Nyitott kapukat dongetsz, a proxyba csak a kulfoldre tarto packetek esnek bele. A satimex->BIX packetek lekanyarodnak a Victor Hugoban. Kulfoldre viszont elonyos a satimexnek is. Ennyire nem ertek a squidhez fejbol :) Miert akarod kozvetlenul elerni? Ha be van kapcsolva akkor ugyis elered, ha nincs (pl most is a router konfiguralas miatt) akkor meg ugysem mukodik, viszont meg egy okod lenne szidni szegeny artatlan TVNETet :) Ha egy masik szolgaltatora kotott proxyval akarod icpn osszekotni, arrol magan emailban beszelgethetunk.
Sőt, ha 5 éven belül azt találja mondani valaki/valami szolgáltató, hogy benyújtott neked egy számlát(és bizonyítja is természetesen!) akkor neked bizonyítanod kell, hogy azt kifizetted, vagy azt, hogy reklamáltad, nem fogadtad el és azt a számla benyújtója tudomásul vette.
Éppen ezért ajánlom neked, és mindenkinek, hogy a klf. befizetéseket igazoló bizonylatokat minimum5 évig őrizzétek meg.
Vonatkozik ez pl. az OTP számlakivonatokra is!
EasyRider:
proxyzasrol tudnal mondani nehany szot???
ha jol latom az agw.tvnet.hu transzparens proxykent mukodik... viszont nem biztos, hogy elonyos, hogy a satimexeseknek is az proxyzik....
foleg magyar cimekre ki kene kapcsolni..
----
ha mar squid.. mennyire ertesz squidhez???
hogy lehet vele dinamikus load balancinget csinalni??
-----
az agw.tvnet.hu-t ha nem transparensen hanem kozvetlenul akarom elerni milyen proxy es icp portokat hasznaljak??
siege:
Csak nehogy ezutan veletlenul lekossenek a halozatrol es hopponmaradjal ;-)
Szerintem az nem megoldas, hogy csak ugy nem fizeted be a dijat. Ilyen esetben mar inkabb elobb beszelhetnel veluk, egyoldalulag ilyet tenni nem korrekt. Raadasul ok egy ilyen utan par evvel odajohetnek hozzad hogy fizesd ki az 5 evvel ezelotti elmaradt havidijat + banki alapkamat 2x-eset, ami kellemetlen.
Hmm.... *.city.tvnet.hu-vagyok :)
a tobbit mar tudjatok.
A satimexet mar elvileg bekotottek a BIX 10MBItre, amit eleg jo elerst biztosit nekik az egyetemre. Sot, a BIx nek lesz 100Mbitje (azt nem tudom hogy bel / kuldfoldre - talan ez azt jelenti hogy kulfoldre is lesz vmi sebesseg)
BTW, nekem csutortok ota nincs net, illetve egy 2 MBites vonalra raktak a felhasznalokat ami 10 k/sec elerest eredmenyez. Szerintem, nem kene sirnotok. Egyszeru a megoldas: ha hasznalhatatlan a TVNET, akkor ne fizessetek az e havi (vagy a kov. havi) berleti dijat. A szerzodest ugyse fogjak felbontani. Nem szopatjak magukat. Viszont gyorsabb munkara serkenti oket.
Korlátozom hozzászólásaimat.
Nem azért mert így döntöttem, hanem azért mert a TVNet szerint az iNteRNeTTo valami mérhetetlen távoli, egzotikus URL, amihez hozzáférni csak időszakosan enged. Egyébként meg szerinte lejárt a kapcsolat maximális időtartama. :((((
franc akar pereskedni, de az tényleg nevetséges, hogy hétfő hajnali 3kor indul be a cucc, se bú se bá... szóval bárki aki zuglóban tvnetezni akar, gondolja meg jól mibe vágja a fejszéjét... /minimum számoljon további xezer forintokkal mint modem költség plusz egy tartalék acount.../
arról nem is beszéve, hogy nekem semmi tartalék dns-ről nem mailozott senki :((
John Zero2:
koszi. epp most jottem ide, hogy lemondjam az kerdes es megmondjam, hogy milyen lama vagyok.
Amugy azt akartam kerdezni, hogy melyik szerveren kellene keresnem a csatornat. (a letoltott mirc-ben alig talatam meg a magyar szervert. es persze a kerdest meg akkor tettem fel, amikor ment a letoltes, 0.4K/sec-el az euroweb-rol)
Udv
Kedves mgab és a többiek, akik félreértettek!
A hiba tényleg nálam lehet, hogy már ketten is félreérthettek: nem azért perelném a TvNet-et, mert levették a 2mbit-et az egyetemi cuccosról. "Pusztán" azért, mert nekem - és ahogy olvasgattam sok kispesti és zuglói társammal egyetemben - EGYÁLTALÁN nem megy soxor. Nem ez az első hétvége, amikor csak ülök, nézek, telefonálok (aminek szintúgy nincs semmilyen hatása). Amúgy meg nekem sem az a célom elsősorban (sem), hogy romboljak, hanem az, hogy olyan legyen a kapcsolatom, mint a satimex-eseknek (vagy legalább közelítse meg annyiban, hogy működjön!) Az a baj, hogy ég és föld a különbség egy satimex-es és egy zuglói, vagy kispesti tvnet-csatlakozás között. Sorry, hogy félreérthető voltam!
Néhány hónapja még Egerben laktam. Felköltöztem ide tesómhoz a TVNet miatt. Az egri szolgáltatón át le tudtam szedni napi 80 megát esténként. Míg ment az iif, addig innen is elég sokat (többet - jóval többet). Úgy egy hete pedig semmit. S amíg nem lesz rendes proxym valószínüleg ez így is marad. (?) Remélem, valami azért változni fog.
Azért hadd sírjak már, hogy csak 30k/sec körül van. :))))))))) És azért is, hogy magyar site-on kívül szinte semmi nem akar bejönni. Próbáltam letölteni valamit: elindult 64b/sec-ről aztán mindig lement 0-ra... :)))))) Látod, én már csak nevetni tudok az egészen! :)))))))))
egyetertek veled, hogy a dolog jogi utra terelesenek egyreszt semi ertelme (ez hasznalni akarom, nem tonkretenni), masreszt szerintem jogilag nem is lenne megalapozott.. karteritest tuti nem kapna senki (mivel a tvnet nem serti meg a szerzodest).. maximum megteveszto reklam miatt kaphatnanak egy buntetest a Fogyasztovedelemtol.. de az hol jo nekem???
de meg ez sem biztos.. az elso oldalon ugyan szerepel az, hogy "a kabbeltelevíziós adatátviteli sebesség 10 megabit másodpercenként!" ami talan igaz is... de a FAQ-ban elegge pontosan le van irva, hogy kifele mire szamithat az ember.. (onnan le kene mar szedni a 10m-es egyetemi vonalat.. mivel az ugye mar nincs..)
Masreszt sokan sirnak, hogy nekik "csak" 20-30k/sec van magyarorszagra.. meg hogy modemmel gyorsabb.. igen.. a kulfold valoszinuleg gyorsabb... de gondoljatok vegig, hogy egy 128kbites ISDN karcsolat 7x24h-ban mennyibe kerulne.. aztan nezzetek meg a bankszamlatokat... :-)))
Ami szerintem viszont fontos lenne a tvnet reszerol.. az egy picit jobb support... es picit biztosabb halozat (kevesebb leallas), bar nekem most nincs okom panaszkodni, de masoknak val. igen es vegul gyorsabb kulfoldi eleres.. (de ez mar epul , meglatjuk milyen lesz..:-))
Egyetemre proxyt betenni... szerintem ez nehez ugy lenne.. De talan kibulizhato.... vegulis az elte ad a datanetnek secondary name servereket..
Persze ez igazan akkor lenne jo, ha megmaradt volna a 10mbites hungarnet vonal :-))
Mar a tvnetes csatin feltuntel az "okos" hozzaszolasaiddal, de ez aztan mar tenyleg sok. Te most mit akarsz? megszuntetni a TVNET-et, vagy hasznalni??? Mert az ilyen karteritesi perrel, amit egy jobb ugyved valoszinuleg megnyerne mast nem tudnal elerni, mint hogy egy amugy is tokehianyosnak tuno ceget meg nehezebb anyagi helyzetbe hozz, esetleg a csodbe vigyel. Nem artana gondolkozni is egy kicsit mielott irsz valamit.
Amugy milyen jellegu a kar amit a TVNET okozott neked?
Szerzodesben semmi nincs leirva ami alapjan tamadni lehetne oket, ez akar lehet szandekos is, nem tudom.
En sem vagyok megelegedve a tvnettel amikor nem megy, de amikor megy akkor igen. En persze a "szerencses, elit" satimexes tvnetesek egyike vagyok, igy nem tudom sajat tapasztalatbol megitelni hogy milyen ugyanez a XIX. vagy egyeb keruletekben.
De egy per nem lenne megoldas. A differencialt elofizetesi dij sem az igazi, mert akkor valoszinuleg a mi elofizetesi dijunk menne fel, nem a tobbieke le.
Ami szerintem megoldas lehetne, ha a TVNET nem eroltetne a sajat kulfoldi elerest, hanem inkabb egy mar meglevo szolgaltato esetleg egyetem proxy-jahoz adna elerest. Ez a hazai elereseket nem befolyasolna, azzal nincs is gond, viszont a kulfoldieket nagysagrendekkel gyorsitana. Azthiszem a penzszukeben levo egyetemek egyikevel ezt meg lehetne oldani.
A router-ekkel kapcsolatos problemakhoz annyit tennek hozza, hogy elobb utobb belejonnek a sracok. Kiserleti nyulak vagyunk mikor a sysopok a konfiguralasba kezdenek. Ebben igaza van mindenkinek.
A masik az igenytelen tvnet honlap amiben igaza van mindenkinek.
A harmadik a nemletezo user support. Ebben, a rovid letezese alatt matavi magassagokat sikerult elernie ennek a piciny cegnek.
Ezekene konnyen lehet segiteni, csak penz es ember kerdese.
Persze azon sem art elgondolkodmi hogy a 0-24 user support igenylesekor kozuletek hanyan lennenek bent egy hetfo ejszaka 8 orat. vagy egy szombat ejjel.
Felreertes ne essek, nem vagyok fizetett "TVNET berenc", es hevesen tudtam en is anyazni amikor valami problemam volt veluk, de a Baloo altal leirt dologbol egy hianyzott, a konstruktivitas.
Tobbet vallalt a tvnet mint amit teljesiteni tud, es finoman szolva megteveszto a 10 megabit/sec-es hozzaferes reklamozasa. Ketsegtelen.
De meg egy adalek. Abban a szerencses helyzetben vagyok hogy a munkahelyemen is van internet hozzaferesem, nem is lassu. egy 512 K/sec-es berelt vonal a matavtol. 60 K/sec a max, igaz ezt stabilan hozza. Most eppen egyetemrol szedek valamit itthon, 130 K/sec-el. (bocs zugloiak, kispestiek, stb. de ennyi ha normalisan ki van epitve a dolog)
Az egyik 250 ezer forint havonta (+forgalmi dij), a masik 10.
A lazadas abbol a szempontbol egeszseges, hogy a tvnetesek tudnak rola hogy az elofizetoknek problemajuk van a szolgaltatassal. De ne rombolni akarjatok mar...
Attol jobb nem lesz az eleres.
Ja! _Nem_ a Satimex és egyéb "jó" helyzetben lévő, de panaszkodó júzerek ellen mondom, de nekem zuglói, kvázi új, Minisat-os felhasználónak még az egyetemre sem ment sohasem 60 k/s fölé a sebesség (a többit inkább le sem írom, mert az botrányos - ennyit a sebességről), valamint péntek délután óta nincs EGYÁLTALÁN semmilyen netem (annak ellenére, hogy ezt szóvátettem telefonban - ennyit a customer support-ról). És én még voltam olyan hülye, hogy a modemem is eladtam... Pedig szerintem egy 14.4-essel már lobogna a hajam is :-)
Végigolvasva az utolsó néhány nap eseményeit úgy látom, hogy elég össznépi a harag - jogosan. Én olyan típus vagyok, hogy szeretek a dolgokért (vagy jelent esetben a TvNet ellen) tenni is, ezért a kérdésem az összes elégedetlen TvNet user-hez szól: ki lenne hajlandó akár pénzt is adni arra, hogy összefogva, egy elég profi ügyvédet megbízva egy kártérítési pert akasszunk a TvNet nyakába? Ilyen még úgysem volt, és azt hiszem, hogy erősen megérett a helyzet egy ilyen jellegű precedens megteremtésére.
A IX.keruleti tapasztalatokra lennek kivancsi (Telant Kft., Telesat Kft., Bakáts Parabola).
Ugyanis tervezem a benevezest...a 28.8k nem az igazi, modemre meg mar nem akarok kolteni.
HJM Mesterem nálad is baszik ? te is modemsz ? gyerekek ide jutottunk ? látványos baszás történik a fejünkre ? /volt néhány sikertelen connectem modemmel, majd kérem azt is kifizetni.../
Ha Szombat, akkor A TVNET nem működik.
Kénytelen vagyok modemről netezni.
Kifizeti ez nekem valaki?
Itt a TVNET válasz:
HIBA
A kért URL nem tölthető le
---------------------------------
Az alábbi URL letöltésekor: N/A
a következő hiba lépett fel:
Kapcsolat maximális időtartama lejárt
A Squid megszakította a kérés kiszolgálását mivel a kérés feldolgozásának ideje a maximális kapcsolatfenntartás időtartamának értékét meghaladta.
-------------------------------------
Generated Sun, 07 Feb 1999 21:24:22 GMT by agw.tvnet.hu (Squid/2.1.PATCH2)
Nem tudom ez a hozzászólásom átmegy-e, vagy a Squid megint úgy dönt, hogy a "kapcsolat maximális ideje lejárt". Ha. Ha. :(((
Szóval tegnap kicsit feljavult a dolog, de aztán gyorsan visszaült oda ahol volt (vagy alább?).
TVNet honlapjába szívesen besegítek, vagy GRÁTISZ megcsináljuk, ha kell.
EasyRidert meg nem hagyom bántani, mert igazán rendes, már csak azért is mert szóbaáll velünk.