Hetek ota hiaba keresek egy regi, valoszinuleg angol, vagy ir, vagy skot filmet, igy mar csak abban bizok, hogy valaki emlekszik ra. Talan az 1980-as evekben adtak le a teveben.
A film valoszinuleg az 1970-80-as evekben keszult, fekete-feher volt, ir, skot vagy eszak-ir kisvarosban jatszodik.
A tortenet annyi, hogy a varos legnagyobb gyara a csod fele megy, de mivel csaladi kezben van, az idos ferfi a cegvezeto, aki nem akar semmilyen valtozast. Vegul megbiznak egy angol szakembert, hogy egy par hetes vizsgalat alapjan irja le, hogyan lehet a ceget megmenteni, de csak a penz felet fizetik ki neki es csak akkor, ha betartja a titoktartasi kotelezettseget.
A ferfi latja, hogy az ir vagy skot munkasok a gepek kozott tancolnak es enekelnek pomponos sapkaban es a gepek altal gyartott cipokben es csak az egyes tancok utan kezelik a gepeket, valamint, hogy vannak ertelmes fiatal kozepvezetok, akik tudjak, mit kellene csinalni, de az idos papa mindig erosebb.
A vegen, amikor leirja a javaslatait, hogy pl. 20 embert el kell bocsatani, a helyi szakszervezet egy hetes tuntetest szervez, hogy 100 embert akar elkuldeni, majd a szakszervezet vezetoje a vegen kozli, hogy o gyozott es kiharcolta, hogy csak 20 embert kell elkuldeni.
A film vege ez, illetve az utolso jelenet az, hogy a szakember autojat a tuntetok megrongaljak es torott autoval hagyja el a varost.
imdb-n kerestem, de hihetetlenul nehez ott barmit megtalalni.:-((
Kicsit óvatosabban! Lopirájt-huszárok lesik, az oldalt, amire jó bizonyíték, hogy a "Színház, filmek....." topikban linkelt, a Tizedes színes változata, 1 nap után eltűnt!
Megvan valakinek esetleg a Zöld dió? 1974-es TV-játék. Az MTVA archivumában meg lehet nézni, de nem sikerült letöltenem. Ha valakinek sikerül, kérem, hogy írjon! Köszi!
Egy amerikai vigjatekot keresek, pontosabban csak a cimere lennek kivancsi, talan 1990-es evekben keszult.
A tortenet roviden:
Egy tehetseges fiatal srac hiaba vegezte el az egyetemet, sehol se kap allast, meg az egyik rokonanak a cegenel is csak kezbesitonek veszik fel.
Nekiall atolvasni a kezebe kerult jelenteseket, es ezek alapjan csinal egy uzleti tervet es osszeismerkedik az egyik reszvenyessel, aki kozepkoru no es vadul keres ferfi partnert, igy a szeretoje lesz, majd hamis leveleket irva felveteti magat vezeto beosztasba es a szeretoje reven uj befektetoket szerez es kirugatja a rokonat (aki szakitott a reszvenyesnovel, ezert igy vett rajta revansot) es o lesz az igazgato.
A szereplok nem tul nevesek, a film se volt dijazott tudtommal, csak szorakoztato, "futottak meg" kategoriaban volt.
Tudom, baromi régi a komment. Hát, én nem sok mindent tudok erről a filmről, ami azt illeti. Anyám említette, az esti vacsora folyamán, hogy megnézte volna a moziban, de aztán ez elmaradt valamiért. Ami, feltűnt még, oroszul fellelhető, de magyar viszonylatban, talán sose vetítette a TV, ami eléggé nagy szégyen, a hazai filmes helyzetre tekintettel. A szinkronnak megkéne lennie pár filmtekercs mélyén.
Egy olasz vígjátékot keresek,régen ment a Filmmúzeum csatornáján.Elképesztő poénok voltak benne,percenként röhögtem.Olyan poén volt benne pl,hogy a pasas bement a moziba és amikor a képernyőn ment a vonat akkor az lejött a vászonról és az ürge fejvesztve menekült ki a moziból.Meg több vicces jelenet is volt egymás után.Mivel az elejét nem láttam,nem tudom a címét.Szerintem a 60-as v. 70-es években készülhetett a film.
A sztori kezdetén az ember a menyasszonyával átutazik egy kisvároson és egy bizományosnál megtalálja ez eltűnt exének a gyűrűjét. Akkor hazaküldi a jelenlegi csaját és elkezdi kutatni az exét.
Elvis imitátorok is vannak benne.
Talán a daniel radcliffe az elrabolt nők főnöke és az Elvis pedig jeremy renner- ha nem csal az emlékezetem.
A cselekmény több szálon fut , az egyik főszereplő utazik át az országon, mert keresi a barátnőjét/feleségét .A végén futnak csak össze a szálak.A legemlékezetesebb szál amikor megtalálja a barátnőt/feleséget akit egy bolond srác ketrecekben tart a pajtában sok lánnyal együtt.A legszerencsésebb lányok bemehetnek néha a házba.A film végén egy rendezvényen megjelenik a kb 10 fogvatartott lány , de mégsem menekülnek el.
Olyan beteg Tarantinós jellegű a film, de nem ő csinálta.
Annyira emlékszem belőle, hogy a főhősnőre ráakaszkodik egy másik csaj, és erőlteti, hogy legyenek barátnők, szövetségesek, ilyesmi. Az ajánlat megkoronázásaként a csaj felteszi a kérdést: sisters? A főhős kínjában elfogadja, és mondja ő is, hogy sisters.
Ez aztán fontos lesz az ownage pillanatában: amikor a tolakodó csajt földbe döngölik, a főhős még utánaszól: sisters?
sajnos a ncore-ra belépéshez meghívó kellene : "Én úgy hallottam, hogy csak meghívóval. Igaz ez? És ha igen, akkor nem lehet valahonnan meghívót igényelni? Előre is köszönöm a válaszokat! :) "
sajnos a ncore-ra belépéshez meghívó kellene : "Én úgy hallottam, hogy csak meghívóval. Igaz ez? És ha igen, akkor nem lehet valahonnan meghívót igényelni? Előre is köszönöm a válaszokat! :) "