Keresés

Részletes keresés

zsolt.kov Creative Commons License 2003.10.11 0 0 1351
"... DV in bemenet a Philips DVDR75-ön nem lehet valahogy DV out is?"

Ehhez hardware is kellene de egyenlőre nem lesz ilyen. Te mire szeretnéd használni a kimenetet?

Egyébként úgy néz ki, hogy nemsokára lesz egy új DVDR70-es készülékem és az Auchan-os akciós 119.990Ft-os ár alatt tudom majd kínálni. (100e Ft alatt lesz az ára, ha valakit esetleg érdekene, akkor jelezzen vissza!)

A 70-es és 75-ös között csak annyi a különbség, hogy a 70-esnek nics DV bemenete.

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (1342)
zsolt.kov Creative Commons License 2003.10.11 0 0 1349
"... SHOWVIEW kódot is sugároznak "

Ez így sajnos nem igaz, mert a Showview kód nem más, mint egy igen egyszerű timer programozás, egyetlen számsorozattal megadva. Ha jobban megnéztek egy ilyen kódot, akkor kiderülhet belőle hogy melyik programhelyről, mettől-meddig, stb. történjen a felvétel. Ami még igen fontos, hogy az így programozott felvétel csak akkor lesz jó, ha a kódtáblázattal együtt megadott programhely kiosztás szerint vannak a videon beállítva a tv adók.

Előzmény: CiluHS (1347)
blg Creative Commons License 2003.10.11 0 0 1348
Showview van, és működik, a kódok megtalálhatók pl. az RTV Részletes TV-újságban vagy a honlapjukon: www.rtvreszletes.hu
Előzmény: CiluHS (1347)
CiluHS Creative Commons License 2003.10.11 0 0 1347
Mint olvashattad már az előző írásaim egyikében az AH megkérdezése nyomán is, szóval sajnos ismereteim és tapasztalataim szerint NINCS olyan magyar adó, amely adása VPS jelet tartalmazna.

Tudtommal minden más ország VPS és sok esetben SHOWVIEW kódot is sugároznak (műholdas adók), amivel aztán tényleg atompontosan fel lehet venni a műsorokat. Külön előnye, hogy azonos műsornak azonos kódja van, így pl. egyetlen programozással fel lehet venni egy adón az összes híradót, stb. De sajnos magyar ebből sincs ismeretim szerint.

Előzmény: harpokratesz (1335)
asdf_ Creative Commons License 2003.10.10 0 0 1346
Tipusa valogatja ;) Ugy is mondhatnam, hogy RTFM :))))
Előzmény: harpokratesz (1345)
harpokratesz Creative Commons License 2003.10.10 0 0 1345
én meg rosszul kérdeztem, jav.:

a videó hol/hogyan jelzi, hogy az adott csatornáról kap-e vps jelet ?

asdf_ Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1344
Nahh, nekem a kovetkezoknel engedne a video a vps-t: pro7, halozat tv, vox, eurosport, bbc, bptv. Fejemet ra, hogy halozatnal, es bptv-n no effect lenne a dologbol ;)))
asdf_ Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1343
Helyesbites: A csatornaszamok ugralasat tekintve a pana nv hv60 megiscsak tolja a hipersavot. Csak valamiert nem allt meg nalam ott, mert kodolt musorok vannak nalam hipersavon. Erdekes, a tv meg megallt...
harpokratesz Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1341
igen, nekem is magyar adók, főleg a kertévék kellenének a pontatlan kezdéseik miatt, az meg már hab lenne a tortán, ha reklámokat is kiiktatná.

a videó hogyan jelzi, ha kap vps jelet, én nem vettem észre ilyet, minek kell égnie ?

Előzmény: asdf_ (1337)
v_peti Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1340
Maygar adók: Valamelyik nagyokos kitalálta az ütemes műsorkezdést a TV2-n, még a kezdetekkor. Így voltak 20 perces későbbkezdések és félórás előbbkezdések is késő este, amikor sokan időzített felvételt állítottak volna be.
Előzmény: asdf_ (1337)
v_peti Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1339
VPS: A magyar adók sajnos nem sugározzák a VPS-t. A külföldiek sem mind. :(
Ha én a videómon benyomom a VPS gombot TUNER-üzemmódban (TV-nézés videón keresztül), akkor kiírja a csatorna nevét a kijelzőre. (Persze, ez csak akkor igaz, ha a videó tud szöveget írni a kijelzőre.)

Megjegyzés: Egyébként Blaupunkt videóm van. Nincsen telerakva ledekkel, csak minimálisan. Ezenkívűl van rajta egy kijelző, ami 10 nyelven tudja kiírni, hogy: PLAY. RECORD. STOP, NO CASETTE... valamint az adók nevét, VPS esetén.

harpokratesz Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1338
A műsorfüzetben beállított időre programozom a videot, és ha az csúszik, akkor megy a video utána. A valódi indulás előtt kb fél perccel REC PAUSE állásba áll, majd az első kockával indul. Reklám ellen nem véd, de nem is az ellen csinálták. A végén pedig időben kikapcsol.

én is mondtam, hogy erre való, és nem a reklámok kiktatására. legalábbis a videóm használati füzetében ez áll. persze ettől még a reklámokat is sztórnózhatja, ha akkor nem adják a jelet.
ez a reklámos nem egy másik szolgáltatás lenne, mert nálam úgy van, hogy vps/dvc(??? - erre nem emlékszem pontosan, így más is lehet, majd megnézem) szolgáltatás ?

Előzmény: Asszem (1334)
asdf_ Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1337
Magyar adok nem sugaroznak. Mondjuk pl a bptv-n azt mondja a videom, hogy van, de nagyot csodalkoznek, ha lenne ;)))). Rtl, sat1 nalam nincs, de biztos vps-es, pro7, eurosporton is irta a videom, meg vagy cnn vagy bbc, nemtom melyik. Alapvetoen a magyaron lenne ennek ertelme, mert iszonyat csuszasokat birnak produkalni, es nevetseges, hogy egy 3oras kazit kell berakni, hogy az elnok emberei biztosan rajta legyen...
Asszem Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1336
Ja, ez sima VPS volt. Azon a készüléken volt egy piros LED, ami ha olyan volt a csatorna, akkor világított. Ha nem volt VPS az adón, de mégis úgy állítottam be, hogy várja a készülék a VPS jelet, akkor nem vett fel semmit.
Előzmény: Asszem (1334)
harpokratesz Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1335
akkor most tisztázzuk:

magyar adók (közszolgálati és kertévék, stb.) sugároznak vps jelet, vagy nem ? ha igen, akkor kik sugároznak, és kik nem ?
külföldi adók (pl. németek) mind sugározzák, vagy ott se mindegyik ?

nincs kedvem végig próbálgatni az összes csatornát, ezért kérdezném, mi a tapasztalat.

Asszem Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1334
Egy régebbi NEC videoval próbáltam. Sat1. né, németRTL ilyesmin. A műsorfüzetben beállított időre programozom a videot, és ha az csúszik, akkor megy a video utána. A valódi indulás előtt kb fél perccel REC PAUSE állásba áll, majd az első kockával indul. Reklám ellen nem véd, de nem is az ellen csinálták. A végén pedig időben kikapcsol.
v_peti Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1333
VPS: Megnéztem az ORF (osztrák tv) tetetext-jét. Ott fel vannak tüntetve a VPS indításának az időadatai. (Mivel én 950%-ban magyar TV-adókról veszek fel, ezért ezt a szolgáltatást még nem használtam.)
De SZVSZ ha két műsor között van nincs is reklám, a TV-társaság logója azért bejön. Akkor meg elvileg meg lehetne szakítani egy rövid időre a jelsugárzást.
Mindenesetre kipróbálom ezt a VPS-sugárzásos dolgot.
Előzmény: CiluHS (1329)
harpokratesz Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1332
bocsánat, vsp helyett vps.
harpokratesz Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1331
köszi az infókat.
ezek szerint nem ér semmit a vsp szolgáltatás, ez szomorú.

a műsoros kazik egyébként márkásak (TDK, FUJI), persze ettől még lehet benne olcsó, vacak szalag.
gondolom, a hosszú évek alatt raktárban tárolt kazikat a nem megfelelő tárolás is kikezdheti, pl. alacony hőmérséklet, por stb.

Előzmény: CiluHS (1327)
CiluHS Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1330
Hurrá, mindekettő elment, a 2. hozászólás az igazi, bár mindkettő elnevezéssel jelölték már. (A VPT a helyes)
Előzmény: CiluHS (1329)
CiluHS Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1329
a videómagnóm használati utasításában az áll, hogy
Ez sajnos reklámduma. A VPS jel az egy sugárzott egyenjel, amit a nemreklámos időszakban sugároznak sugároznak. Pl. ha két műsor között nincs reklám, akkor nem tud szinkronalapként működni, mert ahhoz az előző műsor alatt nem kellett volna sugározniuk, akkor viszont az előző műsort lett volna lehetetlen felvenni ezen az alapon...

Ami tényleg szinkronizációra szolgál, az a VPT (tehát nem VPS), amely a teletext infók alapján működik. Na ez pontosan követi a műsort, ha az adott TVadó is pontosan sugározza a teletextben az ehhez szükséges infókat. Viszont VPT-t rendkívül kevés videó ismer.

Előzmény: harpokratesz (1324)
CiluHS Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1328
Ez sajnos reklámduma. A VPS jel az egy sugárzott egyenjel, amit a nemreklámos időszakban sugároznak sugároznak. Pl. ha két műsor között nincs reklám, akkor nem tud szinkronalapként működni, mert ahhoz az előző műsor alatt nem kellett volna sugározniuk, akkor viszont az előző műsort lett volna lehetetlen felvenni ezen az alapon...

Ami tényleg szinkronizációra szolgál, az a VPN (tehát nem VPS), amely a teletext infók alapján működik. Na ez pontosan követi a műsort, ha az adott TVadó is pontosan sugározza a teletextben az ehhez szükséges infókat. Viszont VPN-t rendkívül kevés videó ismer.

CiluHS Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1327
mitől van az, hogy új, originált műsoros kazetta lejátszáskor idegesítően, fülsiketítően recseg-ropog végig a film alatt?
Sajnos a műsoros kazettákat nem az elvárt minőségű kazettára, és nem az elvárt minőségű berendezéssel veszik fel... (a legtöbb esetben sajnos olcsó piaci kazetta, és mezei kommersz agyonkopott VHS magnók)

egyébként, ha nagyon régi a műsoros kazetta (8-10 éves), és ilyen hosszú ideig állt raktárban, akkor a kép- és hangminőség drasztikus romlása természetes jelenség (csak, mert most vettem egy ilyet, és a kép teljesen kifakult, nézhetetlen)?
Igen, mivel a szalagot félévente javasolt áttekerni, mert összeragad, és ha egyszer összeragadt, akkor annak sajnos annyi.

Előzmény: harpokratesz (1326)
harpokratesz Creative Commons License 2003.10.07 0 0 1326
lenne egy kérdésem:

mitől van az, hogy új, originált műsoros kazetta lejátszáskor idegesítően, fülsiketítően recseg-ropog végig a film alatt ? már sokszor jártam így, viszont azt megfigyeltem, hogy többszöri lejátszás után enyhül a zaj, vagy megszűnik, de nem minden esetben.

a szalaggal van baj (pl. nem kompatibilis a lejátszóval), vagy nem jól tárolták a kazettát, kiszáradt, vagy túl régi ? inkább a régi kazikon tapasztalom, de az újabbaknál is előfordul.

egyébként, ha nagyon régi a műsoros kazetta (8-10 éves), és ilyen hosszú ideig állt raktárban, akkor a kép- és hangminőség drasztikus romlása természetes jelenség (csak, mert most vettem egy ilyet, és a kép teljesen kifakult, nézhetetlen) ?

asdf_ Creative Commons License 2003.10.07 0 0 1325
A jelet nem kell /tehat kotelezo/ sugarozni, kelleni csak ahhoz kell, hogy a videonal a vps beallitast hasznalhasd.
harpokratesz Creative Commons License 2003.10.07 0 0 1324
én meg úgy tudom, hogy az adóknak KELL sugározni a vps jelet. már vettem fel bekapcsolt üzemmódban, és felvett, de lehet, hogy csak az HBO-ról, már nem emlékszem. majd kipróbálom a keradókat is (igazából náluk lenne valami haszna).

a vps/... funkció arra szolgál, ha a műsor történetesen nem a megadott időpontban kezdődik ill. fejeződik be, viszont a műsorújság által megadott időpontra kell beállítani a felvételt.
azt meg nem is tudtam, hogy a reklámokat is kiiktatja, pedig ez nagyon fontos lenne, ugyanis sokszor járok úgy, hogy ey 240-es kazira már nem fér rá két film, vagy csak egy hosszabb, meg egy rövidebb. a reklámok miatt 20-25 perccel megnő a filmek hossza.

hogy erre a szolgáltatásra ne lenne igény, azt erősen kétlem, milyen alapon állítják ezt, soha nem kérdezték meg a fogyasztókat. ez hazugság.

Előzmény: CiluHS (1317)
zsolt.kov Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1322
Hello Zeki! A megadott adatok alapján megtaláltam mindent a gépedről. Ezután már csak egy újabb sw volt, viszont ahogy láttam, némi hw változással is járt. Ezek alapján nem biztos, hogy sokat nyernél a frissítéssel. Én azt javasolnám, hogy ha nincs rá panaszod, akkor nem érdemes piszkálni. Egyébként 2db összesen 2Mb méretű file amit PC-vel megírsz egy RW lemezre és egyszerűen lejátszod. Innen már automatikusan történik minden. Mindenesetre tényleg azt mondanám, hogyha így stabilan működik akkor maradjon inkább így, mert bár egyszerű a betöltés azért azt is el lehet szúrni. Ha mégis belevágsz. akkor küldöm az instrukciókkal együtt.
A megadott sorozatszámból amit küldtél meg lehetett állapítani hogy 8-as verziószámú, 1-es szalagon gyártott 2001. év 49. hetében, gyártás során nem volt vele probléma, javítva nem volt.
Üdv.
Előzmény: Törölt nick (1321)
Degeczi Creative Commons License 2003.10.05 0 0 1320
hú, de szeretnék egy ilyen illetékes elvtárssal elbeszélgetni... :-(
hiába a videómagnó, ha fönn kell maradni (h időben kezdődjön) és végig is nézni (h a reklámok ne legyenek benne) egy későn sugárzott filmet
szerencsére a digitális fölvevők terjedése végül betesz ennek a mocsok kerTV maffiának: pár perc alatt utólag is kiszerkeszthetőek lesznek majd az ármányaik
zsolt.kov Creative Commons License 2003.10.05 0 0 1319
SW verzió kiíratás DVD957-en:
- System menü
- Balra nyíl
- Lefelé a legutolsó menüre
- Jobbra nyíl
- Lefelé és az utolsó menüpontnál mégegyszer lefelé.
Így kell, ha az emlékezetem nem csal. Az applikációs sw verziója kell. Ez pl. 8.11 lehet. Ha viszont a hátoldalon levő címke teljes számsorozatát leírod, akkor még azt is megtudom nézni az adatbázisban (ha még nem archiválták) hogy hány óra - hány perckor jött le a szalagról. Ennek úgy kell kezdődnie, hogy VN.....
Előzmény: Törölt nick (1316)
CiluHS Creative Commons License 2003.10.04 0 0 1318
bocs az elírásért magayr -> magyar

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!