Imadom,mikor valaki olyan arrogans(es tudatlan)hogy azt meri alitani a mindentatfogo universalis tudas birtokosa,WEgyszeruen mert o aztan biztos felismeri az igazat,hat persze.Aki nem azt mondja,alitja mint o hat...
Az ilyen embet betanul egy szoveget amit a kezebe nyomtak es a vilag ellentmondas nelkuli lesz,a magyarazatot megtalalja persze ugyanabban a konyvben.Kesz a vilag tokeletes szamara hogyan nem veszik a tobbiek ezt eszre...
Hja.Mikor haza megy sotetben akkor felkatintja a kapcsolon a villanyt de nem gondolkozik azzon el hogy az nem volt mindig hanem a racionalis gondolkozas kutatas es ketelyíek folyamataban az emberi ertelem kitagitasaval szuletett mint minden felfedezes inkjlusive a nulla szam vagy a kerek.Mindent csak ilyenn rationalis munkaval erte el az ember.Ez a tudomanyos gondolkozas segiti azokat is akik feladjak ezt mikor a szellemisegben vonulnak.Ekkor eleg egy schnitt,egy Kinyilatkozas,mindent potol.Na meg az is ha nagyon erosen es nagy betuvel irjuk,Ismerem ezt a tioust.A nyaj ressze.
Persze befogja szemet,szajat,fullet es nem akar utana jarni:
-Az otestamentumot csak szajhagyomanyok,teologiai harcok eredmenyekent es tendenciakal szerkesztetek ugy Salamin kiraly ideje ota,nem Kronika hanem teologiai fegyver.
Az elso Evangeliumot(Markus)7o evel Jezus utan kezdtek irni,szajhagyomanyok,sovargasok,erzelmi szepitesek es az apostolok egymasal valo harcai alatt.Az esemenyeket,a magyarazatot mint mindent eddig a szellemi vitaban allandoan atirtak es irjak.
Nekem nem szamit mert nem a kultusza erdekel hanem a mondanivaloja,a jezusi pelda fuhggetlenul az anekdotaktol.De latszik meg mindig van opuiaca az akkori eledasi technikanak amely az akkori emberi elkepzelesekhez alkalmazkodott nem is lehetett maskepen.
Timóteushoz 2. 4:3-4
3 Mert lesz idô, mikor az egészséges Tudományt(ez a Biblia el nem szenvedik, hanem a Saját Kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak Tanítókat, mert viszket a fülök;
4 És az Igazságtól Elfordítják az ô fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.
Csak hát vannak olyan födhöz (bibliához) ragadtak akik szó szerint veszik (jó értelemben tehát tudom mi a parancs meg a példabeszéd stb)a mondottakat bevallom én ilyen vagyok.
Valakik pedig azt mondják hogy nem úgy gondolta Isten.
Mindkettőre van példa a Bibliában.
De én csak ezt mondhatom ezekről amit az Úr
--Csakugyan azt mondta az Isten, hogy a kertnek egy Fájáról se egyetek?
--És monda a Kígyó az asszonynak: Bizony nem haltok meg;
--Hanem tudja az Isten....és olyanok lésztek mint az Isten:
De mint látjuk az ember halandó
Nagyon hasonlít az emerek érvelése ezekhez nem Barátaim (kivéve Travellert:))
Tehát jól mondtad Traveller
--Aztán nem hiszik el a másiknak, amit látott benne.
Na, küldök egy mesét, aztán eloffolok innen. Bocs, ha hosszú.
A szamarkandi Wahed al-Arabi története
A király tükre
Élt egyszer Khoraszánban egy hatalmas király. Hatvan város, négy folyó, százezer ember fölött uralkodott. Tízezer páncélos vitéznek, háromezer harci elefántnak parancsolt. Birodalmát azonban nem lovagjai fegyvereivel és elefántjai agyaraival uralta. A királynak volt egy hatalmas tükre, amelybe amelybe ha belenézett, egész birodalmát látta, a babot főző parasztok kunyhóját és az ellene intrikáló udvari főemberek palotáját. Így a király mindent látott, ami a nap alatt történt, és mindig tudta, kivel, mit, mikor kell cselekednie.
Eljött az idő, amikor a király megöregedett, és látta, hogy birodalmában minden úgy van, ahogy annak lennie kell. Úgy döntött, hátralevő napjait a szent iratok tanulmányozásával tölti. Távozása előtt birodalmát három fia között osztotta fel, úgy, hogy mindegyiknek az alkata szerinti tartományokat adta örökül: az inas és fürge fiú a sivatagos részeket kapta, a kövér és kényelmes a fülledt délvidéket, az erős és lassú a hegységeket. Majd három darabra törte a tükröt, fiait egyenként magához hívatta és így szólt hozzájuk:
- Ó fiam, örökül hagyom rád azt a vidéket, ahol a képességeidet a legjobban kihasználva, boldogan élhetsz majd; de hogy jól uralkodj és ismerd a világot, amelyben élsz, íme rád hagyom ezt a tükröt, amelyben látod a birodalmad teljességét. Képességeid révén és a tükörben látottak segítségével mindig azt teheted majd, ami a megfelelő neked és tartományaid számára.
Miután a birodalmat ily módon felosztotta és fiait beavatta a tükör rejtelmébe, a király elvonult egy kolostorba birodalma legvégső határvidékén. A fiai eleinte jól megvoltak saját tartományaikban, mert a körülmények között mindegyik jól tudta hasznosítani adottságait. Ez azonban felfuvalkodottá és elbizakodottá tette őket. Egyszer újra találkoztak. A sivatagból érkezett fiú így szólt testvéreinek:
- Nézzétek, öntözéssel micsoda jólétet teremtettem a sivatagban. Nektek is öntöznötök kell a földet, hogy népetek boldogan éljen rajta.
- Van vizünk elég. Tinektek ellenben ki kellene vágnotok a fákat, hogy termőföldhöz jussatok, ahogyan mi tesszük válaszolta a déli fiú.
- Mindketten ostobák vagytok! Le kell ásnotok a földbe, hogy annak kincseit bányászhassátok! szólt a hegyekből érkezett.
Az igazát mindegyik fiú azzal bizonygatta, hogy a saját tükrét mutogatta, abban azonban mindegyikük csak saját birodalmat látta, így nem tudták meggyőzni egymást. Mivel mindegyik meg volt győződve, hogy egyedül az ő tükre mutatja a teljességet, azt akarta, hogy a másik kettő is az ő módszereivel építse országát. A tartományok határán lángok csaptak fel. Amikor a sivatagi seregek meghódították a dzsungelt, az öntözőcsatornák mocsárrá változtatták a termőföldeket; amikor a hegyi lovagok végigsöpörtek a sivatagon, bányák fúródtak a homokba, de a laza homok maga alá temette a munkásokat.
A király fiai sokáig küzdöttek egymás ellen, hol egy kettő ellen, hol kettő egy ellen, de egyik sem tudta a másikat legyőzni. Úgy döntöttek, apjuktól kérnek segítséget. Lovas futárok száguldottak az egykori birodalom tűztől vöröslő határaira, a királyt rejtő kolostort azonban nem találták.
- Eh, hamisságot mutatott a tükör mondták a fiúk haragosan apánk bizonyára így akart megosztani, s aztán itthagyott minket.
Együtt felmentek a nagy Rúkh-hegy csúcsára, és a tükör darabjait onnan lehajították a mélységbe. A tükrök hulltak, hulltak, és a hegy szikláinak ütődve millió apró szilánkra zúzódtak, amelyeket a szél szétszórt az egész világon.
A tükör szilánkjait azóta sokan megtalálták; amíg ezt a mondatot elmondom, ezrek találnak rá. Mindegyik szilánk elhanyagolható része a tükörnek, mégis az egész mindenség látható benne. De akik ráakadnak egy szilánkra, mind azt hiszik, hogy saját teljességüket tartják a kezükben. Hogyan is hihetnék máshogy? Akármelyik szilánkba néznek, ugyanazokkal a szemekkel ugyanazt látják.
Jé, egy tiszta hang :-)
Érvelés: közösen elfogadott premisszák (a pergamen az 5. szd.-ból származik) alapján logikai állítások (a rajz azonosítható csillagot ábrázol) egymás mellé állításával következtetés levonása (az 5. szd.-ban ismerték az x. csillagot). Ha azt mondom: "alaposan feltehető, hogy ismerték a csillagot", korrekt vagyok; ha kijelentem, hogy "ismerték a csillagot", akkor ortodox. (Bár a Te példádban ez biztosra vehető, nem?) Nem értek a filozófiai zsargonhoz, Paleo biztos jobban kifejtené.
Kissé visszakanyarodva a topikhoz: ki tudja, mennyi kézirat meg töredék lappang még a sivatagban, Egyiptomban meg a Szentföldön (ami tágabb fogalom mint a mai Izrael, ugye), ami a feje tetejére állíthatná az egész egyháztörténetet. Dehát, azt nézzük, ami van.
A Biblia már csak olyan, mint egy kaleidoszkóp, akárhányan nézik, mást és mást látnak benne. Aztán nem hiszik el a másiknak, amit látott benne.
régészeti lelet:
kezdetleges rajz egy barlangban, vagy pergamenen
a képen egy, beazonosítható csillag és bolygóival tételezzük fel, hogy a lelet az V. sz-ból való (távcső nincs)
mit bizonyít ez a lelet?
és mi bizonyítja, hogy igaz?
Sajna jobban ismerem, mint gondolnád. De nem állítom, hogy eléggé, és nem beszélek hülyeségeket. Na megyek, fontosabb dolgom is van, mint egy elmebeteggel vacakolni.
Egyébként van egy írás, amit biztosan nem ismersz, az pedig a magyar helyesírás. Igaz, nincs kanonizálva a Bibliában. :-DDD (rajtad)
Hogy a föld lapos azt nem a Biblia hanem a r.kat.egyház mondta és a csilagokról sem állít ilyet a Biblia.
Az ördögről meg nyiltan vallja egy hatalmas fényes kerub aki fellázadt az Isten ellen és hitegeti az embereket és Te sem vagy kivétel.
Szóval én nem vagyok nagyképű azért mert azt vallom a biblia igaz.
Mutasd meg ezeket a Bibliában amiket állítasz akkor azt mondom hogy igazad van de mivel nem szereplenek benne így csak azt tudom mondani hogy TT már megint tévelyegsz mert nem ismered a Biblát.
1.Tehát hol van benne hogy a föld lapos
(én meg tudom mutatni a bibliából hogy a föld nem lehet lapos)
2.Hol található hogy a csilagok lyukak az égen (én megtudom mutatni hogy világító égitestnek nevezi)
3.Holvan ahogy az ördög úgy néz ki mint a görög mitológiában az egyik szereplő
(én meg tudom mutatni hogy az ördög egy angyal)
Neked csak annyi bajod van hogy butaságokat mondasz de legalább hű vagy a Nevedhez :)
Tehát ne a népi hiedelmekkel meg a r.kat.egyház butaságaival gyere amikor a bibliáról van szó.
Tehát oda neked a kesztyű
Hazug vagy már megint mert nem tudod megmutatni hogy az a három dolog benne van a Bibliában.
Én viszont meg tudom mutatni hogy pl a bibliábamn benne van hogy nem lapos a föld ,a csilagok égitestek és meg sem tudod öket számolni (pl 1400 csak kb 1 ezer csillagot tartotak számon holott az Ige azt mondja olyan sok van hogy nem lehet megszámolni)
azaz
A BIBLIA IGAZ
Tehát tessék mutasd meg azt a három dógot amit állítasz hogy benne van a Bibliában.
OFF: Néha pedig szívesebben lennék majom, mint ember, kevesebbet kellene szégyenkeznem. Egyébként ha a keresztényeknek van igaza, a majom is Isten teremtménye, akinek végtelen bölcsességében úgy tetszett, hogy "bazinagy rusnya mocsokban fetrengő öszevissza artikulátlanul hangot adó rusnya" állatok legyenek (akik viszont nem is küldik máglyára, aki ebben nem ért velük egyet, hehe), és milyen alapon fikázod az Ő művét, te, teremtés koronája?
Köszönöm szépen, e legutóbbi hozzászólásod után egy karaktert sem kell rád vesztegetnem, mert nagyon kifejezően minősítetted magadat.
Na jó: az én ősapámra talán illett ez a leírás, de te még most is ezen a szinten vagy. (Én meg ezzel leereszkedtem a szintedre, ejnye.) Avagy az apostolok érveltek így?
Szóval hogyan szólithatlak melyik
ős tetszik a legjobban kihez mérhetnélek én
melyik mazsomhoz bocs majomhoz :)
Feltéve ha a Biblia nem igaz akkor sajna marad
darwin bátyó agyréme.
Hogy ne a bibliát idézem mert azt nem bírod.
Amikór még vót ún széles világi emberi igazságokat tartalmazó könyveim amíg ki nem vágtam a szemétbe meg a tűzbe rémlik valami ilyesmi bölcs mondás azt hiszem keleti
Ahhoz hogy a világot megismerd ki sem kell lépned a szobádból.
Szia így emigyen Udvari akinek nem vagy a kedves barátja
Te a bibliat idezgetve bizonyitod a biblia igazat, ez nevetseges es nem igazan elfogadhato.
Hulyenek nezel mindenkit aki nem azt hiszi amit te mondasz. Nem hisznek a teologusok mi? Nem zavar hogy ok nem 2 eve hanem 40 eve tanulmanyozzak a bibliat es a multjat? :) Gogosseg, arrognacia, negykepuseg, bekepzeltseg, magasabbrendusegi erzes, es karhoztatas. Ez mint a te bunod igy kapasbol.
Hidd es valld hogy a biblia igaz, ugyanilyen hittel es megvallassal mondtak 1000 eve hogy a fold kerek es lapos, a csillagok meg csak vilagito lyukak az egen.
Ja, es hogy az ordog patas kenszagu szarvas allat, kis kecskeszakallal es szenahordo vasvillaval a kezeben.
Ha a Biblia nem igaz akkor az ősapád egy bazinagy rusnya mocsokban fetrengő öszevissza artikulátlanul hangot adó rusnya majom vót.:)
És az apját senki nem tagadhatja meg.
Ok legyél te olyan én Meg maradok a biblia Istenének teremtett
Hát tessék ha neked érvelés kell :)
Még:
1. Nem vagyok a kedves barátod.
2. Nem bolond vagy, hanem félművelt. Tudod te, mekkora a világ? Vagy csak nem akarod észrevenni, hogy mennyi arca van az igazságnak?
Nyisd meg az te szemeidnek az ő nem látó pupilláit, és emeld le az hályogot az te szemeidről, és olvasván OLVASD MÁR EL A TOPIC CÍMÉT. Senki sem kíváncsi a hitvallásaidra, ez egyszerűen NEM AZ A HELY.
Te nem érvelsz, vedd már észre, még csak nem is elgondolkodtató, amit itt belebégetsz a cybertérbe.
"Hinni kell a Bibliában."
Miért?
"Mert meg vagyon írva, hogy IGAZ."
Hol?
"A Bibliában."
Szerinted ez érvelés? Na jó, te nem is akarsz érvelni, csak teszed itt a hitvallásokat. Minek? Azt hiszed kíváncsi rá valaki? Tudom, neked & a hozzád hasonlóknak a Biblia egy ingerszó, ha meghalljátok, ömleni kezdenek belőletek a megtérési élmények meg az igék, ez nektek olyan, mint egy RABIGE... Ajánlom figyelmedbe a "Bizonyítékok Isten létezésére(?)" c. topikot, ott kiélhetnéd magad, de vigyázz, ott is érvelni kell. Bár az ottaniak talán meg fognak verni engem, ha most ott is elkezded ezt a lelki magamutogatást.
Menj békességben. Csak menjél már, & hagyjál minket beszélgetni!
Én a bibliáról beszélek meg idézek belőle dolgokat amik igazak pl mais és ma történnek olyan dolgok amik a bibliában le vannak írva.
Igen karoskodom a mellet hogy a Biblia Igaz és nincs benne ellentmondás.
Azt hiszem ez a topic címe.
Te meg jösz különbözö vallások isteneivel meg a z azokban hívők hitével meg hogy ne jööjek a bibliával mert szerinted az nem igaz.
De a Topic a Bibláról szól és ha Biblia akkor az Isten Beszéde.
Nyissál topicot a koránról azt nézd meg hány háztartásban van meg vagy a hindu ún titkos tanításokról azt is megnézheted mennyi forog közkézen.meg az apokrif evangélumokról stb.
topic on
Mert ahogy Luther mondta a Biblia nem régi nem antik HANEM ÖRÖK.
meg van írva
Márk evangéliu 13:31 Az ég és a föld Elmúlnak, de az én beszédeim soha el nem Múlnak.
Tudod nekem van egy kis előnyöm egy-két ún vallásal szemben ti. tanulmányoztam öket kértem azt az istent mert te szerinted több van.
Szerintem Isten egy van és az Ábrahám Izsák és Jákób Istene.
Szóval innen köll kezdeni a dógot azaz a kályhánál.
Sajnos a Biblia azt mondja hogy Jézus Krisztus az Út az Igazság és az Élet.
Ez Dicsőség érte Istennek kizár minden más emberi ún vallást.
1.Mert jegyezd meg Barátom a vallásokat emberek találják ki pl buddha,mohamed,smith,lao ce stb.
emberek akik éltek és meghaltak és próbálták elérni Istent de nem tudták.És ki találtak önmegváltási dógokat de ezek kudarcra vannak ítélve.
2.Isten határtalan kegyelméből Megváltót küldött a földre a fiát Jézus Krisztust,de előtte is Kinyilatkoztatta magát a benne van Bibliában.
3.Tehát az evangéliumot Isten adta hogy azáltal megmeneküljenek az emberek.
Tudod az ördög sem változik meg a hazugság atyja.
Elhiteti az emberekkel hogy a biblia nem igaz így azért van pl annyi betegség a földön meg hitetelen keresztyén is.Az ördög azzal szed rá mindenkit amivel Évát is rá szedte hogy Isten nem Úgy gondolta tehát hogy Isten hazudott.
Szóval aki azt mondja hogy a Biblia nem Isten Beszéde vagy az Isten beszéde nem Igaz az hazudik és az ördög szolgája. Tehát nézzük hogy dógozik az ördög.
meg van írva
1 Mózes 1:16-17
16 És parancsola az ůr Isten az embernek, Mondván: A kert minden Fájáról Bátran egyél.
17 De a Jó és gonosz Tudásának Fájáról, Arról ne egyél; mert a mely napon ejéndel Arról, bizony meghalsz.Mondta Isten
1 Mózes 2:1-5
1 A Kígyó pedig ravaszabb vala minden mezei Vadnál, melyet az ůr Isten teremtett vala, és monda az asszonynak: Csakugyan azt mondta az Isten, hogy a kertnek egy Fájáról se egyetek?
2 És monda az asszony a Kígyónak: A kert Fáinak gyümölcsébôl ehetünk;
3 De annak a Fának gyümölcsébôl, mely a kertnek közepette van, azt Mondá Isten: Abból ne egyetek, azt meg se illessétek, hogy meg ne haljatok.
4 És monda a Kígyó az asszonynak: Bizony nem haltok meg;
5 Hanem tudja az Isten, hogy a mely napon ejéndetek Abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: Jónak és gonosznak Tudói.
A SÁTÁN SEM VÁLTOZOT MEG AZ HAZUDJA MA IS OLYANOK LESZTEK MINT AZ ISTEN
VAGY TE IS ISTEN VAGY STB
Mivel az Ember halandó teremtmény Istennek Igaza Volt Van és Lesz Persze ez az ördögnek nem tetszik.
De MEG VAN ÍRVA:
Máté evangéliu 22:14 Mert sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a Választottak.
Mint topikgazda, küldd már vissza Udvarit az aluljáróba, hadd játssza ott a pantomimot. Nem veszi észre, hogy kéretlen hitvallogatására itt senki sem kíváncsi? Ez már több, mint OFF.
Az is elhamarkodott dolog hangadónak nevezni az olyat aki nem siklik el egy olyan kijelentés mellet hogya biblia hamis meg mese.
Aki e mellet elsiklik és a szóvá tevő társát kiabálónak nevezi az már egy kicsit furcsa.
Persze hogy kiabálok ilyen hazugságokat olvasva.
Még szerencse hogy az Úr nem az értelmet nézi kedves Noway meg hanem az ún lendületet és a szivet mert meg van írva:
Jelenések köny 3:14-17
14 A Laodiczeabeli gyülekezet Angyalának is írd meg: Ezt mondja az Ĺmen, a hű és igaz Bizonyság, az Isten teremtésének kezdete:
15 Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg Volnál, vagy hév.
16 ěgy mivel Lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én Számból.
17 Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a Nyomorúlt és a Nyavalyás és szegény és vak és Mezítelen:
Persze most azt mondják hogy ilyen langyos időszaka van az egyháznak de attól még ez útálatos dolog az Úr előtt.
Persze szerinted aki nem enged a Bibliából egy iótányit sem az fanatikus Dicsőség Istennek hogy Jézus a Krisztus is ilyen volt és nem engedet az Igéből még egy ún szarvacskát sem.
Lukács evang 16:17 Könnyebb pedig a mennynek és a földnek Elmúlni, hogynem a törvénybôl egy Pontocskának elesni.
Meg a véleményem nem Hgy specifikus csak Biblia specifikus.
Meg van írva.
Lukács evang 12:49 Azért jöttem, hogy e Világra tüzet Bocsássak: és mit akarok, ha az Immár meggerjedett?
vagy Czeglédy fordítás
Lukács evang 12:49 Azért jöttem, hogy a Földre tüzet vessek s mennyire szeretném ha már lángra kapott volna !
Régóta figyelem ezt a vitát, de nem akartam beleszólni. Mostanra viszont nem értem, minek is ereszkedett le közénk szkeptikusok közé Istennek az ő tüzesnyelvű angyala...
=>UDVARI:
1. Aki muszlim, buddhista meg satöbbi, és nem keresztény, de ugyanúgy hisz az istenében, mint Te, az mind bálványimádó meg démonoktól megszállott hitetlen, aki a pokolra jut, mi?
2. Ha a Bibliával a háttérben akarsz bizonyítani valamit, akkor keress olyan fórumot, ahol a vitapartnerek is elfogadják azt kiindulási alapnak. Különben nem tudsz érvelni, csak idegesítesz mindenkit.
3. A teológusok többsége valóban szkeptikussá válik, mégpedig amiatt, hogy ők VALÓBAN tanulmányozzák a Bibliát (nem csak a nekik tetsző részeket, mint egyes egyházakban szokás), rájönnek, hogy belőle mindent be lehet bizonyítani és mindennek az ellenkezőjét is, és ebbe kicsit bediliznek. Ezekről az ellentmondásokról szól ez a fórum, nem pedig a hitvallásaidról, amikkel fárasztod a többieket.