeltem Alexandrától -- amíg nem nassoltam hozzá, addig hatott.
"Ha ezt a szeletelt kenyeret nézem, akkor a 12 szelet, igen karcsú mint kcal. Kibírod?Az nem több 25 dekánál. Az kb 750kcal"
Nekem másmilyen kenyereim vannak, úgy látszik -- ezekből 12 szelet 350g, tehát kb. 850 kcal csak a kenyérből. Plusz amiket még teszek rá, meg a 3 sok húsos nap...
"Vagy itt nem gond a szénhidrát?"
Pont, h. a szénhidrát (és ezzel a szerotonin) egyenletesen középmagas szinten tartása a cél. Ez képes az embert visszatartani a bűnözéstől, állítólag.
"Már elkezdted a diétát, vagy még csak tanulmányozod?"
Hétfő óta megy. Hivatalos mérlegelés holnap reggel...
"Sok helyre mész te túrázgatni. Bicóval, autóval?"
Régebben bicóval is, de főleg vonattal, busszal, hajóval, repülővel... A személyautókat szabályosan gyűlölöm. (De amíg viszonylag kevés volt és nem gyűlöltem, addig is klausztrofóbiás lettem bennük.)
BÁRCSAK MÁR LEESNÉNEK AZOK A GÖNCÖK. A ruháim egyszínűek, de mindegyiken ragyogó kövek vannak. A feketén legalább 30 deka:) A bordó az ami nem bír el semmi díszítést, azon "mindössze" néhány csomag aranypénz lebeg kevés gyöngyön:) Kérdésedre válaszolva, nem mostanában szeretnék nagymama lenni, de ha úgy hozza a sors, akkor állok elébe. A fiam már három éve jár a barátnőjével, nem tudni mit hoz a holnap:)Azon kevés nők közé tartozom, aki felvállalja önmagát, mind külsőleg, mind belsőleg, mind korban, így az sem lesz gond, ha lesz egy-két kicsi emberke aki majd nagyinak szólít. Őszintén szólva most még nem tudom elképzelni, mert rohanó az életem, de egyszer majd csak megnyugszom én is.
Jut eszembe. Ha mostanában stagnál a súlyod, az azért lehet, mert a szervezeted megszokta, hogy mindíg ugyanazt a mozgásfélét és nagyjából ugyanannyit végzel.Lásd az én példám:hiába mozgok az átlagembernél tízszer többet hetente, mégis dagi vagyok, mert nálam ez már napi rutin.:(/ Talán, ha mondjuk most kicsit mást ill. másképp csinálnál, lehet, hogy ismét kibillenne a mérleg nyelve.Lehetne mondjuk a haverokkal egy-egy kosár vagy focimeccset beiktatni, persze lehet ez más közös mozgás is, pl. bringázás. Mostanában már nincs az a nagyon meleg, szerintem megoldható lenne. Hátha az segít:)
Látom-látom hol van a gond. Most őszintén két év óta hány dekát sikerült fogynod?
Vagy azóta készülődő a fogyira?))))
Az én párom csúcsosodik, te meg szélesedsz.))) Hát vedd komolyan a diétát, mert a végén gömbölyű ajtót kell csináltatnod.))))
Miért nem bicózhatsz? Én meg azt hittem mész tekerni, és közben falod a szendvicseket.
Ha ezt a szeletelt kenyeret nézem, akkor a 12 szelet, igen karcsú mint kcal. Kibírod?Az nem több 25 dekánál. Az kb 750kcal és 140 szénhidrát, bár az elég. Magas a szénhidrát, nem? Ha eszel levest túrót vagy még valamit a kcal emelkedik, de a szénhidrát is. Vagy itt nem gond a szénhidrát? Már elkezdted a diétát, vagy még csak tanulmányozod? Nem ismerem amúgy ezt a diétát mint fogyókúra, csak mint az inzulinfüggökét 6X szendvics, de végül is ugyan az. Érdekes, hogy minden diéta valahol az egyes cukorbeteg diétábol indul ki. A hat óránkénti inzulin, és három óránkenti evés a szintentartás A szénhidrát és kcal számolás. Ugye?
Sok helyre mész te túrázgatni. Bicóval, autóval?Irigyellek.
Na ja. Muszály. Most kezdtem a 90 napost ismét, még csak a harmadik napnál tatok. Remélem, hogy megint olyan renes és becsületes leszek, mint az előző alkalommal és végigcsinálom. nagyon jó lenne még néhány kilót leadnom, mert szeretnék majd az unokáimmal "fára mászni", ha lehet:) Jut ezsembe: Toljadneki vagy hogy is hívják mostanában már nem is jelentkezik, vagy úgy lefogyott a szabi alatt, hogy már nem is kell neki:) Igazad van, a fekete egy jó szín, azt csipázom, a szürke szerintem engem sápaszt. Az ezüstöt meg nem szeretem, tehát maradnak a dögös színek:) Színpadra egyébként az kell, ami már mesziről felkelti a figyelmet.
Egyébként ezen a képen (már 2 éves ugyan) jól látszik, mitől szeretnék továbbra is megszabadulni. (Pláne, mióta be is nyilaztam :)) Nem annyira pocak, inkább oldalháj :)
"Az én párom is pont ilyen súlyú, és 178cm magas."
A megadott BMI-ből akár ki is számolhattad már: pont ennyi vagyok én is.
"Írjál erröl a szendvics diétárol. Naponta hányat ehet az ember? Zsömivel, szalámi ,vaj ,paprika, pari, vagy mik? Semmi főtt étel?Leves?"
Pont 3 óránként kell enni egyet, zöldségsaláta vagy zöldségleves kíséretében, tehát kb. 12 szelet kenyér/nap. Nem zsemle-kifli, szeletelt teljes kiőrlésű kenyér! Vékonyan vajazni szabad. Emellett zöldséget és zsírszegény kefírt/joghurtot nassként is ehetsz bármikor. Naponta egyszer ehető gyümölcs, egyszer 1 tojás és egy szendvicsed kenheted tejtermékkel (sajt-túró); a többibe sonka mehet, sovány hal- v. csirkehús, avokádó, hozzáadott cukor nélküli lekvár stb. De a kimondottan zsírdús dolgok tilosak, így nyilván a szalámi is és szintén tilos a cukor! Pirítós v. levesbetét kenyérkocka persze készíhető 1 kenyéradagból, nem csak szó szerint szendvics...
Egy héten három étkezésre ehető annyi sovány hús (hal, csirke v. pulyka, persze párolva), amennyi beléd fér, de aznap a kenyér mennyiségét csökkenteni kell 2-4 szelettel. Napi 2-3 evőkanál olívaolajból kell megoldani minden főzést és salátaöntetet. Legalább 8 pohár 0 kalóriás folyadék kötelező; ezen felül még Ca tablettákat kellene szedni és D-vitamint -- utóbbit én kihagyom, az elmúlt 2 hétben jó sok napfény érte a bőrömet.
2 hétig megy így és utána további 4 hétig maradnak az alapelvek, de akkor már a kenyér szabadabban helyettesíthető barna rizzsel, főtt krumplival, babbal, cukormentes müzlivel, t. k. gabonapehellyel. Összesen max. 1800 kcal/nap.
A hivatalos neve egyébként "Bread for life" diéta és egy Olga Raz nevű tel-avivi kutató könyvén alapul (ami nekem nincs meg, de remélhetőleg megoldom nélküle is, csak a netes összefoglalások alapján).
Vannak ám kövér bicajosok -- na jó, nem a Tour de France szintjén, de amatőrök között még igen. Az itteni Kerékpáros Topikból ismerek olyat, aki sokkal erősebb bicajos nálam és rendesen túl van a 100-on. (Nem szokta szégyellni, így talán nem indiszkréció, ha elárulom, h. Röfike kollégára gondolok, és hogy nem egészen véletlenszerűen választotta a nickjét :)
Engem egyébként azóta eltiltott egy doki :((( és még nem is tudom, mennyi időre.