Mostanában több embert switcheltettem, az egyiknél nagyon nem jött be. Nincs OneNote a Mac:office-ban, magyar helyesírásellenőrző a wordben, ha az ntfs-3g driver fent van, akkor a bootcampes windows-partíciót nem tudja bootolni, és az iphone-on öt perc, amíg a bluetooth-t be/kikapcsolja. Van ezek közül valamelyikre megoldás?
Szubjektív, hogy kinek mi a logikusabb, használhatóbb, átláthatóbb.
A hozzáálláson múlik szerintem minden: ha valaki kényszerből ül Mac elé, az jó eséllyel utálni fogja, mert nem találja a kedvenc zöld start gombját a bal alsó sarokban és csalódik, hogy a Total Commander exéje nem indul el. Több ilyen embert ismerek, egy részét személyesen, más részét innen, az index fórumról.
"A win sokkal logikusabb sztem, hasznalhatobb, atlathatobb."
Hát persze. Én is ilyesmivel kínlódok, van itt egy notebook Vistával, aszongya:
"Windows attempts to show you a message which it cannot display. Would you like to see it?"
Az üzenetet nem tudod lelőni, fél percenként felugrik újra. Amikor végre rákattintasz a "Show me the message" gombra, akkor pár villanással lefagy, majd elkezd "megoldást keresni" arra hogy mi történt. Felajánlja hogy letölt neked egy drivert, meg is teszi, majd mikor azt frissíteni akarod, akkor azt üzeni hogy "This update is not for your computer". Mindezt egy mezei, teljesen közönséges USB kártyaolvasóval. Amit ha rádugok "mondjuk" a Macre, akkor még csak nem is pislant hanem elkezdi használni. Dettó az egérrel: ha ráakasztom a notebookra, akkor az fél percig bimbammol, és kb egy perc után lehet használni az egeret, addig matekozik rajta.
Nyilván én szocializálódtam rosszul számítógép ügyben, bisztosssan ez a "logikusabb, használhatóbb, átláthatóbb" :-DDD Részvétem az internetbank miatt, sajnálom hogy az évtizedes technika nem birkózik meg a mai feladattal...
Nem ijesztgetni kell, hanem esetleg segíteni, mert Alaszkából kell magyarországi bankot elérnie, ráadásul úgy, hogy a wines laptopja kinyiffant és a kedves és koros házinénitől ilyen gépet tud kapni (mert neki épp MAC-ja van potyoróban és a szomszéd falu kissé messze esik). A legegyszerűbb megoldások (pl. venni a legközelebbi BestBuy-ban kb. 400 dollárért egy netbook-ot, vagy ugyanott 90-ért egy Mac OSX 10.4-et, ...stb.) különböző okok miatt de nem relevánsak, ergó azzal kell "főzni", ami van.
Egyébként a megoldás (ha megy) addig elegendően biztonságos, amíg nem hekkelik meg a bankot magát.
én nem keresek, köszi :) csak próbáltam volna Derszu figyelmét felhívni, hogy az OS és a Java is őskori. különben amit linkeltél, az sem túl friss, több mint 2,5 éves. és azóta már volt jónéhány frissítés. ilyen cseppet sem friss - és nem is frissíthető - rendszeren csak végső kétségbeesésemben netbankolnék, ha végképp semmi más lehetőségem nem lenne.
Jól értem, hogy azt már sikerült megoldanod, hogy adminisztrátor legyél a gépen? Ha igen, akkor http://support.apple.com/kb/TS1594?viewlocale=en_US a lapon van leírva az, amit ezután próbálnék. Persze nem mindent, de a "third party plugins" kikapcsolását, és a "Reinstall Safari" pontot még ki lehet próbálni a Safarival. Firefox esetén is felraknám a legújabb firefox-ot, ha még nem az van fent és minden add-on nélkül próbálnám indítani.
Egyéb tippjeim már olyan jellegűek (pl. lehet-e memóriaprobléma, mit érdemes még próbálni, ), amihez már gépet belülről ismerők segítsége kellene, ill. hogy a kezemben legyen a gép próbálkozás közben. Sajnos nekem itt csak Tigerek és Leopárdok vannak, Pantherem már nincs, így még azt sem tudom kipróbálni, hogy olyanról megy-e, amit tudtam, azt próbáltam de Leopard alól pl. simán megy.
Szia! Remélem, végül sikerül megoldani a bajod, de ha egyet javasolhatok, az 1.4.1 vagy az 1.4.2-es Java-nál mindenképp újabb verziót telepíts! Súlyos és régi Java hiányosság OS X-en, pedig ez már jóval frissebb Java-ra vonatkozott. Bár ahogy megnézem, már magát a 10.3.9-es Mac OS X-nek is lejárt a támogatási ideje. Szerintem ha netbankolni akarsz, ezekkel inkább ne tedd! Ez kb olyan mintha a window$ 98-cal akarnál ma netbankolni.
Lehet, hogy nem a gépben van a hiba. Sajnos pár magyar banknál csak Explorer alapon lehet online bankolni. A Window XP alapú irodás gépemen is a Chrome mellett ott csücsü az IE6, mert nem tudok bankolni Chromeból. :(
Ha vennék egy új mac-et, hogyan tudnék mindent átpakolni a régiről az újra? Úgy értem, az itunes könyvtárat teljesen, amivel egy ipodot és egy iphone-t is szinkronizálok (zenék, programok --- nem jailbreak, minden legálisan megvásárolva). A telepített programok "áttétele" nem érdekel, azokat újra tudom telepíteni, csak az itunes, ja és persze az iphoto.