Nincs lenyomva, ill. effektezve sincs... Már a beimportált képek tallózásánál is így jelenik meg, de csak (eddig) egy mappánál tapasztaltam, ill. abból a mappából is csak azok a képek, amelyek ugyanazzal a fényképezőgéppel készültek...
Az mitől lehet, hogy van egy pár kép, amit a windows normálisan jelenít meg, de ha berakom Pinnacle Studio-ba, akkor olyan, mintha átalakítaná "3D-s színűvé" ill., mit lehet csinálni, hogy ezt ne csinálja?
Pinnacle Studió 14 -et használom már rég óta.A megszokott módon készítettem a film- szerkeztést és a film készítési beállításokat. Az a problémám, hogy mikor elindítom a film készítést, akkor a program indul mint szokott, csak a következő kiírás jelenik meg a kis ablakban: 00/431123 @ 00:00:00 és nem megy a program tovább.
....köszönöm a segítségetek, ha valaki már tudja a megoldást
PinnacleStudio 16-os programot használom. Az utóbbi pár film szerkesztésénél olyan problémába ütközöm, hogy az áttűnés kezdeténél, és szöveg bevitelnél 1-2 frémet visszaugrik a video. Ha áttűnés nélkül teszek egymás mellé filmjeleneteket, akkor minden rendben. A szöveget meg bárhová húzom a film feletti sávon, akkor a szöveg kezdeténél történik a filmben az "ugrás". Ha kitörlöm a szöveget, akkor nincs ugrás. Van valakinek ötlete, hogy ez ne történjen így?
Lehet, ráviszed az egeret, teszel rá egy kis gombot (vagy gombokat) és állítgathatod. De előtte a mágnaestől jobbra (jobbról a 3. kis eszköz) segítségével engedélyeztetni kell. (Volume keyframing) Ott van a sávok felett jobb oldalt.
Sziasztok! Most ismerkedem a Pinnacle Studi18-al. Sajnos a video és az alá húzott hangon nem tudok változtatni (hangosítani, halkítani) . Eddig 14-et használtam, ott a kurzorral tudtam de itt úgy nem lehet. Segítségeteket köszönöm.
ezt én nem értem. Én is a 18-at használom, de ilyesmit nem tudok értelmezni. Egyébként nem sok változást vettem észre a 16-hoz képest, de még csak ismerkedek.
Sziasztok! Remélem lesz itt valaki, aki nézi a fórumot rendszeresen, és még ötlete is lesz... Most vettem meg a Pinnacle 18 Ultimate programot. DVD lemezről importáltam fel egy anyagot, amin viszont a programban nincs hang. Ha a dokumentumoknál megnyitom ugyanazt az anyagot, akkor tökéletes rajta a hang. Mi lehet a probléma? Tökéletesen tanácstalan vagyok...
Én is várom..., hogy kipróbálhassam, megvan a 18-as ULTIMATE, már telepítettem is, de sajnos semmi időm ezen a héten, remélem a jövő héten nekiállhatok felfedezni mit tud az elődökhöz képest.
Sziasztok :-) Nekem némi leírási segítség kellene. Öcsém már nem használta, így rám ruházta a 17-es verzióját. Sajnos anno a leírása elveszett és jelenleg hiába keresek hozzá magyar nyelvű ismertetőt sehol nem találok. van valakinek egy jó ötlete? A válaszokat előre is köszönöm :-D Üdv :-)
Várom a visszajelzésedet, egyenlőre úgy gondoltam maradok a pinnacle-nél. Ha jó visszajelzéseket kapok róla és tudok valakivel jó üzletet csinálni akkor maradok pinnacle-s. A premierre nagyon panaszkodnak, senki nem ajánlja, a videostudio nem nyerte el a tetszésemet. A VEGAS és Edius stabil, profi programok, már 4-5 százezres gépeket ajánlanak hozzá és egy komoly informatikai háttérrel rendelkező felhasználót. Sajnos nekem ezek a feltételek nem adottak.
Úgyhogy egyenlőre maradok, és várom a visszajelzésedet!
Szia, letöltöttem és megnéztem a progit, van amiben veri a pinnaclet pl sokkal több hang és képsávot tudsz létrehozni, vagy az effektekhez egyszerűbb hozzáférni, de a szín,gamma, kontraszt,telítettség állítás az elég gyenge, mondhatni használhatatlan, pedig szerintem az a legfontosabb aminek profin kell működnie. A 14-ben ez verhetetlen! Lehet, hogy csak felületesen néztem meg, de a sima átúszást sem találtam meg.
Megjelent a 18-as változat is, ráadásul kapható itthon is. Remélem rövidesen meglesz és akkor meglesem mennyivel jobb, mint a sokak szerint bizonytalan 17-es. Én eddig a 16-ost használtam, némi átmeneti zavart leszámítva - a korábbiak után - elégedett voltam vele. Kiváncsian várom a fejlődést. Persze lehet, hogy az árban hasonló Adobe Elements-et kéne használnom, de semmi kedvem megint egy új koncepcióval megbírkózni (pedig lehet, hogy megérné)
Köszi Szépen a segítséget! Igen sokan mondják, hogy miért nem nyergelek át másik progira? Én ezt a 14-et betéve tudom és ismerem, esküvői videó vágásához könnyen és gyorsan alkalmazható. Amíg én ugyan azt az effektet berakom a 14-nél azt addig a kollégám avid vagy ediussal kétszer annyi lépésből teszi be.
A Pinnacle 17 még magyar, de elég lassu a HD filmek feldolgozásához ( lássál engem lejjebb...) de lehet, csak lassan, szinte nem érdemes, ha csak mással nem boldogulsz. Én megvettel a Corel studio Xt ultimate-t könnyen át lehet nyergelni és (csak az ultimate) símán feldolgozza a HD .....
jelenleg 14HD verzióval dolgozom, de szeretnék tovább lépni, most állok át FULL HD kamerára és nem tudom az újabb progi stabilabb és többet tudna -e a HD-val kezdeni. Anno azért választottam a pinnacle studiót ,mert nem tudok angolul. Kérdésem az lenne a 14-es után jött-e ki Magyar nyelvű progi és érdemes-e váltani újabb kiadású pinnacle studio programra? Válaszokat előre is köszönöm és Kellemes Karácsonyt!
Ez a progra megy rakat sz@r lett. Folyamatosan pattog kb 3-5mpként ha DVD-t kreálok. Eddig azt hitte ma géppel van baj, de nem. Win8 alatt is ugyanazt csinálja más gépen. Ez a szutyok egyszerűen nem képes a hangot rendesen kezelni. Az eredeti videó hangot is átkonvertáltam és úgy szinkronizáltam a kép alád, de akkor is pattog. A legfrissebb pöcs fent van. Nincs egyéb kodek a gépen. Amit szidok ez a studio 16, de a 17 is ugyanolyan szutyok.
A bunkó paraszt gyártók meg csak hülyeségeket írnak.
Én még csak ismerkedem a 16-ossal, máris belefutottam néhány problémába. Amikor kis GoPro-szerű kamerámmal készült 3 perces klippeket a programba importálok, akkor némelyik nem a kezdő képével, hanem egy zöld téglalapként jelenik meg. A Timeline-on megy rendesen. A Snapshot szintén zöld négyzet lesz, viszont kép nem.
A Pinnacle 12-vel nagyon jól elboldogultam mint autódidakta is. Kamera csere után kellet a program csere. Loptak egy Pinn 14-es verziót, ezzel is boldogulok, de valamiért a hang alámondása lebénult, pedig ez nekem nagyon sokszór kell.... Nem tudom mit vegyek, hogy relative könnyen álljak át, főleg az angol tudásom miatt, ami annyit jelent, hogy turistaként elboldogulok.... Legszívesebben egy 14-es nek a regisztrációs számát kérném el és utólag betyár becsülettel- ha megy - kifizetem. Most töltöm le az adobe premier 13-at és 110 órát kéne várjak.... A Pinnacle 17 - et próbáltam letölteni, de a vírusírtom veszély forrása miatt nem ajánlja ( senkié sem volt veszélymentes ). A Sony-nál olvasom a kommenteket- hála Istennek hamar találtam egyet, aki ben tartja kezdőnek magát , de megbánta a vételt. Előre is kössz a tippeket, segítséget
Pityus a Transport Stream (MTS) formátum, és az MPEG-2 TS az elvileg azonos. Az előbbire írod, hogy a TV-k amiken próbáltad nem is látják. De a lejátszódnak kezelnie kellene, hiszen maga is ebben a formátumban rögzít ahogy írod. A lejátszóddal nem próbáltad meg?
Vagy mpeg4 HD?
Bár azért javasoltam neked a nagy fájlméret ellenére az MTS, vagy m2TS, vagy még így is nevezik: mpeg2-TS formátumot vagy AVCHD, mert egyrészt ugyanaz a codec számolja, mint amivel a kamerád dolgozik, azaz nincs ujrakódolás, és minőségromlás rendereléskor, és ha valamikor ismét editálni szeretnéd bármilyen okból, akkor képkockapontosan vághatod, ellentétben pl. az mpeg-2-vel, ami un. Frame csoportokat, GOP-okat hoz létre, és beállítástól függően jellemzően mindig csak a GOP első FRAME-nél, azaz az első képkockájánál tudod elvágni a jelenetet, hiszen csak az valós kép, a többi az abból származtatott adat. Ha élesvágásokkal szeretnél dolgozni, ez szinte lehetetlenné teszi, vagy nem az lesz az eredmény, amit szeretnél látni. Emiatt szeretem azon formátumokban arhíválni, amit később is képkocka pontosan lehet vágni. Persze nem biztos, hogy ez neked is szempont. Át kell gondolni.
Ha tudok még segíteni bármiben, írd meg mail-ben, azután Skype-on találkozunk!