Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Hallottam ilyesmit valami XC esetében, de nem emlékszem milyen modell meg évjárat volt, mindenesetre ott a kulcs foglalat makkant meg, az autó nem is indult, trélerezni kellett, meg javítani, jó sok pénzért :-/
Sziasztok! Találkozott már valaki az alábbi problémával?
XC70 2016. Megálltunk az autóval, P-be tettük, megnyomtuk a Stop gombot és azonnal a kulcsot. Leállt az autó de a kulcsot nem lehetett kivenni. A Start gombot nyomkodva nem reagált de volt olyan, hogy írta rakjuk P-be. (amiben van)
Akkusarok le majd vissza, erre beindult az autó de leállítása után megint nem adta ki a kulcsot és nem indul újra. Másik kulccsal nyit zár de ez sem segített…
Reggel beadtam a 480-ast műszaki előkészítésre, átnézték, délelőtt hívtak is, hogy a a két első stabpálca cserés (2018-ban raktam fel a mostaniakat ;-)), ABS lámpa fel felgyullad. Azt hiszem, egy veterán vastól ez nem rossz, még elkarcolunk így együtt egy darabig...
Kiszedtem a szőnyegeket, ahol túl sokat kellett volna bontani, ott az alsó szőnyeget elvágtam. Majd visszaillesztem valami erős ragasztószalaggal, a felső szőnyeg meg eltakarja.
Most rallyautó fíling van, lemezpadló és egy vezetőülés. Ez lesz addig, amíg a sufniban ki nem száradnak azok a szivacsok... Persze folyamatosan esik az eső...
Ha jól tudom, akkor egy, nemsokkal a háború utáni filmben volt eredeti Tig, aztán csak most, a Fury filmben, ahová a Bovingtoni múzeum kölcsönadta a 131-es rajtszámú vasat. Minden más kamu, legtöbbször T34-55 alvázon.
Mondom, hogy tudjátok, hátha hazafelé a villamoson valaki rákérdez.
Sanyám, remélem hamar felépülsz, de közben gondolj arra, hogyan tudnád előnyödre fordítani a helyzetet. Gondolkodtál például azon, hogy kicsit rárepülsz a skótduda műfajra? Ha már sipol, gondútam...
Állítólag most nagy kereslet várható dudásokból, aszongyák Skócia függetlenedik, oszt akkor az összes szoknyás faxi itt fog fel-alá masírozni a rikoltozó vulvájával dudájával... :-D
Ma éjszaka már nem sípolt a tüdőm. Így 10 nap távlatában mondhatni kezdek felgyógyulni. Fogalmam sincs róla, hogy honnan jött ez a tüdőrohadás, de még egy ilyet már nem hiszem hogy képes leszek kiheverni...
Egészen elképesztő amit művelnek. De nem sok újdonság van benne: emlékszel a Népszabóra meg a "Teller-levélre"? Amit valamelyik firkászuk írt meg, mintha Teller Edétől származott volna, annak halála előtt, és Orbánt szapulta benne. Oszt Teller titkársága kikérte magának, mert az öreg pont az ellenkezőjét gondolta. Magyarul egy halott világhíresség nevében a szerki levelet hamisít, majd leközli azt mint tényt. A velejéig rothadt komcsi bagázs. Csoda hogy ezeket nem akasztgatták fel '89-ben...
Olvastátok, hogy a független, objektív média megint mit művelt? Aszad elmenekült szíriából és a magyar hang nevű szennylap azonnal lehozta a hírt, hogy "értesüléseik szerint" Budapesten szállt le egy szír gép, amit a TEK várt és a kiszolgáló személyzetnek is titoktartási szerződést kellett aláírni még egy fotót is közöltek. Természetesen az összes független objektív média átvette, hogy a kurvaorbán menekíti meg a szír elnököt. Megírta a 444, 24 és társai is. Még egy fotót is közöltek, amiről egy Google kereséssel kiderült, hogy 2022-ben készült. És akkor ezek nevezik magukat függetlennek meg objektívnek. Meg a 444 üzemelteti a szintén független tényellenőrző oldalt, ők mondják meg, hogy mi az álhír. Erről nem sikerült megállapítani.
Természetesen magyar petike egyből rárepült és felelősségre vonta orbánt. Jó nagyot koppant ezzel is, de a hívei ezt is benyalták, mint a zárva tartó pezsgős bárt, ahol díszletként kint van hagyva a bontatlan pezsgő meg az üres pohár.
Néhány "téli" fotó (a kutatóintézet előtt, míg még intézet...) a kisvasról. Harmincéves lesz jövőre és hát megvétele óta kedvencünk. Annó fargo jó, hogy ott voltál a vételkor, mert akkori állapotában ha egyedül vagyok ott, nem vettem volna meg, de a por és a patina alatt ott volt a jó alap....;-)
Tarlósné elkövetett egy szabálysértést, amiért kaptak egy büntetést, ezt befizették, majd ezek után ezért az ellenzéki újságírók elkezdték cseszegetni?
" Elővették érte, ez normális, egy politikusnak ennyit el kell viselnie..."
Nem. A feleségét cseszegették miatta. A felesége miatt meg a Tarlóst. Ez NEM így szerepel ugyi a civilizáltabb társadalmak íratlan szabálykönyvében. A családtagok tabunak számítanak. Persze kivéve ha valami libsi-komcsi xarházi használhatja fel a vélt ellenfelei családtagjait egy kis cseszegetésre, láttuk ezt számtalanszor, "Orbán elfelejtett gyereke", meg "szabálytalankodó bébiszittere" meg a "megvert felesége" és a többi kapcsán. Vedd már észre, hogy ezek erre építik fel szinte az egész létezésüket, hogy megfigyelik, kikémlelik, előtúrják, majd kihasználják az áldozataik minden mozdulását. Aki ezt nem látta első kézből, amikor káderlapja volt minden valamire való embernek, meg amikor megzsarolták a kikémlelt-megfigyelt dolgaival a hompógárt, annak fogalma sincs róla. Hát most már neked is lehet.
"Amivel a bajom van, az az, hogy erre Tarlós reakciója az volt, hogy mindenféle jogi csűrcsavarás alapján le kell szerelni a kamerát, amivel rajtakapták őnagyságát,..."
Hihetetlen ez az álszentség. Egyre rosszabbul tolod, keton. Nem a reakcióval volt neked bajod, hanem a Tarlóssal, oszt most kivetíted rá ezt a gebaszt, meg úgy csűröd-csavarod a sztorit, hogy ezt jól alá is támassza. Nem azt a kamerát kellett leszerelni, "amivel rajtakapták őnagyságát", hanem amit arra használtak, hogy revolverezzék az embereket, jó régi komcsi tempóban. Ami mellesleg felháborító. Lásd fent.
Mellesleg ezeknek a kameráknak szerinted a büntetés kellene hogy legyen a célja? Mert ha igen, akkor igenis szedjék le, vagy használják csak a forgalmi helyzet monitorozására. Ha meg valaki akadályozza a forgalmat, mert rossz helyen parkol, akkor meg MENJEN ODA a közteres és takarítsa el, és ne a közeli presszóban hörpölje a kevert brandy-t, meg kukkolja hogy ki parkol be a jól benézhető tilosba, oszt mikor elment a delikvens, akkor jól megbüntesse. Mert az hogy jól megbüntetik egy valag pénzre aki dugót okoz, az nem oldja fel a dugót. Bazmeg.
"...egyáltalán nem is lehet a továbbiakban a közteres kamerák felvételei alapján büntetni a szabálytalankodókat..."
Nagyon helyes. A köztereseknek nem ez a feladata, hogy valami fingszagú kis irodából kukkolva vadásszanak büntethető áldozatokra. Nem is tudom, mit képzelnek.
"Emiatt van az, hogy a mai napig gyakorlatilag a büntetés legkisebb esélye nélkül beparkolhatsz bárhova és akadályozhatod a forgalmat..."
Tedd már le ezt a gusztustalan csúsztatós libsi stílust. Mi az hogy "a büntetés legkisebb esélye nélkül"? Nincs ott portyázó közteres aki megbüntesse LÁBON a szabálytalankodót? Vagy minden parkolóhelyre rá van állítva egy kamera? Ha meg látják hogy beállt valami tahó a kereszteződésbe, akkor szóljanak rá telefonon a talpasra, oszt trappoljon oda izibe':-DDD
Annyival többet tudsz te ennél, nagyon méltatlan ez a tempó...
"...hiába látják a közteresek a kamerán az egészet, csak akkor büntethetnek, ha kimennek a helyszínre."
Igen. Ez lenne a dolguk. Te úgy gondolod, hogy majd a Melinda fog kimenni az irodából a helyszínre a kis pufidzsekijében meg a jóganacijában bírságolni? Elvileg kellene lennie pár száz méteres körzetben valami terepi közteresnek, nem? De nem az a dolguk, hogy jól megbaxxák a tilosban parkolót távolról, oszt el is van intézve minden, a dugó meg ott lesz amíg a tahó méltóztatik elkotródni végre, de ezek csak dörzsölik a markukat, mert bírság kiszabva, höhö, megvan a célzott bevétel? Ész megáll.
Tegyék fel egy lopósautóra a tahó Merdzsóját oszt utána büntessék meg, hogy belefeketedjen...